Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7284 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

כתבתי כאן כבר כמה פעמים, אבל אני עדיין מתלבט - והתווספו עוד שיקולים. אני ממש אשמח לדעות פרודוקטיביות...

יש לי פיאסטה שנת 97 ידנית (שווה להערכתי 15K- יד חמישית, אבל רק 120 אלף קילומטר). חשבתי לשדרג, כשמה שחשוב לי זה שיהיה רכב קטן, והאמינות, צריכת דלק, מזגן, שיהיה ידני, ושיחסוב טוב את הדרך ת"א - י-ם - שהוא יעשה אותה די הרבה. כשאני אומר לסחוב, הכוונה היא שהוא יוכל גם להאיץ - הפיאסטה מסוגלת לעשות את העליות על 120 קמ"ש, אם אני נשאר על זה. אם אני נאלץ לעצור, ומנסה להאיץ בעליה - זה כבר מעבר ליכולותיה.

עוד דבר שחשוב לי, זה שזה יהיה רכב שאפשר לקנות מאיזה טרייד אין / סוחר / כיו"ב - (אם יש המלצה על כאלה, אני אשמח) - אני עובד, ולא מעוניין להפסיד כמה ימי עבודה על חיפוש רכב, או להתקע בלי רכב - או לקנות רכב ואז רק למכור את הקודם. מעדיף לשלם עוד אלף - אלפיים ש"ח, ולא להפסיד כמה ימי עבודה.

על מה הייתם ממליצים? גטס נפוצה, אבל שמעתי שצריכת הדלק שלה זוועה. היאריס - אמורה להיות מוצלחת, אבל כמעט ואין להשיג משומשות, ואלה שכן יש - מחירים בשמיים. שרייד - אין ידנית. יש רעיונות?

המון תודה מראש :)

אבי

פורסם

206 XS בגירסת ה 110 כ"ס תעשה את העבודה מצויין.

באופן כללי, מדובר ברכב מוצלח ביותר.

לגבי סוחרים וכאלה, תבדוק במגרשים הגדולים , אוטוסנטר וכיו"ב.

פורסם

1. אתה לא תמצא רכב טוב אצל טרייד-אין סוחר. רובם מהשכרה/ליסינג/אחרי תאונה/קילומטרז' בשמיים.

2. אתה לא תפסיד 1,000-2,000. אתה תשלם יותר על רכב ששווה פחות, ואח"כ כנראה גם יורידו לך עליו יותר (בהנחה שהוא היה השכרה/ליסינג).

3. גטס 1.3 - רכב לא חזק ושותה דלק.

ה-206XS שהומלצה כאן היא בעייתית משהו מ-2 סיבות:

1. היא נחשבת ספורטיבית משהו וחלק גדול מהן נקרעו.

2. היא סחירה ומבוקשת יחסית ואחת במצב טוב לא תגיע לידיי סוחר.

אבל בגדול - אם אתה רוצה כוח זמין אין פתרון אחר פרט למנוע גדול יותר ברכב קטן, כלומר להשתדרג מה-1.3-1.4 למנועי 1.6.

פורסם

קח קורדובה/איביזה/פאביה/פולו בדגמי 100 כ"ס וסע לשלום.

יש אותן ב"אוטודיל" (הטרייד אין של צ'מפיון)

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אכן אחת הגרמניות הקטנות 1400 סמ"ק, 100 כ"ס תעשה את העבודה.

גטס - אפשרי, בגרסת GLS 1600 ידני בלבד. (ה-1350 חלשה)

אפשר גם פוקוס 1.6 ידנית, אבל (1) קשה למצוא, (2) מדובר ברכב קצת יותר גדול.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

בנוגע לגטס 1600 - ראיתי כמה כאלו, וזה נראה לי קוסם. יש משהו חכם להגיד על צריכת הדלק שלה? (שמעתי המון, אבל בעיקר על הגרסאות האוטומטיות 1300 - וזה יכול להשפיע מן הסתם)

אכן אחת הגרמניות הקטנות 1400 סמ"ק, 100 כ"ס תעשה את העבודה.

גטס - אפשרי, בגרסת GLS 1600 ידני בלבד. (ה-1350 חלשה)

אפשר גם פוקוס 1.6 ידנית, אבל (1) קשה למצוא, (2) מדובר ברכב קצת יותר גדול.

