Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הרכב שלי חונה זמן ניכר מהיום (בעיקר שעות אחה"צ והערב) קרוב מאד לים.

האם נגרם בלאי מואץ לרכיבים מסוימים כתוצאה מכך?

האם יש איזשהו טיפול שכדאי לעשות כדי למנוע בלאי כזה?

תודה,

תומר.

פורסם

פגיעה חיצונית - קרוב לוודאי שיש שחיקה מהחול (רוחות שמעיפות חול), ואם יש נקודות חלודה הן רק מתפשטות

פגיעה פנימית - עקב הלחות יש סבירות גבוהה לחלודה בשילדה

אם רכבך חדש, אז הפגיעה תהיה מינימלית.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

ע"מ למנוע את שחיקת הצבע מהחול הייתי ממליץ ציפוי טפלון לצבע הרכב.

אגב כיסוי לא מאוד מומלץ כיון שרוב הכיסויים "האיכותיים" שנמכרים בארץ אינם מאווררים היטב ולכן יאגרו לחות בתוכם.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

הרכב שנת 98.

אני פחות מודאג מנזקי צבע וגם אני לא חושב שקיימות נקודות חלודה (נראות לעין לפחות).

מה שכן, חלודה בשילדה קצת יותר מדאיגה אותי, יש משהו לעשות בנידון?

תומר.

פורסם

אין קשר שהרכב שנת 98 8 שנים במזג האוויר פה זה קטלני.

לי יש רכב שנת 2001 ויש בעיות צבע במכסה מנוע ובמראות.

תעשה וקס איכותי לאוטו זה מה שאני מציע פה בחודש ככה ותנסה לחנות במקום כמה שיותר מוצל כמו עץ או קיר

פורסם

מליחות גבוהה באויר.

תוכל אפילו לנסות ולהעביר אצבע על צבע הרכב, לאחר מספר שעות של חניה בסמוך לחוף, ולראות שהעסק מלוח.

ווקס תכוף יגן על הצבע.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

מתחת לעץ זה לא הכי טוב- יש לשלשת ציפורים שמזיקה גם כן לצבע.

כיסוי 4 עונות+ווקס בתכיפות גבוהה ונקיון הרכב יישמרו לך על הצבע ועל הרכב.

איתמר ג'ורג'

פורסם

בוא נתחיל מהסוף ,הפתרון היחיד הוא להחליף אוטו כל שנתיים שלוש .

כל התכשירים והקשקושים עלולים לעזור קצת בשימור המראה של הצבע אבל את האמת רואים כשמרימים את האוטו במוסך.

אין לך שום דרך להגן על המכלולים שעשויים מפלדה וברזל ועל הברגים שמחברים אותם לגוף.

כל זה נכון לתחתית הרכב , בתוך תא המנוע הדברים לא גרועים כל כך.

אני מדבר מנסיון , יש לי וולוו 740 שנרקבת מול הים כבר 10 שנים ואין בורג מתחת לאוטו שאפשר לפתוח בלי לשבור אותו כי הוא חלוד.

דרך אגב ,גם שכנים עם מכוניות הרבה יותר חדשות ,בנות 4 ו-3 נתקלים באותה הבעיה של החלדת הרכב מלמטה.

אל תתבעס ,פשוט אל תיקח ללב ,בסה"כ גוש ברזל על גלגלים.

אה כן ,והכי חשוב להנות מהים :smile:

פורסם

הרכב הוא שלי, פרטי ולא של העבודה.

זה קצת לא פרקטי לחנות קילומטר מהחוף כי אז זה יוצא שאני חונה קילומטר מהבית- לא סימפטי במיוחד אחרי יום עבודה.

בוא נתחיל מהסוף ,הפתרון היחיד הוא להחליף אוטו כל שנתיים שלוש .

אני מסיק מהמשפט הזה, שטווח הזמן שדרוש כדי שיקרה נזק מוחשי/ממשי לתחתית הרכב הוא שנתיים שלוש בקירבת הים?

תומר.

פורסם

ווקס תכוף, כמו שנאמר פה, אחת לשבוע. יגן על המראה החיצוני של הצבע ויאפשר לך גם לימכור את האוטו בהמשך

(רוב הקונים נירתעים מצבע דהוי!!!)

הסכנה השנייה שאני יכול לחשוב עליה היא קורוזייה מואצת במגעי המצבר.המניעה פשוטה מאד:

1)פרק את הכבלים ממגעי המצבר ונקה את הקורוזייה(הדרעק הלבן הזה)

2)מרח שיכבה יפה של גריז על המגעים במצבר עצמו

3)החזר את הכבלים

4)סע לשלום.

בפיאט שלי עשיתי את זה, ומניסיון זה עובד. הגריז מוליך מתח חשמלי ולא משנה אותו.

עוד סכנה אפשרית: אם יש לך דפיקות ברכב(לא משנה עם זה דפיקה קלה או רצינית),באזור הדפיקה תצטבר לך חלודה. את רוב הפחחות אתה יכול לעשות לבד, כולל ריסוס בצבע יסוד, אבל את הגימור תאלץ לעשות במוסך או להצליח להתאים מיכל צבע איכשהוא,אחרת זה ייראה נורא.יש גוונים שונים אפילו לצבע לבן...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מניסיון בכלים ימיים הדבר היחידי שמנטרל מלח הם מים מתוקים כמובן שיש בהם מינרלים שונים אך זהו הפתרון היחידי למשתמש המצוי שטיפה אחת לשבוע ואם אתה רוצה להתחכם יש ספריי מיגון שנקרא cavaty sprey או ספריי זי באר בעגה המקומית תתיז אותו במקומות ניסתרים אופקיים שבהם יש סיכוי להצטברות ה"דבק המלוח מהים, בין הדלתות ובתוכן אחת לשנה

יגאל

פורסם

תנסה לחנות מאחורי בניין, הוא חניה שלו חשופה לים.

החול שעף באוויר והלחות המלוחה הורסת את פיגמנט הצבע וגורמת לחלקי המתכת להיחלד, כמו כן גם כל הפלסטיקה מתיבשת מהר.

אני ראיתי הרבה מכוניות של אנשים שגרים באולגה ובבית ינאי וקיסריה איך כבר יש נקודות חלודה.

שום ציפוי לא יעזור.

או אפשרות שאני רשמתי בתחילת ההודעה, או כיסוי 4 עונות אין לך מה לךדאוג לא תצטבר שם לחות זה לא וואקום.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

• תוכן חדש...