Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא חושב שזה רעיון טוב בכלל!

קודם כל פילטר כזה הוא גדול מאוד (בגודל של חצי בקבוק 2 ליטר של קולה)ודורש לחץ מים מסויים על מנת לפעול (לחץ גבוה יחסית כמו בברזים שהמנוע לא מסוגל לספק), הוא כמובן יכול גם להיסתם מהלכלוך, צריך להיות בו פילטר נגד אבנית כי בעצם זה מה שדופק את המערכות באוטו ופחות העיניין של הלכלוך שבעצם המיים יחסית נקיים. אז הוא צריך להיות פילטר מהסוג הזה שעולה דיי הרבה כסף בערך מספיק כדי לממן לך 10 שנים של שימוש במיים ירוקים אולי יותר בסביבות 1500 ש"ח.

הוא כמובן צריך להיות בעל ברז ניקוי שפותחים אותו וכל הפסולת והאבנית יוצאים החוצה, שוב צריך לחץ גדול וגם מפלס המיים ירד באותו זמן ועלול לגרום להתחממות המנוע. פעולה כזאת יש לבצע כל כמה ימים בגלל טמ"פ הגבוהה של המיים במנוע, זהו טיפול מעיק!, אגב לאן המיים שנפלטו ילכו?

עוד נקודה היא אמינות המכשיר, יש המון חיקויים ולא בטוח שכולם עובדים זוהי עוד נקודה שצריך לקחת בחשבון מפני שנזק לברז ונזק למנוע יש בניהם הרבה הבדל.

צריך כמובן מידי כמה שבועות (בקצב הזה) להחליף בו מסננים שגם זו עלות.

בכל מקרה זה ממש ממש לא שווה את כל הבוג'רס מסביב, עדיף לקנות נוזל קירור טוב שמספיק לשנה ב-150 שקל וזהו. (אולי אפילו בפחות)

ואם בכל מקרה החלטת לבצע את הפרוייקט אני מוכרח לראות תמונות :)

בהצלחה.

יונדאי קופה 1997

פיאט פונטו איבו 2010

פורסם

מה שכן, אם מישהו מנקה את הרדיאטור אצל מקצוען, והמערכת כבר מפורקת - דווקא מאוד יועיל להעביר שטיפה כזו למעברי הקירור כדי למנוע מכל הג'יפה לסתום את הרדיאטור מחדש.

רק לזכור שצריך לפרק טרמוסטט כדי לגרום למים לצאת מהראש.
פורסם

לכלוך במע' קירור לא שוחק שום דבר במנוע!

נוזל הקרור עובר במנוע בין חללי הצילנדרים ולמעלה לשם קרור צלחות השסתומים.

פילטר זה רעיון גרוע.זה יוריד את לחץ המים ולחץ נמוך יכניס אויר למע',מה שיגרום לטעויות במדיד חום מנוע כי הוא בעצם יסתמך על מדידה של אויר חם ולא מיים חמים.(ופילטר גדול לא יגיע למטרה שאתה שואף לה).

כמו שאמרו קודמי,המע' לא רגישה כלל ללכלוך. בצע שטיפה למע' בלחץ מים (חורים ונזילות יתגלו-אם יש)

והשתמש בנוזל יעודי.

בברכה,

פורסם

פילטר זה רעיון גרוע.זה יוריד את לחץ המים ולחץ נמוך יכניס אויר למע',

מאיפה בדיוק יכנס אויר למערכת אטומה?

אתה יודע שאם יש מקום במערכת סגורה שנכנס אליה אויר-משמע,המערכת איבדה נוזל?

ככה בכל מקרה למדתי פעם.

פורסם

נכון אבל אני דברתי על מע' פתוחה.

באטומה יווצר לך ואקום...ופעם הבאה כשהוא יפתח להחליף או לבדוק את הפילטר (על בסיס יומי לטענתו)

אויר ידחף פנימה. זה רק יכול לגרום לסיבוכים וזו דעתי בכל אופן.

בכל מקרה לפותח השרשור...אם בכל מקרה תשתכנע שאתה רוצה פילטר תעדכן את חברי הפורום בתמונות ומסקנות.

פורסם

הלכלוך כן שוחק מעברים במערכת הקירור אין וויכוח על זה!

יצא לי לראות רדיאטורים מ-ל-א-י-ם בחלודה ומיני חלקיקים, מה אתה חושב שקורה לכל החלקיקים הללו כשהם פוגעים במשהו יחד עם המים?

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

לא קורה כלום חוץ מסתימות!

חלודה ובוצה לא שוחק כלום,מעברים במע' הקרור הם מעברים רחבים לעומת מע' זורמות אחרות ברכב (כמו שמן ודלק),לכן גן בזרם מים חזק (2 באר) לא יקרה כלום למנוע. ושוב..אני מדבר על לכלוך מילימטרי ולא פילים.

פורסם

למה לא להחליף פשוט רדיאטור בחדש במקום המשחקים האלה?

לא צריך ניקוי ולא צריך כלום, ניקוי עולה כמה? 300? 400?

קח חדש ב 1000.

פתור את הבעיה לארבע שנים הבאות.

• ספונסר פורום
פורסם

רק אני פה חושב שהליכלוך נוצר במנוע ולא בראדיאטור?

הרי האבנית נוצרת מרתיחה של המים(או כמעט רתיחה) במגע עם דפנות הצילינדר וראש המנוע,מתפוררת ונסחפת אל הראדיאטור,שם המעברים צרים וגורמים ללכידה של הלכלוך,כך שהרדיאטור עצמו הוא מעיין רשת ללכלוך,שמה לעשות,דורש ניקוי כל תקופה.

אורן

פורסם

דניאל צודק באלף אחוז.

הראיה

מנוע ה XU של סיטרואן/פיז'ו-די מושמץ בקטע של חורים ובלאי.

קיבל מהבעלים הקודמים וממני רק מי קירור יעודיים

אחרי 220 אלף ק"מ - לקחתי את הרדיאטור לשטיפה -בכל זאת..

הרדיאטור היה נקי כמעט לגמרי וכך גם מעברי המים.

אין חלודה,אין אבנית,הנוזל שיצא היה בצבע המקורי.

• תוכן חדש...