Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עדכון ושאלות חדשות:

הייתי אצל המתקין והוא חיבר את ה+ ל+ קבוע באמצעות דיודה (ותודה גם למי שהציע את זה כאן) ועכשיו הנגן אמנם כבה כאשר סוגרים את הסוויץ', אבל לא בשעת התנעה. בדיוק כפי שרציתי (הבנתי שזו פרוצדורה נפוצה, אם כי לא הצלחתי להבין איך הדיודה עזרה... ).

הבעיה עם המסכים לעומת זאת לא נפתרה. למסך יש גם חיבור ל acc שמכבה אותו עם סגירת הסוויץ', וגם חיבור ל + קבוע שנותן זרם למנוע החשמלי בזמן קיפול המסך.

חיבור ה ACC של המסך ל+ קבוע בעזרת דיודה לא עזר, חיבור ה ACC באופן ישיר ל+ קבוע גם לא עזר, ואפילו חיבור של שני חיבורי ה + של המסך ישירות למצבר לא עזר - המסך מתקפל בכל פעם שמתניעים.

המסקנה - הגורם הוא נפילת מתח המצבר.

בבדיקת המצבר התברר שהוא תקין.

אלקטרונאי שפניתי אליו הציע לי לחבר קבל במקביל , בין הדיודה והמסך (אני יודע, גם KAMITECH הציע זאת).

בעצתו קניתי קבל של 50000 מיקרופאראד וחיברתי ע"פ ההוראות, אולם זה לא עזר.

עכשיו יש לי כמה שאלות:

1. כמה זמן צריך לקחת לקבל בקיבולת כזו להיטען מזרם של מכונית.
  2. מה קצב נפילת המתח של קבל כזה בשניות הראשונות?
  3. כיצד אני יכול לבדוק האם הקבל תקין (יש לי מולטיטסטר פשוט כולל מד זרם עד מיליאמפרים)
  4. האם הגודל של הקבל אכן מתאים לצרכי? ע"פ הוראות השימוש צריכת הזרם של המסך היא 1.5A

תודה!

פורסם

ULY , כמו שכבר ראית בשרשור האחר, לגבי עמעום האורות, אתה לא משתמש בקבל כמקור מתח לצרכני הספק, אלא רק לפיקוד על צרכני הספק. את הזרם להפעלתם אתה מספק מהמצבר. ועוד אתה מדבר על זרם של 1.5 אמפר! תחשוב על קבל בגודל של כל הרכב שלך...

פורסם

תודה על התשובה המהירה!

אני צריך אותו כדי לגשר על נפילת מתח של 2 שניות להערכתי, ובזמן הזה גם המצבר נותן מתח, אם כי קצת נמוך מדי, כך שלא כל הזרם צריך להגיע מהקבל.

האם גם לזה קבל לא מספיק?

המתקין ניסה לעקוב אחרי מתח המצבר אבל התגובה של מכשיר המדידה היתה איטית מדי.

כמו כן, האם זה לא עיניין של פיקוד, שהרי בזמן ההתנעה המנוע של קיפול המסך עובד?

פורסם

לדעתי, לא, אלא אם תמצא קבל שהוא ממש מפלצת. וזה יקר. היה פעם לאופנועי ק.ט.מ. קבל שהספיק לסטרטר קצרצר, כדי לאפשר לרוכבים להתניע מחדש במהלך מירוץ, בלי להפסיד זמן על הקיקסטרטר. אם תמצא כזה, אז הסיכויים להצליח טובים יותר. יכול להיות שעדיף ויותר זול לך לחבר מצבר קטנטן, אולי כזה של מכוניות צעצוע חשמליות במקביל לחיבור הDVD , ותרכיב ממסר שמנתק את הקשר בין המצבר הראשי והDVD בזמן ההתנעה.

פורסם
אגב' date=' אם אתה סתם שם קבל ליד הDVD , אז מה מונע ממנו למסור את המתח שלו לסטרטר בזמן התנעה?[/quote']הוא מותקן אחרי הדיודה (כאן אני מבין מה היא עושה).
פורסם

כשאני מדבר על פיקוד, אני מדבר על כך שהקבל מפעיל, נגיד, טרנזיסטור CMOS, שדרך מעגל הזרם הגבוה שלו, זורם הזרם אל המכשיר, בין אם זה מנוע של קיפול DVD או משהו אחר.

בכל נקרה, מעגל הפיקוד הזה כנראה לא יפתור את הבעייה שלך, כי הבעייה היא, אם אני מבין נכון, שאין בכלל מקור מתח מספק לDVD בזמן התנעה, ולזה, אני חושב שהצעתי לך פתרון אפשרי וישים לפני שתי תגובות.

פורסם
OK. שכחתי את הדיודה. אז אתה יכול גם להשתמש בה במקום הממסר שהצעתי.
כלומר להרכיב מצבר במקום שכרגע הקבל?

בכל מקרה אני צריך ממסר כדי לנתק את המצבר מהמסך כשהסוויץ' כבוי שכן אני כן רוצה שהוא יכבה בזמן כיבוי הרכב.

האם גם במקום הממסר הזה אפשר להשתמש בדיודה (אחרת)?

פורסם
כלומר להרכיב מצבר במקום שכרגע הקבל?
כן. עושה לי רושם שיותר קל למצוא מצבר קטנטן כזה, מאשר קבל שיהיה מספיק גדול לצרכים האמורים.

בכל מקרה אני צריך ממסר כדי לנתק את המצבר מהמסך כשהסוויץ' כבוי שכן אני כן רוצה שהוא יכבה בזמן כיבוי הרכב.

האם גם במקום הממסר הזה אפשר להשתמש בדיודה (אחרת)?

יתכן שיש, אבל אני לא מצליח לחשוב עכשיו על פתרון כזה עם דיודה. טרנזיסטור, כן, אבל ממסר זה רכיב הרבה יותר זמין ופשוט מאשר כל מיני התחכמויות אלק' . שים לב גם שהדיודה שאתה צריך בשביל ה1.5 אמפר, תהיה מסוגלת להתמודד עם 1.5 וואט שיפלו עליה. לא כל דיודה יודעת לעשות את זה.

• תוכן חדש...