Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6849 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניר ואיתמר, תודה רבה על התשובה המפורטת.

יש לי עוד שאלה:

בהתחשב במצב הנוכחי שהסברתי (חוסר "עוקץ" ובלה בלה בלה :)) , מה כדאי לעשות:

1. לחבר במקביל ששניהם ינגנו את כל התדרים הגבוהים ביחד?

2. בשביל הסיז לבנות/להשיג קרוס אובר שיחתוך אותו כך שהוא יהפוך לסופר טויטר, כלומר שינגן נניח מ12KHZ ומעלה.

פורסם

חיבור של שני טוויטרים ביחד עלול ליצור מצב של "בלאגן" בבמה. גם אם במה לא מעניינת אותך, עדיין שילוב של כמה טוויטרים במקומות שונים לא תמיד מיטיב עם המוזיקה.

אני מאמין שהטוויטר של סיז יספיק לך לבדו. בנוסף, הייתי מציע לך לנסות להחליף את הקרוס הפשוט יחסית של הספייס. לקרוס יש חשיבות רבה מאוד על הסאונד שיתקבל.

נסה לדבר עם זה וזה וזה. הוא פרסם מודעת מכירה עם קרוסים נחמדים למדי.

אבל אולי בעצם תמתין לקבלת הטוויטרים ותראה מה ואם בכלל איזה שינויים תרצה לעשות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
נקודות חיתוך לא משתנות, רק העכבה יורדת.

לטוויטר כמו כל אלמנט יש עכבדה שמשתנה ככל שיש שינוי בתדרים המושמעים, הנקודת חיתוך נשארת זהה בכל עכבה.

כפי שאיתמר כבר כתב, עכבה דינאמית.

וזה עונה על כל השאלות של האם אפשר לחבר טוויטר של 4 אוהם לקרוס של 6 אוהם או הפוך וכו'.

נכון שלכל אלמנט יש עכבה שמשתנה בכל תדר

ואז מה קורה בתדר החיתוך כשמתכננים קרוס אובר פסיבי מתכננים אותו לפי עכבה מסוימת

כאשר משנים אותה מדוע שתדר החיתוך לא ישתנה ?

הרי אין בעיה למצוא את העכבה של האלמנט בתדר מסוים כאשר יודעים מה ערך הסליל ב MH

אז מדוע כאשר תחבר שתי אלמנטים במקביל העכבה הכללית לא תשתנה

והקרוס הפסיבי ישנה את תדר החיתוך?

ד.א אין לי בעיה להוכיח את עמדתי מתמטית

פורסם

לי יש שאלה פשוט בנתיים לא רציתי לפתוח עוד תרד' (נראה איך זה יזרום כאן)

עלה לי רעיון לראש לחבר לקרוסים של ה- K2P במקום וופרים, מידריינגים (CDM54 לדוגמא)

כך שהוופרים ינגנו דרך זוג ערוצים נפרד מהמגבר. והמידריינג'ים והטוויטרים יקבלו נק' חיתוך דרך הקרוס (3800HZ) ויוגברו ע"י זוג ערוצים נוסף.. וככה אני יקבל 3 WAY מוגבר בבי אמפינג כי אני חייל בצה"ל ( = דל תקציב)

סה"כ הוופרים מוגדרים 100W RMS ב- 4 אוהם וכך גם המידריינג'ים.

גם הבנתי שסה"כ הבעיה בסט היא שהקרוס לא מוריד מספיק מהכוח שהולך לטוויטר וכאשר אנחנו מספקים לסט כוח רב (בגלל שהוופר דורש הרבה כוח) הטוויטרים מתחילים לצרוח, אבל המידריינג'ים לא צריכים הרבה כוח :-) כך שלא תהיה בעיה לסגור גיינים ולתת לדרייברים לעשות את העבודה ו"להנות מחיים" בריאים ומתחשבים.

אז מה אתם אומרים? 8)

תודה מראש לעונים..

מנואל.

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

אני לא צריך קרוס יש לי AUDISON 4.1K ולו יש את כל הקרוסים.

תודה רבה על התשובות..

נראה מה יעשה בנידון.

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עוד שאלה קטנטונת:-D.

לדוגמה אני מחבר את הטויטרים בבי אמפ לסטריאו 60, כלומר שתי זוגות טויטרים במקביל.

על הסיז לפניו אני שם קבל ב-ערך מסויים שיחתוך את הטויטר ב10KHZ בדרגה ראשונה (6DB),

השאלה היא : האם חיבור הקבל הנ"ל ישפיע איכשהו על הטויטר השני (SPACE1) שמחובר עם הסיז במקביל לאותה יציאה של מגבר?

תודה מראש.

• תוכן חדש...