Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7027 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנה הכתבה.

ומה שצד את עיני:

בין היתר, תכלול ההצעה פיקוח הדוק יותר על בדיקות מכוני הרישוי, קביעת לוחות זמנים להגבלת כניסת כלי רכב דיזל שגילם מעל חמש שנים למרכז תל אביב - אלא אם הותקנו בהם אמצעים להפחתת הזיהום; קידום תוכנית לגרירת כלי רכב מיושנים - או כלי רכב חדשים שנמצאו כמזהמים באופן חריג; קביעת ערכי ניצול אנרגטי מזערי לכלי רכב חדשים, ואיסור יבוא כלי רכב החורגים מערכים אלה; וכן מתן תמריצים כלכליים לקידום צריכת דלקים חלופיים נקיים, אשר אינם מיוצרים מנפט.

שימו לב למשפט המודגש. אני לא יודע מה הקריטריונים לקביעת "ניצול אנרגטי", אבל קשה לי להאמין שמרצדס SL55, אימפרזה STI, לאנסר אבולושין, כל סוג שהוא של 911 וכו' יעמדו באיזשהו מבחן סביר של "ניצול אנרגטי".

כנ"ל לגבי רבים מהSUV-ים ומכוניות היוקרה.

שוב ידה של מדינת ישראל קלה על הדק האקדח שמכוון לרקתו של "חופש הפרט". מילא הקלות מיסוי לרכבים פחות מזהמים, אבל איסור ייבוא?

כן, אני יודע שזו רק הצעה ועד שזה ייושם, אם בכלל, יעבור זמן רב.

אנחנו אוהבים מכוניות. לאוהבי מכוניות אין לובי; הם קבוצה קטנה מדי והמטרה שלהם נתפסת כמזיקה ולא קורקטית. מכוניות נתפסות כרע הכרחי, לעומת רכבת למשל. העובדה שבכלל אפשר לקנות (ועזבו רגע את העניין הכלכלי) 911 טורבו בימינו, עם הביצועים שלה, הזיהום שלה וצריכת המשאבים שלה, די מפתיעה, ונובעת ברובה מאיזשהו הפקר, ממנו אנחנו נהנים.

נראה שלמישהו ההפקר הזה מפריע.

אישית, אני מקווה שלפחות הסעיף הזה ישמט ולא ימשיך הלאה. אני בעד אוויר נקי, אבל יש מספיק אמצעים כבר כיום בשביל להבטיח שהמאסות יסעו ברכבים חסכוניים - למשל, מס עתק על דלקים, והקלות מיסוי מהותיות לרכבים היברידים. אם אחד או שניים נוסעים במרצדס SL, אין לכך השפעה כלשהי על איכות הסביבה והם משלמים על הנזק שהם עושים בכסף מדי יום ביומו (ואל תגידו שהכסף לא משמעותי כאן, כי באמצעותו אפשר לממן עוד דברים טובים לסביבה). אמנם המצב הזה נכשל במבחן "הצדק" - שהרי למה להם מותר ולאחרים לא - אבל הצדק לא מעניין אותי כאן, רק הפרקטיקה. אפשר גם לטעון שזה לא צודק שהם יכלו לקנות SL מלכתחילה (אבל אז תהיה קומוניסט).

זוהי דעתי בנושא, עכשיו תורכם.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

גם במס עתק אתה מעוות את הצדק שכן אתה מאפשר רק לעשירים להנות ממכוניות פחות חסכניות בדלק. אני חושב שמקפידים מאוד בקליפורניה, למשל, על זיהום אויר ולמרות זאת יש שם מכוניות מאוד מעניינות. אז ביום שבישראל יקפידו יותר מקליפורניה המשיח יגיע.

