Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במסגרת פרוייקט כלים למכונאים diy שלי, בניתי שעון לבדיקת קומפרסיה הפוכה.

לקחתי שעון לבדיקת לחץ מזגנים שברשותי ובקצוות 2 הצינורות שלו הברגתי הברגות שייצרתי(תמונה).

בהברגה ראשונה הלחלמתי מאריך לפלאג+ונטיל למזגן(סה"כ 15 ש"ח) ובהברגה השניה הלחמתי

מתאם זכר לקומפרסור+ונטיל למזגן(עוד כ 12 ש"ח).

חיברתי צד אחד לקומפרסור ביתי,צד שני לצילינדר שאני רוצה לבדוק(אחרי שווידיתי שהבוכנה ב tdc)

בונים לחץ של 100 psi בקומפרסור,פותחים את ברז השעון,נותנים ללחץ האוויר להכנס לצילינדר,

סוגרים הברז(עכשיו השעון מחובר לצילנדר וקורא את הלחץ בו) ובודקים את ירידת הלחץ בשעון

וכן את הדליפות(לאגן השמן,למערכת הקירור,שסתומים וכו)

שיהיה ערב טוב.

ארז

(תנו ת'דעת)

שעון לחץ הפוך.JPG

הברגות.JPG

בראבה SX 1.6 1997 גיר רגיל

פורסם
במסגרת פרוייקט כלים למכונאים diy שלי, בניתי שעון לבדיקת קומפרסיה הפוכה.

לקחתי שעון לבדיקת לחץ מזגנים שברשותי ובקצוות 2 הצינורות שלו הברגתי הברגות שייצרתי(תמונה).

בהברגה ראשונה הלחלמתי מאריך לפלאג+ונטיל למזגן(סה"כ 15 ש"ח) ובהברגה השניה הלחמתי

מתאם זכר לקומפרסור+ונטיל למזגן(עוד כ 12 ש"ח).

חיברתי צד אחד לקומפרסור ביתי,צד שני לצילינדר שאני רוצה לבדוק(אחרי שווידיתי שהבוכנה ב tdc)

בונים לחץ של 100 psi בקומפרסור,פותחים את ברז השעון,נותנים ללחץ האוויר להכנס לצילינדר,

סוגרים הברז(עכשיו השעון מחובר לצילנדר וקורא את הלחץ בו) ובודקים את ירידת הלחץ בשעון

וכן את הדליפות(לאגן השמן,למערכת הקירור,שסתומים וכו)

שיהיה ערב טוב.

ארז

(תנו ת'דעת)

למה דווקא 100 PSI?

מאיפה הנתון?

האם אין חשש שתעיף לכל הרוחות את הרינגים?

מסוקרן לשמוע

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
למה דווקא 100 PSI?

מאיפה הנתון?

אין חשש. הרינגים מסוגלים לעמוד בעומסים גבוהים הרבה יותר. 100PSI זה בערך הלחץ בתוך הצילינדר בנמ"ע לפני הצתת התערובת. (אטמוספרה אחת היא 14.7PSI. כשהמנוע יונק אוויר יש בסעפת תת לחץ = ~10PSI * יחס הדחיסה של המנוע, לדוגמה 10:1 = 100PSI).

אחרי ההצתה הלחץ הפנימי הוא בסביבות 2000PSI.

פורסם
למה דווקא 100 PSI?

מאיפה הנתון?

מסוקרן לשמוע

רון.

מצוין באתר טכני לועזי שמכניסים 100 psi

פורסם

מצטער לאכזב אותך, אך הכלי שבנית לא יבצע בדיקת דליפות צילינדרים כראוי.

לצורך כך אתה צריך שעון אחד או שנים + ווסת זרימה. לחץ האויר חייב להיות אחיד וקבוע למשך כל הבדיקה.

הנה, כך נראה מד דליפות צילינדרים.

staclt-2pb.jpgVSE202.jpg

נדרש שדרוג קל, תוסיף ווסת זרימה אכותי, וזהו.

נ.ב. הוספתי קובץ, המסביר איך לבצע בדיקת דליפות צילינדרים.

VS202.pdf

פורסם

דניאל,השעון שבידי הוא שעון למזגנים שאני בודק איתו וואקום -30- psi

כאשר אני סוגר את הברז הלחץ נשאר והוא לא דולף בכלל.

בשעון המקורי יש שעון אחד שמראה את הנפילה באחוזים.אז את זה אני מחשב בראש.

פורסם

ניסית כבר את הכלי?. לדעתי תגלה שהוא לא יהיה יעיל כל כך, אתה צריך לחץ אחיד , וזה תפקיד הווסת. ברז סטנדרטי לא יבצע את העבודה.

דליפה תמיד קיימת בצילינדר, כך שברגע שתסגור את ברז אספקת הלחץ, הלחץ יתחיל ליפול מייד. ולא תוכל לאמוד את אחוז הנפילה.

