Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נמרוד:

ההגדרה שלך שהמומנט על גל ההנע היא האחיזה של הגלגלים חלקי היחס בדיפרנציאל נכונה, אבל:

אם מדובר על החיכוך הפועל בכל רגע נתון על הצמיגים, אתה צודק. כי אותו כוח חיכוך (הגדל על אספלט וקטן על חול, עפר או קרח) יוצר את ההתנגדות למנוע, והתנגדות זו באמת קטנה יותר בגל ההינע ביחס ההפחתה של הדיפרנציאל, וקטנה יותר ב"דרכה" למנוע ביחס ההפחתה בגיר (או גדלה אם הגיר משולב בהילוך חמישי, שהוא בדרך כלל הילוך יתר).

אם מדובר על יכולת האחיזה של הצמיגים, הרי שיכולת זו משתנה בהתאם לסוג המשטח עליו נוסעת המכונית. יכולת האחיזה על אספלט גבוהה מאוד, ויתכן אפילו מצב שהמנוע לא יהיה מספיק חזק כדי להתגבר על יכולת האחיזה הזאת, דהיינו, ליצור החלקה, ואז אותה יכולת אחיזה אינה יכולה לשמש בסיס לחישוב הכוח בגל ההינע, כי לא מדובר על כוח מדוד אלא רק על יכולת שאינה ממומשת.

ואם גלגל אחד מאבד אחיזה, כמו בהצלבה בשטח, או גלגל פנימי בסיבוב חד, או בנסיעה על קרח, למשל, הרי שלאותה יכולת אחיזה אין בכלל משמעות, והכוח הפועל על גל ההינע קטן ביותר, הוא תוצאה של ההתנגדות בדיפרנציאל ובציריה.

אבל הכל תיאורטי, נראה שאנחנו מתכוונים לאותו הדבר, רק מנקודת מבט אחרת.

עד 27.1.2020 אני עסוק

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה שמשפיע זה המומנט ביציאה מהגיר, כאשר יתכן מצב בו יש הרבה מומנט והגלגלים מתחילים לפרפר ואז מה שרלוונטי זה המומנט הכי גדול שאפשר להעביר בלי לפרפר.

אבל זכור שאם אתה מפרפר ועובר באמפ, ובנחיתה יש פתאום הרבה אחיזה (הרכב נמעך לקרקע) אתה מקבל מכת מומנט לדרייבשאפט.

לגבי כ"ס, זה בעצם באיזה מהירות אתה נוסע ועדיין יכול אם בא לך להעביר הרבה מומנט לדרייבשאפט.

בעיקרון מה שישבור את הדרייבשאפט זה המומנט, מה שהסברתי בהתחלה.

אבל גם להספק יש משמעות מסוימת. במהירויות סיבוב גבוהות מאוד, יכול להיות שהדרייבשאפט חלש יותר ב 10-20% מאשר בנמוכות.

(אבל נראה אותך מעביר מומנט גדול כשאתה כבר נע ב120 קמ"ש.)

פורסם

ניצן:

1. יש, אין מה לדאוג, יש רתכת חדשה דנדשה שאני משתמש בה. רתכת TIG. וכל הכלים שרלוונטיים חוץ מליפט גם בהישג יד. חלקם אצלי בבית, חלקם אצל מסגר שהשלדה יושבת אצלו בחצר.

2. מיכל הדלק, מצבר ושאר מיני ירקות ישבו אחר כבוד בתא המנוע הנוכחי. מנוע כבר אין שם, מקום יש.

3. בעל מקצוע שידע לעשות את החישובים יהיה מהנדס רכב בשאיפה (אני יודע שיש מספר חברה כאלו) או מהנדס מכונות אם לאו. (נמרוד מתנדב, לא? :-P) אין שום סיבה להתייחס לחוזק המבני בפרונט. אלא רק לחזק אחורה +קדימה. אפשר להתייחס לנקודות עומס ממכוניות כמו הMG רודסר והMR2 (בהנחה ואפשר יהיה למצוא ספסימנט לבדיקה)

4. תגובות?

נ.ב.

