Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

מרק מה הכוונה פלוס OD?

אם זכרוני אינו בוגד בי לתיבה יש 3 הילוכים קדימה.

מצב OD(במאזדה זה נקראHOLD) זה גובל הילוך, ולחיצה על הלחצן תגרום לתיבה להשאר בהילוך מסויים, או תגביל את ההילוך האחרון ותשאר בהילוך 2(אם התיבה 3הילוכים).

פורסם

השירשור הזה מלפני שנתיים וחצי.

באותה תקופה חיפשתי מכונית אוטומטית ב 10- 15 אלף שקל, והלכתי לראות גם מאזדה 121.

נהגתי עליה וגם לקחתי אותה לבדיקה, כך שהתשובה שלי "מוסמכת"

יש 4 הילוכים קידמיים.

אם זה מעניין מישהו, בגירסאות אוטמטיות של מאזדה 121 אין הגה כוח. בידניות יש, לפחות במודלים המאוחרים יותר.

פורסם
מרק מה הכוונה פלוס OD?

אם זכרוני אינו בוגד בי לתיבה יש 3 הילוכים קדימה.

מצב OD(במאזדה זה נקראHOLD) זה גובל הילוך, ולחיצה על הלחצן תגרום לתיבה להשאר בהילוך מסויים, או תגביל את ההילוך האחרון ותשאר בהילוך 2(אם התיבה 3הילוכים).

מצב OD במאזדה 121 זה לא מצב HOLD כמו שקיים במאזדה שלך. במצב OD התיבה עוברת ליחס תמסרות המאפשר נסיעה במהירות גבוהה בסל"ד נמוך יותר וחיסכון בדלק.

איזה כייף לי :)

פורסם

איזה סיפור עשית מזה :-),

זה גיר 4 הילוכים רגיל לחלוטין, עם אפשרות ביטול הילוך רביעי על ידי כפתור בידית ההילוכים.

בדיוק כמו שיש כמעט בכל מכונית אוטומטית עם 4 הילוכים, לפני שהתחל המעבר לתפעול "טיפטרוניק"

---------------

באופן כלל, לדעתי לא ממש נכון לכנות את ההילוך הגבוה בתיבה "OVER DRIVE", כי לעיתים גם בהילוך שלפניו (שלישי לצורך העיניין) יחס העברה גבוה מ 1:1, נניח בשלישי היחס הוא 0.9 וברביעי 0.7

פורסם

נכון שהתיבה במאזדה 121 היא בעלת 4 הילוכים וכפתור HOLD מאפשר מצב OD והוא נקרא OVER DRIVE מכיוון שיחס התמסורת הוא כזה שציר היציאה מסתובב במהירות סיבוב גבוהה יותר מציר הכניסה לעומת הילוך שלישי שיחס התמסרות הוא 1:1 ומכאן שמו.

איזה כייף לי :)

פורסם

לי היתה כזאת מודל 95 יש לה 4 הילוכים

Talbot Horizon->Seat Ibiza->Mazda 121->Toyota Yaris->Toyota corolla->Toyota Runx->Honda Civic--Mazda3 2.0 Spirit

• תוכן חדש...