Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד לפני שאשים את הנתונים בלינק. תראה ברור (ובמיוחד לי ע"ע נסיונותי עם תיבות לסאבים) שככל שנפח התיבה גדול יותר - כך ההיענות של התיבה לתדרים הנמוכים גדלה. העניין הוא שכמה שתנסה ותמרח מאות שכבות של חומר איטום, לעולם הדלת לא תהיה תיבה אטומה, ולעולם יהיו בריחות אוויר כאלו ואחרות, שהורסות את הסאונד שהמיד מפפיק. ברור שדלת עם חומר איטום תהרוס פחות (ואני בכוונה משתמש ב תהרוס"), אבל עדיין לא יהיה את אפקט הדיוק והאיכות של תיבה אטומה.

אגב, עכשיו כשאני חושב על זה - בגולף שהייתה לי אני לא מאמין שהמידים הפיקו (ביעילות) משהו מתחת ל - 100 HZ.

בקיצור - אני בסרטים, אבל מקווה לטוב.

עריכה:

בדקתי את העניין באתר. לתדרים של מעל ל - 70 Hz - ההשפעה של הוספת ליטרים היא מזערית ביותר!!! לעומת מתחת ל 70 - ששם ההבדל הוא גדול יותר (3 DB). עפ"י הנסיון בגולף, תדרים של מתחת ל - 70, לא חשבו בכלל על מצב שבו הם הולכים להיכנס למיד, והיו נחתכים במגבר..

בקיצור, האתר רק נתן גב להחלטה וביסס אותה כעדיפה ונכונה במצב שלי.

ראוי לציין שהדלת בגולף אמנם לא הייתה אטומה! אך האקוסטיקה בגולף ידועה לכולנו - אמנם זה לא אטום - אבל זה לא ממש רחוק משם. וזו שורת המחץ פה - גם חומר איטום על הדלת לא יהפוך אותה לאטומה. אם אכן היה כך המצב - אולי ורק אולי היה עדיף באמת לשים את המיד על הדלת. אבל יש לנו שתי חסרונות במציאות.

1. היא לעולם לא תהיה אטומה.

2. היא עדיין מורכבת מפח.

שיהיה לי בהצלחה, ותודה על העזרה של כולם.

אעדכן בהמשך!

SPL - 143.6DB

"

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בוא נגיד ככה- אני מאמין לך. האמת היא, שחצי מהעבודה כבר כמעט נעשתה (דלת אחת כמעט מוכנה)...

רק שאני חושש מתוצאה מאכזבת - כי אני משקיע בזה המון זמן, זיעה ועצבים (אה וגם כסף - אבל לא המון...:) )

סימון אני מבין את הדילמה שלך,אבל דעתי בעינה עומדת.

אם תרצה אתה מוזמן לחיפה ואני מוכן לקחת אותך לשמוע את כל הרכבים שדיברנו עליהם

ותחליט בעצמך.

SPL - 143.6DB

"

פורסם

Morel HCW6MK2 לא בתיבה?????

אם אתה זוכר אלמנט הזה היה ברמקול ביתי בתיבה 14 ליטר עם טויטר SUPRENO

אולי אתה שומע את זה הרבה יותר טוב בדלת (20-22) ליטר

פורסם

אלמנטים לרכב מאוד דומים לאלמנטים ביתיים אך עושים בהם כמה שינויים כדי שיתאימו לנפח דלת (24 ל' בממוצע) ולתנאים ברכב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

טוב, אני חייב להגיד שהאמנתי למתן על דבריו, אבל המציאות פשוט טובה בהרבה!

בעזרתם האדיבה של מתן וויטלי - שמעתי באוזניי את הסטים ברכבם ומסקנתי חד משמעית :

המיד של ההיבריד שיושב בתיבה סגורה (5.5 ליטר) - מוציא את הסאונד הכי יפה ששמעתי אי פעם מתוך סט הייבריד. פשוט מושלם! פשוט אופטימלי!

דובר כאן על חוסר בתדר הנמוך - אז זה פשוט לא נכון!

מרגישים כאילו יש ברכב רמקול 6X9 מאחורה. אתם יודעים מה, אפילו סאב 8" - הייתי מאמין...

