Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכולם,

עלה בראשי רעיון (שאני בטוח שכבר חשבו עליו אבל חפיף)

לחבר פילטר קטן לצינור שמוביל את המים מהרדיאטור למנוע (אפילו אם משתמשים במים ירוקים) וזאת על מנת לצמצם העברת משקעים שהצטברו ברדיאטור לתוך בלוק המנוע ושאר המכלולים שדרכם עוברים מי הקירור בזמן עבודת המנוע

חשבתי על זה ואני מאמין שזה יכול לגרום לזה שרק נוזל קירור נקי יגיע לקירור המנוע ואפילו משקעים שהצטברו ברדיאטור והוצפו לא יצליחו לחדור מבעד לפילטר שימוקם בדרך

וזאת בלי שום קשר לשימוש במי קירור יעודיים, רק כבנוסף

האם רעיון זה עוזר משמעותית? ואיזה פילטר הייתם ממליצים לי לנסות עם זה?

בתודה

דביר :)

Renault Clio 1.4 carb. mk1 1993 manual

מחפש קרטר (וחלקי מנוע חיוניים אחרים) במצב טוב למנוע אנרג'י 1.4 קרבורטור של רנו קליאו. בה"פ.

פורסם

העלת נקודה טובה אביתר,

במידה ואני ארכיב כזה דבר, מן הסתם שאני אדאג לנטר את הפילטר הזה כמעט מידי יום ולהחליפו בתדירות גבוהה

אני גם מעונין להשתמש בפילטר גדול יותר ולא קטן כי חשבתי על זה, וזה יהייה עדיף לזרימת נוזל הקירור בצורה טובה יותר וגם לכך שהוא לא יסתם ביומיים וחצי :)

יש הצעות לפילטר שכדאי לנסות?

אשמח לקבל תגובות

בתודה

דביר

מחפש קרטר (וחלקי מנוע חיוניים אחרים) במצב טוב למנוע אנרג'י 1.4 קרבורטור של רנו קליאו. בה"פ.

פורסם
במידה שהפילטר נחסם מכל הלכלוך, איך תדע ואיך יעברו המים לקירור המנוע?
כמו שיש בפילטר שמן שסתום פורק, הוא צריך גם כאן....

למעשה, מה שאתה מציע כאן זה לנסות לימצא פיתרון לבעיה פשוטה ע"י פיתרון מסובך...

אם יש לך ליכלוך ברדיאטור, ז"א שהוא צריך ניקוי...

מערכת המים היא לא עד כדי כך רגישה לליכלוך...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
כמו שיש בפילטר שמן שסתום פורק, הוא צריך גם כאן....

למעשה, מה שאתה מציע כאן זה לנסות לימצא פיתרון לבעיה פשוטה ע"י פיתרון מסובך...

אם יש לך ליכלוך ברדיאטור, ז"א שהוא צריך ניקוי...

מערכת המים היא לא עד כדי כך רגישה לליכלוך...

גילי

הכוונה שלי היא ליישם את הרעיון ברכבים שהם לא מודל 2007 או כאלה שהיו שמורים בקנאות

לפעמים קונים רכב נגיד מודל 92-94-96 שהבעלים הקודמים לא כל כך רצו להשקיע על נוזל קירור והשתמשו במי ברז שכבר גרמו ללכלוך ומשקעים

ולפעמים לא מומלץלעשות ניקוי רדיאטור כיוון שלפעמים המשקעים בעצם סותמים "בעיות נסתרות"

בכוונתי הרעיון הוא כפיתרון לנושא הזה- כדי לעצור זרימה של לכלוך שכבר נוצר לתוך המנוע ע"י שימוש בפילטר

זאת אומרת מעבר מהמי ברז שהיו ברדיאטור לשימוש בנוזל קירור יעודי איכותי + שימוש בפילטר שנוזל הקירור עובר דרכו לפני שהוא נכנס למנוע

החיסרון היחידי הוא שצריך לנטר בצורה שוטפת התקנה שכזאת כדי שלא יווצר מצב שהפילטר נסתם ונוזל הקירור לא עובר למנוע בצורה טובה

אחד הדברים שאני עדין חושב עליו זה איזה פילטר כדאי לי לנסות, הפילטר צריך להיות גדול מספיק כדי לאפשר זרימה טובה של נוזל הקירור דרכו וגם כדי שהבלאי סתימה שלו יהייה ריאלי

אשמח לקבל תגובות והצעות

פורסם
הבעייה שהלכלוך שוחק חלקים במנוע ומערכת המים, למשל קולר שמן מעברים בראש ועוד!

