Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פיאט מודל 98

עכשיו לפי היצרן המצבר שיש בה הוא 55 אמפר..

יש לי חלון אחד שהמנוע שלו "עייף" בהורדת ובהעלה של החלון מהשאר... ובנוסף יש לי מגבר ברכב שלוקח את הזרם בנוסף ולא אייך שחשב היצרן..(כי הרי זה הוספה שלי על האלטרנטור )

אז רציתי לשאול שאם אני מחליף למצבר של 62 אמפר לדוגמא... אז זה יוסיף או יחמיר על המערכות החשמל ברכב ?

מבחינת מקום בגודלו אז יש מקום ללא צורך בניסורים הלחמות וכאלה...

עכשיו המוסכניק שלי כששאלתי אותו אמר לי שני דברים: * שזה יוסיף להתנעה

* וכשהמצבר נותן זרם קטן האלטנטור עובד יותר קשה וכשיש זרם גדול

יותר אז העבודה לאלטנטור יותר קלה...

אז עד כמה זה באמת נכון ואם זה יוסיף או יפגע במערכות החשמל ברכב....

פורסם

אין לזה בכל אופן למיטב ידיעתי שום קשר לחלונות.

כנראה שמנגנון החלונות החשמליים שלך שבק חיים וזה הזמן להחלפתו /תיקונו.

חוץ מזה- אי אפשר לשפר מצברים,אם מצבר דפוק (אין מספיק אלקטרוליט או שיש תא מקצר אחד),מחליפים את המצבר ורצוי לאותו סדר גודל שהיה במצבר המקורי ברכב.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

יפה הבנתי שזה לא ישנה את המצב המנוע בחלון ורצוי להחליפו...

אבל אני חושב שלא הבנת את השאלה שלי.. המצבר שלי טוב ודיי חדש אפילו.. אני רק רוצה לדעת שאם אני אשים מצבר עם יותר אמפר מהדרישות של היצרן, היצרן שם 55 אמפר ואם אני אשים מצבר של 62 אמפר אז אייך יהיו התגובות ?

האם זה באמת יקל על האלטנטור את העבודה או ששמה יזיק לו ??

והאם זה יביא לידי ביטוי בהתנעה של הרכב ?

פורסם

מה שאתה כן יכול לעשות זה פשוט לחזק את האלטרנטור, גש למכון המתמחה בשיפוץ אלטרנטורים וברר אם ניתן לחזק את האלטרנטור המקורי שלך.

במידה ולא ניתן, תמיד אפשר יהיה להתאים לתושבות שלך אלטרנטור חזק יותר.

אם אתה ביכול להגיע לפ"ת אז יש לך 2 מקומות שאני ממליץ עליהם.

1. "אלקטרו-טיב" באיזור תעשייה סגולה, צמוד ליוניפארט,גש לראובן או חיים ומסור להם ד"ש ממני.

2."ד.ש שיווק חשמל", איזור תעשייה פ"ת, קריית אריה, רח' השפלה 4 פינת גיסין 96.

בנוסף אני הייתי ממליץ גם על החלפת החייוט המקורי של הרכב מבחינת חיבורי אלטרנטור-מצבר-שלדה, תיקח כבלים עבים יותר תחזק ותעבה את החיווט המקורי ובנוסף השתמש בסופיות כבל איכותיות, בגדול רק זה אמור להחיות מעט את מערכת החשמל שעם השנים מקבלת פה ושם קורוזיה, ולרוב גם הכבלים המקוריים דקים מאוד ולא מיועדים תמיד לכל התוספות שמוסיפים אם זו מערכות סטריאו או מכלולים חשמליים אחרים.

under construction..

פורסם

כמה בערך סכום המחיר להחלפת החייוט המקורי של הרכב ? בערך פלוס מינוס לפיאט ? (שאני ידע כמה זה יעלה ההשקעה הזו)

ושאלה שניה שלי זאת: אם יש תווך אורך חיים של אלטנטור ברכב ? או שפשוט כל אחד ומתי ששווק חיים ?

פורסם

לכל רכיב יש אורך חיים מסויים.

הוא תלוי במאמץ המופעל על הרכיב, בתחזוקה נכונה, ועוד.

בסופו של דבר כל רכיב, גם זה שיתוחזק באהבה ולא יסבול מנהיגה והתנהגות "פושעת" יתפגר.

מתי? איך? כמה? למה? - לא ידוע.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...