ראיתי את גרף ההיענות, ואני יודע שגרף זה גרף אך דבר אחד לא נלקח בחשבון. למרות שבדלת הנפח הוא מעל ל -20 ליטר ובתאוריה ההיענות לנמוכים תהיה גבוהה יותר מאשר בתיבה של 5.5, לעולם לדלת, אטומה ככל שתיהיה לא יהיו את מאפייני הסאונד של תיבה מעץ...כך שהגרף פה הוא לא רלוונטי...

שומעים פשוט מדהים, ממליץ לכל אחד.

אגב העלות של העניין לא גדולה בכלל, ובטח נמוכה מזו של איטום הדלתות!

סימון

SPL - 143.6DB

"

פורסם
ראיתי את גרף ההיענות, ואני יודע שגרף זה גרף אך דבר אחד לא נלקח בחשבון. למרות שבדלת הנפח הוא מעל ל -20 ליטר ובתאוריה ההיענות לנמוכים תהיה גבוהה יותר מאשר בתיבה של 5.5, לעולם לדלת, אטומה ככל שתיהיה לא יהיו את מאפייני הסאונד של תיבה מעץ...

סימון

ברור וזה המשפט הכי נכון.

ואין על זה ספק בכלל, עכשיו תחשוב מה היה קורה אם הייתה לך תיבה אטומה מעץ בנפח של 20 ליטר אטומה?!...

כמו שאמרתי מי שלא מנסה לא יכול להצליח, אין שחור ולבן בשום דבר , אין ספק שתיבה מעץ תמיד תהיה עדיפה על כל נפח של דלת , השילוב של נפח נכון + עץ מסיבי יתן את התוצאה הטובה ביותר.

רק שעורכים השוואות אל תשכחו לקחת בחשבון את סוג ההגברה והאקוסטיקה של רכב, כי מה שנשמע טוב ברכב X על הגברה Y לא בהכרח ישמע טוב אצלכם ברכב...

כמו שאמרתי שאצל אחי ברכב ההייבריד יושבים בתיבה אטומה על הדלת עם הגברה זהה לשלי, ועדיין ברכב שלי הדוטק MK2 יושב על בנייה מתואמת זוויות על הדלת שרק הכיסוי המקורי חוזק ב2 שכבות פוליאסטר טהור וללא איטום וכמובן התאמת פאזות בהתאם ועדיין הוא נשמע טוב יותר מההייבריד אצל אחי, ובשניהם הכיוון הוא שלי.!

ואין כלל ספק שהדוטק הוא סט בהרבה יותר טובה מההייבריד, אז מה תורם לעובדה שאצלי שומעים יותר טוב?

1. נפחים מתאימים יותר לסט .

2.אקוסטיקה טובה יותר בעזרת התאמת הזוויות.

under construction..

פורסם
ברור וזה המשפט הכי נכון.

אחי, ובשניהם הכיוון הוא שלי.!

ואין כלל ספק שהדוטק הוא סט בהרבה יותר טובה מההייבריד, אז מה תורם לעובדה שאצלי שומעים יותר טוב?

1. נפחים מתאימים יותר לסט .

2.אקוסטיקה טובה יותר בעזרת התאמת הזוויות.

התבלבלת קצת בסדר...

אני מסכים עם מה שאתה אומר. מה שכן בהודעות הראשונות אפשר היה להבין מהדברים שלך כי באופן כללי אתה בטוח כי מיד תמיד ישמע טוב יותר בדלת אטומה מאשר בתיבה אטומה על הדלת. אז פשוט זה לא נכון. לא במקרה של ההיבריד. יכול להיות שיש סטים אחרים של חברות אחרות שנשמעים טוב יותר על דלת אטומה מאשר בתוך תיבה - אבל שוב - זה הכל עניין של לנסות, כי הגרף במצב של רכב, הוא לא רלוונטי, אלא תאורטי בלבד...

בכל מקרה, אצלי ברכב שום דבר עדיין לא גמור, ככה שאני מקווה ומכוון לתוצאות אופטימליות, נקווה לטוב :)

חג שמח לכולם.

SPL - 143.6DB

"

פורסם

"רק שעורכים השוואות אל תשכחו לקחת בחשבון את סוג ההגברה והאקוסטיקה של רכב, כי מה שנשמע טוב ברכב X על הגברה Y לא בהכרח ישמע טוב אצלכם ברכב...

