Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

בA3 שלי יש הגה חשמלי עם משקל משתנה (סרווטרוניק), אני מניח שלעוד רכבים מבית VAG יש הגה דומה.

לפני כמה זמן הרכב חזר אלי מטיפול עם משיכה קלה ימינה.

שלחתי אותו לכיוון "פרונט" והוא חזר עם אותה משיכה.

הוא חזר לאותו מכון עוד פעמיים ועדיין משך ימינה (כאשר בעל המכון אמר "הרכב ישר כמו פלס"...)

התיאשתי ואמרתי שאמתין - בכל מקרה אני מחליף בולמים וצמיגים ואני אעשה כיוון נוסף.

הפעם - מכון אחר שוב טען שהכל ישר והרכב עדיין משך! (להזכירכם: צמיגים חדשים!)

בטיפול האחרון החליפו לי גומיות לציריות, משום מה זה כולל פירוק והרכבה של הבולמים (מה שמחייב כיוון נוסף).

מהכיוון האחרון הרכב חזר עם משיכה חזקה ימינה, כ"כ חזקה שמספיק שאני עוזב את ההגה במהירות של 100 קמ"ש ואני עובר נתיב תוך שניה.

הפעם לא וויתרתי והתעקשתי שזה משהו בכיול של ההגה. יועץ השירות התייעץ עם המחלקה הטכנית שטענה שאין דבר כזה - אם המכון פרונט אומר שזה ישר, זה ישר.

בכל זאת - יועץ השירות ביקש שאגש בעצמי למכון ושהמוסך יפצה אותי על הזמן שלי.

התכוונתי להגיע אליהם ביום ראשון (היום), אבל... ביום חמישי בבוקר בדרכי לעבודה נדלקה לי נורת התראה כללית. הגעתי ישר למוסך (אני עובד קרוב מאוד למרכזי בבני ברק).

בדיקה במחשב הראתה על תקלה במערכת ההיגוי. הרכב נשאר במוסך וקיבלתי אותו חזרה בערב ישר כמו פלס!

מסתבר שכמו שחשבתי - ההגה פשוט יצא מכיול, מחשב הרכב היה בטוח שההגה ב0 מעלות ולמעשה הוא היה ב15 מעלות. כל מה שהיה צריך לעשות זה לכייל את המחשב מחדש. הסטיה היתה פשוט כ"כ גדולה שהמחשב "הבין" שזה לא הגיוני והדליק נורה.

אם למישהו יש בעיה דומה ברכב דומה - תדעו שכיוון פרונט לא מספיק.

פורסם

הבעיה מוכרת ואיפוס המחשב במוסך הייבואן פותרת את הבעיה, חבל שלא התייעצת איתי בנושא.

כול רכבי גולף דור 5 הם בעלי הגה כוח חשמלי.

איזה כייף לי :)

פורסם
הבעיה מוכרת ואיפוס המחשב במוסך הייבואן פותרת את הבעיה, חבל שלא התייעצת איתי בנושא.

כול רכבי גולף דור 5 הם בעלי הגה כוח חשמלי.

הבעיה העיקרית היא שהתקלה מוכרת אבל במוסך הראשי של היבואן שכחו ממנה.

מה יעשה מי שפחות "חי" את הרכב מחברי הפורום ?

אגב ניסיוני האישי מהמוסך המרכזי של היבואן בי-ם פשוט לא טוב. אחת הסיבות העיקריות לכך שממצב שבו היו ברשותינו שתי מכוניות של היבואן (אאודי A4 ופולקסווגן פולו), הגענו למצב שבו אינני מוכן לשמוע יותר על רכישה נוספת מיבואן זה - היא השירות והיחס ללקוח שלטעמי אינם מספקים.

פורסם

כל מערכת בעלת תיגבור חשמלי מעמוד הגה, כמו בפונטו וקליאו כארש מבצעים כווני מתלה ואפילו כוון גלגלים יש צורך באיפוס נקודת האפס של ההגה.

חיישן זוית ההגה מזהה הגה לא ישר ורוצה להחזיר אותו לנקודת האפס, שזה חלק מתכונות ההגה החשמלי, ולכן נוצרת המשיכה.

פורסם

כל מערכת בעלת תיגבור חשמלי מעמוד הגה, כמו בפונטו, קליאו, VW וכו' כאשר מבצעים כווני מתלה ואפילו כוון גלגלים, יש צורך באיפוס נקודת האפס של ההגה. לעיתים יש לעשות זאת גם לאחר ניתוק מצבר.

חיישן זוית ההגה מזהה הגה לא ישר ורוצה להחזיר אותו לנקודת האפס, שזה חלק מתכונות ההגה החשמלי, ולכן נוצרת המשיכה.

פורסם

בגולף דור 5 הגה הכוח חשמלי מלא ללא שום משאבה הידראולית שנקרא בשפה מקצועית electro-mechanical power steering with dual pinion.

ראה קובץ מצורף.

התופעה של משיכה של ההגה ימינה או שמאלה הופיע עד היום ב-4-5 רכבים ששמעתי עליהם מאז שהושק הרכב בארץ, לכן לא כול המוסכים מודעים לבעיה.

Binder1.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

האם קיימים סוגים נוספים של הגה כוח חשמליים שלא דורשים כיול/איפוס לאחר כיוון פרונט?

האם מערכת EPS ב-CORSA B דורשת איפוס?

פורסם

יועץ השירות של היבואן לא היה בשיעור שלימדו על איפוס ההגה. אולי נרדם.

איך הוא יכול היה לטרטר את הלקוח בצורה כזאת.

על הכותב לפנות בתלונה בכתב להנהלת החברה

• תוכן חדש...