Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7003 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בפרק של Fifth Gear שראיתי בעבר, הראו בצורה מאוד גרפית מה קורה לחפצים הנמצאים בתוך הרכב במקרה של תאונה חזיתית.

אפילו דברים שהיו בתא המטען, היוו סכנת נפשות במקרה של תאונה מאחר והמסה שלהם אפשרה להם לעבור בקלות יחסית דרך גב המושבים האחוריים. (במיוחד ברכבים בעלי מושבים מתקפלים כמו שלי (גולף IV).

מאחר ובתא המטען שלי יש דרך קבע ארגז כלים קטן ותיבה גדולה וכבדה של סאבוופר, אני לוקח מאוד ברצינות את מסקנות הפרק ההוא.

אחת מההמלצות היתה שניתן לרסן ולמנוע מחפצים בתא במטען לעוף אל חלל הרכב ע"י יישום חגורות הבטיחות גם כאשר אין איש מאחור כך שלמעשה "יאבטחו" את המושבים האחוריים ואת העומסים המופעלים עליהם במקרה כנ"ל.

השאלה היא, האם השארת חגורות הבטיחות מחוברות לאבזמיהן לאורך זמן יכול לפגוע במנגנון של החגורות מבחינה אופרטיבית?

האם כתוצאה מהמתח הקבוע שמופעל על הקפיץ המחזיר של החגורות בשלב כלשהו הקפיץ יאבד מיעילותו והחגורה תהיה רופפת?

תודה מראש,

רפי.

הנוכחית | אבארט פונטו אבו אסהאסה

אקסית 1 | אלפא רומיאו מיטו תלתן ירוק

אקסית 2 | אלפא רומיאו 164 סופר ידנית (הי"ד)

פורסם

אני חושב שזה קישקוש. ראיתי הרבה רכבים אחרי תאונות חזית ולא פגשתי בשום חפץ שחדר דרך המושבים האחוריים.

כסאות הרכב האחוריות מתוכננות לעמוד בעומס של תאונה נגד חפצים בתא המטען. דאג לעגן את החפצים וזה ימנע את התעופפותם בזמן תאונה.

פורסם

אפשר גם לקרב את כל מה שיש בתא המטען כמה שיותר קרוב למישענות כאילו להכניס את כל הדברים עד הסוף ובתוך הפגאז' ככה כל החפצים לא יוכלו ליתפוס תאוצה והכי חשוב לא להניח דברים למעלה איפה שהשמשה האחורית (במגש רמקולים מאחורה)[

כל מה שמניחים שם עף יש לראש חס וחילה.

פורסם
אני חושב שזה קישקוש. ראיתי הרבה רכבים אחרי תאונות חזית ולא פגשתי בשום חפץ שחדר דרך המושבים האחוריים.

כסאות הרכב האחוריות מתוכננות לעמוד בעומס של תאונה נגד חפצים בתא המטען. דאג לעגן את החפצים וזה ימנע את התעופפותם בזמן תאונה.

תלוי מה יש לך בתא המטען.

אצלי בטנדר איסוזו חלק של כ 150 ק"ג רץ קדימה בבלימת חירום וכופף את דופן הארגז עד שגחפה פנימה את גב הקבינה וגרמה לנפילת החלון בגב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

דניאל, זה פשוט בגלל שכאשר הדברים עפים, הם עפים רחוק! ולכן אתה לא רואה אותם! צריך ללכת לחפש!

בברכה נדב

נ.ב. הרעיון של לשים את החגורות גם אם אין אף אחד מצא חן בעיני מאוד

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

דניאל, זה תלוי בעוצמת הפגיעה.

בתוכנית מיקמו מס' אביזרים סטנדרטיים בתא מטען של רכב (לצערי אני לא זוכר איזה רכב) כגון: תיק עם מחשב נישא, ארגז כלים וכו'. מיקמו מצלמות מכל עבר (גם בתוך המכונית) והסיעו אותה לתוך מחסום נייח במהירות של 60 קמ"ש (אם אני זוכר נכון).

אביזרים מתא המטען פשוט חדרו את גב המושבים ועפו אל חלל הרכב כמו טילים.

אני לא יודע מה איתך אבל אם פעולה פשוטה כמו חגירת החגורות האחוריות גם כשאין נוסעים יכולה לצמצם ולו במעט את האסון הפוטנציאלי שיכול להתרחש מתרחיש כזה, זו סיבה מספקת עבורי ליישם את ההמלצה שלהם.

