Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7335 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר חיפושים רבים, גם בצורות ופורמטים שלא פירטתי בכותרת, עדיין לא מצאתי הסבר ספציפי (מפונק...) לגבי הכוייל(?) המרכזי,הרכב המדובר הוא גולף GTI 2001, מישהו (מרק10,שמוליק,רפי ...) יכול להסביר מה תפקידו, האם יש הבדל בחלק בין GTI לרגילה? מחיר משוערך של החלק? ובכלל , ממה נובעת בעיה (שהחלק הולך) באוטו?

תודה לאלה שיחלקו איתי מבינתם

פורסם

אם הייתה מחפש באנגלית הייתה מוצא בטוח...Coil

אם אני לא טועה זה הסליל בתוך הדסטריביותר

כלומר זה מה שמייצר מתח גבוה במיוחד על מנת להצית את הדלק

יש סליל ראשי(מרכזי?) מגולגל על מוט וסליל משני מעליו

הסליל המשני מסובב כמו מאות פעמים יותר מהראשי ובכך המתח עולה בכמה מאות פעמים (השראה מגנטית....עזוב)

קח את זה בעירבון מוגבל......אני דיי בטוח שזה זה אבל לא סגור על זה מאה אחוז

מינימן: "זה פשוט משמח לעבור טסט כל פעם מחדש , יש הרגשה כאילו נצחתי את המכון טסטים." :hihi:

"בחורה זה כמו אימיול, לאט לאט אבל בסוף יורדת."

פורסם

סליל הצתה (ignition coil) מורכב מסליל ראשוני ומסליל משני (של חוטי חשמל).

כשהסלילי הראשוני מקבל זרם חשמלי ומיד מתנתק הזרם הוא משרה (אלקטרומגנטית) מתח גבוהה מאוד בסליל המשני. מתח זה הוא המגיע את המצת (פלאג) ופורץ דרך מרווח בין אלקטרודות המצת שנמצאות בתא השריפה במנוע. יש הרבה סוגי סלילי הצתה וכללית:

1. סליל הצתה אחד שהמתח הגבוה היוצא ממנו מחולק דרך מפלג אל המצתים והוא מפוקד או ע"י מגעי מפלג (פלטינות) או ע"י פקוד של הצתה אלקטרונית כלשהיא.

2. סליל הצתה כפול, שמוציא מתח גבוה אל 2 צילינדרים בלבד ברכב (ברכב 4 צילינדרים יש 2 סלילי הצתה כאלו) והם מפוקדי מחשב נהול מנוע ובמנוע זה אין מפלג.

3. סליל הצתה עבור מצת אחד ואז יהיהו במנוע כזה סלילי הצתה כמספר הצילינדרים במנוע וגם הם מפוקדי מחשב נהול מנוע וגם במנוע זה אין מפלג.

ז הרק הסבר פשטני מאוד של עקרון הפעולה.

בברכה - רפי לין :-)

• ספונסר פורום
פורסם

בגולף gti יש coil לכל צילינדר. באחרות אני חושב שלא ,אבל שווה בדיקה.

הסיבות לשרפה של סליל הם רבות, בדרק כלל דורבן מתח גבוה כתוצאה ממרווח מצתים גבוה מידי.

פורסם
בגולף gti יש coil לכל צילינדר. באחרות אני חושב שלא ,אבל שווה בדיקה.

הסיבות לשרפה של סליל הם רבות, בדרק כלל דורבן מתח גבוה כתוצאה ממרווח מצתים גבוה מידי.

בכל רכב עם תזמון שסתומים משתנה יש כוהל על כל צילינדר

חתימה עד שלוש שורות. כולל שורות רווח.

• תוכן חדש...