Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשמכונית נכנסת למצב של היגוי יתר, נניח עקב הרפייה חזקה מדי מהגז בתוך הפנייה, מה שעושים כדי לתפוס את הזנב זה נעילה נגדית של ההגה במקביל ללחיצה על הגז, שגורמת להעברת משקל לאחור וגורמת לצמיגים האחוריים לאחוז יותר.

 

ברור לי איך זה עובד במכוניות הנעה קדמית, אבל לא במכוניות הנעה אחורית. הרי העברת המשקל לאחור היא תוצאה של העובדה שהמכונית מאיצה, אבל כשהצמיגים האחוריים כבר לא אוחזים, איך זה שלחיצה על הדוושה לא גורמת להם לאבד אחיזה עוד יותר? איך זה שלמרות שהגלגלים המניעים לא אוחזים, המכונית בכל זאת מאיצה קצת, ומעבירה יותר משקל לאחור?

פורסם
איך זה שלחיצה על הדוושה לא גורמת להם לאבד אחיזה עוד יותר?

 

אתה טועה.

ברכב הנעה אחורית, כאשר הגלגלים האחוריים מחליקים - אסור ללחוץ עוד על הדוושה.

 

וסתם לידע כללי - מומלץ מאוד, במקום ללמוד נהיגה בהתכתבות, לעלות על מסלול קארטינג.

אחרי 10 דקות של נהיגה, עם הדרכה נכונה, תבין הרבה יותר מאשר כל הסבר מלומד באינטרנט.

:multi: רז .

 

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

יש לי נסיון של הרבה הרבה יותר מעשר דקות בקארטינג, תודה רבה. השתתפתי באחד הקורסים הראשונים בנחשונים, באוקטובר 1995, ואני עדיין נוהג מדי פעם.

 

ואני חושב שאתה זה שטועה כאן, ושלחיצה על הגז עובדת גם במכוניות הנעה אחורית.

פורסם
ואני חושב שאתה זה שטועה כאן, ושלחיצה על הגז עובדת גם במכוניות הנעה אחורית.

 

רק במידה מסויימת.

 

אם אתה סובל מהיגוי יתר הנובע מעזיבת רגל מהמצערת במרכז הפנייה, אז אתה יכול להשתמש במצערת כמו בהנעה קידמית כל עוד אתה לא משתמש ביותר מדי כוח (אם קיים ברכב הספציפי). שימוש ביותר מדי כוח יגרום לכך שהגלגלים האחוריים יאבדו אחיזה והיגוי היתר יחריף מהר למדי ויהפוך לספין פוטוגני אם לא תטפל בו כראוי (הפחתת לחץ מהמצערת, למשל).

 

אם אתה סובל מהיגוי יתר בגלל שנכנסת לסיבוב בהנעה אחורית עם מצערת לחוצה יתר על המידה, הפתרון הוא (בקווים סופר-כלליים) להפחית את הלחץ מדוושת המצערת בעדינות עד לקבלת אחיזה מאחור ואז איזון עם הדוושה להאצה מינימלית (העברת משקל אחורה) כדי לשפר את האחיזה.

 

[הבהרה: למה המצב הראשון שונה מהשני ואפשר ללחוץ בו על המצערת בלי להסתכן ביותר מדי כוח שעובר לגלגלים האחוריים? בעיקרון, מכיוון שבאופן מחושב, לחיצה על המצערת למרות שהיא מעבירה יותר כוח לגלגלים האחוריים ועלולה כך להוציא אותם מאחיזה אפילו יותר, אם היא נעשית במידה - כוח ההצמדה של העברת המשקל אחורה יתגבר על כוח הגלגלים להחליק. אני חושב שכל הסיפור גם ממחיש למה כל כך קשה להסביר את הדברים הללו בעל פה/בכתב.]

 

זה על רגל אחת, בלי להיכנס ליותר מדי פרטים שקשה להסביר בצורה מספקת פיקסל על גבי פיקסל.

פורסם
וסתם לידע כללי - מומלץ מאוד, במקום ללמוד נהיגה בהתכתבות, לעלות על מסלול קארטינג.

אחרי 10 דקות של נהיגה, עם הדרכה נכונה, תבין הרבה יותר מאשר כל הסבר מלומד באינטרנט.

 

אחרי שהייתי בקארטינג (קארטינג צעצוע, אבל עדיין :) ) זה גרם לי לאיבוד התחת בלאנטיס... וזה אף פעם לא קרה לי לפני. בקיצור זה היה מוזר...

Scooby WRX

פורסם

לא... וזה גם הריי לא אמור לקרות בהנעה קדמית, לא?

 

סתם פניה במהירות (כנראה) גבוה מדי... למרות שלי זה יותר נראה כאילו החיכוך היה מאוד נמוך... לא יודע... הייתי עייף וזה קרה מהר :)

למזלי זה היה בשכונה שלי 2 בלילה

 

 

עריכה:

לא לשים לב למה שרשמתי בשורה הראשונה :lol::oops:

Scooby WRX

פורסם
לא... וזה גם הריי לא אמור לקרות בהנעה קדמית, לא?

