Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי דגם של מיאטה....

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7352 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתקלתי במודעת מכירה של MX5, רק משומה כתוב בה שהרכב עם מנוע 1.6L, יש מיאטה עם מנוע 1600? אגב הרכב שנת 92.

ממה שידוע לי, הדגמים של המיאטה מהדור הראשון מגיעים עם 1.8L, אני צודק?

ובכלל, מאיזה טווח שנים יבאו את המיאטות מהדור הראשון ומתי התחילו לייבא את הדור השני?

הרצתי חיפוש ולא מצאתי את תשובתי. וכמובן, אני מקווה שכתבתי את השאלה במקום הנכון:-)

תודה

לוטן

הייתה וולקן, היום יש קליאו ספורט MK1

פורסם

אם אני לא טועה, מ-89 ועד 92 MX5 היו מצוידות במנועי B6 1.6L, ב-1993 היה מעבר ממנוע 1.6L למנוע BP 1.8L, כמובן מדובר על NA MX-5 דור ראשון.

פורסם

כמו שאמר כבר הבחור שמעליי, למיאטה דור ראשון היו רק מנועי 1.6L בין 89-93, כשהחל בשנת 94 הוצג מנוע ה-1.8L והרכב נמכר אך ורק עם המנוע הגדול יותר בארה"ב ובמספר ארצות אחרות, ביניהן ישראל לסירוגין.

מנוע ה-1.6L לא חדל להתקיים בשלדת המיאטה ואפילו נשאר שם גם בדור המיאטה השני - NB אבל שוב, רק בשווקים מסויימים כמו יפן למשל.

מוטי

פורסם

תודה לשניכם על התשובות...

לגבי זה שהוא מגיע בדור שני (וגם שלישי לא?), אני יודע. ובדור השלישי הוא מגיע גם עם 2L, או 2.2L, לא?

והאם מרגישים חוסר בכוח בדגם ה1.6L? או שבגלל שיש מנוע קטן יותר (גם שוקל פחות) יש "ביצועים" יותר טובים? הכוונה, מומנט?

לוטן

פורסם

אם אתה מדבר על המיאטה עם המושבי עור אז המחיר שדורשים עליה מוגזם.

רוצים עליה מחיר כמו של מחירון של רכב שלוש שנים מעליה ...

עדיף לחפש שנת 95...

פורסם

המיאטות המונעות ב-1.6L (נהגתי רק על NA) מרגישות מעט יותר חלשות כמו שהן באמת, למרות זאת, מבחינת ביצועים נטו בנהיגה ספורטיבית הן קרובות מאוד למיאטות עם ה-1ץ8L בגלל שהן מעט קלות יותר.

כדי להסיר ספק - ה-1.8L יותר מהירות. בכל מצב.

לא ידוע לי על מיאטה NC מונעת במנוע 1.6L, המנוע העיקרי הוא ה-MZR 2.0L ואם אני זוכר נכון אז יש גם 1.8L לשווקים מסויימים.

הבשורות הטובות לחובבי השיפורים הן -

1. ה-MZR (שמכונה ב"שפת פורד" Duratec) קיים גם בנפח 2.3L וניתן להחליף את הראשים ביניהם, ככה שבעיקרון אין שום בעיה לייצר מיאטה NC בנפח 2.3L עם הראש מה-2.0L שהוא היותר טוב מבין השניים, ככה מקבלים מנוע אטמוספרי מוגדל נפח וחזק יותר... תושבות מנוע וכמעט הכל בעצם נשאר באותו המקום.

2. אופציה שניה היא השתלה של 2.3L שלמה, ולמי שרוצה מנוע אטמוספרי באמת חזק חברת Cosworth מציעה ערב רב של חלקי שיפורים אטמוספריים למנוע הזה :twisted:.

3. אופציה שלישית - MZR טורבו, זה שנמצא בגרסאות ה-MPS / Mazdaspeed של ה-6 וה-3 החדשה.

שמייח ב-NC.

מוטי

פורסם

תודה רבה מוטי!!

ואם אני יקנה כזו, אני לא ירוץ לשפר אותה על ההתחלה, קודם נכיר ת'רכב וניקח קורס שניים של נהיגה מתקדמת....

וכמה עולה ביטוח בארצנו למיאטה מהדור הראשון? (לנהג צעיר)

אני הבנתי גם מהפורומים וגם מחבר שלמד איתי במכללה שהייתה לו מיאטה שנת 98 (הלבנה עם הטורבו והגג באג' ששייכת עכשיו למישהו מסקאלה פורום נדמה לי) שזה ממש יקר בגלל שזה ראכב קבריולט בלי גג קשיח. אבל אני צריך לדעת במספרים עד כמה זה יקר:wink:

תודה

לוטן

פורסם

מה הגיל שלך ומה הניסיון נהיגה שלך ??