נמרוד אני קראתי את רוב הכתיבה שלכם בג'יפולוג, I JUST CANT GET ENOUGH. מחכה לסיים לקרוא, אפשר לקבל סיבוב מתישהו ? :-P

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

לא צריכה להיות השפעה של ההספק על הכוח הפועל על גל ההנע. ההספק הוא מכפלת הטורים ברגע נתון במומנט שמספק המנוע באותם הטורים, חלקי מקדם. הכוח הפועל על גל ההנע הוא המומנט בלבד. נכון שהוא שונה בטורים שונים של המנוע (כמו שהוא גם משתנה לפי ההילוך בו נמצא הרכב: גבוה יותר=חלש יותר), אולם לטורים אין השפעה ישירה על הכוח, רק למומנט.

גם לא נראה לי שמוט מסתובב חלש יותר ממוט שאינו מסתובב. מדובר על עמידה בכוחות פיתול של מוט (או צינור) ולמהירות הסיבוב (בעיקר שזו אינה מהירות סטרטוספרית: "בסך הכל" כ-60 סיבובים לשניה ב-100 קמ"ש).

כדי לחשב את הכוח המכסימלי שעלול לפעול על הציר צריכים לצאת מנקודת הנחה שהגלגלים נמצאים באחיזה מכסימלית, שהמנוע נותן את המומנט המכסימלי, ולהוסיף מקדם בטחון למצבים של כוח פתאומי: זריקת מצמד או נחיתה על "באמפ" אחרי סחרור גלגל.

אגב, ההשפעה של אורך המוט הוא בזוית שבה הוא מתפתל, והיא זניחה. יש אלמנט שיכוך למימד האורך, אולם גם הוא זניח וממש לא היתי מכניס אותו לחישוב.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

אבל זכור שאם אתה מפרפר ועובר באמפ, ובנחיתה יש פתאום הרבה אחיזה (הרכב נמעך לקרקע) אתה מקבל מכת מומנט לדרייבשאפט.

צריך יותר מבאמפ על כביש כדי לפתל גל הינע... אבל זה בהחלט יכול לקרות. הנה תמונה היסטורית של חנן עם גל ההינע של הג'יפ הישן שלו, מפותל כמו ביסלי גריל במדרגת המצלעות:

with.php.jpg

Jeepolog.com

פורסם

פיניסטר סיכם את הדברים נכון בתגובה האחרונה. גל ההינע לא נחלש במהירויות גבוהות, מה שכן במהירות סיבוב גבוהה הוא נדרש להיות מאוזן ברמה גבוהה יותר.

Jeepolog.com

פורסם

יהיה פשוט יותר לקחת סרן קידמי שלם ממכונית הנעה קידמית ולהתקין אותו מאחור וליצור תושבות מנוע.

זכור לי פרוייקט כזה (סרן קידמי במקום סרן אחורי, בהסבה כזו) ברשת העולמית.

תצטרך לטפל ברגולטור הבלימה, לחלוקת בלימה שונה, לכייל את המיתלים שונה.

לחשוב מה לעשות עם הקפיצים הקידמיים, כי כמעט כל המשקל מקדימה מעובר אחורנית.

בכל מקרה, רעיון לגמרי מגניב.

אביחי

פורסם
יהיה פשוט יותר לקחת סרן קידמי שלם ממכונית הנעה קידמית ולהתקין אותו מאחור וליצור תושבות מנוע.

אבל אז המנוע יהיה מאחורי המכונית והחלפת ההילוכים תתבצע ע"י הרכב שמאחור.

דרך אגב, פרויקט כזה מתבצע כיום בארץ על גולף MK1 עם מנוע VR6.

הדרך שאני הייתי הולך עליה היא לקחת מכלולים מרכב הנעה אחורית .

בא נגיד שבחרנו בב.מ.וו

להתקין את הסרן האחורי של הב.מ.וו על ה 106.

להתקין את המנוע של הב.מ.וו +תיבת ההילוכים מאחורי המושבים הקידמיים.

לקצר את הדרייב-שאפט המקורי לאורך הרצוי (מצידי שיהיה 40ס"מ).

ויש לך 106 הנעה אחורית, מנוע מרכזי עם מקסימום אמינות כי בעצם כל החלקים מקוריים ומותאמים אחד לשני.