כמו שאמרתי שאצל אחי ברכב ההייבריד יושבים בתיבה אטומה על הדלת עם הגברה זהה לשלי, ועדיין ברכב שלי הדוטק MK2 יושב על בנייה מתואמת זוויות על הדלת שרק הכיסוי המקורי חוזק ב2 שכבות פוליאסטר טהור וללא איטום וכמובן התאמת פאזות בהתאם ועדיין הוא נשמע טוב יותר מההייבריד אצל אחי, ובשניהם הכיוון הוא שלי.!"

אתה רציני או שאתה צוחק?

דוטק נשמע יותר טוב כי יש 2 סיבות:

1) דוטק חלש יותר מהייבריד, פחות הספק מספק אותו.

2) דוטק מורכב אצלך ברכב וזה הכי טוב

"ואין כלל ספק שהדוטק הוא סט בהרבה יותר טובה מההייבריד."

איך הגעת לזה?

פורסם

מישהו מוכן להסביר את זה :

הכניסו נתונים : תיבה אטומה

FS: 55 HZ

VAS: 17.30L

QTS : 0.42

גודל תיבה : 35 ליטר

http://www.autosound.co.il/main.asp?url=content/closedbox/26-04-04-Theory-Closed-Box-design.html

אל מול זה : תיבה פתוחה עם פורט (למעשה רק חור, אין צורך באורך אלא רק קוטר)

הכניסו נתונים :

FS: 55 HZ

VAS: 17.30L

QTS : 0.42

גודל תיבה : 35 ליטר

תדירות אופטימלית : 71

http://www.autosound.co.il/main.asp?url=content/portedbox/27-12-04-Theory-ported-Box-design.html

אם אני מבין נכון אז באפשרות השניה אנחנו מקבלים את התוצאה הטובה יותר, שימו לב שב 63hrz אנחנו למעלה למעלה, כך גם בשאר התדרים.

אני כבר הבנתי - זה הכימיקלים שלי שלא הבינו.

jingel

פורסם
"רק שעורכים השוואות אל תשכחו לקחת בחשבון את סוג ההגברה והאקוסטיקה של רכב, כי מה שנשמע טוב ברכב X על הגברה Y לא בהכרח ישמע טוב אצלכם ברכב...

כמו שאמרתי שאצל אחי ברכב ההייבריד יושבים בתיבה אטומה על הדלת עם הגברה זהה לשלי, ועדיין ברכב שלי הדוטק MK2 יושב על בנייה מתואמת זוויות על הדלת שרק הכיסוי המקורי חוזק ב2 שכבות פוליאסטר טהור וללא איטום וכמובן התאמת פאזות בהתאם ועדיין הוא נשמע טוב יותר מההייבריד אצל אחי, ובשניהם הכיוון הוא שלי.!"

אתה רציני או שאתה צוחק?

דוטק נשמע יותר טוב כי יש 2 סיבות:

1) דוטק חלש יותר מהייבריד, פחות הספק מספק אותו.

2) דוטק מורכב אצלך ברכב וזה הכי טוב

"ואין כלל ספק שהדוטק הוא סט בהרבה יותר טובה מההייבריד."

איך הגעת לזה?

אם לא הבנת זו הייתה טעות, גם סיימון ציין זאת, עברו 30 דקות ולא יכולתי לערוך את ההודעה.

בואו נהרוג מישהו בגלל שגיאת כתיב...

ערכתי על מנת שזה יהיה יותר ברור לך, "ההייבריד הוא סט יותר טוב מהדוטק וזה ללא כל צל של ספק".

under construction..

פורסם

מצטרף לשאלה רק לגבי מורל פולס ,האם כדאי לבנות להם תיבה ואם כן כמה ליטר עבור מיד בודד

תודה

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

אל תנסה אפילו :) (בקשר לפולס)

תסתכל הודעות מלפני יומיים שלושה,

תראה שפתחתי תרד מיועד רק לפולס והסבירו שם למה לא..

שימי.

מחפש מגבר 2 ערוצים, 100W ומעלה מבית איכותי בלבד.

להצעות שלחו לה"פ.

• תוכן חדש...