נהג חדש ללא עבר ביטוחי יכול לקבל מחיר של 8K ויותר רק למקיף, סך הכל קרוב ל 10000 .

נהג ותיק עם עבר ביטוחי נקי יכול להגיע ל 4000 מקיף וביחד עם החובה - 6000 +-

פורסם

השאלה היא מה העבר הביטוחי שלך, כמה זמן אתה חזיק ברכב וכמה זמן יש לך ביטוח עליו ללא דיווחים על תאונה.

אם יש לך 3 שנים רכב ללא תאונות אז אתה במצב סביר. אם עד עכשיו לא היה לך רכב או שהיתה לך תאונה בשנה שנתיים האחרונות אז צפה למחיר גבוה

פורסם

מה זאת אומרת?

הרכב שאני נוהג עליו הוא של ההורים שלי, מה לעשות, אני חייל בן20 ועד לתקופה האחרונה, לא יכולתי להרשות לעצמי לקנות רכב ולאחזיק אותו בעצמי....

פורסם
נתקלתי במודעת מכירה של MX5, רק משומה כתוב בה שהרכב עם מנוע 1.6L, יש מיאטה עם מנוע 1600? אגב הרכב שנת 92.

ממה שידוע לי, הדגמים של המיאטה מהדור הראשון מגיעים עם 1.8L, אני צודק?

ובכלל, מאיזה טווח שנים יבאו את המיאטות מהדור הראשון ומתי התחילו לייבא את הדור השני?

הרצתי חיפוש ולא מצאתי את תשובתי. וכמובן, אני מקווה שכתבתי את השאלה במקום הנכון:-)

תודה

לוטן

" המקום הנכון " הוא במועדון הרודסטרים הישראלי. ראה בחתימה שלי.

לשאלתך, המיאטה שאתה מתאר מוכרת לנו והיא מיבוא אישי מארה"ב. לישראל יובאה מיאטה NA בדגם "ספורט" אירופאי תקני בין השנים 1995-1998. כולן זהות. היבוא חודש בשנת 2003 עם מיאטה NB אוטומטית. לקראת שלהי שנת 2003 חודש היבוא של הידנית בגרסת "ספורט" ענייה אירופאית עם 6 הילוכים. (דלק מוטורס ייבאה את המכונית ללא בולמי בילשטיין, מושבי עור, אזעקה מקורית ופנסי ערפל שהיו בגרסה האירופאית). באמצע שנת 2004 בוצע עדכון עיצובי קליל שהגיע גם לכאן. ניתן להבחין חיצונית באמצעות הגלגלים השונים. היבוא תם בשנת המודל 2005 ואח"כ החל יבוא החדשה. ה NC מיובאת רק בגרסה ידנית, שוב בגרסת "ספורט" האירופאית, הפעם עם Full Kit, בניכוי מושבי עור ואזעקה מקורית.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

תודה PRIMEKART.

האמת שרציתי גם לשאול באתר שלכם את אותה השאלה, אבל שכחתי, כי נכנסתי כאן לשוונג של כתיבה:razz:

עריכה

**אני מנסה ליכנס לאתר של מועדון הרודסטרים וזה לא מוצא את האתר (מראה שגיאה), ידוע לך משהו?**

פורסם

אם נסעת רק על רכב של ההורים אז כנראה שאין לך עבר ביטוחי מה שאומר שהמחיר ביטוח הולך להיות גבוה מאוד.

אלא אם הסוכן ביטוח המשפחתי יכול לארגן לך כאילו עבר בקומבינה.

מחיר צפוי לכלל הביטוחים - בין 7 ל 8 אלף שקל...

פורסם
אם נסעת רק על רכב של ההורים אז כנראה שאין לך עבר ביטוחי מה שאומר שהמחיר ביטוח הולך להיות גבוה מאוד.

אלא אם הסוכן ביטוח המשפחתי יכול לארגן לך כאילו עבר בקומבינה.

מחיר צפוי לכלל הביטוחים - בין 7 ל 8 אלף שקל...

ואם יהיה מדובר ברכב שני של משפחתי? הרי גם ההורים שלי יסעו ברכב. בעיקרון, אם אני יקנה מיאטוה זה יהיה חצי חצי עם ההורים שלי.

אני מתכוון, אם זה יהיה על שמם של אחד ההורים שלי?

ולמה אם אין לי עבר ביטוחי זה יותר יקר?

• תוכן חדש...