Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ ברכישת רכב עד 20K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, ערכתי חיפוש, וגם יסודי. אבל ההתלבטות נשארת:

רכב עד 20K. מנוע עד 1600 אולי גם 1800. גיר ידני חובה!,

חשוב מאוד שהרכב יהיה זריז מאוד, ולא מעניין אותי שהוא לא יעבור אפילו 130 קמ"ש, אני לא מגיע למהירויות כאלה, לא נוסע הרבה בכביש מהיר. כמו כן האמינות חשובה מאוד, וכן גם צריכת הדלק (לא להגיע ל1:7 עם רגל כבדה).

האופציות הן:

1)פיאט בארבו 1.6- הבנתי שהרכב הוא רק במסווה ספורטיבי, השלדה לא מתנהגת טוב. יש עוד?

2) דייהסטו שרייד החדשות CS- 1.3 ו16V- לא מצאתי שום פרטים על הדגם בחיפוש. איך השלדה?

זריזות? אמינות? הספק מנוע? זה מנוע חדש, או אותו אחד מהשריידים של תחילת שנות ה90. אבזור?

3)רובר 214/216- שלדה? לאחר חיפוש הבנתי שהשוק הוא על הפנים! החלפים יקרים, אז בקיצור להתרחק?

מה ההמלצות?

אם יש עוד אופציות אשמח לשמוע.

תודה מראש.

דודו

כותרת: מנוע ממשיך לעבוד אחרי כיבוי

יש לי פיאסטה 88...

פיאסטה- המכונית היחידה שתסע גם בלי מנוע :smile:
פורסם

אסקורט שאני תמיד דוחף לאנשים בשרשורים של עד 20 וגם הבראבה/ו לא רעות ומהוות תמורה טובה לכסף, כמו כן גם 306 1.6 משנתון ישן יותר.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

לטעמי השרייד הן כמו ליסוע על קרש. נסה ותיווכח.

לגבי הרובר: מנוע ה- 1.4 נחשב מוצלח מאוד. לחבר שלי יש 1.6 והוא מאוד מרוצה. לטעמי הן ם מאוד יפות (בבעלותי R25 1.8). הן כמובן נמכרות בד"כ מתחת למחירון, אם כי כבר שמעתי על מכוניות מבצב תחזוקה מושלם שנמכרו קרוב מאוד למחירון. הכל עניין של ביקוש והיצע לגבי הרכב הספציפי. אולי יגידו לך כאן שלא לקנות בפחות מ- 20% פחות, אבל לא תמיד זה ריאלי, במיוחד אם הרכב הספציפי מוצא חן בעיניך והוא, כאמור, מתוחזק. משום שבד"כ צעירים מחזיקים בכאלה רכבים, התחזוקה לא תמיד במוסכים מורשים וכו'.

לגבי עלות אחזקה: הדגמים שמעניינים אותך זולים יותר לאחזקה, למשל, מהדגמים של שנות ה- 2000 (כמו שלי). לא זולים כפו פיאט, כמובן...

האחזקה השוטפת לא יותר יקרה, לטעמי, ממגאן או גולף, ולא חסרים חלקים - בעיקר לדגמים שלך, יש הרבה תחליפיים ומשומשים (זה לפחות היה הרושם שלי ומה שנמסר לי במוסך - שוב, לעומת הדגם שלי).

עם זאת, ידועות מחלות ויש לוודא שימוש במי קירור יעודיים, לשים לב לאטם ראש מנוע ולסן-רוף שעשוי לדלוף. אני הייתי מציע לבדוק רכב כזה במוסך מורשה ולאו דווקא במכון בדיקה. אם תתעניין לעשות זאת באזור ת"א, אשמח להפנות אותך.

אני מאוהב ברובר שלי, ולך אני מאחל בהצלחה בכל מקרה. רק שיהיה ברור - אין אמינות של דייהטסו, אבל איך בכלל אפשר להשוות?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לשרייד אין אמינות? אתה מבין מה אתה אומר פה? אתה טוען ששרייד, המכונית שעד היום נחשבה מהיותר אמינות בשוק לא אמינה? וקרש? אתה בטוח?!?! אני מדבר על הדגמים החדשים הצורה החדשה.

אה, ו306 לא בא בחשבון, השנתון צריך להיות מ97 ומעלה.

יש לי פיאסטה 88...

פורסם
לטעמי השרייד הן כמו ליסוע על קרש. נסה ותיווכח.

רק שיהיה ברור - אין אמינות של דייהטסו, אבל איך בכלל אפשר להשוות?

האמת אותי זה ממש הצחיק, שהוא צוחק על האמינות של השרייד מול הרובר.

יש לי פיאסטה 88...

פורסם
האמת אותי זה ממש הצחיק, שהוא צוחק על האמינות של השרייד מול הרובר.

הכוונה היתה שלא תמצא ברובר אמינות כמו של דייהטסו, שכיאה ליפניות גבוהה במיוחד.

ב20 אלף תמצא שרייד שנת 97, ידנית, עם אבזור מכובד יחסית (כרית אוויר אחת, 4 חלונות חשמל, נעילה מרכזית וכו'), מנוע 1300 (דגם 3 לדתות) ואולי גם את הקלאסיק (סדאן) עם מנוע 1500... אנחנו מצאנו אחת ב19 אלף, שמורה ביותר. האוטו זריז אבל לא "ספורטיבי" בכלל. חזק יחסית לגודל, מאיץ לא רע, עוקף לא רע, הרגשה קלילה יחסית אבל איןמה לחפש התנהגות ספורטיבית

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

לדעתי הרכב היחיד שמשלב אמינות סבירה, שלדה טובה, התנהגות כביש טובה, תצרוכת דלק נמוכה וזריזות מפתיעה היא הפיג'ו 205.

זריזה למדי עם מנוע ה1.4, תצרוכת דלק של 1:14 בבין-עירוני ואמינות סבירה למדי.

עריכה: טוב, לא היחיד. אבל הטוב ביותר לדעתי המשוחדת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אל תעלב צביקה, אבל כמה שהיא זריזה ומשלבת התנהגות כביש טובה המכונית לא בדיוק מהממת (בלשון המעטה, אבל שוב, דעה !) וגם האבזור דיי עלוב ביחס למתחרות (שרייד ובראבו)

האם הבראבו תציג התנהגות יותר ספורטיבית מהשרייד?

יש לי פיאסטה 88...

פורסם

על איזה אבזור אתה מדבר? הן לא שונות בכלל.

המכוניות מאובזרות בצורה בינונית ומינימלית.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
לדעתי הרכב היחיד שמשלב אמינות סבירה, שלדה טובה, התנהגות כביש טובה, תצרוכת דלק נמוכה וזריזות מפתיעה היא הפיג'ו 205.

זריזה למדי עם מנוע ה1.4, תצרוכת דלק של 1:14 בבין-עירוני ואמינות סבירה למדי.

עריכה: טוב, לא היחיד. אבל הטוב ביותר לדעתי המשוחדת.

חוץ מנושא האמינות - אתה צודק.

• תוכן חדש...