Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נמצא בפורום לא מעט זמן ונתקלתי בתופעה שדיי מחשידה אותי.

רוב חברי הפורום ששואלים אותם על סט קומפוננט ממליצים על מורל .

וגרוע מזה שוללים סטים אחרים בטענות שווא כאלה ואחרות שהם צורמים, שהם לא מדוייקים, שהסאונד לא נשמע כמו שהוא אמור להשמע, ועוד כל מיני כאלה טענות מוזרות.

ממש מוזר שמלא אנשים לא שמעו בכלל את הסטים שהם מגנים.

והכי מוזר זה שהם מגנים מוצרים של חברות היי אנד כמו הפוקל כמו הרץ' ועל מורל עוד לא שמעתי מילה אחת רעה.

אני בא מהתחום של האודיו לרכב ועוסק עוד הרבה זמן לפני בסטריאו לבית ויצא לי לא מעט להתקל בבעיות רבות עם מורל בעיות נפוצות ופחות נפוצות.

כמו השריפה של הMT11 או בפולס מידים שחודלים לעבוד (לא נפוץ אבל נתקלתי מס' פעמים)

והבעיה הכי גדולה שאני באופן אישי שמעתי עליה זה השירות של החברה שלא אכפת להם יותר מידי מהלקוחות.

לי לא היה את העונג להתעסק עם השרות שלהם כי אני לא נגעתי מעולם ברמקול שלהם חוץ מהפולס שהיה ליומיים ושווק חיים.והעדפתי לזרוק אותו לפח.

וגם אני ממש לא אוהב את הצליל שלהם ואת האופן שהם מנפחים את ההספקים שלהם.

אבל לגביי הצליל זה כל איש לאוזנו. אבל עדיין קצת מוזר לי שיותר מידי אוזניים בוחרות מורל ומשמיצות את המתחרים שהם חברות ותיקות ומוכרות ממורל.

ההשמצות שהכי הרגיזו אותי זה סטים כמו פוקל והרץ' שלדעת חברי פורום מסויימים הטוויטרים שלהם ''צורמים'' .ושהם מיוצרים בסין וכל מיני שטויות שלא מבין מאיפה אנשים מביאים את זה.

עוד השמצה היא על החברה VIBE הבריטית שאמרו פה שהיא חברת מדבקה שזה אחת הבדיחות הגדולות ששמעתי.

אני אסכם את דברי בכך שאומר לכל החברה המשמיצים שסוגדים למורל.

מורל היא לא חברת היי אנד את המוצרים שלה מייצרים לא פחות ולא יותר מאשר בקריית גת(ארץ מוצאה של נינט טייב)ע''י פועלים שאני לא יודע מאיפה באו וכנראה זה מהשטחים.

ותחדלו עם ההשמצות של כל חברה שהיא לא מורל ועם המוסגים האלה כמו ''הצליל לא נשמע כמו שהוא אמור להיות'' על חברות שהם היי אנד כי שם מהנדסי הסאונד בטוח מבינים יותר טוב מהמנדסי סאונד של מורל והתקציבים שלהם לפיתוח גדולים בהרבה יותר מהתקציב שיש למורל אז חלאס. יש עוד חברות חוץ ממורל תפתחו את האוזניים!

"ומותר האדם מן הבהמה - אין, כי הכל הבל"

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קריית גת?????:shock:

אין ספק כי אתה בקיא בפרטים.

לי דווקא זכור רחוב המזמרה משו...

שמע,לא יודע לגביי ההשמצות.

מה שאני כן יודע זה שלמורל יש רמקולים ברמה גבוהה ביותר ועובדה שמרבית חבריי הפורום מאוד אוהבים את הסטים (תהיה בטוח שזה לא בגלל המחירים ה"זולים")

לסטים של מורל (ןאני מדבר על הדוטק ומעלה) יש הרבה מעלות,בעיקר טוויטר נעים לאוזן.

MT-11? זה קורה גם במשפחות הכי טובות.

לסיכום,כחול לבן חביבי.

גאווה לאומית!

דודו

31.5 ק"גמ ו מ נ ט!!!

156 סוסים אלכוהוליסתים

172 סיבות לחייך:wink:

206XS 110 (רכב ראשון)

פורסם

הם מיוצרים בנס ציונה אם לדייק...

וזה לא כזה חשוד, בד"כ בפורומים זה ככה - מישהו אומר משהו כמה פעמים, וזה פשוט נתפס אצל אנשים, לא משנה בכלל אם זה נכון או לא(וזה בלי להיכנס למקרה הספציפי הזה של מורל, אין לי ניסיון איתם).

