Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע אם ל25HZ או 30HZ הוא יגיע בלי הנחתה גבוהה, אבל את זה נדע רק אחרי שנריץ את הנתונים שלו בתוכנת הדמייה.

אבל הוא בהחלט יוסיף הרבה עומק ויתן באס שיספק אותו.

מה גם שהמלצתי על תיבה אטומה שהיא יחסית גדולה לסאב 10'. בתיבה כזו הסאב ירד נמוך יותר בלי שהתיבה תנחית משמעותית את התדרים הנמוכים יותר.

כמובן שרוב הדיבורים האלה הם באויר ויש להריץ נתונים בתוכנה ייעודית. אבל בכללי, בתיאוריה, אני מאמין ש10' כמו הפניקס גולד בתיבה אטומה של 30-35 ליטר, ורכב קטן כזה בלי חוצץ ממשי בין הבגאז' לבין חלל הרכב, וכמובן הכל במסגרת התקציב.

יעשה את העבודה .

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתור אחד עם 106 (כחולה אפילו) עם סאב, אני יכול להגיד לך שהג'ק גם ככה נכנס בגלגל ספייר, ויש לי ארגז כלים מאחורי המושב של הנוסע

ומשולש, מפה, מגן שמש, גופיה זוהרת, מגבת,בקבוק מים,וספר רכב מתחת למושבים הקדמיים.

3 מצתים, כסף קטן, סיגריות, מסטיקים, מטען לגיפיאס , גי'פיאס, במשענת יד.

ועוד מלא דברים בדלתות

אז..מי צריך בגאג'? מה עוד חסר:wink:

פורסם
אני לא יודע אם ל25HZ או 30HZ הוא יגיע בלי הנחתה גבוהה, אבל את זה נדע רק אחרי שנריץ את הנתונים שלו בתוכנת הדמייה.יש בעיה קטנה עם תוכנת ההדמיה (אני מבין שאתה מתכווין לWINSD ? ) הנתונים שהיצרנים מוסרים לא תמיד כ"כ מדוייקים, ומשום מה בהרבה מבחנים שנעשו ברשת עם RTA , התברר שהקשר בין גרף התוכנה ובין הגרף של הRTA היו שונים . (אז חלק מזה זה משום שעושים מבחן NEAR FIELD בלי טבעת העץ מסביב לדרייבר , אבל עדיין יש הבדל גדול)

אבל הוא בהחלט יוסיף הרבה עומק ויתן באס שיספק אותו.

מה גם שהמלצתי על תיבה אטומה שהיא יחסית גדולה לסאב 10'. בתיבה כזו הסאב ירד נמוך יותר בלי שהתיבה תנחית משמעותית את התדרים הנמוכים יותר.תיבה אטומה גדולה מידי , משום מה לא נראית לי , אני לא מומחה בזה , ולכן נשאיר את זה כך. אבל לדעתי היות ותיבה אטומה עובדת על העקרון שהאוויר שבתוכה משמש מעין קפיץ להחזיר את הממברנה במהירות למצבה (ע"י הוואקום החלקי שנוצר) , לעשות אותה יותר גדולה זה פשוט לא נכון לעשות , עדיף לדעתי לעשות תיבות שמיועדות ליצור , את האפקט המבוקש מאשר להגדיל תיבה שמיועדת לSQ (ומכאן לפחות כוח ופחות ירידה בתדר) ע"מ להשיג מה שתיבה אחרת מיועדת להשיג

כמובן שרוב הדיבורים האלה הם באויר ויש להריץ נתונים בתוכנה ייעודית. אבל בכללי, בתיאוריה, אני מאמין ש10' כמו הפניקס גולד בתיבה אטומה של 30-35 ליטר, ורכב קטן כזה בלי חוצץ ממשי בין הבגאז' לבין חלל הרכב, וכמובן הכל במסגרת התקציב.

יעשה את העבודה . יתכן ואתה צודק , אני לא יודע

אמיר

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

יהודה אתה צודק בקשר לעיקרון הפעולה של הסאב בתיבה אטומה.

אל תשכח שלא רק האויר הוא זה שמחזיק את הסאב, האויר הוא זה שמשפר את הדיוק של הסאב.

