Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7299 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי קבל ברכב 2F ועדיין שאני מגביר את הווליום אז האורות הראשיים מהבהבים, מה הפתרון לזה??

ויש לי שתי מגברים ברכב

למכירה מגבר קטינגאג' + סאב בזוקה של JBL !!!

פורסם

מה חוזק האלטרנטור שלך (כמה אמפר?) האם הוא ישן/חדש/משופץ?

האם המצבר ברכבך ישן וקרוב לסוף חייו? (הוא מהווה נטל נוס, על מערכת הטעינה)

האם שודרגו "שלשת הגדולים" לפחות לחיווט 4גייג' ?

איזה "שתי מגברים" יש לך ברכב, לאיזה התנגדויות הם מחוברים?

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

איך אפשר לבדוק כמה האלטרנטור טוען את המצבר??

הכוונה היא לאן לחבר את הרב מדד ועל איזה אופציה לכוון אותו..?

פורסם

איזה רכב זה? יש לך את ספר הרכב?

הכוונה היא לא "כמה האלטרנטור טוען את המצבר" אלא מהי תפוקתו של האלטרנטור, האלטרנטור הוא "תחנת הכוח" של המערכת.

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

פורסם

כן.. זאת הייתה הכוונה שלי... איך אני יכול לבדוק כמה האלטרנטור מוציא... על איזה אופציה לשים את הרב מדד ולאן וחבר אותו...

פורסם

אצל חשמלאי רכב יש מכשיר שמסובב את האלטרנטור ובודק את תפוקתו. קשה לי להאמין שאצה יכול לבצע בדיקת תפוקה באופן מקצועי בעזרת רב מודד כאשר האלטרנטור מחובר לכל מערכת החשמל/טעינה.

לא ציינת באיזה רכב מדובר ואיזה מגברים מותקנים ומה הם מגבירים - התנגדויות.

פורסם

או קיי אז ככה...

הרכב שלי הוא מאזדה 626 האלטרנטור הוא חדש וגם המצבר הוחלף לפני 5 חודש..

יש לי בונובלוק של JBL שההתנגדות שלו היא 2אוהם והמגבר השני של דראגסטר וההתנגדות שם היא 4 אוהם..

הרגע שסיימתי להתקין את המערכת אז הפעלתי אותה ובווליום גבוהה הקבל היה יורד ל9.50 אז הבאתי רב מודד ובדקתי את המתח ישירות מהמצבר והוא היה קבוע על 12.50 אז פיצלתי את החוטים של החשמל והוצאתי למונובלוק כבל בנפרד ולדראגסטר כבל בנפרד ועכשיו הקבל לא יורד מתחת ל11 אבל עדיין האורות הראשיים מהבהבים...מה לעשות??

פורסם

איזה דגם של מונובלוק -> 300/600/1200 ?

איזה דגם של מגבר של דראגסטר?

פורסם

זה עניין מאוד פשוט.

תחת עומס מלא המונו ימשוך זרם באיזור ה 60 אמפר ודרגסטר באיזור ה 50 אמפר (הנחות שמרניות, אני מניח שסביר להניח שצריכת הזרם תהיה אף גדולה יותר). המגברים דורשים לפחות 100 אמפר ועוד יש לך צרכנים אחרים ברכב כמו אורות, מאוורר מזגן, הצתה ועוד...

שלב ראשון תמכור את הקבל לפרייר הראשון שיסכים לקנות אותו ואז תבצע שדרוג "שלושת הגדולים".

במידה וזה לא פותר את הבעיה - שידרוג אלטרנטור.

פורסם

דבר ראשון אם אני יוציא את הקבל אז הלך לי על המצבר!!

דבר שני מה זה שידרוג "שלושת הגדולים"??

פורסם
או קיי אז ככה...

הרכב שלי הוא מאזדה 626 האלטרנטור הוא חדש וגם המצבר הוחלף לפני 5 חודש..

יש לי בונובלוק של JBL שההתנגדות שלו היא 2אוהם והמגבר השני של דראגסטר וההתנגדות שם היא 4 אוהם..

הרגע שסיימתי להתקין את המערכת אז הפעלתי אותה ובווליום גבוהה הקבל היה יורד ל9.50 אז הבאתי רב מודד ובדקתי את המתח ישירות מהמצבר והוא היה קבוע על 12.50 אז פיצלתי את החוטים של החשמל והוצאתי למונובלוק כבל בנפרד ולדראגסטר כבל בנפרד ועכשיו הקבל לא יורד מתחת ל11 אבל עדיין האורות הראשיים מהבהבים...מה לעשות??

קודם כל זה נשמע כמו התקנה שהותקנה בצורה הכי גרועה שיכולה להיות.

בוא ננסה לעזור לך ולעשות מעט סדר בדברים לפני שאתה רק לשפץ אלטרנטורים ולהחליף למצברי ג'ל.

זה שהמונו שלך הוא יכול לספק 600 וואט RMS לא אומר דבר, כנ"ל גם המגבר דרגסטר שלך שברוב המקרים גם לא יספק את אותם 110 וואט המוצהרים עליו, תיקח אותם בערבון מוגבל.

נתחיל במס' שאלות ולאחר מענה אוכל להמליץ לך על המשך הדרך:

1. איזה אלמנטים מותקנים ברכב (סאבים ,קומפוננטים,קואקסליים וכו').

2.כיצד מחוברים המגברים למצבר? {פלוס} ?(כבל אחד שמתפצל? כבל עצמאי לכל מגבר?).

3. כיצד מחוברים המגברים לאדמה {מינוס- הארקה} (כבל עצמאי קצר לכל מגבר? כבל משותף שמחובר ע"י מפצל?).

4. מה מידות העובי של הכבלי מתח ברכב?

5. באיזו צורה חיברת את הקבל? (רק על המונו? על 2 המגברים יחד?).

6. האם טענת את הכבל??(חיבור ע"י נגד או נורת ביקורת?).

מחכה לתשובה ,

ניר

under construction..

פורסם

או קיי

1. שתי סאבים, שתי מגברים, קומפוננטים, 6X9 וקבל.

2. המגברים מחוברים למצבר ע"י כבל עצמאי לכל מגבר.

לגבי שאר השאלות אני צריך לשאול את המתקין שהתקין לי את המערכת והוא יתן לי את התשובות...

ודרך אגב היום גם נישרפו לי שתי המנורות בגלל ההיבהובים!!

• תוכן חדש...