בכל מקרה, אין שום דבר לעשות לגבי זה...

תהיה אתה מספיק חכם ותיקח את הדברים שנאמרים בפורום כעצות או המלצות, ולא בתור עובדות בשטח.

אני לא חושב שיש סיבה שזה יציק לך...

פורסם

אין לך מה לקחת ללב :)

לכל תקופה יש את מה שאני קורא לה "תופעת העדר",חס וחלילה שלא יחשבו שאני נגד מוראל (היא אפילו אחת מהחביבות עליי)אבל מה לעשות-זה התקופה שלה! וכמובן שמי שיש לו מוראל לא רוצה לצאת פראייר ושולל את כל האחרות :)

חברי הפורום הוותיקים זוכרים את התקופה שבה mb quart היו בפי כל חברי הפורום וגם polk audio ואחריו jl ועוד הרבה, תופעה זו נפוצה בכל העולם-ואנחנו לא שונים.

אני תמיד אומר: קודם תשמע מה מתאים לך ואח"כ תחליט-מה זה משנה אם הוא מיוצר בקרית גת,במפעלי האמאן בגרמניה או במפעל שכוח אל בסין! אם זה נשמע לך טוב ומספק אותך? --->תתחדש!

"תחי מדינת ישראל- וכל הכבוד לצה"ל....."

פורסם

אהבתי את התגובה שלך עופר.

אתה צודק במאה אחוז.

זה לא שאני לוקח ללב מי שאוהב את מורל שיאהב . מי שרוצה להמליץ על מורל שימליץ.

מה שמציק לי זה המשמיצים.

אלה שרושמים שטיות על חברות מעולות. גם אם הם עושים את זה לא לצאת פראיירים הם גורמים נזק.

אנשים שמבקשים המלצות בד''כ זה אנשים שלא מבינים יותר מידי ובגלל זה הם באים לבקש המלצות מאנשים בפורום ומה שהם מקבלים זה השמצות של חברות מעולות וזה דבר שיכול לגרום להם לא לקנות משהו טוב רק בגלל תשובה לא עיניינית.וזה עצוב כי אנשים משקיעים את מיטב כספם שלא גדול על העצים.

השורה התחתונה שלי היא חברה אם אין לכם נסיון של ממש עם חברה מסויימת אל תגידו עליה משהו רע.זה ששמעתם אצל ההוא או ההיא או אצל השכן שלא ישן לא עושה את זה למשהו גרוע כי אולי הוא לא קיבל הגברה כמו שצריך ובגלל זה הוא נשמע גרוע, אם יודעים על איזה מגבר הוא יושב ואם הוא מתאים לרמקול ואיזה חיתוך עשו לו והכל כמו שהיה צריך להיות והוא עדיין נשמע צורם אז הוא צורם.לא חסר אנשים שקונים מוצרים טובים ולא מחברים אותם כראוי ובגלל זה הם לא נשמעים משהו. קצת קשה לי להאמין שחברות היי אנד יכולות להוציא משהו גרוע יותר קל לי להאמין שהמתקין עשהעבודה גרועה.

פורסם

גם חברות היי אנד לפעמים מפשלת

מורל הוא רמקול שמספק את הסחורה לכסף שאתה משלם

אני אישית חושב שהפולס נותן צליל מדהים לערך הכספי שלו והוא מאוד נעים לאוזן

ובכלל אם תשדרג את הטוויטר ל MT22 בכלל תהיה מרוצה

פורסם

גם הMT22 הפך למעין תופעת עדר. כמה פה שידרגו את הטוויטר - ופתאום כולם חושבים שהMT11 גרוע, חייבים לקנות MT22.

חבר'ה, לא רוצה להכנס לעניין - אני לא מגיב פה הרבה - אבל אני קורא, ויש תופעת עדר קשה, אנשים ממליצים על סמך תגובות של אחרים וללא ניסיון - אנשים משלמים את מיטב כספם על סמך ההמלצות שלכם, אז תחשבו בפעם הבאה שאתם ממליצים "סתם" בשביל להעלות את מונה ההודעות.

פורסם

אז ככה אני אגיד בשם עצמי.. מורל דבר ראשון הם כמו שכבר אמרו כחול לבן, ואני גאה לקנות מוצרים שמיוצרים בישראל!

