Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעלה שוב את השרשור הישן כי נראה לי שהנושא מאד חשוב מעניין ויכול לעזור לרבים.

הסתכלתי במספר מכשירים לבדיקת ליקייג' ואני דיי משוכנע שהווסת הינו וסת לחץ רגיל, כמו שדניאל אמר, כזה שניתן לקנות בכל חנות שמוכרת ציוד ללחץ אוויר.

יוסי, לפי דבריך, נגד זרימה טורי הוא לא האלמנט המצוי בתוך כל ווסת לחץ אוויר?

לגבי המכשירים עם שני השעונים- להבנתי מדובר בשעוני לחץ רגילים, אלא שאת הסקאלה של אחד מהם כיילו באחוזים. למיטב הבנתי שנייהם יזוזו בדיוק באותו האופן (אם הם אותו שעון לחץ). יש כאלו מכשירים עם שעון אחד שיש עליו גם סקאלה של לחץ וגם אחוזים. ולכן המשמעות היא שכאשר הלחץ יורד אל מתחת סף מסויים בהתאם לכיול הסקאלה יודעים בכמה אחוזים ירד הלחץ ואין מדובר במדידה אמיתית של הפרש לחצים.

מה דעתכם?

כדאי לבנות כזה מכשיר ולהשוות אותו עם ליקייג' טסטר?

פורסם

אביב, לא החזקתי אף פעם מכשיר כזה ביד. היות ואתה כבר יודע היכן אני גר, קפוץ עם אחד וננסה למצוא את מיקום ההתנגדות.

יש בוודאי בשוק ווסתי לחץ רגישים ומדויקים - השאלה אם הם לא יקרים במידה שמעקרת את התועלת באילתור.

חוץ מזה יתכן שווסת יזייף באופן קבוע או שיהיה לו תחום מת רחב, ומצב אחרון זה אינו רצוי כמובן.

ההצרות לדעתי איננה חלק מווסת סטנדרטי - הרי לשימושים רגילים היא מפריעה לזרימה חופשית.

יוסי

פורסם

יוסי אין ברשותי מכשיר כזה לצערי.

מה שכן קראתי את ההסבר הבא:

http://en.wikipedia.org/wiki/Leak-down_tester

משם עולה שכל הרכיבים סטנדרטיים. בין השעונים ישנה היצרות בקו ואין תקן לקוטר החריר, לכן ההבדלים בין מכשירים מיצרנים שונים.

בפועל כל החיבורים יושבים על מין סעפת כזו (במכשירים שכוללים שני שעונים בלבד), ככל הנראה ההיצרות נמצאת במרכזה בין שני השעונים. בנוסף מוסבר שם שבשעונים הפשוטים יש רק ווסת.

ראה גם את התמונות והקישורים הבאים:

http://www.motorcycleproject.com/motorcycle/text/leakdown.html

http://www.shop.com/op/aprod-p44657775-k24-g1-~cylinder+leakage+tester-nover

בקישור האחרון יש למטה עוד סוגי מכשירי בדיקה שניתן ללחוץ עליהם כדי לקבל תמונה מוגדלת.

חסר לי ידע בפיסיקה ולכן לא הצלחתי להבין מדוע דרושה ההיצרות בין שני השעונים. אם ממילא את הקריאה מבצעים רק על אחד השעונים ולא שמסתכלים על שנייהם ואז מחסרים אחד מהשני.

אם מישהו שיש לו נסיון עם המכשירים האלו יכול להעיד אם יש יתרון במכשיר עם שני שעונים לעומת מכשיר עם שעון אחד נשמח לשמוע.

בכל מקרה אם מדובר בווסת פשוט ומעבר צר באמצע הקו לא נראה לי שיש בעיה לבנות את זה. מה דעתך?

פורסם

טוב קרציה, כל פעם שאזדקק למישהו במאבק עם הרשויות, ראה עצמך כמגויס.

נדמה לי שאתה מבין יותר באלקטרונים , אז הנה המעגל האנלוגי:

1 - ווסת הלחץ הוא מקור מתח ישר מדויק. הוא מסוגל לספק זרמים בטווח מסוים ללא שינוי במתח המוצא.

2 - ההצרות המפורסמת היא נגד מלופף מדויק (כזה שלא משנה את התנגדותו בשינויי טמפרטורה).

3 - התנגדות הצילינדר, הבוכנה והשסתומים שבו הם נגד נוסף המחובר בטור לנגד המדויק. התנגדות זו איננה ידועה, ואותה מנסים להעריך, כמדד לתקינות המנוע.

4 - שעון הדליפה הוא וולטמטר המחובר על פני הנגד הנמדד - מערכת הצילינדר הנבדקת.

5 - שעון נוסף, אם קיים, הוא לעצלנים וחוסך בסך הכל כיול של המכשיר בכל בדיקה, כל תפקידו הוא למדוד את לחץ האוויר ביציאת הווסת, נניח וולטמטר נוסף המודד במדויק את מתח מקור המתח הישר.

כעת, ככל שהנגד הנמדד (הצילינדר במנוע) הוא בעל התנגדות נמוכה יותר, כך יתבזבז יותר מתח על הנגד המדויק (ההצרות) ושעון הדליפות ימדוד לחץ יותר נמוך - כנראה ששם הסקלה אדומה או משהו כזה.

ההצרות היא כל התנגדות רצינית לזרימה. במאמר הציעו לסתום בעזרת אפוקסי את הניפל ביציאת הווסת ולאחר שהחומר התקשה, לקדוח בו קדח של 1 מ"מ.

כל הסוד בהתקן כזה הוא יציבות של ווסת הלחץ בטווח רחב של לחצי אוויר במדחס, ויכולת לשמור על לחץ היציאה גם כשבודקים צילינדר דפוק המושך הרבה אוויר.

חוץ מזה כדי להעריך את טיב הצילינדר יש להשתמש בקנה מידה אובייקטיבי כלשהו, ולכן המלצתי על כיול חד פעמי מול מכשיר מדויק, בעדיפות מעבדתי אבל ניתן להסתפק גם במכשיר קנוי.

אם אתה כבר בונה כזה, תכין לך 'מדמה צילינדר סטנדרטי' כלומר ניפל שיתברג לקצה הצינור ושהנקב שלו ידמה דליפה של נניח 10%. כך לא תצטרך לחזור מדי פעם ולכייל מול מכשיר אחר, ה'מדמה' יראה מיד אם הווסת עומד לצאת לגימלאות, וגם תחסוך את הצורך בשעון נוסף.

יוסי

פורסם

יוסי אתה בחור מוכשר, נראה שההסבר החשמלי באמת הועיל. עכשיו באמת הבנתי את פשר העניין. נראה אם כך שאין בעיה לבנות מכשיר כזה בעלות נמוכה בהרבה מקניית אחד מוכן.

לשימושם של כל המעוניינים.

פורסם

עניין הדיוק הוא בדיוק הסיבה מדוע בספרות טכנית של היצרן לא מוזכרת בדיקת דליפות כלל.

ובאמת, גם אני חושב שדיוק לא הכרחי כאן, מכוון שאנו מחפשים בבדיקה זו הפשרים בין צילינדרים ואת הכוון בו דליפה גבוהה מהסביר דולפת, קרי שסתומים, טבעות בוכנה ומערכת קירור.

בדיקה זו לבדה לא תיתן שיקוף למצב המנוע ללא בדיקת קומפרסייה.

• תוכן חדש...