Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיות בהנעת הרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6874 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב הוא פיאט בראבו שנת 2000 והסיפור הוא כזה:

לפני כחודש האוטו לא הניע בבוקר, זהיתי ישר שמדובר במצבר חלש. המצבר היה בן כמה שנים, כך שזה לא הפתיע אותי. החלפתי למצבר שנפ חדש וחזרתי שמח וטוב לב לביתי. חלפו להם שבועיים שבמהלכם לא היתה שום בעיה, ולאחר שבועיים שוב הרכב לא מניע. הנעתי בעזרת כבלים ונסעתי למוסך. במוסך בדקו, בדקו, בדקו ולבסוף קבעו שמדובר בוסת מתח לא תקין. הוחלף וסת המתח והרכב שוב הניע כמו שצריך. חלף שבוע במהלכו לא היתה שום בעיה. בסוף השבוע הרכב לא הונע בכלל ולמרות זאת התניע בקלות אתמול בבוקר ובערב. היום בבוקר, הוא שוב לא הניע, אלא רק עם כבלים, והמצבר נראה שמרוקן לגמרי.

האם מישהו יכול לשער מה הבעיה לפני שאני שוב מתחיל להחליף מצבר/אלטרנטור או שאר ירקות שהמוסך ימכור לי?

תודה.

פורסם

ערוך חיפוש מעמיק בפורום לבדיקה וגילוי של זליגה חשמלית. (או צרכן שממשיך לעבוד כמו תאורת תא מטען,וונטה,וכו')

אתה יכול לשלול את זה אם הבעיה מופיעה בהתנעה מיידית אחרי פרק זמן שהרכב עבד והמצבר נטען.

פורסם

כדאי לגשת לחשמלאי רכב אמין שיאבחן במדוייק את התקלה.

נראה על פניו שנסעת לא מעט זמן עם מצבר לא תקין ובסופו של דבר הרסת גם את האלטרנטור ולכן יש בעיה במערכת הטעינה.

קרה לי מס' פעמים באופן סידרתי במיצובישי לנסר 92 שהיתה בבעלותי לפני כ-5 שנים והספקתי לשבור שם שיא של שלושה אלטרנטורים עד שעלו על זה שיש בעיות עם מצבר שפעם אחת הוחלף ופעם אחת (השני) התברר שהיה לו תא מקצר.

שוב,בדיקה אצל חשמלאי תעלה /תפריך את החשד לטעינה לא תקינה ברכב.

אלטרנטור באופן כללי מורכב מלא מעט חלקים ולא רק ווסת מתח כך שלא מהמרים ומחליפים רק חלק מסויים.

אם הטעינה אינה תקינה יש לשפץ אלטרנטור /להחליף את שלך הישן למשופץ.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
האם הורכבה מערכת או נוסף רכיב כלשהו למערכת לאחרונה, בסמוך לתופעה שאתה מתאר?

כן, לאחר החלפת המצבר הראשון החלפתי את הרדיו המקורי ברידו דיסק של SONY. הודעתי את זה כשבאתי למוסך כדי שיבדוק האם התקלה היא בעקבות החלפת הרדיו דיסק. אומנם זה ייתכן אבל זה לא נראה לי הגיוני, כי המצבר הראשן הלך עוד עם הרדיו המקורי. כמובן שיכול להיות שזה צירוף מקרים שהראשון הלך בגלל גילו והשני הלך בגלל הרדיו דיסק, אבל אני ממש כבר לא בטוח...

אם זה היה צרכן שממשיך לעבוד הייתי מצפה שהמוסך יעלה על זה, אבל בימינו קשה לדעת.

פורסם

צריך לבדוק את טעינת האלטרנטור גם בתפוקת זרם מכסימלי ע"י העמסת המצבר עם מכשיר בדיקת מצברים ומדידת הזרם המירבי של האלטרנטור ע"י מד זרם (אמפרמטר) השראתי.

אם זרם הטעינה נמוך מדי ומתח הטעינה תקין אז יש לפרק מהאלטרנטור את כבל הזרם מהמצבר המתחבר אליו ולראות אם אוזן קצה הכבל אינו שרוף בחיבורו אל הכבל, דבר הגורם ל"הפסדי" זרם טעינה.

הפתרון אז הנו החלפת האוזן לחדשה והלחמתה או ניקוי האוזן הישנה והלחמתה אל הכבל.

אץ הבדיקה ניתן לבצע אצל חשמלאי רכב טובים.

בברכה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...