 

סתם פניה במהירות (כנראה) גבוה מדי... למרות שלי זה יותר נראה כאילו החיכוך היה מאוד נמוך... לא יודע... הייתי עייף וזה קרה מהר :)

למזלי זה היה בשכונה שלי 2 בלילה

 

היגוי יתר בהנעה קדמית דווקא בהחלט קורה בגלל עזיבת גז פתאומית בזמן פנייה. או סתם הפנייה חדה מדי של ההגה על כביש חלק מספיק.

 

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

luffield אם אתה מדבר על גפ"ל, אז כן זה ייתכן בגלל שזה דיפרנציאל מוגבל החלקה. תלוי בזויות שלו ובדסקיות, אבל בכלליות אם הוא יותר פתוח אז המכונית תרצה להיכנס לפנייה ותהיה פחות יציבה, אבל כשאתה לוחץ על הגז (שוב תלוי בזוית) אתה נועל את הציר האחורי והוא מתפקד כציר יחיד והמכונית תתנגד בחלקה האחורי להסתובב וזה יגרום לייצובה

פורסם

תודה לכל המגיבים.

 

רועי, ההבהרה שכתבת בסוגריים היא בדיוק מה שאני שואל. ההבדל בין היגוי יתר כתוצאה של העברת משקל לבין היגוי יתר כתוצאה מעודף כוח ברור לי, וכן ברור לי שהדרך לצאת מהחלקת כוח היא הרפייה הדרגתית מהגז, ולמה זה כך. נישאר עם העברת המשקל, שעליה שאלתי מלכתחילה. לפי איך שאני מבין את העניין, העברת המשקל לאחור היא תוצאה של האצה. אבל כשהגלגלים המניעים מחליקים, איך אפשר לקבל האצה?

 

loxlox, אני לא מדבר דווקא על GPL אלא בצורה הכי כללית שיש. אני לא מבין מספיק בדיפרנציאלים בשביל לדעת אם התשובה שלך היא מה שחיפשתי או לא... :?

 

אני אשמח לשמוע עוד הסברים.

פורסם
אבל כשהגלגלים המניעים מחליקים, איך אפשר לקבל האצה?

 

כמו שרשמתי בהודעה הקודמת: אם הגלגלים האחוריים מחליקים בגלל שעזבת את הרגל מהגז באמצע סיבוב והמשקל נע קדימה, אז לחיצה מתונה על המצערת יפנה את המשקל אחורה, וכך למרות שאתה כבייכול פוגע יותר באחיזה של המניעים, אתה בעצם משפר את האחיזה על ידי המשקל הנוסף. אותו משקל הוא גורם חזק יותר במקרה הזה (כי לחצת במידה הנכונה על המצערת) מאיבוד האחיזה שמביא הכוח עצמו.

 

אולי זה יעזור להבהיר - לצורך העיניין, ההחלקה במצב המתואר (lift-off oversteer) נוצרה בגלל איבוד אחיזה צידי של הצמיגים האחוריים כשהאחוריים מתרוממים מעזיבת דוושת המצערת. הוספת כוח לאחוריים אמנם גורעת מהאחיזה הקידמית שלהם (ה"בשר" של הצמיג) אבל לא במידה כזו שגורמת עדיין להחלקה. לעומת זאת, אפקט ההצמדה עם מעבר המשקל אחורה מאפשר לצמיג אחיזה צידית טובה יותר.

 

אני מקווה שזה עוזר..

פורסם
איך זה שלחיצה על הדוושה לא גורמת להם לאבד אחיזה עוד יותר?

 

אתה טועה.

ברכב הנעה אחורית, כאשר הגלגלים האחוריים מחליקים - אסור ללחוץ עוד על הדוושה.

 

וסתם לידע כללי - מומלץ מאוד, במקום ללמוד נהיגה בהתכתבות, לעלות על מסלול קארטינג.

אחרי 10 דקות של נהיגה, עם הדרכה נכונה, תבין הרבה יותר מאשר כל הסבר מלומד באינטרנט.

 

אחד אחד

 

1. "ברכב הנעה אחורית, כאשר הגלגלים האחוריים מחליקים - אסור ללחוץ עוד על הדוושה" - זה לא נכון. תסלח לי אם לא אסביר מה כן נכון (רועי עשה זאת יפה מאוד)

 

2. בגלל שלקארט יש היגוי ישיר, אין לא מתלים ויש לו בלם רק על הציר האחורי לא ניתן להסיק מטכניקת הנהיגה בו לטכניקת הנהיגה במכונית "רגילה". לראיה תשובתך מסעיף אחד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
כשמכונית נכנסת למצב של היגוי יתר, נניח עקב הרפייה חזקה מדי מהגז בתוך הפנייה, מה שעושים כדי לתפוס את הזנב זה נעילה נגדית של ההגה במקביל ללחיצה על הגז,

 

רק למען הסדר הטוב, עקרונית לא מבצעים נעילה נגדית במכונית הנעה קדמית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

×
×
  • תוכן חדש...