Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיפורי מתחיל היום בצהריים, תוך כדי עבודה על הדשבורד המפורק לחלוטין ברכב שלי, החלטנו (אני ואבי) ללכת ולהעביר את הרכב של אמי טסט.

נסענו ברכב כרבע שעה על מנת שהממיר יגיע לטמפ' עבודה הגיונית (בתקווה שזה בכלל משפיע)

והגענו למכון הטסטים באיזור מגוריי שאת זהותו בינתיים לא אפרסם.

את השלבים הראשונים עברנו בהצלחה.

כשהגענו לבדיקת הפליטה, ראיתי בצג המחשב שהכל תקין בסרק.

כשהגענו לבדיקה בטורים גבוהים (2500 בערך) שמתי לב על צג הבדיקה שערך הסי או על אדום.

אוקיי, כצפוי נכשלנו בבדיקה, מיד אחרי שנכשלנו הציע לנו אחד מבעלי המכון תוסף בכ-150 ש"ח, ליסוע 40 ק"מ ולחזור.

כמובן שבאותו רגע כבר חשדתי שלא משנה מה יקרה, את ה-150 האלה נצטרך לשלם.

כשהבנתי את הרעיון ידעתי שאנחנו שבויים, חייבים לקנות את זה.

אבי הוציא 150 ש"ח והבחור מילא לנו בעצמו (תוך כדי שפיכה על תא המטען שאחרי זה נאלצתי לנקות) את התוסף.

דבר תמוה ביותר - הוא אמר שחייב 2 בקבוקי תוסף ולמלאות על חצי מיכל.

דבר זה לא הגיוני בעליל מכיוון שאם אני נוסע 40 ק"מ על בקבוק אחד ורבע מיכל זה זהה לחלוטין לשני בקבוקים וחצי מיכל מבחינת ריכוז החומר.

במיוחד אם לא מגיעים למצב שמגיעים לסוף המיכל ב-40 ק"מ האלו - זה לא משנה.

אבל זה היה ברור, זה מה שהוא רוצה ואין שום רצון לריב איתו, הוא בעל הכוח כרגע.

התוסף אגב הוא של וול

weld

משהו כזה (גרמני)

לניקוי אינג'קטורים

יצאנו לנסיעה של 40 ק"מ, בסופה חזרנו, והופ זהו תוסף הקסם, רמת הסי-או ירדה פי 2!

עכשיו, אינני יכול להגיד בוודאות שהתוסף לא עזר, אבל התחושה שלי שהלכה פה מסחרה, הם גם הדביקו דף למסמכים שמצביע על כך שקנינו אצלם תוסף, וככה כשהגענו שוב לבוחן הגזים, הוא ידע שצריך לשפר תוצאות.

עכשיו, נחזור להתחלה, איך שהגענו לעמדה בבדיקה הראשונה בה נכשלנו, הבוחן התעסק עם המצערת וכיוון את הטורים לטווח הרצוי, כאן שמתי לב שהסי-או נמצא בתחום האדום, אך כשהוא משחק עם הטורים טיפה מעלה עדיין בטווח הירוק של הסל"ד על הצג, הסי או מתייצב על איזור גבולי שהוא בתחום הירוק.

לאחר מכן, בפעם השניה הוא הגיע שוב למצב שהסי-או אדום, אבל הפעם הוא ביקש שנצא ממושב הנהג ושיחק עם הדושה עד מצב שסי-או ירוק.

אינני מבין כל כך במכשור הזה, וכאן מגיעה שאלה, בעיקר לעמית :idea:

הרי שיש טווח סל"ד בו הבוחן בודק את הרכב אם אני זוכר נכון 2300-2700, יכול להיות שהם מחפשים רכבים כאלו שהפליטה שלהם גבולית, ומשחילים להם היכשלות?

יכול להיות שבשתי בדיקות אחת ב-2400 ואחת ב-2550 (או כל סל"ד אחר) תהיה תוצאה תקינה מול לקוייה?

בכל מקרה, גם אם התוסף הוא תוסף פלא, מה שלא נראה לי, יצאתי עם הרגשה חרא.

יש לציין שברכב שלי אני תמיד מגיע למכון באיזור המרכז, אני מניח שרובכם יודעים איזה, ואף פעם לא יצאתי בתחושה שהשחילו אותי.

בכל מקרה, היזהרו לנפשותיכם.

אשמח לשמוע דעות.

יובל.

פורסם

יש פה בהחלט טעם רע

זה מזכיר לי את החינטרוש של "אישור בלמים" לרכבים בני 16 ומעלה.

