Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

ברשותי פוראנר 96,תוך כדי תחילת נסיעה לא משולבת שמעתי רעש מתכתי חד פעמי מכיוון התחתון של הרכב,לא ייחסתי לזה חשיבות עד שהחלטתי לשלב את ההנעה הקידמית,הטרנספר עובד והסרן הקידמי מסתובב.

האם נשבר חלק פנימי בדיפרנציאל?

מישהו מכיר סוג תקלה שכזה?

תודה מראש

גונן

פורסם

בסבירות גבוהה, צירייה קדמית נשברה, ואו שבר בדיפרנציאל. ולא מעבירה את התנועה הסיבובית לגלגל.

אשמח לתיקון , ממומחי הרכב שביננו, הבנתי בתמסורת לקוייה בחסר.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ברשותי פוראנר 96,תוך כדי תחילת נסיעה לא משולבת שמעתי רעש מתכתי חד פעמי מכיוון התחתון של הרכב,לא ייחסתי לזה חשיבות עד שהחלטתי לשלב את ההנעה הקידמית,הטרנספר עובד והסרן הקידמי מסתובב.

חוץ מציון הרעש, לא תיארת במשפט הזה בעיה כלשהי. טרנספר עובד וסרן קדמי מסתובב זה בדיוק מה שאנחנו רוצים אחרי שילוב 4X4 .

אני מניח ש:

ולא מעבירה את התנועה הסיבובית לגלגל
כמו שצביקה כתב?

יש לך ברכב מנגנון ADD. זה אומר שהציריה הקדמית הארוכה אצלך מחולקת לשני חלקים וכשהרכב לא ב4X4 שני החלקים שלה נפרדים, וזה מאפשר לדיפרנציאל הקדמי ולדרייבשפט הקדמי לא להסתובב לחינם בנסיעת כביש.

בקש ממישהו שייסע אחורה לאט עם הרכב, כשהוא ב2X4 ואתה תשכב לפני האוטו ותסתכל מה קורה עם הציריות.

במצב אידאלי, אתה אמור לראות את הציריה הקצרה ואת החלק הקיצוני של הציריה הארוכה מסתובבים אחורה. החלק הפנימי של הציריה הארוכה מסתובב קדימה. גל ההינע לא מסתובב. (אם יש לך נעילת דיפ' אוטומטית מקדימה, כלומר לא הדיפ' המקורי, אתה חייב לעדכן אותנו כי אז צורת האבחון שונה) .

במצב 4X4 לך לעלייה חולית כלשהי או קשור את הרכב לעצם נייח חזק, שלב 4X4 ובדוק אם כל ארבעת הגלגלים מסתובבים.

לחילופין, הנע מנוע, שלב ל4X4, גיר בניוטרל, הרם גלגל קדמי, סובב אותו ביד, ותאר לנו בדיוק מה ראית. להיכן כל שלושת חלקי הציריות מסתובבים ולאן גל ההינע? החסרון בבדיקה הזו הוא שהיא לא נעשית תחת עומס, אבל אם משהו שבור לגמרי, אז הבדיקה הזו גם תתן אבחנה טובה.

תעדכן במה שראית וננסה להמשיך הלאה. אין טעם לזרוק ניחושים באוויר.

פורסם

ב 4X2 הציריה הקדמית לא מסתובבת,בשילוב 4X4 הציריה הקדמית או הסרן הקידמי איך שהוא נקרא מסתובב,אין בעיית שילוב,הבעיה היא שלא עובר הכוח לדיפרנציאל.עד כמה שאני יודע הדיפרנציאל מקורי.

במידה וחלק פנימי נשבר קיים איזה שהוא סט גג"ש או פיניונים שאוכל להחליף לבד?

פורסם

את צורת הפתרון עזוב בשלב זה, מכיוון שעוד אין אבחון לגבי מהות התקלה.

לא נשמע לי הגיוני שאף אחת מהציריות לא מסתובבת ב2X4 אלא אם כן שברת את כל חלקי הציריות בבת אחת. נראה לי יותר שאנחנו לא מדברים בשפה משותפת.

הדיפרנציאל: זו הביצה שבמרכז החלק הקדמי. אליה מגיע ציר אחד בחלק האחורי ויוצאים שני צירים לשני הצדדים.

דרייבשפט קדמי, או גל הינע: זהו המוט שמגיע ממרכז הרכב ונכנס אל הדיפרנציאל.

ציריות אלו המוטות שמחברים בין הגלגלים לדיפרנציאל.

עכשיו, בצע בדיקה בדיוק כמו שתיארתי לך, וחזור עם נתון מדויק לגבי כל חלק, אם הוא מסתובב ולאיזה כיוון. שתף איתי פעולה, ואני מבטיח לך אבחון מלא.

פורסם

דריישפט אחורי מסתובב ב 4X2 והרכב נוסע תקין,בשילוב 4X4 הדריישפט הקידמי נכנס לפעולה ומסתובב נגדית לדריישפט האחורי,הבעיה שהציריות הקדמיות לא מסתובבות,קרי הגלגלים הקדמיים לא מסתובבים,דרך אגב גם נורת חיווי 4X4 אינה נדלקת.

פורסם

בשביל שכל שלושת חלקי הציריות שלך לא יסתובבו ב2X4 צריך שיישברו גם שני הפעמונים של הציריות וגם הדיפרנציאל, וזה לא נשמע לי סביר. יכול להיות שמישהו הרכיב אצלך נועלי טבור ידניים או אוטומטיים? צרף תמונה של מרכזי הגלגלים הקדמיים (ללא כיפת המתכת אם יש לך כזו בחישוק) .

אני חוזר: תאר בצורה מדויקת את צורת הבדיקה ואת תוצאות הבדיקה ברמת פירוט של כל מכלול ומכלול. אתה מקשה עליי לעזור לך.

פורסם

קודם כל תודה רבה על הסבלנות חנן.

ערכתי את הבדיקות אתמול לא הייתה קיימת נעילה בשום גלגל.

היום לעומת זאת בדקתי את הרכב על ליפט,פתאום המערכת נכנסה לפעולה,כל גלגל מעביר כח חזרה לסרן הקידמי בסיבוב ידני,והשילוב עובד גם תחת עומס,מוזר,מדאיג משהו.

בכל מקרה תודה לבינתיים.

פורסם

מערכת ה ADD מופעלת בעזרת ואקום עם פיקוד חשמלי.

הרבה חלקים וחיבורים שלא תורמים לאמינות (אפילו שזה טויוטה).

ממה שתיארת עד כה לא נראה לי שיש לך בעיה ברכבת הכח.

חפש את הבעיה במנגנון הוואקום או הפיקוד/חיווי החשמלי.

בברכה,טושי

• תוכן חדש...