Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7433 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב

התחילה לי בעיה לפני יומיים שהאוטו פתאום לא הניע והראה כאילו שאין דלק, נדלקה הנורה וכאילו שאין טיפת דלק.

ניתקתי את המינוס במצבר למספר דקות ואז חיברתי שוב והבעיה נפתרה לעד היום.

ירדתי שוב לאוטו היום והבעיה חזרה שוב, האוטו לא מניע וכאילו שהחשמל נגמר או משו כזה.

ניסיתי שוב לנתק מינוס במצבר לכמה דקות ולחבר שוב אבל זה לא עזר..

שאני מנסה להניע אז פעם נדלקת נורת הדלק ופעם מראה שיש 3/4 וגם האור שבתוך הרכב נכבה עם ההנעה.

יכול להיות שזה רק מצבר גמור? (יש לי את המצבר 2.5 שנים בערך, השם שלו זה טורבו או משהו כזה.)

מחכה לתגובות אולי מישהו יודע מה זה יכול להיות..

כמו רפי , דני, צביקה וכו...

אגב, סוג הרכב בחתימה!

פורסם

המנורה נכבת ואז שוב נדלקת אחרי שסוגרים סוויצ..

ואחרי הניתוק וחיבור מחדש הרכב עדיין לא הניע.

שאלה קטנה.. האם זה רק מצבר חלש או שיש לי בעיה גם בטעינה?

איך אפשר לבדוק את זה?

פורסם

השם של המצבר זה כנראה TUDOR , יש לבדוק את הרכב, לי ממש קשה להבין ממה שאתה מתאר את הבעיה, למרות שזה אוטו ממש לא מסובך, ההפך. אני לא מצליח לרדת לסוף התיאור הזה.

יש לבדוק ראשית את המצבר , כלומר עם מד אלקטרוליט, שיראה 50 אחוז לפחות, ואז בעומס (מכשיר שמודד את עמידות המצבר והספקו בעומס)

אם לא מראה 50 אחוז כלומר מתחת, אז יש לבדוק טעינה וקודם כל צרכנים האם יש זליגה.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני שלום.

כן מדובר במצבר של טודור בצבע שחור כזה..

יש לו כבר 2.5 שהוא ברכב ואין לי מושג כמה זמן הוא היה על המדף לפני כן

אני אנסה להסביר שוב מה הבעיה מהתחלה,

אני מסובב מפתח, אין סטרטר ולא כלום חוץ מרעשי טיק טאק כאלו.

בתוך הרכב יש אור ומתי שאני נותן סוויצ האור נכבה וכאילו שאין חשמל ברכב ושאני עוזב את הסוויץ התאורה בתוך הרכב חוזרת.

וגם לפעמים המחוג של הדלק מראה "ריק" למרות שיש דלק!

וגם השעונים מתאפסים והאזעקה משמיעה ציפצוף.(דגם ממש פשוט שמשמש אותי יותר לנעילה של הרכב עם שלט ואשר אזעקה)

פורסם

עוד שאלה שצצה לי בראש עכשיו..

האם זה קריטי לחבר את המערכת ברכב ישירות למצבר של הרכב (לפלוס ולמינוס)?

יכול להיות שזה הגורם לזלילת המצבר?

אבל אני לא חושב שזאת אופציה כי המערכת מחוברת ככה כבר שנתיים בערך

פורסם

מצבר.

בהנחה שהסטרטרים אצלנו זהים , גם אצלי כשנגמר המצבר גם לא נשמעה נקישה.

תניע מרכב אחר (תיגע עם המינוס בגוף הרכב ולא במינוס של המצבר) ותקבל את התשובה לכל שאלותיך.

נ.ב. הפולואים / איביזות מגיעות עם טודור במקור, זוהי חברה ספרדית והרכבים הללו מיוצרים בספרד.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל לא הבנתי את ההסבר של להניע ולגעת במינוס במקום אחר..

מה אמור לקרות?

אם אני מניע בדחיפה והרכב נשאר דלוק אז זה בעיה של מצבר גם כן?

אגב לא נידלקה לי גם נורה של טעינה או משהו כזה.. אז לא ניראה לי שזאת בעיית טעינה

פורסם

הכוונה היתה להניע עם כבלי עזר מרכב אחר כשאת כבל הפלוס אתה מחבר מפלוס מצבר התורם אל פלוס המצבר שלך ואת כבל המינוס מגוף מנוע הרכב התורם אל גוף (המתכת) שבמנוע מכוניתך.

לפי תאורך הבעיה הנה אכן במצבר ואצל חשמלאי רכב הוא יוכל לבדוק הן את המצבר והן את טעינת האלטרנטור. כמו כן בקש שיבדוק גם את זליגת זרם מהמצבר, כשכל צרכני החשמל כבויים, כדי לוודא שאין צרכן זרם גבוה סמוי הפורק את המצבר.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

וגאס.. אז תקרא את ההודעות אל תהיה עצלן!

ולא לא חסר מים.

רפי תודה רבה על ההסבר.

לחבר מינוס ישר על המנוע ולהסיר את המינוס מהמצבר? מה אמור לקרות? להניע ישר, או שיש איזה תסמינים שהמצבר גמור או שהוא מרוקן ?

פורסם

מי אמר שאתה צריך לפרק את המינוס?!

סה"כ מסבירים לך,הכבלים שאתה לוקח מהאוטו השני,תחבר את הכבל פלוס לפלוס במצבר שלך,ואת הכבל מינוס לגוף האוטו שלך ולא למינוס של המצבר שלך,כי זה יכול לגרום לנזק אצלך או אצל הרכב השני.

פורסם

אהההה!

עכשיו הבנתי, תודה רבה איציק!

דרך אגב עכשיו ניסיתי להניע את הרכב שוב, עדיין לא הניע.

בדקתי את התאריך על המצבר והוא 11.12.02 , מסתבר שהוא בסוף ימיו!

טוב אז עכשיו צריך לקנות חדש, יש המלצות מה לקחת?

שנפ, וארטה ....

פורסם

אביתר, אצלי ברכב היה עד לפני שלוש שנים (2003) מצבר שנפ שתאריך היצור שלו היה 1997(!) כך שלפי דעתי מאוד ממולץ, אגב הוא הוחלף כאשר היה שמיש (הרכב מניע והכל כרגיל) בגלל תאריך היצור העתיק.

בהצלחה ותתחדש :wink:

ישראל

Opel Astra 1.4L 1992

VW Passat TDI 2000

Ford Conncet TDCI 2004

Ford Mondeo 2.0L 2005

• תוכן חדש...