כל שנה אותו סיפור, אני נכנס למוסך שצמוד למכון הטסטים, משלם X ש"ח ומקבל אישור לטסט, אפילו לא מסתכלים באיזה רכב הגעתי...

מזל שזה רק פעם בשנה...

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

מזכיר את עניין המדבקות, המיספרים ועוד כהנה וכהנה...

לא נורא, הם צריכים להיתפרנס ממשהו, לא?;)

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

חשבת על זה שהרכב שלך באמת לא עומד בתקן, הם העבירו אותך ורק חסכו לך?

לדעתי, ואני הראשון שיאמר זאת, הם חסכו לך כסף והרבה על מוסך וכו'.

למרות שעשו זאת בדרך מכוערת.

פורסם

בלי לזלזל אבל אין לך על מה להתלונן, כמו שהסבירו פה שאם לא היו שמים לך את התוסף של 150 ש"ח שזה מחיר מצחיק, לעומת זאת אם היו מאשימים למשל את המערכת הזרקה והיית משלם 5 אלף ש"ח כמו שקראתי איפשהו בכתבה.

אני למשל אשמח לקבל את הכתובת של המכון הזה כדי שיעבירו אותי טסט ולא יזבלו את השכל אם ה-CO.

ואני יודע שחלק לא יסכימו איתי אבל זאת רק דעתי.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

אולי באמת חסכו לו כסף, אבל אם באמת זה המצב, אין הבדל בין מה שעשו לו לבין לקיחת "שוחד"

אם יש תקלה, תתריעו, ונלך לתקן כמו בני אדם.

מה אני צריך שאיזה חאפר יעביר אותי עכשיו טסט, ויום בהיר אחד אני אפול על איזה ניידת של בוחני תנועה שעושים לפעמים מבחנים בדרכים ושם לקבל את הצינור (הורדה מהכביש וקנס משמעותי)?!

או לדחות את הבלתי נמנע לשנה הבאה?

לא יודע מה איתכם, אבל הטסט השנתי זו הזדמנות של בעל הרכב לקבל סקירה מקיפה על כלל מכלולי הרכב ותקינותם, וההזדמנות לתקן אותם כמו בנאדם.

ולא, אני לא נהנה לעשות טסט לרכב שלי.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

זה כבר פעם שנייה שאני שומע על זה.

חבר עבר טסט בלי ממיר בתמורה לקניית תוסף דלק...

כנראה שהמסחרה חזקה מהכל.

STI 2004

פורסם
חשבת על זה שהרכב שלך באמת לא עומד בתקן, הם העבירו אותך ורק חסכו לך?

לדעתי, ואני הראשון שיאמר זאת, הם חסכו לך כסף והרבה על מוסך וכו'.

למרות שעשו זאת בדרך מכוערת.

א. לא, זה לא אפשרי, ברכב שלא עומד בתקן לא היה ניתן "לכוון" את הבדיקה פעם אחת לתוצאה שגויה ופעם אחת לתקינה. להערכתי המחשב אינו ניתן לזיוף, ואפשר לשחק בבדיקה רק כאשר מצב רכבך גבולי.

ב. כל מי שמכיר אותי יודע שהרכב שבבעלותי והרכבים של הוריי מלוקקים בצורה היסטרית.

רק לשם העניין הרכב המדובר הוא שנת 96 יד ראשונה שטופל אך ורק במוסכים המורשים, ועבר כ-140 אלף ק"מ בלבד.

לגבי אנשים שביקשו את כתובת המכון

אני לא חושב שראוי לפרסם אותה, מה גם שהסיבה שאתם מבקשים את זה היא הסיבה ההפוכה לסיבה הנכונה. למען הסר ספק הסיבה הנכונה היא להימנע מלגשת למקום, הסיבה ההפוכה היא בשביל להגיע ולדחוף את התוסף.

אבל שוב אני מחכה שעמית יגיב, אולי בכלל אני טועה.

יובל.