ומכאן אני חוזר לשאלתי המקורית:

האם השארת חגורות הבטיחות מחוברות לאבזמיהן לאורך זמן יכול לפגוע במנגנון של החגורות מבחינה אופרטיבית?

האם כתוצאה מהמתח הקבוע שמופעל על הקפיץ המחזיר של החגורות, בשלב כלשהו הקפיץ יאבד מיעילותו והחגורה תהיה רופפת?

תודה מראש,

רפי.

פורסם

לא תפגע.

כיסא הבטיחות של הילד שלי היה מעוגן לרכב תקופת ארוכה מאוד עם חגורות הבטיחות.

כשהעברתי אות הילד לבוסטר ופרקתי את הכיסא, לא הבחנתי בשום שינוי בהתנהגות החגורה

פורסם

dorki תודה!

בדיוק מה שרציתי לדעת.

רפי.

פורסם
אביזרים מתא המטען פשוט חדרו את גב המושבים ועפו אל חלל הרכב כמו טילים.

אז מה זה משנה אם תחגור לכסא את החגורה או לא, הרי החפצים יחדרו דרך משענת הכסא! אגב, לידעתך המשענת מעוגנת הצורה מאוד חזקה למרכב הרכב, בדיוק כפי שחגורות הבטיחות, אפילו במקום מאוד סמוך לה, בדוק זאת ברכבך ותווכח.

דווקא המושב עצמו מעוגן בצורה רופפת ומכל תאונה קדמית קלה, בה ישבו על המושב האחורי, היא מתפרקת ממקומה.

פורסם

דניאל, יכול להיות שהניסוח שלי היה שגוי.

החפצים לא עפו "דרך" המשענת, המשענות פשוט קרסו פנימה.

אני לא לגמרי בטוח מה הנקודה שאתה מנסה להוכיח.

תסכים איתי שכל מכשול שעגון לרכב ויעמוד בין החפצים בתא המטעם לבין חלל הרכב יהווה תוספת מבורכת במקרה שתרחיש כזה יקרה.

במידה והחגורות לא יועילו, הן בטח לא יזיקו.

אני לא טוען שזה מדע מדוייק והחגורות יצילו נפשות. עם זאת, אם לא נגרם כל נזק לחגורות כתוצאה מהמתח התמידי (וזאת בעצם היתה שאלתי המקורית) אני לא רואה סיבה שלא ליישם את ההמלצה שלהם (שהיתה מגובה בניסוי מאוד ברור וחד-משמעי).

רפי.

פורסם

Boxer. לשאלתך, "קורה לה משהו?"

אינני יודע מה קורה יותר מדי בתחום החגורות לרכב אך די מפתיע אותי נתון מסויים.

בתחום הטיפוס (צוקים), סנפלינג, חילוץ וכו, ציוד (כמובן שמדובר על ציוד טקסטיל ולא מתכות) יוצא משימוש לאחר פרק זמן של כ-10 שנים גם אם לא השתמשו בו והוא נראה חדש. ציוד שנמצא בשימוש יוצא משימוש בתום כ-5 שנים ולעיתים אף פחות. כמובן, ציוד כזה מאוכסן לרוב במקומות סגורים ללא קרינת UV וללא השפעות חיצוניות פרט ל"זמן העבודה" בחוץ. יצא לי לראות לא מעט חומרים מתחום הטיפוס ששהו ברציפות בשמש זמן רב (שנה ואף יותר) וניתן לראות בבירור את ההשלכות שיש לקרינה על הציוד הזה.

הציוד שיוצא משימוש נפסל עקב פגיעות שחיקה, קרינה והתיישנות חומר.

מה שמוזר בתחום חגורות הרכב הוא שאין שאין שום חוק\תקנה\הנחייה להחליפן לאחר זמן מסויים ורכבים בני 20 שנה נוסעים עם אותן החגורות שספגו לא מעט קרינת UV, אבק שנכנס בין הסיבים (ופוגע בחומר) ושאר מזיקין.

אז פגיעה יש. חגורה שחשופה לכל אורכה לקרינת UV נפגעת יותר זה ודאי. השאלה מה ההשלכות שיש לפגיעה הזו?! לאילו עומסים החגורות מתוכננות?! מהו מקדם הביטחון שנלקח שם בחשבון?! על כל זה יכול לענות רק מומחה שמכיר את התחום טוב מאוד.

רענן.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

• תוכן חדש...