Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלפתי ב- BX מוט קישור שמאלי ושתי זרועות הגה (רצ"ב תמונה). (שנת 1991, הגה כח).

למרות ששתי הזרועות (זו שמימין וזו שמשמאל) מוברגות עד קצה מהלכן פנימה, עדיין הגלגלים "פוזלים" טיפה אחד אל השני. אמנם אין לי ציוד של מכון פרונטים וזה גם לא נראה בעין, אבל השתמשתי במטר רץ כדי למדוד את המרחק בין החלק האחורי של שני הצמיגים, ואת המרחק בין חלקם הקדמי. למיטב הבנתי, הערך אמור להיות זהה (שניהם מקבילים). בפועל, הם מביטים טיפה אחד אל השני (הפרש של שני ס"מ בין החזית לאחורי הצמיגים).

נראה שגם למכון פרונט לא יהיה מה לעשות בעניין, כיוון ש, כאמור, אי אפשר להבריגם עוד, והם נמצאים בקצה מהלכם.

האם למישהו הסבר מה מתרחש כאן ? האם יש נקודה נוספת בה ניתן לבצע כיוונון ?

החלק החדש היה טיפה יותר ארוך מהישן אבל על המארז היה רשום במפורש Citroen BX tie rod.

פורסם

זה לא משנה מה רשום על החלק, עובדתית הוא ארוך יותר ואינו מתאים !!!

לא ממליץ לנסוע כך, תחזיר את הקצוות הגה הישנים ותיסע להחליף את החלק החדש באחד מתאים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא נוסע לשום מקום.

המכונית עם רשיונות מוקפאים מזה מספר חודשים, ועוברת שיפוץ מקיף לקראת שובה לכביש.

נשמע לי מוזר שמישהו, במקום כלשהו בעולם, מחזיק פס יצור שבונה במיוחד מוטות הגה ל- BX שאינם מתאימים לה ...

סביר יותר שאני מפספס משהו.

פורסם
לא נוסע לשום מקום.

המכונית עם רשיונות מוקפאים מזה מספר חודשים, ועוברת שיפוץ מקיף לקראת שובה לכביש.

נשמע לי מוזר שמישהו, במקום כלשהו בעולם, מחזיק פס יצור שבונה במיוחד מוטות הגה ל- BX שאינם מתאימים לה ...

סביר יותר שאני מפספס משהו.

יכול להיות שההגה באוטו שלך אינו סטנדרטי, מה שאומר שאולי מוטות הקישור (המוטות היוצאים מהמסרק לכיוון התפוח) אינם באותו האורך או אולי אורכו הכללי של המסרק שונה ביחס לדגמים אחרים (ויכול להיות שלא, אני בסה"כ מעלה השערה מאחר ולמיטב ידיעתי לא מדובר ב BX "רגילה" אלא דגם ספורטיבי, לא ?).

בינתיים העבדות מדברות בעד עצמן, בעצמך אמרת שהקצוות הגה החדשים שהבאת ארוכים מעט יותר מהקצוות הגה הישנים...

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לפי קטלוג החלפים של ה- BX, מוטות הקישור זהים בכל הדגמים (עם ובלי הגה כח). מנגנון ההגה המתוגבר זהה בכל הדגמים (ספורטיביים וגם לא).

ככל הנראה אתה צודק (כהרגלך :-) ) ועלי להחליפם. אני פשוט מתקשה להאמין שהמוט שרכשתי אינו מתאים. כתוב עליו במפורש שהוא מיועד ל- BX. לאיזה BX בדיוק ??? :roll:

פורסם

לפי מה שאני יודע, יש "מוט קישור" - ויש "קצה הגה" !

מוט קישור זה החלק שמתחבר למסרק ההגה ויש בו מיפרק כדורי שמאפשר תנועה לכל הכיוונים. בקצה השני שלו יש הברגה בצורה של זכר או נקבה.

הקצה הגה מתחבר בצד אחד למוט קישור - ובצידו השני ננעץ (ע"י התפוח הגה) לתוך זרוע קטנה שיוצאת מאיזור ה HUB של הגלגל.

יכול להיות שהמוטות קישור שיוצאים מההגים זהים בכל הדגמים - אבל לא הקצוות הגה....

דוגמאות:

זהו מסרק הגה ללא מוטות קישור וללא קצוות הגה (כמובן...)

DSCN1829.jpg

כאן רואים בצורה ברורה:

Inner Tie Rod End = מוט קישור

Outer Tie Rod End = קצה הגה

Dust Boot - כיסוי גומי למוט קישור.

Rack_and_Pinion_Diagram.gif

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לגבי ה"פזילה" שלא נראית בעין, למה לא יתכן שפשוט מדובר ב toe-in שתוכנן מראש ע"י היצרן כדי להקנות לרכב יציבות בקו ישר?

