Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7363 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

למגבר שברשותי (HELIX HXA500MKII), יש רק כניסה אחת של סאב, כלומר רק RCA 1.

לעומת זאת מה-HU שלי (ALPINE CDA-9828RB) יש 2 יציאות RCA של הסאב.

עכשיו, אם יש לי קטע מוזיקלי שבו הבאס נע מצד ימין של הבמה לצד שמאל, הולך לי לאיבוד כל הבאס...:mm_shocke .

איך אני מאחד את הערוצים היוצאים מה-HU לערוץ הנכנס למגבר? שם פשוט מתאם 2->1???

תודה לעוזרים!

פורסם

אגב מצאתי משהו באתר BCAE שתומך בהגיון שלי:

Things you shouldn't do:

A y-cable should NOT be used to connect 2 outputs from a head unit, EQ, or other device. It cannot be used to mix 2 signals together to provide a single non-fading output. If 2 outputs are connected together (via a y-cable) and they don't match EXACTLY, one output will be trying to drive the other to match itself. This will likely not damage anything but WILL likely cause the output signal to be distorted.

פורסם
וזה לא יוצר איזושהי בעיה? סוג של התנגשות בין הערוצים?
למעשה כבר ענית בעצמך על השאלה הנ"ל, כאן:

Tom_22אגב מצאתי משהו באתר BCAE שתומך בהגיון שלי:

Things you shouldn't do:

A y-cable should NOT be used to connect 2 outputs from a head unit, EQ, or other device. It cannot be used to mix 2 signals together to provide a single non-fading output. If 2 outputs are connected together (via a y-cable) and they don't match EXACTLY, one output will be trying to drive the other to match itself. This will likely not damage anything but WILL likely cause the output signal to be distorted.

אם בכל אופן תירצה לבנות מגשר מ - 2 נקבות RCA, לזכר RCA אחד, תוכל לעשות זאת בתוספת של 2 נגדים, (5K 0.25W) יש לחבר את הנגדים הנ"ל בטור לפלוס שמגיע מכל נקבת RCA.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

הנגדים מאפשרים לך לחבר 2 ערוצים של אודיו ביחד, מבלי שערוץ אחד ישפיע על הערוץ השני.

שלו.

פורסם

חייב לשאול את השואל - האם יש לך שני סאבים?

ואם כן - האם אתה בטוח שאתה יכול לזהות את מקור האות של הבאסים?

צליל נמוך קשה לאתר את מקורו, כלומר גם אם תשנה את מיקום הסאב בתא המטען לא תבחין בשום הבדל מבחינת מקור האות.

ע"מ להרגיש זאת אתה חייב שהסאב ישב קרוב לאוזן.

דוגמא - תראה שבמערכות קולנוע ביתיות יש סאב אחד והוא יושב בדר"כ בצד ולא במרכז.

פורסם

תודה שלו. יש מצב שאתה מסביר לי את זה בצורה יותר טכנית איך זה קורה?

אגב חיבור של שני הערוצים יחד עם הנגדים עשוי לגרום לפגיעה בSQ?

RLEVARI - שלילי. יש לי סאב אחד. והבעיה שלי היא לא באיתור מקור האות של הבאסים, אלא בכך שלמעשה הסאב מחובר רק לערוץ הימני ככה שבמצבים בהם יש משחקי באלאנס במוזיקה, אז כשהמוזיקה נמצאת בצד ימין יש באסים וכשהיא עוברת לצד השמאלי אין באסים.

פורסם

Tom_22,

חיבור הנגדים לא רק שלא יגרום לירידה באיכות הצליל, הוא יגרום לשיפור של איכות הצליל, כי אם לא מחברים את הנגדים עלול להיווצר מצב של סאונד מעוות, בחיבור של 2 מקורות אודיו במקביל. מאידך, חיבור הנגדים עלול ליגרום לירידה קלה בעוצמה. על הירידה בעוצמה ניתן לפצות בעזרת פוטנציומטר ה - GAIN שקיים במגבר.

שלו.

• תוכן חדש...