רעיון מצויין, נראה לי קצת קשה יותר לישום משנדמה!

נדב,

כן אכן קשה ליישם.

לא קשה מדי, בעצם קל ליישום- אבל קשה למצוא דרך ליישם את הרעיון בצורה איכותית

אני מחכה לתגובות / הצעות שאולי יתילו אור (או חושך?) על הרעיון שלי, שאני מאמין שאני לא הראשון ולא השני שחשב עליו :)

דביר

פורסם
פילטר בריטה

:lol:

הייתי מצפה לתשובה יותר בוגרת :grin:

נקרעתי מצחוק למרות זאת..

פורסם

האם רעיון זה עוזר משמעותית? ואיזה פילטר הייתם ממליצים לי לנסות עם זה?

בתודה

דביר :)

שכח מזה.

במקרה הטוב זה יעזור כמו כוסות רוח למת.

במקרה הרע זה ייסתם ויגרום להתחממות המנוע.

נוזל קירור ייעודי וזהו.

פורסם

הרעיון קיים שנים רבות על מנועים גדולים

טרקטורים / מנועי גנראטור

הפילטרים גדולים מאד ( אתה צריך כמה ) כדי שהסינון יהיה יעיל .

הספיקה של משאבת המים היא גדולה ולכן שטח הסינון חייב להיות גדול .

איציק

פורסם

טוב אז לפי מה שאני מבין לא כדאי לבצע כזאת התקנה במנוע רגיל שרכב אם ככה.

תודה על התגובות :)

פורסם

1. ה"פילטר " שיש במנועי גנרטורים גדולים זה מגדל קירור.

2. כמה יעלה פילטר שיעמוד ב 110 צלזיוס וב 2 בר - לפחות , וגם באנטיפריז ?

3. איך לא חשבו על זה כל מהנדסי הרכב ב 120 השנה מאז דיימלר ?

פורסם

גם מסנן נקי לגמרי מעכב את זרימת מיים דרכו ולדוגמא ראה את מהירות יציאת המיים מכיור שי בו רשת סנון המוצא לביוב ובאותו הכיור לאחר הוצאת רשת הסנון.

דרך אגב, הרבה המצאות פשוטות לכאורה קרמו עור וגידים במוחם של אנשים רגילים ולא אצל מהנדסים ומדענים.

בברכת חג שמח - רפי לין :idea:

פורסם

הנה סיפור ישן שאני לא גאה בו - גם לי היה רעיון כזה אי אז כשחשבתי שאני מסוגל להמציא את הגלגל.

פתחתי את הצינור שיוצא מהתרמוסטט לכיוון הרדיאטור וחיברתי שם רשת מתכת נגד יתושים ועליה סגרתי את הצינור. רק רציתי לראות מה היא תתפוס, ואחרי יומיים שלושה פתחתי בגאווה כדי לאסוף את הלכלוך שהמצאתי הגאונית אספה וגיליתי שהרשת נעלמה. היא פשוט התפוררה ופירורי החלודה הזעירים שלה שחו להם בהנאה במערכת המים שלי. :oops:

מאז אני משתדל לא ליישם המצאות גאוניות לפני שחשבתי עליהן עד הסוף והתייעצתי עם מישהו.

הרדיאטור שלך לא צריך ניקוי מקצועי ואתה סתם רוצה לנקות פירורים ולכלוכים ששטים במערכת? תעשה שטיפה ביתית. פרק שני צינורות והזרם מים מצינור גינה לסירוגין בשני הכיוונים. כל מה שיכול להיתפס בפילטר יעוף החוצה ותתפלא לראות איזה צבע יש למים שיוצאים.

רוצה לעלות שלב? קנה פלאשינג למערכת הקירור ותשתמש בזה לפי ההוראות. אחרי זה תשטוף שוב פעם את המערכת במים.

כל זה לא אמור להחליף ניקוי מקצועי של הרדיאטור! אם המנוע מתחמם והרדיאטור סתום, כל המשחקים האלו לא יפתרו את הבעיה. ניקוי רדיאטור אצל רדיאטוריסט זה לא סיפור כל כך יקר.

מה שכן, אם מישהו מנקה את הרדיאטור אצל מקצוען, והמערכת כבר מפורקת - דווקא מאוד יועיל להעביר שטיפה כזו למעברי הקירור כדי למנוע מכל הג'יפה לסתום את הרדיאטור מחדש.

• תוכן חדש...