Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

ברשותי דייהו לאנוס שנת 98, וברצוני לשדרג את המערכת הקיימת באוטו.

הרכיבים שכרגע נמצאים ברכב:

רדיו דיסק פיוניר 770 פרימייר

זוג רמקולים פשוטים עם טווטרים של 15 שקל מקדימה וזוג רמקולים מאחורה של אם אני לא טועה הם צהובים כאלה, ורשום עליהם R&Y (האלה שמופיע עליהם הלוגו של רב בריח), הם הגיעו עם הרכב וזה המצב כרגע ברכב.

המידות ברכב הם 5.25 בדלתות הקידמיות, ו 6X9 שהבעלים הקודם קימבן במגש הברזלים מאחורה.

רצוי לציין שאני דיי קצר במזומנים, כרגע סטודנט ועוד כ 6 חודשים מתגייס, אבל אני אוהב את התחום והחלטתי להשקיע ברכב סכום מסויים ולהשתדל להנות כמה שאני רק יכול מהמערכת.

כמובן בגלל התקציב אני ילך רק על רכיבים משומשים (יד שניה), כלומר לא חדשים.

ברצוני להחליף את הרמקולים הקדמיים לסט קומפוננט משהו בכיוון של המורל פולס, אבל ראיתי גם בפורום מכירה שיש באתר סטים אחרים שיכול להיות נחמד לקחת, רק שאני לא מכיר אותם ורוצה לקבל המלצות בעיניין.

אישית שמעתי את הפולס ודיי אהבתי אותם, יכול להיות שאצלי ברכב הם ישמעו שונה, אבל הצליל שלהם הוא נעים יותר מהצליל שיש לי כרגע.

אני רוצה להשקיע על הסט קומפוננט מקדימה באזור ה 400 ש"ח.

עכשיו חשבתי כבר על כמה כיוונים לגבי הגברה:

כיוון ראשון: ללכת על 2 מגברי 2 ערוצים, מגבר אחד יהיה המגבר הבא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=138890

מגבר שרווד 2X250Wrms, במידה והוא באמת נותן את ה 400-500Wrms, הוא יכול להיות מגבר לסאב ופה הוא פותח לי אפשרויות דיי גדולות. הבחור רוצה על המגבר 400 ש"ח ו 600 עם הסאב של מורל.

במידה והמגבר של שרווד לא נותן את הכיוון הזה לפחות של ההגברה 200-300Wrms, אני בספק אם יש טעם ללכת לכיוון של 2 מגברי 2 ערוצים.

במידה והמגבר כן שווה אני יקח אותו ויחפש לי איזה מגבר 2 ערוצים בסגנון של:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=140301

מגבר של לאנזר מדגם HTG214 שמוצהר כ 2X90RMS - הוא יגביר את הסט קומפוננט והבחור דורש על המגבר 300 ש"ח.

במידה והכל ילך לפי התוכניות אז אני קונה:

סט קומפוננט של מורל 5.25 - באזור ה 400 ש"ח

מגבר של שרווד לסאב - באזור ה 400 ש"ח

מגבר של לאנזר לקומפוננט - באזור ה 300 ש"ח

יצא לי עד פה 1100 לא כולל התקנה.

נניח ואני לוקח איזה סאב באזור ה 400-500 ש"ח הגעתי ל 1500-1600 לפני התקנה.

כמובן שלא הכל מסתדר בחיים...

יש לי מספר שאלות:

שווה בכלל ללכת לכיוון של 2 מגברי 2 ערוצים? לא עדיף ללכת לכיוון של מגבר 4 ערוצים?

כמובן ששוב עם מגבלות התקציב שלי, אין יותר מידי לאן לטייל.

מישהו יכול לשפוך לי קצת אור לכיוון המגבר של שרווד? יש טעם להתקרב? אני חדש בתחום ולא רוצה "להישרף" על תחילת הדרך.

תודה על כל מי שיעזור לי, באמת שזקוק שישפכו לי אור על כל הנושא!

שיהיה המשך ערב נעים ושקט!

פורסם

מצאתי את הדגם של המגבר של Sherwood הדגם הוא A250X2:

http://ampguts.realmofexcursion.com/Sherwood_A250x2/

חיפוש קליל בגוגל:

http://www.google.co.il/search?hl=iw&q=%22Sherwood+A250x2%22&meta=

רציתי לדעת אם יש טעם להתקרב למגבר הזה?.

בנוסף: יש פה 2 אשכולות מפורומים בחו"ל:

http://forum.sounddomain.com/forum/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=2;t=028066

http://forums.nzicemag.co.nz/viewtopic.php?t=11693&view=previous&sid=485b802d90ea8078ef7500b9b4dd27d1

אשמח מאוד לתשובות. :)

פורסם

כרגע - בגלל עייפות רבה מאוד אני לא אתייחס לרכיבים שבחרת

אבל אני אשאל אותך שאלה יותר ממוקדת

מה התקציב הכולל שלך לרכיבים בנוסף להתקנה - זאת שאלה ראשונה

האם הגברה לרמקולים אחוריים חשובה לך בכלל?

- לגבי מגבר אחד של 4 ערוצים או שני מגברים של 2

דווקא הרצוי יותר הוא שני מגברים של 2 כיוון שיש לך ספק כוח נפרד לכל זוג ערוצים.

המצב המצוי והנוח יותר לרוב הוא מגבר 4 ערוצים.

במקרה שלך - שאתה מחפש להגביר סאב בנפרד וקומפוננט בנפרד הייתי מציע לך בכל מקרה להפריד לשני מגברים בגלל צריכת הזרם של הסאב.

