Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

יש לי פיז'ו 309 1.6 (מנוע מדגם XU "שוכב") והייתי מבקש ממי שיודע, נתונים לגבי:

1. על כמה מעלות קידום אמור המפלג לעמוד במצב רגיל ולכמה מעלות אני אמור להגיע עם ואקום מלא ?

2. מהם מספרי הדיזות בקרבורטור ? (כן כן, אני עדיין נוסע על קרבורטור ונהנה מכל רגע, למעט צריכת דלק של מעבורת חלל)

מדובר בקרבורטור של SOLEX.

תודה מראש לעונים.

דודו

דוד קלדרון

ממונה ביקורת גבולות

רשות האוכלוסין וההגירה

www.piba.gov.il

פורסם

מדוע לך מספרי הדיזות, האם בכוונתך להחליף אותם?

אם הדיזות המורכבות בקרבורטור שלך הם מקוריות, אסור לך להחליפם/ להקטינם או להגדילם, זה בוודאי לא יפתור לך את צריכת הדלק כמו של חללית.

יש לטפל לשפתץ ולכוון את הקרבורטור במכון קרבורטורים מומלץ ובעל שם בתחומו( ערוך חיפוש בפורום אופטופיק, בקטגורייה המלצות על בעלי מקצוע), החלפת הדיזות לא תפתור לך את הבעייה, ואפילו תגדיל אותה.

האם ידוע לך מה מספרי הדיזות המורכבים עכשו?

מה נתוני תצרוכת הדלק נכון לעכשו, בנתוני נסיעה בעיר, משולב ומחוץ לעיר?

האם הרכב אוטומטי?

האם אתה משתמש במזגן?

האם אתה נהג יחיד ברכב?

מתי שופץ הקרבורטור לאחרונה?

מדוע אתה חושב שיש לשנות את ההצתה?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה שלום!

אם אני מבין נכון, אתה הוא אותו צביקה ממכון הקרבורטורים בנתניה?

אם כן, אז אני אותו אחד שכותב בפורום פיז'ו-סיטרואן וכבר דיברת אתי על העניין:

הקרבורטור עבר שיפוץ כללי אצל ינקו ויצאתי משם על הפנים. צריכת הדלק עלתה עוד ובמקביל יש בעיות מאד קשות עם המצערת השניה. הייתי אצלו שוב, הוא טען שגדלי הדיזות לא היו נכונים והחליף אותן. נכון לרגע זה, האוטו ממשיך לעשות לי 1:8 בכל תנאי הנסיעה וזה פשוט מוציא אותי מדעתי... גם אם אני מאד עדין עם האוטו - הוא תמיד אוכל אותו דבר.

ינקו אמר לי שחבל לי על הזמן ושהאוטו לא יעשה לי יותר טוב מזה. הוא טוען (ובזה הוא צודק) שזה אחד הקרבורטורים הכי דפוקים שיוצרו מעולם ושאני צריך להשלים עם זה. לא מקובל עליי. 1:8 זה מוגזם בכל קנה מידה.

מישהו הפנה אותי ויצרתי קשר עם בחור ערבי מרמלה בשם מוניר שטוען (ואני מאמין שזה נכון כי עוד כמה דיברו על האופציה הזו) שהוא עשה פעם לסיטרואן BX שהייתה לו, הסבה לקרבורטור של סובארו DL פשוטה. טוען שההסבה לא הייתה קשה ושבסופה הרכב התחיל להיות סופר חסכוני.

אולי יש לך רעיונות בשבילי ?

תודה,

דודו

דוד קלדרון

ממונה ביקורת גבולות

רשות האוכלוסין וההגירה

www.piba.gov.il

פורסם

עם אותו מנוע בנסיעה בין עירונית ארוכה הגעתי גם לצריכת דלק של 1 ל-14-15

בתוך העיר הצריכה גבוהה מזה בהרבה

אם לא תפתח את הלוע השניה של הקרבורטור (נפתח בלחיצה של יותר מחצי דוושה) הרכב יהיה חסכוני מאוד

אגב, מנוע הXU אינו שוכב

פורסם

לאופיר:

תודה. אני כמעט ולא נכנס למצערת השניה. אני מחזיק את הרכב כבר שבע שנים ולמדתי על בשרי לא להשתולל. אבל זה עדיין לא עוזר. כשאתה אומר שבעיר הצריכה גבוהה בהרבה, למה הכוונה? האם גם אתה מגיע ל 1:8 בעיר ?

אגב, מנוע ה XU שלי הוא דווקא כן שוכב. (יותר נכון - מוטה) מנועי TU עומדים ישר. במנועי XU לעומת זאת, שהם גבוהים יותר, היה צורך להטות אותם אחורה על מנת שהקרטר לא יפגע ברצפה.

המנוע הוא מדגם B2B שלפי הנתונים של AUTODATA זה XU52C.

תודה ויום טוב

דודו

דוד קלדרון

ממונה ביקורת גבולות

רשות האוכלוסין וההגירה

www.piba.gov.il

פורסם

לא זוכר בדיוק את הצריכה בעיר, אבל היא היתה יותר טובה מ 1:8, יותר באיזור של 1:10

עם אותו אוטו ומנוע 1.9 מוזרק (כמו של 205GTI) היתה לי צריכת דלק של 1:8-1:9 בעיר

• תוכן חדש...