הסאב עצמו יש לו מספיק כוח להחזיר את עצמו למקום, אבל זה יקח לו יותר זמן בתיבה אטומה גדולה יותר מאשר בקטנה.

כתוצאה מכן אני מאמין שיהיה קצת פחות דיוק והסאב יחזור מעט לאט יותר למצב המוצא שלו. אבל תהודת התיבה תהיה טובה יותר , הבאס יהיה עמוק יותר ונמוך יותר.

וכיוון שאנחנו מדברים פה על מוסיקת היפ הופ הדיוק לא ממש דרוש פה ברמה גבוהה.

בנוסף לכך,היות והפניקס ZR הוא סאב מדוייק מבסיסו, ועוד אנו מדברים על דגם ה10' אני מאמין שהדיוק יהיה טוב.

אמיר

פורסם

מה לגבי C12 חדש? הוא יהיה נציל בשביל המגבר וגם יכנס לי בתקציב מעולה, הבנתי שבתיבה נכונה הוא יכול להיות

מדויק יחסית. דעתכם?

כבר לא 205, גם לא 106...

Golf Generation 2002

פורסם
יהודה אתה צודק בקשר לעיקרון הפעולה של הסאב בתיבה אטומה.

אל תשכח שלא רק האויר הוא זה שמחזיק את הסאב, נכון . גם המגבר , אבל זה תיאורטי לפורום , בפורום הזה לרובם אין מגברי JL או לחילופין מונו שעובד על קלאס A/B האויר הוא זה שמשפר את הדיוק של הסאב.

הסאב עצמו יש לו מספיק כוח להחזיר את עצמו למקום לא בטוח , כי אם ההחזר התנגדות שלו למגבר יהיה גדול הוא יעשה דיסטורשין (ראה ערך דאמפינג פאקטור), אבל זה יקח לו יותר זמן בתיבה אטומה גדולה יותר מאשר בקטנה.

כתוצאה מכן אני מאמין שיהיה קצת פחות דיוק והסאב יחזור מעט לאט יותר למצב המוצא שלו. אבל תהודת התיבה תהיה טובה יותר , הבאס יהיה עמוק יותר ונמוך יותר. מדוע לא לשים פורט מכווון לתדירות שלו או לחילופין באנדפאס או תיבה אחרת ? בקיצור למה להתעקש על אטומה גדולה ?

וכיוון שאנחנו מדברים פה על מוסיקת היפ הופ הדיוק לא ממש דרוש פה ברמה גבוהה.

בנוסף לכך,היות והפניקס ZR הוא סאב מדוייק מבסיסו, ועוד אנו מדברים על דגם ה10' אני מאמין שהדיוק יהיה טוב.

אמיר

יתכן ואתה צודק אבל יתכן (ובמיוחד במגברים לא כ"כ טובים ) שמגבר שיוציא דיסטורשין וסאב שיוציא דיסטורשן , ביחד יטגנו את הסאב (שוב מאוד יתכן ואני טועה כאן ומדבר שטויות )

אני חושב שצריך להשתמש בכלי המתאים למשימה ואם צריך תיבה X לא צריך לנסות לעשות תיבה אחרת עם שינוי

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

אתה רוצה שיעבוד סבבה?

שים סט 6.5 מקדימה מק אודיו פרוטקטור. מנסיון סט בדיוק למה שאתה מחפש . מנסיון.

סאב:

http://www.mac-audio.de/produkte/produkte_detail.asp?grp=6&ser=17&nr=1310220&lang=EN

מוגבר כבר.

רק מפצל מתח. סאב פיצי שיטפל לך במכות האלו שצריך. גם ישאר לך מקום וגם יעשה את העבודה.

פורסם

אפשר להכניס 6.5 בפג'ו 106? בגלל שהדיפון של הדלת מכסה לחלוטין את הרמקול בדלת זו אמורה להיות בעיה

לעשות הגבהה.

כבר לא 205, גם לא 106...

Golf Generation 2002

פורסם

הכל אפשרי צריך לעשות הגבהה.

אתה יכול אבל לשים רמקול 5.25 בלי הרבה בעיות לדעתי.

ברכב כזה קטן 6X9 זה חבל . אתה כל הזמן תנמיך אותו.

