Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביום ראשון בתחילת השבוע חברתי ואני נסענו לטיול של יומיים בירושלים, החלטנו לנסוע דרך הבקעה כדי ליהנות מהנוף ומהירוק שעדיין לא התייבש. לכל אורך הדרך נסעתי רגוע - יום שמש, נוף ואוויר טוב, הכול טוב ויפה.

כמה קילומטרים אחרי צומת מכולה נסעתי אחרי משאית שאותתה שמאלה - אני לא יודע למה, אבל בשלב מסוים אני זוכר שחשבתי לעצמי - "בטח הנהג שכח את האיתות, אין כאן פניות שמאלה" - מחשבה אדיוטית שבדיעבד כמעט הרגה אותי ואת חברתי, שלא נדע.

בשלב מסוים (להזכירכם, היא מאותתת שמאלה כבר פרק זמן לא קצר) החלטתי לעקוף אותה, המקום היה בטוח ונוח לעקיפה - שדה ראיה רחוק, כמובן בקו מקווקו והמסלול הנגדי ריק.

אני יוצא לעקיפה - לאחר כמה שניות בודדות, המשאית מאיטה ומתחילה בפניה שמאלה ואני במהירות של 90 קמש פלוס מינוס, נמצא קרוב מדי אליה כדי לבלום. התגובה הראשונית שלי הייתה לדרוך על הבלמים, הגלגלים הקדמיים ננעלים מיד ואני מחליק לעבר המשאית תוך כדי חריקת צמיגים כל כך חזקה שגם אלוהים כנראה שמע (הרכב הוא רנו מגאן 96, בלי ABS). נהג המשאית כנראה נבהל גם הוא מהרעש ובלם את המשאית לפני שהספיק לחסום את כל הנתיב הנגדי - אני מבין שאם אני לא עוזב את הבלמים אני ממשיך ישר אל מתחת לחלקה הקדמי של המשאית - עוזב אותם ומפנה את ההגה שמאלה, עובר את המשאית במרחק של פחות ממטר (אני מעריך), מפנה את ההגה ימינה וחוזר למסלול שלי.

מסקנות שלי מהאירוע:

1- אני תמיד אומר לעצמי במהלך נהיגה ארוכה לא להיכנס לשאננות נהיגה - תמיד לשים לב, גם אם כאילו אין למה לשים לב - לחפש דברים. הפעם לא הצלחתי וקיבלתי דוגמא למה שעננות נהיגה היא כל כך מסוכנת. אף פעם על תכנסו למצב שאתם כאילו "מרחפים" על הכביש - רגועים יתר על המידה - תמיד לחשוב, לחפש, להתרכז ולראות מאיפה יכולה לצוץ בעיה או סכנה, כמובן לא להיות לחוצים - אבל לדעתי הכוונה ברורה. המחשבה "הוא בטח שכח את האיתות" היא בדיוק תוצאה של שעננות נהיגה.

2- קורס נהיגה מתקדמת - עשיתי אומנם לפני מספר שנים לא קטן, אבל אני לא יודע אם הייתי מצליח להתגבר אל האינסטינקט ולעזוב את הבלים לולא הקורס.

בברכת שבוע טוב, בטוח ורגוע בכבישים לכולם.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

ממליץ בחום להדק קצת את ה"חגורה" ולקנות רכב בטיחותי-זה עניין של חיים ומוות.

כמו שנאמר היה וטוב שהיה ונגמר ככה.נשאר רק להפיק לקחים.הכי חשוב שאתם בסדר!!

תפילת הגומל תהיה הגמול שלך לאל למעלה שנתן לך את המזל הזה.

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

בדיוק אתמול דיברנו על זה

אני חושב שפשוט בכל רכב צריך להיות ABS

אני הבנתי שברכים ישנים שאין זה סיפור די יקר אבל לדעתי כל לרכב בישראל צריך להיות כזאת מערכת

פורסם

מה שאני תמיד (תמיד) עושה בזמן נהיגה, מנהלתית ככל שתהיה, זה לחשוב "טוב, אני על הכביש, אני מנסה להגיע מA לB, המטרה של כללללל הסובבים אותי היא להתנגש בי ומנוע ממני להגיע לB. אסור לי לתת לזה לקרות. עכשיו ממי להיזהר?" ככה אני תמיד חושב כשאני נוהג בכבישי ארצנו. אין מה לעשות. ככה זה. וזה הציל אותי מהרבה מצבים שאילולא קו המחשבה הזה- היו נגמרים רע מאוד.

אני פשוט חושב שכולם האוייבים שלי, אז לשמור מרחק ביטחון מכל אחד. אם פתאום הוא יחליט שהוא רוצה לעצור עצירה מלאה באמצע נתיבי איילון- האם אני אהיה מסוגל לעצור בזמן ו/או להתחמק מפגיעה בו? אם התשובה היא כן- אני שמח. אם לא- אני מתרחק ממנו יותר, או עוקף אותו, או עובר נתיב וכ'ו.

אורן

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

שמחה לשמוע שאין נפגעים בנפש ורכוש.

הנוף הדומה, והמחשבה כי אין כבישים צדדים ודרכי עפר עלולה להטעות אותנו ולגרום לנו לחשוב כי הנהג שכח את האיתות ואין כל פניה שמאלה.

תודה ששיתפת אותנו במקרה זה על מנת שנלמד ממנו.

נסיעה טובה לכולם.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

הלקח הכי חשוב זה להקפיד לוודא שיש קשר עין בינך לבין הרכב הנעקף.

לעולם אני לא עוקף רכב גדול לפני שאני מוודא שהוא רואה אותי (דרך המראה שלו אתה רואה אם הוא מסתכל עליך או לא).

טוב שנגמר רק בבהלה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אולי פחות קשור לנושא אבל כביש הבקעה פשוט יפהייפה ואני לא מבין איך אפשר לנסוע בו רגוע בעיקר אם יש לך איטלקיה מתנהגת או צרפתיה.

עצרת להרגיע את הנהג אח''כ או נמלטת מן המקום?

אכן לא נעים שמשאית סוגרת עליך מהצד, מוכר לי... :(

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

הגעת למסקנות הנכונות, וזה גם הלקח החשוב ביותר שתלמיד צריך לקחת מקורס נהיגה מתקדמת:

מודעות למתרחש על הכביש ובסביבה, ולדעת שלא הכל מובן מאליו - צריך להתרכז, להסתכל קדימה ולחשוב.

נ.ב: ;-)

תפילת הגומל תהיה הגמול שלך לאל למעלה שנתן לך את המזל הזה.

אכילת חזיר תהיה הגמול שלך לאל למעלה שהכניס אותך לסיטואציה, שיצאת ממנה בזכות מיומנותך.

פורסם

כה לחי.

טעית? כולנו טועים גם המקטרגים כאן כלפי מי שעשה תאונה או טעות נהיגה טועים.

בך יש את הרצון ללמוד.

להם אין את זה.

עלה והצלח.

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

• תוכן חדש...