Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6969 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
או במילים אחרות אנשים כאן זייפו ק"מ :-P8)

גילוי נאות גם אני החלפתי מספר סקאלות :oops: (אבל בצורה הזאת העלתי את ה ק"מ ככה שזה היה לרעה)

בוקסר,

סתם לידע כללי- וזה לפי חוק. רכב שבו מוחלף לוח שעונים מכל סיבה שהיא (בלאי, מנגנון תקול, או אפילו מחוג עקום) זה חוקי ומוסרי לחלוטין לשנות לו את הק"מ למספר הק"מ שהיה בלוח המקורי, וככה גם צריך להיות.

אצלי למשל בלוח המקורי של הקליאו 93 שלי הק"מ הוא 199 אלף וקצת. ואם אני אצליח להשתיל את הלוח עם הטורים אני יתאים את הק"מ.

מה שגם זה יותר נוח שכמות הק"מ תשאר מדוייקת- קורה לי מדי פעם להציץ בזה כדי לדעת כמה ק"מ טוטאל עשה הרכב.

דביר

Renault Clio 1.4 carb. mk1 1993 manual

מחפש קרטר (וחלקי מנוע חיוניים אחרים) במצב טוב למנוע אנרג'י 1.4 קרבורטור של רנו קליאו. בה"פ.

פורסם

כן אבל לוקחים על זה 150-200 שקל לתאם את הק"מ...

ניסיתי לבד זה ניראה פשוט אבל עדיין כמעט שברתי שם משהו במנגנון הכלכך קטן הזה והעדפתי להשאיר את זה איך שזה למרות שהק"מ בסקאלה היה גבוה יותר.

לי זה גם לא מפריע כי הרכב אף פעם לא ימכר, וכמה בדיוא הוא עבר הכל רשום לי ויש את הסקאלות הישנות.

פורסם
כן אבל לוקחים על זה 150-200 שקל לתאם את הק"מ...

ניסיתי לבד זה ניראה פשוט אבל עדיין כמעט שברתי שם משהו במנגנון הכלכך קטן הזה והעדפתי להשאיר את זה איך שזה למרות שהק"מ בסקאלה היה גבוה יותר.

לי זה גם לא מפריע כי הרכב אף פעם לא ימכר, וכמה בדיוא הוא עבר הכל רשום לי ויש את הסקאלות הישנות.

כן בוקסר זה עולה לא מעט כסף אפילו שזה לוח מכאני. למזלי המשפחה שלי נמצאת בתחום הזה ככה שיצא לי טוב :)

וזה נכון - אם אתה לא יודע אל תנסה לבד, מגיעים אלינו לקוחות לפעמים ש"שיחקו" עם הספידומטר. במקרה הטוב הם רק הזיזו איזה קפיץ מהמקום ובמקרה הרע שברו גלגל שיניים והיה צריך להחליף את כל השעון!

דביר

מחפש קרטר (וחלקי מנוע חיוניים אחרים) במצב טוב למנוע אנרג'י 1.4 קרבורטור של רנו קליאו. בה"פ.

פורסם

היי,

רב רציתי ליידע שההשתלה עברה בהצלחה! לקחתי לוח של קליאו MK1 מתקדם עם הטורים, והחיווט בצד הרכב היה כבר שם, רק החלפתי בין הלוחות.

הרבה זעה ועצבים, והרבה לוחות שפשוט לא רצו לעבוד! ובסוף היה לוח אחד שהסכים :)

הטורים עולים יפה ומדוייק, וגם כל שאר המחוונים למעט שעון לחץ שמן- כנראה שאין לי כזה חיישן במנוע.

הפשלה היחידה שלי שהחלפתי ללוח הזה את הספידומטר שהיה תקול בספידומטר תקין מלוח אחר, סגרתי והרכבתי ולא שמתי לב שהמחוג של הספידומטר המוחלף הוא כתום לעומת כל השאר שהם לבנים! חח.. נראה מגניב לרגע אבל נראה לי שאני ירצה שכל המחוגים יהיו תואמים- ככה שאני בטח אפרק את זה שוב מחר ואחליף לספידומטר עם מחוג לבן (יש לי גם כמה לוחות כאלה זרוקים לחלקים)

יש גם כמה תמונות של הפרוייקט (איכות מצלמת פלאפון לא משהו, אבל עדין תמונות) שאותם אני יעלה בקרוב אני מקווה.

בברכה,

דביר

פורסם
אל תתעסק בלהוציא את המחוג...הרסתי ככה כמה סקלות כי המחוג לא חוזר למקום.

תודה על האזהרה בוקסר!

האמת היא שהוצאתי את המחוג, המחוגים ניתנים לשליפה ולהרכבה חזרה - פשוט צריך לדעת כיצד (מכשירנות רכב זה העסק המשפחתי)

לצערי המחוג הלבן ששלפתי מהספידומטר השני לא נכנס כיוון שהחור בסוג שלו היה קטן, וכיוון שלא רציתי להתחיל לקדוח (זו קדיחה ממש עדינה שלא תמיד מצליחה) החלטתי לחפש מלוח אחר ספידו עם מחוג לבן קומפלט. וזה מה שעשיתי.

כמובן שבדקתי את הספידו על מכשיר ייעודי כדי לבדוק את דיוקו ושהכל עובד תקין.

הכל פורק, הספידו %

פורסם
תודה על האזהרה בוקסר!

האמת היא שהוצאתי את המחוג, המחוגים ניתנים לשליפה ולהרכבה חזרה - פשוט צריך לדעת כיצד (מכשירנות רכב זה העסק המשפחתי)

לצערי המחוג הלבן ששלפתי מהספידומטר השני לא נכנס כיוון שהחור בסוג שלו היה קטן, וכיוון שלא רציתי להתחיל לקדוח (זו קדיחה ממש עדינה שלא תמיד מצליחה) החלטתי לחפש מלוח אחר ספידו עם מחוג לבן קומפלט. וזה מה שעשיתי.

כמובן שבדקתי את הספידו על מכשיר ייעודי כדי לבדוק את דיוקו ושהכל עובד תקין.

הכל פורק, הספידו %

מצחיק שהתגובה לא עלתה יפה, נתקע לי השרת :]

בקיצור הכל פורק, והורכב חזרה למקום בהצלחה! והכל עובד יפה!

אני יעלה את התמונות המעטות של הפרוייקט הערב כשאני יגיע הבייתה.

תודה רבה לכל מי שעזר וייעץ!

דביר

• תוכן חדש...