אפשר להגביל יותר את האוטובוסים, שמזהמים המון, אפשר להקים תשתית רכבת ציבורית תת קרקעית חשמלית; פחות אנשים יקנו רכבים שכן זה כבר יהיה מיותר ומי שחובב נהיגה גם יוכל להנות.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

כמו שאמרתי, כמו שרק העשירים נהנים ממרצדס SL כיום, כך הם ימשיכו להנות ממנה בעתיד. בעולם הקפיטליסטי, אין צדק מהסוג הזה. לי אין בעיה עם זה, זה המחיר שהשיטה הנוכחית גובה מאיתנו וזה מחיר שאני מוכן לשלם בשביל שיום אחד אולי גם לי תהיה (אם כי לא SL).

לא ידוע לי על איסור מכירת מכוניות מסויימות בקליפורניה. מה שמותר ביתר ארה"ב, מותר גם שם.

גם ברמות המיסוי הנוכחיות, אגב, רק עשירים נהנים ממכוניות רבות - מה שבעולם הוא עניין של סדר עדיפות בלבד לרבים מהאנשים, בארץ זו נחלת מעטים בלבד.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

אין איסור, יש תקנים מחמירים של זיהום ורכב שמזהם לא יהיה חוקי שם. ולמרות כל זאת אין איסור מכירה שם כי המכוניות עומדות בתקנים. אז למה שיהיה איסור כזה בארץ?

השאלה היא באמת מה הם הקריטיונים המדוייקים במשפט שהדגשת. אני לא חושב ש STI מזהמת יותר מ C5, לפחות לא ברמה כזו שדורשת איסור מכירת STI.

מה עם מפעלים שמזהמים בטירוף, סיגריות?

פורסם
אין איסור, יש תקנים מחמירים של זיהום ורכב שמזהם לא יהיה חוקי שם. ולמרות כל זאת אין איסור מכירה שם כי המכוניות עומדות בתקנים. אז למה שיהיה איסור כזה בארץ?

השאלה היא באמת מה הם הקריטיונים המדוייקים במשפט שהדגשת. אני לא חושב ש STI מזהמת יותר מ C5, לפחות לא ברמה כזו שדורשת איסור מכירת STI.

מה עם מפעלים שמזהמים בטירוף, סיגריות?

שים לב שדובר על "ניצול אנרגטי". לא זיהום, לא צריכת דלק, אלא ניצול. מה זה אומר? שאולי זיהום שסביר בשביל SUV עם שבעה מקומות ישיבה לא יהיה מקובל בבוקסטר עם שני מקומות, או מי יודע מה עוד.

יש הבדל בין תקנים של קליפורניה לתקנים של ישראל. שם, מודיעים מראש ויצרני הרכב נערכים בהתאם. אחרי הכל, זה שוק מספיק גדול - אחד הגדולים בעולם, למעשה (כן, קליפורניה לבדה). כאן, מדובר על הגבלת ייבוא של ממש, ללא פתרון. אף אחד לא מצפה מיצרני הרכב להתאים את עצמם לשוק הישראלי על ידי פיתוח מנועים מתקדמים יותר, למשל.

ואגב, STI מזהמת הרבה, הרבה יותר מC5.

פורסם

STI מזהמת עד כדי כך שתכשל בבדיקת 4 גזים?

אני מאוד מקווה שמה שאתה (וגם אני) חושש ממנו לא יתקיים מפני שכבר עכשיו מקפידים הרבה יותר על זיהום המכוניות ויש גופים אחרים מאוד מזהמים שראוי שיטפלו בהם, לפני שמסרסים את המוטוריקה בישראל.

בסוף עוד כולם יסעו בסוזוקי ליאונה.

פורסם

לא אמרתי שהיא תכשל בבדיקת 4 גזים, אבל היא כן מזהמת יותר מC5, וזה בטוח.

פורסם

ראה, צריך להיות איזשהו גבול לכמה אפשר להגביל. STI מזהמת בגלל הטורבו? האם היא נגיד מזהמת כמו רכב אטמוספרי עם מנוע בנפח 4 ליטר?

אפשר עוד יהיה לאסור מכוניות פרטיות מעל 1600 סמ"ק, בגלל "ניצול אנרגטי"

מהמם.

• תוכן חדש...