פורסם
קח קורדובה/איביזה/פאביה/פולו בדגמי 100 כ"ס וסע לשלום.

יש אותן ב"אוטודיל" (הטרייד אין של צ'מפיון)

:mm_yeah:

יאריס לא תמצא אצל סוחרים, אלא אם כן היא עברה משהו באמת רע.

אפשרי גם להתפשר על דגמי ה75 כ"ס של הנ"ל , בהנחה שיצאת מפיאסטה 1.3 ,

זה יהווה קפיצת מדרגה גם ככה.

נ.ב. הגטס הוא רכב בינוני וחלש בהרבה מאוד תחומים. עזוב.

אתה רוצה לקבל מקסימום שנתון במינימום מחיר, אבל בדרך אתה מתפשר על טיב המוצר.

לא מומלץ

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

טוב, אחרי קצת בדיקות באינטרנט התברר לי שצריכת הדלק של גטס ידני (ובפרט 1.6 ספורט) לא רעה בכלל - באתר בריטי כלשהו הממוצע של המגיבים היה כ14 ק"מ לליטר, ככה שזה לא רע בכלל.

מצאתי אחת מהשכרה , מודל 2003, ב49K (של פרי) ואפילו הלכתי לראות - נשמע סבבה (57K ק"מ). הבעיה היתה שהוא הסכים לתת לי רק 5000 ש"ח על הפיאסטה 97 שלי...

החלטתי למכור אותה עצמאית, ולחפש אחר כך - מה לדעתכם סכום סביר עבור פיאסטה 97, מצב מכני טוב (אפילו מאד) - 120K , עם מזגן? 15 אלף?

תודה,

אבי

פורסם

אני לא מבין אותך.

למה לקנות רכב נחות כמו הגטס שהקשר בינו לבין ספורט הוא כמו הקשר בין ספורט לציפי לבני.

אתה קונה רכב מההשכרה שעוד שנתיים שלוש אף אחד לא ירצה לקנות ממך , הוא יהיה שווה פרוטות עוד זמן מה (יש ים כאלה בליסינג ובחברות השכרה).

אתה קונה רכב לא נוח לא מהנה לא שכיר ולא יפה וכל זה למה ?

עדיף אם תרכוש פאביה עם 100 כ"ס או 206 XS, מכוניות הרבה יותר טובות מהגטס "ספורט".

את הפיאסטה שלך תמכור בערך במחיר מחירון, אין סיבה שתרד לזנות.

פורסם

הי,

אני לא מחפש רכב ספורטיבי. אני מחפש רכב שיסחוב (=יכול להאיץ מ0 ל100 בעליה תוך פחות מ30 שניות) את העליות ת"א ירושלים טוב עם מזגן, וגם כשאני עם עוד אדם - שניים ברכב.

מאוד חשובה לי האמינות - ומנסיון של מספר חברים (שקנו 206 חדשה) - אני מתרחק מצרפתיות. הגטס נהנית מתדמית אמינה (אני טועה?)

בנוגע לירידת ערך - אני קונה כבר כרגע מהשכרה, ככה שאת ירידת הערך של הרכב כבר עברתי , לא? (הרי המחיר יורד כשהשוק מוצף - והוא כבר מוצף).

בכל מקרה, מאחר ואני לא אמכור לסוחר אז ירדה הדרישה גם לקנות מסוחר - ככה שנראה לי שאני אנסה אולי לחפש יאריס. יש עוד המלצות מעניינות? ומצטער על הוטו על צרפתיות (בנוגע לפאביה - לא מכיר מספיק, אבל האם היא באמת באותו סטנדרט אמינות כמו היפניות?)

אבי

אני לא מבין אותך.

למה לקנות רכב נחות כמו הגטס שהקשר בינו לבין ספורט הוא כמו הקשר בין ספורט לציפי לבני.

אתה קונה רכב מההשכרה שעוד שנתיים שלוש אף אחד לא ירצה לקנות ממך , הוא יהיה שווה פרוטות עוד זמן מה (יש ים כאלה בליסינג ובחברות השכרה).

