Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת קלאצ פיאט 850

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7190 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא מדיוק,

בצירים כדוג' ציר גלג"ש אחורי של אופנוע,צירים של קראנק,משאבות מים של אופנועים וגם צירים מסתובבים בתעשייה משתמשים במחז"ש רגילים ללא החירוץ,על פי מה שיצא לי להכיר.

באופנוע בבולם הקדמי קיים מנגב(שזה בעצם מגן מפני האבק) ומתחתיו נמצא מחזיר השמן,

בכל המנגנונים המודרניים שיצא לי לעבוד עד היום לא נתקלתי במחזיר שמן הזה(בצורת התבריג).

אולי זה רק אני...

עמית.

שלום עמית

שכחת שמדובר בפורום אספנות ... :lol:

ולעצם העניין, אינני מכיר את הרכב המדובר,

אך לפני כחודשיים עשיתי אוברול למנוע של המרצדס,

מחזיר השמן המקורי שפירקתי היה מהסוג שיש לו תבריג. מאחר ולא השגתי

בארץ מחזיר שמן כזה - הרכבתי מחזיר שמן במידה המתאימה - אבל לא מחורץ.

מאחר ויש לי מאז נזילות שמן מאותו מקום, הזמנתי היום מגרמניה מחזיר שמן מקורי/ומחורץ,

כל הסיפור 150 ש"ח, ובעוד שבוע כשיגיע - שוב אצטרך לפרק שעתיים שלש את המזגן, רדיאטור, פולי, דיסק איזון ועוד כמה חלקים, בכדי להגיע למחזיר השמן ןלהחליף אותו,

בתנאים פחות נוחים מאשר כשהמנוע היה בחוץ והורכב "על השולחן"...

אז, נראה לי שאין טעם בויכוח עם אלו שאומרים שיש להם ניסיון בנושא כמו נתי למשל.

בברכה - אבי

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

אבי לא שכחתי שאנחנו נמצאים בפורום אספנות,

דווקא בגלל זה אני רושם את זה

הנזילה אצלך לא חייבת להיות בגלל השימוש בסוג(עם\בלי תבריג)מחזיר השמן,

ישנם גורמים נוספים שנכנסים לתמונה...

אם היה למחזיר שמן המחורץ יתרון כלשהו הייתה יכול להשיג אותו גם בארץ...

עמית.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

היום נבדק הרדיאטור בתוך בריכה ונתגלו בו שני חורים . ממה שהבנתי מזה שמתקן שזה לא ניתן לתיקון . אחרי חיפושים נמצא לי רדיאטור חדש (ירד מאוטו 850 לא קופה) קצת שונה בכניסה של המים המחיר לפני ניקוי 300 שח +ניקוי 150שח נשמע סביר לא? כמובן שעל הניקוי הקודם לא נלקח לי כסף

מקווה מאוד שביום שישי האוטו יהיה מוכן

פורסם
אבי לא שכחתי שאנחנו נמצאים בפורום אספנות,

עמית.

כשעשיתי אוברול לאופל קדת שלי (שנת 82) היו לו מיסבים כאילו דופן אחת שלהם היתה חלקה ומנעה כניסה של טינופת, והצד השני שלו היה יותר רחב עם פסים דמויי תבריג...

לפי מה שהמוסכניק שעבדתי אצלו אמר זה שהציר לא רק זז בסיבוב אלא גם זז קדימה ואחורה, אמנם תזוזות קטנות שבעין לא רואים אותן, אבל הן קיימות. מחזיר שמן רגיל, בעל שפתיים "רגילות" לא יעמוד בתזוזות האילו ויפרוץ תוך זמן קצר...

לעומת זאת המחזיר שמן עם החריצים (למעשה אילו בליטות) יש לו שטח מגע יותר גדול עם הגוף ובנוסף לזה הוא מזרים את השמן חזרה...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
אבי לא שכחתי שאנחנו נמצאים בפורום אספנות, אם כך לא ברור לי מדוע הינך כותב "מנגנונים מודרנים".

מה למשל? אם יש לך רעיון - אולי לא אצטרך לפרק את "כל הסיפור" שלפני המחזיר שמן.

צר לי לחלוק עליך נמרצות בנקודה זו. לרכב ישן כמו שלי

כמעט ולא ניתן להשיג אף חלק בארץ. (חדש, בחנויות כוונתי).

האם יש לך אפשרות למצוא בוכנות? רינגים? אטם ראש אורגינלי, וכד'?

תאמין לי שאין מקום בו לא חיפשתי חלקים, ולצערי יש צורך תמיד למצוא את הקומבינציה שתוציא את הרכב "מהבוץ".

עמית.

תודה - אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

תשובות לאבי:

אם כך לא ברור לי מדוע הינך כותב "מנגנונים מודרנים".