בהנעה קדמית היצרנים נוטים לכוון TOE למידה 0 או TOE OUT של מילימטר או שניים לכל היותר (בהנעה קדמית התזוזה הטבעית של הצמיגים, בזמן האצה, היא כלפי פנים).

הפרשים כמו שמתאר ארנון (2 ס"מ !!!) אינם הגיוניים בעליל.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפי מה שאני יודע, יש "מוט קישור" - ויש "קצה הגה" !

מוט קישור זה החלק שמתחבר למסרק ההגה ויש בו מיפרק כדורי שמאפשר תנועה לכל הכיוונים. בקצה השני שלו יש הברגה בצורה של זכר או נקבה.

הקצה הגה מתחבר בצד אחד למוט קישור - ובצידו השני ננעץ (ע"י התפוח הגה) לתוך זרוע קטנה שיוצאת מאיזור ה HUB של הגלגל.

יכול להיות שהמוטות קישור שיוצאים מההגים זהים בכל הדגמים - אבל לא הקצוות הגה....

איציק, עזוב אותי מהפחנועים היפאניים שלך :-) .

ככה בונים מכוניות אמיתיות :

פורסם
איציק, עזוב אותי מהפחנועים היפאניים שלך :-) .

ככה בונים מכוניות אמיתיות :

כנראה שאוכלי הצפרדעים למדו כמה דברים מהפחנועים היפאניים כי מה שהצגת בתרשים הנ"ל (אני מניח של BX) הוא The same shit ארנון ;-)

בתמונה שהצגת חלק מספר 3 הוא המוט קישור, חלק מספר 2 הוא הקצה הגה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

טוב, נו. אתה תופס אותי בשגיאות של אמצע הלילה...

בהודעה המקורית כתבתי "מוט קישור" ו "זרוע הגה".

רק אח"כ נהיה סלט של "מוט הגה"...

והכוונה בהודעה האחרונה היתה שאולי בפחנועים היפניים שלך יש "קצה הגה".

ב - BX יש מוט הגה.ארוך, עבה.

מוט עם כבוד.

לא קצה הגה, שעומד בפינה ומפחד שיראו אותו. :-) .

בכל מקרה, המוטות הוחזרו למקום ממנו נרכשו, שם פשוט קיצרו אותם קצת (מוטות הגה של BX זה כמו מכנסיים. אחרי שאתה קונה, מקצרים אותם כדי שיתאימו למכונית...)

עכשיו הכל משובח !

פורסם

הי ארנון !

את אותו סיפור (כמעט) עברתי עם פיז'ו 405 SRI מנוע 1900 הזרקה, אשר מעטות ממנה (באופן יחסי נמכרו בין 90-92).

במקרה שלי הרכב כן היה במצב נסיעה, הגיע למוסך שם בוצעה העבודה מבלי אפילו לבדוק שנוצרת לה בעיה.

הגעתי בסוף יום. ראיתי. הסברתי בטון אדיב. הייתי בדיכאון ריגעי. לא דיברתי יותר מידי. החלק פורק אחר כבוד. הוחלף באחד מתאים תוך כדי מבוכה של המכונאי (כמובן שלא קוצר וכד'). הוגשו לי בערך 25 כוסות קפה שחור מהפינג'ן לפיצוי (כמעט הפכתי להיפר אקטיבי - ביקשתי ריטלין להרגעה ולא הובן רצוני) ואף הוצעה לי אחת הפיתות עם הזעתר שהביא בעל הבית לארוחת צהריים.

מתברר שב 405 וגם ב BX ישנם חלקים שונים כמעט בכל מכלול - אגזוז, מוטות, ציריות, פעמונים, בולמים גרמושקות וכד' בין הדגמים הסטנדרטיים לאלו שהוגדרו כספורטיביים (עאלק).

לאור העובדה שישנם מכלולים דומים ברכבי PSI, אז ההעדפה שלהם היא לספק לכל הליין הספורטיבי מכלולים קשוחים יותר המיועדים למטרות המיועדות לרכב "ספורטיבי".

הבעייתיות שבעניין היא, שרק במיקרופילם במוסך צמרת יכולנו להיווכח באמת בשוני בין מכלולי הדגמים השונים. מיותר לציין שאצל מוכרי החלפים - הצורך "להיפטר" ממלאי שזרוק במחסן גובר על העניין לברר ולהבין שלרכב הנדון אכן ישנם מכלולים שונים.

אילן

* אני חייב לך עדיין ביקור

פורסם

התמוה הוא שקטלוג חלקי החילוף של סיטרואן גורס שיש חלק אחד כזה, One size fits all. אם הוא היה מפרט מק"ט שונה לדגמים הספורטיביים, הכל היה פשוט יותר.

* נכון מאוד. אתה אכן חייב לי ביקור.

• תוכן חדש...