פורסם
מאיפה המתאם לפלאג?
תסתכל טוב בתמונה, זה נראה כמו מצת סטנדרטי שעבר הסבה - קידוח במרכז והלבשת תושבת ע"י הלחמת נחושת.
פורסם
מאיפה המתאם לפלאג?
זהו מאריך לפלאג שמשתמשים בו כאשר הפלאג נירטב משמן .ההלחמה היא הלחמת כסף.

פורסם
ניסית כבר את הכלי?. לדעתי תגלה שהוא לא יהיה יעיל כל כך, אתה צריך לחץ אחיד , וזה תפקיד הווסת. ברז סטנדרטי לא יבצע את העבודה.

דליפה תמיד קיימת בצילינדר, כך שברגע שתסגור את ברז אספקת הלחץ, הלחץ יתחיל ליפול מייד. ולא תוכל לאמוד את אחוז הנפילה.

לא עוד לא ניסיתי אותו,אני אנסה השבוע.

פורסם

שלום ובוקר טוב.

האילתור מתוצרת בית אינו נכון ולא יתפקד כהלכה, וגם ההערה של דניאל (הוספת ווסת לחץ) חלקית ולא מדויקת.

הרעיון בבדיקת דליפה הוא להזרים אוויר בלחץ מדויק דרך התנגדות ידועה וקבועה לתוך הצילינדר הנבדק. הלחץ הנמדד בצילינדר נמוך מהלחץ אותו מספק הווסת בגלל שישנו מפל לחץ על פני נגד הזרימה הטורי, וזאת בגלל שיש דליפה בצילינדר.

ככל שהצילינדר פחות אטום כך תגדל הזרימה דרך הווסת ונגד הזרימה, והלחץ השיורי בצילינדר יקטן, כלומר אחוזי הפרש הלחצים יהיו גדולים יותר (יותר מפל לחץ = יותר דליפה).

אין לי כזה אביזר ומעולם לא פרקתי כמוהו, אבל עיקרון הפעולה פשוט ובסיסי ולא תתכן מדידה ללא התנגדות מבוקרת, קבועה וידועה לפני השעון והצינור המוביל לצילינדר.

אני מניח שבהתקן קנוי קיימת הצרות (נגד זרימה) בתוך או כחלק מווסת הלחץ.

ההתקן המתואר במקור האנגלי מחייב כיול של שסתום המחט (ברז ההתנגדות), אחרת אין לו כל ערך. כמובן שאסור לשנות את הכיול והוא נשאר קבוע לכל הבדיקות. יהיה צורך לכייל אותו מול מכשיר קנוי מדויק (ועדיף מול מכשיר מעבדתי) ומאז אין לשנות את מצב הברז.

חוץ מזה, כל הכבוד ליוזמה.

יוסי

פורסם
שלום ובוקר טוב.

האילתור מתוצרת בית אינו נכון ולא יתפקד כהלכה, וגם ההערה של דניאל (הוספת ווסת לחץ) חלקית ולא מדויקת.

הרעיון בבדיקת דליפה הוא להזרים אוויר בלחץ מדויק דרך התנגדות ידועה וקבועה לתוך הצילינדר הנבדק. הלחץ הנמדד בצילינדר נמוך מהלחץ אותו מספק הווסת בגלל שישנו מפל לחץ על פני נגד הזרימה הטורי, וזאת בגלל שיש דליפה בצילינדר.

ככל שהצילינדר פחות אטום כך תגדל הזרימה דרך הווסת ונגד הזרימה, והלחץ השיורי בצילינדר יקטן, כלומר אחוזי הפרש הלחצים יהיו גדולים יותר (יותר מפל לחץ = יותר דליפה).

אין לי כזה אביזר ומעולם לא פרקתי כמוהו, אבל עיקרון הפעולה פשוט ובסיסי ולא תתכן מדידה ללא התנגדות מבוקרת, קבועה וידועה לפני השעון והצינור המוביל לצילינדר.

אני מניח שבהתקן קנוי קיימת הצרות (נגד זרימה) בתוך או כחלק מווסת הלחץ.

ההתקן המתואר במקור האנגלי מחייב כיול של שסתום המחט (ברז ההתנגדות), אחרת אין לו כל ערך. כמובן שאסור לשנות את הכיול והוא נשאר קבוע לכל הבדיקות. יהיה צורך לכייל אותו מול מכשיר קנוי מדויק (ועדיף מול מכשיר מעבדתי) ומאז אין לשנות את מצב הברז.

חוץ מזה, כל הכבוד ליוזמה.

יוסי

הבנתי יוסי.

אבל לפחות לאתר דרך שמיעה אם ומהיכן יש דליפה זה יכול לשמש.

דרך אגב כמה עולה כזה מכשיר בארץ?

פורסם

יוסי, מפירוק של מכשירים כאלו להחלפת ווסת (רגיש מאוד ונוטה להתקלקל), ההיצרות לדעתי היא חלק מהווסת, הווסת אגב אוניברסלי, וניתן לרכוש בכל חנות לאספקה טכנית וצנרת לחץ.

במכשיר מקורי, חובה לכייל את המכשיר בעזרת ברז הווסת, כל פעם מחדש, לפני כל בדיקה.

• תוכן חדש...