Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמה חודשים התעניינתי קצת בצביעת הטמבונים והחלודה שאכלה לי כמות גדולה מבגאז', את הטמבונים צבעתי והייתי כל כך מרוצה שצבעתי גם את הגריל:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=142858&highlight=%D7%A6%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%AA+%D7%98%D7%9E%D7%91%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D

ד"א הצבע של הטמבונים נראה מעולה.

חשבתי שהטיפול בחלודה גדול עלי אז דחיתי את זה עד שלפני כמה ימים נמאס לי.

נסעתי לאחת מהרשתות הגדולות של הכלי עבודה וקניתי צבע נגד חלודה ו"פלסטלינה" שמתקשה כדי למלא את החורים שנוצרו מהחלודה.

הנה כמה תמונות של רוב החומרים והכלים שהשתמשתי בהם, והרכב לפני הטיפול.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

8.jpg

פורסם

מדריך קצר לטיפול בחלודה (לפי איך שאני עשיתי),

שלב ראשון לפורר את מה שאפשר כדי להישאר עם בסיס חזק שלא יתפורר עוד חודש.

אני עם מברג רחב דפקתי על כל הבליטות והוצאתי כמעט את כל החלודה שיכולתי.

אחר כך לשייף את כל המשטח גם כדי שהצבע יתפוס וגם כדי להוריד שכבה של חלודה מתפוררת.

לנקות עם בד וטינר, לחכות שיתייבש, למרוח שכבה נדיבה של צבע נגד חלודה ולחכות כמה שעות שיתייבש (בתמונה).

אחרי שהשכבה הראשונה התייבשה, למרוח "פלסטלינה" בחורים שנוצרו מהחלודה, אצלי היה חור אחד מצד לצד אז שם עשיתי שכבה אחת עבה שתהיה הבסיס (ועשיתי אותו מחוספסת ועם חורים של מברג כדי שהשכבה השנייה תתפוס טוב) ועלייה שכבה שניה (אחרי כמה שעות).

אחרי שהשכבה האחרונה התייבשה (אצלי צד אחד היה עם שכבה אחת וצד שני עם 2) צריך לשייף את המשטח שיהיה חלק.

אז בהתחלה יש בליטה קטנה של החומר שהתקשה, אותו שייפתי עם נייר מים ביד, ואז עטפתי חתיכת עץ בנייר מים ושייפתי איתו כדי שיהיה פלס, ובסוף עשיתי עם הקרש ונייר שיוף 00 עדין.

יצא ישר ואז אפשר לנקות הכל עם טינר ולצבוע בעוד שכבה של צבע נגד חלודה (הפעם את כל המסגרת - יש לשייף ולנקות קודם הכל) וחשוב לכסות מה שאתם לא רוצים לצבוע.

כרגע המסגרת צבוע עם מברשת בצבע שחור מבריק אבל עוד כשבוע+- תיצבע בשחור מט עם צבע ספריי שיוצא אחיד, יפה ואין את הפסים של המברשת.

לדעתי שווה את ההשקעה (150 ש"ח ובערך 5 שעות לא כולל המתנה), ויצא מעולה.

דין.

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

9.jpg

10.jpg

פורסם

החלודה בתמונות כבר חוגגת הרבה זמן , היא כבר נכנסה פנימה מתחת למה שאתה לא יכול לשייף.

הטיפול רק דוחה את ההחלפה אבל בסוף תצטרך לפרק את המסגרת לנקות בניקוי חול או מברשות ברזל או חשמלי לתקן ולצבוע כמו שצריך.

החלודה לא פראיירית.

אבל מדריך נחמד למי שרוצה לתקן "בקטנה".

בצד ימין רואים חלק מהתיקון - תעבור עליו עם פילר (בונדו) ותיישר שנית.

פורסם

יפה!! אני צריך גם לעשות אצלי בפאנל של המגבים הקדמיים, אבל שם המצב הרבה יותר גרוע מאצלך, החומר מילוי שהשתמשת יכול לשמש גם לחורים גדולים מאוד? עוברים מצד לצד כמובן.

פורסם
החלודה בתמונות כבר חוגגת הרבה זמן , היא כבר נכנסה פנימה מתחת למה שאתה לא יכול לשייף.

הטיפול רק דוחה את ההחלפה אבל בסוף תצטרך לפרק את המסגרת לנקות בניקוי חול או מברשות ברזל או חשמלי לתקן ולצבוע כמו שצריך.

החלודה לא פראיירית.

אבל מדריך נחמד למי שרוצה לתקן "בקטנה".

בצד ימין רואים חלק מהתיקון - תעבור עליו עם פילר (בונדו) ותיישר שנית.

כן החלודה באמת לא פראיירית ואוכלת את המסגרת מבפנים אבל רק רציתי לעשות את זה יותר יפה לעין ועל הדרך לדחות את ההחלפה של החלק.

אחרי שהצבע יתקשה כמו שצריך אני ישייף ויעשה שכבה של שחור מט ואני דיי בטוח שאחריו לא יראו סימנים (כי הוא לא מבריק - אז לא משקף וקשה לראות עיוותים).

ולארז: אין לי שום ניסיון עם החומרים האלו, פעם ראשונה שאני משתמש (גם בצבע נגד חלודה), אני סתמתי חור אחד שהיה מצד לצד (בתמונה) עשיתי שכבה אחת עמוקה שיהיה על מה לתפוס את השכבה העליונה ויצא בסדר.

11.JPG

פורסם

נחמד לראות שטיפלת במסגרת. טיפ שלא קשור אם יש לך נזילה בצנרת בבית תשתמש בXפוקסי. פה השתמשתי בזה ולא ממש הלך אולי בגלל שימוש לא נכון.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

יפה. זה פיתרון זמני, כמובן, אבל העבודה טובה.

מברשת ברזל המחוברת למקדחה (וכיסוי עיניים! חובה!)

מקלה מאוד על סילוק החלודה.

אגב, איזה צבע בדיוק נגד חלודה?

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני רוצה לעשות עכשיו שכבה של צבע שחור מט עם ספריי, אפשר לצבוע ישר על הצבע החדש שעשיתי ?

צריך איזה ספריי מיוחד או שאחד פשוט שמתאים לפלסטיק ומתכות יהיה בסדר ?

(כמובן שקודם אני ישייף טיפה עם נייר 00)

פורסם

בעבר היה לי ניסיון לא מוצלח בריסוס ספריי על צבע קודם, במקרה אחד -

(לא על רכב...) בגלל שריססתי כמות גדולה מדי, הצבע הקודם התקלף

בגלל המדלל שנמצא בצבע החדש.

בעקרון, הספריי הרגיל אמור להתאים, אבל אולי כדאי לבדוק (לא על האוטו)

כיצד הצבעים עולים זה על זה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אם אתה מפרק את המסגרת ואתה מאזור הדרום צור קשר.

שעה מקסימום ללא עבודה פיזית אפילו והמסגרת נקייה מחלודה ב100%.

פורסם
אם אתה מפרק את המסגרת ואתה מאזור הדרום צור קשר.

שעה מקסימום ללא עבודה פיזית אפילו והמסגרת נקייה מחלודה ב100%.

אתה מסיר חלודה בכוח המחשבה? :-)

• תוכן חדש...