פורסם

יובל אני ממש מבין לליבך,אך נראה לי שאתה מחטיא את הנקודה,או אפילו כמה.אין פסול בזה שבעל המכון הציע לקנות תוסף.זוהי בחירה שלך להסכים או לדחות את הצעתו.לגבי טענתך שיש טעם לפגם במיהמנות הבדיקה-זוהי האשמה חמורה,ולא הייתי קופץ למסקנות.בוא ואספר לך סיפור-לפני מס' ימים הייתי במוסך לצורך תיקון במכוניתי,תוך כדי עבודה על הרכב שלי,הוא סיים את העבודה על שני רכבים אחרים ולפני יציאתם מהמוסך הוסיף להם תוסף למיכל הדלק בסגנון התוסף אותו ציינת.באותו מוסך ישנו מכשיר מהסוג שציינת שבודק את רמת זיהום האוויר.תוך כדי שיחה ושאלות מצידי,לגבי מהות התוסף,הוא סיפר לי שמס' ימים לפני שהגעתי אליו,הגיע בחור ממכון טסטים בסביבה שנכשל בדיוק מאותה סיבה שאתה נכשלת.אותו מוסכניק בדק על המכשיר ואישר שאכן ישנה חריגה בזיהום האויר מעבר למותר.הוא מזג לו תוסף{לא לכלך לו את הסביבה :wink:}ושלח אותו לסיבוב של כמה עשרות קילומטרים.הוא חזר אליו והם בדקו שוב,הרכב עדיין לא היה בגבולות המותר,אז הוא הוסיף לו עוד אחד,כשהוא חזר הפעם הבדיקה היתה מצויינת והרכב כמעט ולא סבל מזיהום.תראה התרשמתי עמוקות מהמוסך בעל הגוון המשפחתי{אב ובנו}שירות מצויין,ישר,ואמיתי-אתה יכול להיות בפינת הישיבה בתוך המוסך ולראות את תהליך העבודה ולשאול שאלות.אני קיבלתי שירות ועבודה מקצועית,ולכן אני לא מפקפק במהימנות המוסכניק.או קיי אז נשוב לעינייננו-מה היה לנו?תוסף ששילמת עבורו 150 ש"ח כשאני מניח שעלות האמיתית זולה יותר {70-90ש"ח}.וזהו בעצם.הבדיקה האמיתית שלך יכלה להיות כזו שלפני הטסט,ואך ורק בשביל הספורט אתה בודק את רמת הזיהום,ומשווה עם בדיקת המכון.אך למי יש כח לזה.עוד הערה זה שריכבך יד ראשונה מלוקק ומטופל רק ב"מורשה" עדיין אינו מעיד על רמת זיהום תקינה.מבחינה סמנטית עצם זה שבפעם השניה הבוחן נכנס לרכב כדי לשחק בדוושת הגז כדי להגיע לתחום הנכון-לא תקין,אך אל תשכח שאנחנו עדיין בישראל ולא בשוייץ.בקיצור ידידי אל תיקח ללב ותיהיה שמשמח שהסיפור נגמר ב150 ש"ח.כי ללכת למוסך אחר לבדיקה,וקניית התוסף במקום אחר בסופו של דבר היתה מביאה אותך לאותה נק',רק כאשר ביזבזת יותר זמן.:-D

פורסם
אתה מבין לפחות שאתה סותר את עצמך?

בהתחלה אתה כותב כי הרכב נכשל, בבדיקה החוזרת עבר. אחרי זה אתה אומר שהרכב לא במצב טסט גבולי.

לפני שתמשיך תלמד טוב את הנושא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=111782

תקרא שוב, הרכב כן במצב גבולי, אבל אף אחד לא אמר שגבולי אינו תקין!!!!

יובל.

פורסם

אם הבדיקה נעשית כמו שצריך, אז כל הנתונים על המכשיר יראו ירוק ולא אדום, אין להם דרך לשחק עם זה.

צריך להסתכל ולבדוק שרמת הטורים גם נמצאת בירוק.

30 שניות והמחשב מוציא פלט, לוקחים את הפלט המקורי.

צריך לוודא שחום המנוע עומד לפחות על 80 מעלות, אצלי הוא עמד על יותר לאחר דקה של טורים גבוהים יחסית ועברתי את הבדיקה בקלות.

בריאות לכולם!

פורסם

אני לא מבין מה אתה מתלונן. 10 שנים אף אחד לא עשה את הבדיקה הזאת והופ מחליטים שצריך לדאוג לאויר שאנו נושמים, אבל אני לא מבין למה על חשבון של הנהגים.

אם כל כך אכפת למדינה מזיהום האויר אז שקודם כל יורידו את המיסוי על כל מכלולי מערכת ההזרקה (ממירים,מחשבים,חיישנים) כמו שעשו אם כל הקשור לבטיחות.

שי***נו כל תחנת דלק שמוכרת דלק מהול ולא סתם יפרסמו אותה ברשימת "תחנות מוהלות"

ואם כבר אז שיתחילו לטפל קודם כל במפעלים שהורסים לנו את הבריאות ומרויחים על זה מילארדים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...