אתה קונה רכב לא נוח לא מהנה לא שכיר ולא יפה וכל זה למה ?

עדיף אם תרכוש פאביה עם 100 כ"ס או 206 XS, מכוניות הרבה יותר טובות מהגטס "ספורט".

את הפיאסטה שלך תמכור בערך במחיר מחירון, אין סיבה שתרד לזנות.

פורסם

בגלל שיש את נושא העליות די הרבה ועוד עם מזגן ותוספת משקל הייתי מציע לך לקחת רכב

עם מנוע 1600 שתוכל להאיץ בקלות ולא להתבאס על האוטו, הרכבים רשומים לפי סדר עדיפיות

מקום שלישי: טויוטה יאריס עם מנוע 1400 ידני מלא (לא את החצי ידני זה חרא של גיר)

מקום שני: סיאט איביזה 1600 ידנית 100 כ''ס (שלא תיקנה בטעות את ה 75 כ''ס)

מקום ראשון: פורד פוקוס 5 דלתות 1600 ידנית (מומלץ בחום)

הטויוטה נחשבת לאמינה ביותר מבין השלושה אבל לחלשה ביותר ולכן תהיה קצת בעיתית בעליות של י-ם

הסיאט איביזה מאוד נפוצה יהיה קל למצוא אחת במצב טוב ואם אני לא טועה הכי הכי זולה לאחזקה ולקניה

הפורד פוקוס: מתלים משובחים, עיצוב תא נוסעים, מרווח ובטיחות היא האופציה הכי טובה לפי דעתי

אבל גם הכי נדירה יהיה קצת קשה למצוא אחת ידנית אבל אוטומט יש בשפע.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

הי :)

כנראה שמחר אני מוכר את הפיאסטה (טפו טפו טפו), ככה שבסופ"ש אני אחפש רכב.

בנוגע ליאריס - היא באמת עדיפות ראשונה, רק שסביר שאני לא אצליח למצוא אחת בפרק זמן סביר (אני צריך אוטו יחסית מהר).

מה עם האמינות של האיביזה?

(ובנוגע לפוקוס - היא לא כל כך קומפקטית, לא?)

בגלל שיש את נושא העליות די הרבה ועוד עם מזגן ותוספת משקל הייתי מציע לך לקחת רכב

עם מנוע 1600 שתוכל להאיץ בקלות ולא להתבאס על האוטו, הרכבים רשומים לפי סדר עדיפיות

מקום שלישי: טויוטה יאריס עם מנוע 1400 ידני מלא (לא את החצי ידני זה חרא של גיר)

מקום שני: סיאט איביזה 1600 ידנית 100 כ''ס (שלא תיקנה בטעות את ה 75 כ''ס)

מקום ראשון: פורד פוקוס 5 דלתות 1600 ידנית (מומלץ בחום)

הטויוטה נחשבת לאמינה ביותר מבין השלושה אבל לחלשה ביותר ולכן תהיה קצת בעיתית בעליות של י-ם

הסיאט איביזה מאוד נפוצה יהיה קל למצוא אחת במצב טוב ואם אני לא טועה הכי הכי זולה לאחזקה ולקניה

הפורד פוקוס: מתלים משובחים, עיצוב תא נוסעים, מרווח ובטיחות היא האופציה הכי טובה לפי דעתי

אבל גם הכי נדירה יהיה קצת קשה למצוא אחת ידנית אבל אוטומט יש בשפע.

פורסם
הי :)

כנראה שמחר אני מוכר את הפיאסטה (טפו טפו טפו), ככה שבסופ"ש אני אחפש רכב.

בנוגע ליאריס - היא באמת עדיפות ראשונה, רק שסביר שאני לא אצליח למצוא אחת בפרק זמן סביר (אני צריך אוטו יחסית מהר).

מה עם האמינות של האיביזה?

(ובנוגע לפוקוס - היא לא כל כך קומפקטית, לא?)

לאיביזה אין בעיות אמינות אבל לפחות תדע שהחלקים שלה יחסית זולים

הפוקוס בגודל של הגולף כמו האיביזה רק שהאיביזה יותר קטנה טיפה והפוקוס יותר נוחה ממנה

והרבה יותר מרווחת.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

• תוכן חדש...