דבר שני מורל אהובים על קהל רחב בגלל המגוון הרחב של סגנונות מוזיקה שלהם הם מתאימים (אולי אנשים יחלקו אבל זאת דעתי), הסטים ששמעתי של מורל זה הדוטק והפולס, אני לא אמליץ על סטים שלא שמעתי.. אני אישית, אפילו שיש כאלה רואים שהרבה ממליצים על מורל ימליצו גם, אני אישית לא מכיר - לא מגיב, אלא מתבונן מהצד ומנסה להשכיל על סמך ניסיון של אחרים.

בקשר להרץ' אני שמעתי אותם אישית ולא התלהבתי, הם דיי צרמו לי באוזן, דעתי האישית, גם כל הסט אפ היה בראשית דרכו וכנראה שלא שמעתי את טיבו האמיתי של המוצר אבל זו חו"ד שנדבקה בי.

כמו שאמרתי לא השמצתי אף חברה שאני לא מכיר, וגם אין לי או לאחרים פה סיבה לעשות כך, זו דעתי לפחות, אנשים פה בשביל לעזור מניסיון אישי שלהם, שלחלק יש ניסיון יותר ולחלק ניסיון פחות. ושוב דווקא העובדה שהם מיוצרים ב"קריית גת" לטענתך אפילו שממה שאני יודע זה באמת בנס ציונה, אז זה דווקא גורם לי יותר לרצות לקנות אותם, כי כחול לבן, בנוסף כמו שעופר אמר זה לא משנה מאיפה הם העיקר שהם אמינים (ולדעתי הם כאלה), ונשמעים לי טוב. מצידי שייוצרו במפעל נידח בסין.

שבוע טוב,

רותם

רותם

פורסם

הMT22 פשוט נעים ומפורט יותר מהMT11 אין פה בכלל ויכוח[אוזן בילתי מזויינת אולי לא תבחין בהבדל] אני יגיד לך על עצמי:אמנם אני שמעתי על השידרוג הזה ,[לא חשבתי עליו מראש לבדי] אבל כמובן שאני שמעתי את הדוטק לא מעט ולא מעט ווריאציות שבין היתר כללו עם הטויטר המקורי של הסט או אם הטויטר של ההיבריד-את האמת:אני הבחנתי להבדל ובהחלט הMT22 קלע יותר לטעמי .ותאמין לי ממש לא איכפת לי שחצי פורום עכשיו התחיל לקנות את הסט כמשודרג,אתה צודק-חלקם קונים את הסט המשודרג משום שקראו על גבי דפי הפורום את העניין[ולא תו יותר] וחלקם[כמוני] קראו על כך בפורום כמו כן שמעו על כך במפגשים והכי חשוב שמעו את 2 הווריאציות ורק אז החליטו האם כל השידרוג הזה משתלם .

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

לוולבו - אני מרגיש כאילו התגובה שלך באה כנגד שלי אז אני אגיב על כך

קודם כל הטוויטר של הפולס הוא TW1 והוא טוויטר טוב ועמיד

בMT11 הבעיה היא שהסליל מתנתק כתוצאה מכיוון לא נכון (מוליך דק)

כמו למשל שבפיוניר המינוס של הRCA בסדרה 6-7 דק מדיי

אלה בעיות דגם

הMT22 עם הפולס לדעתי "יספק את הסחורה"

אישית אני לא אוהב את אופי צליל של מורל ,אני מעדיף סאונד שבועט בראש ולא רך כמו מרגרינה

ואני לא סתם ממליץ אני שומע ואז רק ממליץ

פורסם
מורל היא לא חברת היי אנד את המוצרים שלה מייצרים לא פחות ולא יותר מאשר בקריית גת(ארץ מוצאה של נינט טייב)ע''י פועלים שאני לא יודע מאיפה באו וכנראה זה מהשטחים.

מה יש לך נגד קריית גת? מה הבעייה עם נינט טייב?

אסף

נ.ב. אין לי הרבה ידע או ניסיון בתחום האודיו אבל מהתבוננות מהצד וקריאה בפורום באמת יש תחושה של תופעת עדר והמלצות גורפות וחד משמעיות למורל.

פורסם
מה יש לך נגד קריית גת? מה הבעייה עם נינט טייב?

אסף

נ.ב. אין לי הרבה ידע או ניסיון בתחום האודיו אבל מהתבוננות מהצד וקריאה בפורום באמת יש תחושה של תופעת עדר והמלצות גורפות וחד משמעיות למורל.

חוץ מזה שהמקום עושה לי צמרמורת כי שם הייתי רואה את החופש שלי נעלם בתחילת השבוע בדרך לעוד פתיחת תחת בבא''ח צנחנים ושם הייתי חוזר הביתה לרוב אחרי 21 יום של טרטורים אין לי שום דבר אישי נגד קריית גת ובמיוחד לא נגד נינט נייב מצטער אם מישהו נפגע.