עם חלוף השנים הטכנולגיה ואיכות החומרים השתפרו ועל זה אני בטוח שאין בכלל ספק.

עם זאת המכונות בתעשייה כיום עובדות במהירויות ובלחצים שבעבר היו רק דמיוניים,שוב בגלל

השיפור הנ"ל.ההשוואה באה ע"מ להמחיש שמנגנונים בעלי לחצים גבוהים יותר עמידים אפילו יותר ממכונות ישנות שעשו שימוש "במוצרים" ישנים ונחותים.

לכן עם שילוב נכון של המודרניזציה בעולם האספנות ניתן לקבל מכונות עמידות יותר שנוכל להנות מהן יותר וזאת מבלי לפגוע במקוריות שבהן(זאת דעתי כמובן)

מה למשל? אם יש לך רעיון - אולי לא אצטרך לפרק את "כל הסיפור" שלפני המחזיר שמן.

לנזילה מסוג זה יש מספר הסברים:

א. ציר הקרנק נשחק מהמחזיר השמן הישן ולכן אין אטימה עם החדש.

ב. ישנו חופש בציר(שאת זה אפשר לשולל היות והמנוע עבר אובר רול)

ג. נשם מנוע סתום\עודף שמן במנוע שגורם לשמן לפרוץ ממחז"ש

ד. שימוש במחזיר שמן באיכות ירודה\שימוש במחזיר שמן לא מתאים,קיימים מחזירי שמן כפולים ואף משולשים עם 2 קפיצים שנותנים אטימה גבוהה יותר על חשבון חיכוך(מה שלא עקרוני במנוע של רכב).

ה. התקנה לא נכונה של מחזיר השמן שגרמה "לפציעתו",אפילו אם זה לא נראה לעין,וככל אצבע כשמתקינים מחזיר שמן רצוי לשים שקית ניילון עבה על הציר ולהלביש על השקית את המחז"ש (כן כמו קונדום...)ואח"כ לשלוף את השקית החוצה,כמו להשתמש במחזיר השמן הישן ע"מ להכניס את הישן(לדפוק עליו).

צר לי לחלוק עליך נמרצות בנקודה זו. לרכב ישן כמו שלי

כמעט ולא ניתן להשיג אף חלק בארץ. (חדש, בחנויות כוונתי).

האם יש לך אפשרות למצוא בוכנות? רינגים? אטם ראש אורגינלי, וכד'?

תאמין לי שאין מקום בו לא חיפשתי חלקים, ולצערי יש צורך תמיד למצוא את הקומבינציה שתוציא את הרכב "מהבוץ".

הכוונה בייתה שאם מחזיר השמן המחורץ היה יעיל יותר ממחזירי השמן המקובלים אז היית מוצא אותו בקלות היות והוא היה בשימוש בתעשיה.

בגלל שלא כך הדבר לא הצלחת למצוא שכמותו,

לא לשכוח שמדובר במוצרים שמשמים בעיקר את התעשיה ולא את הרכב,מייסבים ומחזירי שמן אלו דברים סטנדרטיים לרוב.

כשעשיתי אוברול לאופל קדת שלי (שנת 82) היו לו מיסבים כאילו דופן אחת שלהם היתה חלקה ומנעה כניסה של טינופת, והצד השני שלו היה יותר רחב עם פסים דמויי תבריג...

לפי מה שהמוסכניק שעבדתי אצלו אמר זה שהציר לא רק זז בסיבוב אלא גם זז קדימה ואחורה, אמנם תזוזות קטנות שבעין לא רואים אותן, אבל הן קיימות. מחזיר שמן רגיל, בעל שפתיים "רגילות" לא יעמוד בתזוזות האילו ויפרוץ תוך זמן קצר...

לעומת זאת המחזיר שמן עם החריצים (למעשה אילו בליטות) יש לו שטח מגע יותר גדול עם הגוף ובנוסף לזה הוא מזרים את השמן חזרה...

גילי

מה שאני לא מבין איך שטח הפנים גדול יותר עם החרצים?

אם החריצים לא היו קיימים בכלל אז שטח הפנים לא היה גדול עוד יותר?

כפי שאתה יודע באופנוע מחזירי שמן זהים לחלוטין עובדים ואוטמים "בעבודה" אנכית,אז למה שלא יצליחו לאטום תזוזה מיקורונית שלא נראת לעין?

שוב לדעתי עם שימוש במחז"ש כפולים\משולשים באיכות טובה,אין שום סיבה לנזילה או לפריצה של מחזיר השמן.

טוב לא נעים כבר,השירשור הזה מתעסק יותר מידיי במחזירי שמן במקום המטרה לה הוא יועד...

לירוי אני מקווה שאתה לא כועס:oops:

עמית

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

• תוכן חדש...