5.25 חזק כמו שמלצתי לך עם טווטיר טוב של 1 אינץ וסאב קטן ונחמד , אני מבטיח לך שתהיה מרוצה.

ה LOGIC הזה אני מכיר אותו , תתן לו גישור והוא יעבוד פצצה.

ככה תקבל המון כח שיזיז יפה את הרמקולים .

מה שעוד הייתי עושה זה בונה קיק פאנלים למטה. אם יש לך ידיים טובות ונראה לך בעיינים שיש מקום אז לך על זה , עוד וופר למטה חוץ מה 5.25.

תחבר עוד וופר של 6.5 אינץ או 5.25 בקיק פאנל ותקבל גם מספיק באס מקדימה.

פורסם

באנדפס היא תיבה גדולה עד כמה שאני זוכר בד"כ ויש בעיה לתכנן תיבה כזו, בנוסף אני חושב שהיא גם גורמת לאיחור יחסית גדול בבאס( בהשוואה לתיבה אטומה ופורטד אבל אל תתפוס אותי במילה על זה).

זה לא משנה, אני חושב שההצעה של למכור את המגבר ולקנות את הJBL היא הצעה טובה.

עם המגבר הנוכחי אני לא מאמין שניתן להגיע לתוצאות טובות.

בכל אופן, עליו להסגר על סאב מסויים ומשם נראה איזה תיבה לבנות לו.

פורסם

יש לי בבית, תיבה של הסאב הקודם שלי שקיבלתי במתנה... הנפח שלה 48 ליטר עם פורט. אני יכול לקנות את הקיקר C12 12אינץ' קראתי באתר שלהם שהוא צריך 49 ליטר מינימלי לתיבה עם פורט ככה שזה טוב. השאלה איך זה ישמע?

כבר לא 205, גם לא 106...

Golf Generation 2002

פורסם

למה אתה לא עומד על הדרישות שלך? אמרת שאתה רוצה לחסוך מקום בבגז כי אתה צריך אותו. פתאום אתה שואל על תיבה של 50 ליטר? :shock:

ואני בא לקראתך, שלא תחשוב ההיפך!

נ.ב

הנפח חשוב שיהיה מתאים אבל גם האורך והקוטר של הפורט לא פחות חשוב, ככה שלא נראה לי שהיא תהיה התיבה היעודית לסאב הזה.

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

מה בנוגע לפיניקס גולד 10" שיגאל בנץ העלה לפה סרטון פעם?

נראה כאילו הוא נותן בראש

סאב לא פראייר.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

:-P אוקי עדכון אנשים

היום התחדשתי בסט קומפוננט HERTZ ESK150 5.15, שומעים מדהים!

הטווטרים קצת צורמים, אני עוד צריך קצת לעבוד על הכיוונים. מאוד חזק ומאוד מדויק לדעתי.

בינתיים הסאב הקודם שהיה לי ממלא תפקיד, אבל הוא על הפנים, לא יורד מספיק נמוך ומורח את כל הבאס

לחלוטין, והמגבר מפרק לו את הצורה.

רעיונות ל 10 אינץ' בתקציב סביר? בלי תיבה.

תודה לכולכם על העזרה 8)

כבר לא 205, גם לא 106...

Golf Generation 2002

פורסם

הC12 ששאלת עליו צריך תיבה 35 ליטר אטומה והוא נשמע מצויין בתוך אחת כזאת.

אתה יכול או לבנות אחת כזאת או לקנות.

לקנות יש בסביבות ה200 שקל.

אבל לבניה יש שני יתרונות בולטים

1. עלות יותר נמוכה.

2. משחק עם המידות תוך השארת הנפח הרצוי.

למשל לבנות תיבה יחסית שטוחה ורחבה וגבוהה וככה להשאיר יותר מקום בבגאז' שלך.

תן לי את מידות הבגאז' שלך ואני אתכנן לך בשמחה תיבה שתתפוס כמה שפחות מקום ותהיה מושלמת לסאב שתקנה.

רק תגיד לי איזה סאב אתה רוצה לקנות שאני אדע כמה ליטר.

אגב עוד יתרון ב106. הספייר מחוץ לרכב ככה שאפשר לעשות בניה ממש טובה בבגאז' בלי לדאוג לספייר.

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

• תוכן חדש...