כל מה שנשאר לך "להמציא" הוא לינקג' לידית ההילוכים שיעביר את ההילוכים בתיבה מאחורה בזמן שאתה מעביר הילוכים בידית, זה כבר ממש קלי קלות.

דילגתי על כל שלבי החיתוך/ריתוך/חיזוק, יצירת עריסה למנוע+תושבות, הרבה עבודה הנדסית מדויקת בכדי לקבוע שהמנוע והסרן האחורי יהיו מקבילים אחד לשני ולרכב עצמו וכו' וכו' וכו'

ברור לך שזה יעלה לא מעט כסף ולעולם לא יהיה חוקי לכביש?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לאאוץ: הרעיון שלך נחמד אבל אז זו תהה פיג'ו 106 עם מנוע אחרי ולא פיג'ו עם מנוע מרכזי אחורי. איזון של חלוקת המשקל יהיה יותר קל במרכזי מאשר באחורי, ומאחר ש הרכב אינו מתוכנן להיות צעצוע לישורות בלבד, אני כנראה אשאר עם מנוע מרכזי :-)

בגירה: לפי מיטב ידיעתי (אני לא יודע הרבה) רוב המנועים של ב.מ.וו הינם אורכיים, אני מדבר על השתלה של 6 צילינדרים, אני לא בטוח של 106 יש מקום למנוע 6 צילדנרים טורי+גיר. HELL, אני עדיין לא בטוח שיש מקום גם למנוע V6 וגיר.

בכל מקרה, אני לחלוטין איתך עם עם מכלולים של אותה חברה. זה נראה הכי לגיטימי. בקשר למערכת שדרכה יחובר הגיר האחורי לידית ההילוכים, התכנון הבסיסי כבר קיים אצלי בראש ועל הנייר, כל מה שצריך זה מידות סופיות מדוייקות.

Stay tuned

פורסם

יש להם גם מנועי 4 טורי לא רעים (318IS) או מנועי V8 לא רעיםושניהם יותר קצרים מה 6 טורי.

אבל סתם לקחתי ב.מ.וו לדוגמא.

אתה יכול גם אמריקאיות, אופל אומגה יכול להיות אופציה טובה,פורד סיירה, פורד קורטינה, יש אפשרויות בלי סוף (כמעט).

פורסם

יאשה, יש חלק מהכסף. והרי גם את רומא לא בנו ביום, נכון להרגע יש לי שלדה, כרגע אני מחפש מכלולי הנעה רלוונטיים.

אגב, לא, אין לי מושג כמה זה יעלה. גם אם מדובר בעשרות של אלפים, TRUST ME אני אתמודד.

אגב, שאלה בקשר למכלול הנעה, איך בנוי הגיר של האימפרזה GT?, הגיר ו/או המנוע שלה יוכלו להתאים למנוע מרכזי + הנעה אחורית?

בכל מקרה אני כרגע חורש את האינטרנט בקשר לספסיפיקציות של מנועים, תיבות הילוכים ושלדה של 106 כדי לראות מה יוכל להכנס לאן

Stay tuned

פורסם

עם כל הכבוד לחרישת האינטרנט אני חושב שאתה צריך להגביל את עצמך למגבלות התקציב והמצאי בארצנו הקטנטונת.

לדוגמא הנה קורסיקה V6 3100 מושבתת ב 5000 ש"ח למכירה, אני הייתי מזנק על זה עם 2 ידיים!

והנה 525 ידנית למכירה ב 4500 ש"ח!

שאני אמשיך?

פורסם

אמת ויציב, הבימר נראת לי מעניינת, אני אלך לבדוק אותה :) תודה

נ.ב.

החלקים המכניים לא מדיאיגים אותי, יש המוסכניק שלי מתעסק עם סחר בחלקים/מכוניות לפירוק ואני סומך עליו בעיניים עצומות.

Stay tuned

פורסם
לאחר שראיתי רכבים כמו הרנו 5 GT והCLIO V6, שני אלו אומנם באים בתצורה הזו כ"סטנדרטיים",

תיקון קטן, אתה מתכוון לרנו 5 טורבו/טורבו 2/מקסי, רנו 5 GT מגיעה הנעה קדמית.

• תוכן חדש...