הייתי שוקל במקומך לנסות גם להשיג מונובלוק יד שניה - משהו פשוט שיעשה את העבודה עד שתתגייס.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

קודם כל תודה על התשובה :)

התקציב הכולל שלי הוא באזור ה 1500 וכלפי מטה - התקנה אני כבר יסתדר עם המתקין שלי...

בעקבות התקציב הקליל, אני מחפש לי את ה"קומבינות" האלה.

הכיוון של ה Sherwood הוא כיוון של מונובלוק, ובגלל זה שאלתי עליו.

במידה והמגבר הוא טוב, שווה ועומד בהספקים שווה לי לקחת אותו.

להוסיף איזה מגבר 2 ערוצים קליל של לאנזר או משהו כזה לקומפוננט, סאב שיתאים למגבר Sherwood, וזהו לסגור את העיניין הזה, ולהנות מהמוזיקה באוטו.! :)

לגבי הגברה לרמקולים האחורים, זה לא ממש משנה לי, כול עוד אני לא ישמע רק באסים מבחינתי שלא יהיה בכלל רמקולים אחוריים, במידה וזה כל כל יפריע לי, אני יחליף את המגבר של הלאזר למגבר 4 ערוצים שיגביר גם את הרמקולים האחוריים.

אני לא כל כך בקיא בתחום של מחירי המונו-בלוק, אבל הם נראים לי יקרים - ונראה לי שיהיו מעבר לתקציב שלי.

להלן החישוב שעשיתי:

300 ש"ח - קומפוננט מורל פולס

300 ש"ח - מגבר HTG214 של לאנזר לפולס

400 ש"ח - מגבר Sherwood לסאב

400-500 ש"ח - סאב שיתאים בעוצמתו למגבר אבל שלא ישתלט לי על הסאוונד.

ביחד 1400-1500 +-, לא כולל התקנה שזה אני כבר יסדר עם הבחור שלי..

זה פחות או יות הכיוון הכללי שלי...

פורסם

שאלה נוספת, יש טעם לעשות בניה ולהביא רמקולים בגודל 6.5 בדלת?

יש למישהו ניסיון עם הרכב הנ"ל?

העיניין של הMDF הוא עניין מסובך?

אשמח לתשובות! :)

תודה מראש - יהב.!

פורסם

אם תשים לב לבנאדם היחידי עד עכשיו חוץ ממני שהגיב הכינוי שלו הוא לא אחר מאשר על שם הרכב שאתה מתעניין בו

תפנה אליו לפרטי ואני בטוח שהוא הבנאדם המתאים שיוכל לעזור לך.

גם אני אוהב ללחוץ Ctrl+W

:twisted:

פורסם

לקחתי לצומת ליבי.

אני יסתכל לו בהודעות.

אבל עדיין, אני זקוק לעזרה בקשר למגבר של שרווד, אני חייב לקבל כבר החלטה.

לא לי נעים להחזיק את הבחור מחכה.

תודה :)

פורסם

למה שלא תקח מגבר 4 ערוצים וזהו?

ב700 ש"ח אתה יכול לקנות את הפולס - הלהיט העדכני :)

לפי כמה חברים פה הוא זהה למאק אודיו 4200 ועולה פחות מחצי ממנו (בתחנה המרכזית בת"א)

כ550- ש"ח.

לא חותם

פורסם

אין לי להוציא במכה 700, אני גם חושב שאם אני יכול להביא מגבר שיכול לתת 400-600Wrms במחיר של 400+ ש"ח, שווה לי.. יחס של הספק לכסף הוא שווה יותר מלהביא מגבר 4 ערוצים, ולגשר 2 ערוצים לסאב.

יכולתי ב 700-800 ש"ח להביא את ה JBL הידוע או Impedance עם 4 ערוצים 75Wrms לכל ערוץ.

אבל לא הלכתי על זה.

הייתי שמח אם מישהו יעזור לי להחליט לגבי המגבר, ללכת על המגבר או שלא ללכת על המגבר?

הוא שווה את ה 400+ ש"ח, הוא יגביר כמו שהוא אמור להגביר?

כרגע יש לי חוטים של מגבר שהבן אדם שמכר לי את האוטו השאיר, לא רוצה בכלל להתעסק עם חוטים של מישהו אחר, אז אני צריך גם לעשות התקנה של החוטים.

lanosforce - אני מחכה לתגובות שלך :)

אני יסדר קצת את הבלאגן שיש לי פה באשכול, הנה השאלות שלי:

1. לגבי המגבר של Sherwood, ללכת עליו? האם הוא יעמוד בהספקים? הוא יהיה שווה את הכסף?

למישהי יש ניסיון עם המגבר? שווה להתעסק בכלל או שלהתרחק?

אם המגבר הוא יכול להרים לי כמעט כל סאב שאני יביא.

2. לחכות לבחור עם הפולס של ה 5.25 או שלעשות איזה בניה של MDF ל 6.5? שווה להשקיע? יראו את הבניה? אפשרי בכלל הבניה ברכב הזה? או לחכות קצת מבחינת זמן וכן ללכת על סט של 5.25?

3. הסט אפ הזה שעשיתי של 2 מגברי 2 - אחד חזק של Sherwood והשני פשוט יותר של לאנזר שירים את הקופוננט שווה?

או שכבר עדיף להביא את המגבר של Sherwood ועוד מגבר 4 ערוצים פשוט שירים לי גם את ה 6X9 שיש מאחורנית בנוסף לקומפוננט?

תודה רבה מראש לכל מי שיעזור..

מחכה לכל האנשים הגדולים הטובים שיעזרו לי :)

• תוכן חדש...