וזה יותר מתחושה זה נראה כאילו כמה אנשים עברו פה שטיפת מוח לגבי מורל .

אין לי בעיה איתם יותר מידי בסך הכל חברה סבירה עם מוצרים סבירים למחיר שלהם.

אבל פה הפכו אותם לאוטוריתה לאיזה משהו נשגב שמהללים אותו באופן עיוור.

וזה דבילי אנשים שאין להם נסיון עם מוצר כלשהו מהללים אותו על סמך עדיות שמעתי ש... בלבד.

וזה לא שיש לי בעיה עם מורל אני מדגיש יש לי בעיה עם זה שמשווים אותם מול חברות גבוהות והחברות האחרות יוצאות נחוטות מול מורל מבלי שהעניין נבדק. ''כי מה יכול לעקוף את מורל?''

פורסם
אין לך מה לקחת ללב :)

לכל תקופה יש את מה שאני קורא לה "תופעת העדר",חס וחלילה שלא יחשבו שאני נגד מוראל (היא אפילו אחת מהחביבות עליי)אבל מה לעשות-זה התקופה שלה! וכמובן שמי שיש לו מוראל לא רוצה לצאת פראייר ושולל את כל האחרות :)

חברי הפורום הוותיקים זוכרים את התקופה שבה mb quart היו בפי כל חברי הפורום וגם polk audio ואחריו jl ועוד הרבה, תופעה זו נפוצה בכל העולם-ואנחנו לא שונים.

אני תמיד אומר: קודם תשמע מה מתאים לך ואח"כ תחליט-מה זה משנה אם הוא מיוצר בקרית גת,במפעלי האמאן בגרמניה או במפעל שכוח אל בסין! אם זה נשמע לך טוב ומספק אותך? --->תתחדש!

כן אני זוכר עופר חח...

הייתה גם תקופה בפורום שחברי כנופית "קליפורניה בום" וכנופית ה "רוקפרודים וקיקרים" :lol:

פורסם

1. אני גאההה במורל, אין דבר יותר קשה מלהקים חברה שכל מטרתה הוא לייצר רמקולים ולהיכנס לשוק בארץ ובכלל בעולם.

זהו שוק מאוד תחרותי והרבה מאוד חברות גדולות כדוגמת PYLE DRIVE נפלו בו ולא הצליחו להתאושש.

מורל זאת לא עוד חברה כמו FOCAL וMB QUART היא מייצגת הרבה מעבר לזה- עבורי לפחות, כי זה משו שקרוב אליי איכשהו.

וכן אני שמח שאני קניתי MOREL EALTE וMOREL HYBRID OVATION שעולים לי יותר זול מאשר מחירם בEBAY-כן זה עושה לי את זה.

2. לא סתם אנשים מהללים חברה ואוהבים אותה יש סיבה מעבר לכך-היא חברה מעולה! והELATE ולא איכפת לי מה אנשים יגידו הוא סט HI END, והוא מעולה! הוא סט מדהים בכל פרמטר-כל פעם שאני נכנס לאוטו אני מחייך ושמח כל כך שהחברה הזאת ייצרה כזה סט ושהיא נמצאת 10 ק"מ דרומית ממני.

לא סתם הELATE נכנס למבחני השוואה של מגזינים מאוד נחשבים בעולם יחד עם קומפוננטים מהסדרות הגבוהות ביותר של אלפיין ושל POLK AUDIO וכו'.

אני אסיים ואומר-הלוואי שמורל תהיה החלוצה ותיפתח את הדרך לעוד חברות ישראליות וב"ה כל המערכות בישראל יהיו כחול-לבן ואז לא נצטרך לקנות בארץ במחירים מופקעים ולראות באינטרנט שאלה מעבר לים קונים את אותו המוצר במאות ולפעמים גם באלפי שקלים פחות.

מגיע למורל כל מילה טובה שיש.

פורסם

לי נדמה שכל השרשור הזה נובע מהאגו הפגוע שלך בעקבות מה שנאמר בשרשור מסוים על ה- VIBE - משהו שקשור לתיבות מעוצבות לסאב :]

אני חושב שאתה צריך לקחת בפרופורציות מה שאומרים פה, כי אתה צריך לחיות עם המערכת שלך ולא אני או מישהו אחר.

אתה אוהב את מה שהולך לך באוטו? המטרה הושגה.

וכן, זה גם תקף לגבי ביקורת שהיא לא תמיד חיובית.

פרפורציות ידידי. פרופורציות.

שי.

• תוכן חדש...