Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוות דעת על פיג'ו 206GTI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא לוקח צד בוויכוח אך מאוד מעניין אותי לדעת - קראתי באתר ישראלי שעורך מבחני רכב (מצטער שאני לא זוכר את שם האתר) כי אכן ה-206 GTI היא כבר לא אותו "אריה שואג" של פעם.

בשיחה עם חבר שמבין מאוד ברכבים (חולה הגה אמיתי שעשה קורסי נהיגת ראלי בצרפת, ועוד מני קורסים

שונים ומשונים) נאמר לי כי ה 206 GTI אכן לא מספקת את אותה הנאה שה 205 GTI סיפקה או 106 ראלי/GTI או כל "יצירה מוטורית כלשונו מבית הייצרן הצרפתי.

כמו כן זכור לי שמישהי פעם ביקשה ייעוץ והתלבטה בין 206 GTI לבין קליאו 172. כששאלתי אותו הוא החל לגחך וטען, בנימה מזלזלת אפילו, שה-GTI לא מתקרבת אפילו ל 172.

אשמח לקבל חוות דעתכם (מאלו שנהגו ברכבים אלו כמובן) ובייחוד ביחס להשוואתו עם ה-106 ראלי/GTI.

תודה רבה.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קשה להשוות בין מכונית שתוכננה בסוף שנות ה-90 (206) לבין מכונית שתוכננה בתחילת שנות ה-80 (205). ה-205 הייתה הרבה יותר RAW, כלומר מחוספסת וישירה. משקל של 700+ קילו, הגה כבד, בלי עזרים טכנולוגיים, בסיס גלגלים קצרצר ומעט אחיזה - היא הייתה מאוד "עצבנית" וקשה לנהיגה לנהגים מתחילים, וזה היה חלק מהקסם שלה. ה-206 הרבה יותר בוגרת, אוחזת, מאובזרת וטכנולוגית. היא חזקה יותר, קלה יותר לנהיגה מהירה - עולם אחר. להגיד לך את האמת? בכלל לא חושב שצריך להשוות ביניהן, כי הן פשוט מעולמות אחרים. ה-106, לעומת זאת, קרובה יותר ל-206 מהבחינות הללו, אבל גם היא קצת יותר ישירה ומחוברת, וזו בעצם הטרוניה הגדולה כלפי ה-206, שחלק מהחיבור הזה בין המכונה לנהג ירד מהדורות הקודמים. אך מה לעשות וזהו מחיר הקידמה.

בנוגע לקליאו מול 206, כאן מדובר בשתי מכוניות מדורות זהים, שלכל אחת היתרונות שלה. זה לא שהקליאו הרבה יותר מחוברת מה-206, היא פשוט עושה את רוב הדברים קצת יותר טוב, ומרגישה שלמה יותר כחבילה ספורטיבית. בסופו של דבר לרוב הנהגים לא בטוח בכלל שזה מה שישפיע על הבחירה. חלק יכנסו לקליאו וממש לא יתחברו לתנוחת הנהיגה המוזרה ולהגה המגודל. חלק יעדיפו את התזזיתיות שלה לעומת ה-206.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה רבה על תשובתך רוני.

בהמשך למה שכתבת "...וזו בעצם הטרוניה הגדולה כלפי ה-206, שחלק מהחיבור הזה בין המכונה לנהג ירד מהדורות הקודמים. אך מה לעשות וזהו מחיר הקידמה".

האם כוונתך רק ב"הגה מתקשר" פחות או גם במצערת פחות רגישה (אם אכן כך, אני רק מעלה שאלות) ועוד מכלול של דברים שנותנים תחושה של Fly By Wire?

אתמקד רגע בהיגוי. האם ניתן לשפר בדרך כלשהי את אותו חיבור בין מכונה לנהג ברכבים החסרים את אותו ה"הגה המתקשר" וכדומה? אני מודע לכך כי ניתן לשפר מכלולים רבים ברכב החל ממנוע דרך בלמים ועד... אך האם את אותה התקשורת בין הרכב והנהג (שאני מניח שמושפעת לא רק ממערכת ההיגוי אבל מתמקד בה) ניתן לשפר.

תודה רבה.

פורסם

תראה, כאן אנחנו נכנסים לדברים מאוד ממוקדים שמידת השפעתם על הרכב יכולה להיות שונה במצבים שונים, ויותר מזה - מידת החשיבות של כל אחד מהמרכיבים לנהג כלשהו תהיה שונה מאשר לנהג אחר. כל נהג מתייחס שונה לאיכויות ההיגוי למשל, או להתנהגות הרכב על המגבלות. יש כאלו המתייחסים לתקשורת הגה כאל משהו חיוני ויש כאלו שיסתדרו היטב גם אם ההגה לא מושלם, כאשר שאר המרכיבים טובים מספיק (לדוגמא - בקליאו ספורט זה כך, ההגה לא מספיק מתקשר, אבל החבילה כולה כן וזה מפצה, לטעמי).

"חיבור לנהג" זה מושג ערטילאי מעט. בגדול, אפשר לומר שככל שיש פחות פילטרים בין הנהג לרכב, כך החיבור גדול יותר. לפי התיאוריה הזאת חווית הנהיגה האבסולוטית היא נהיגה על... קארט. ואולי זה נכון, אבל בכביש אנחנו לא רוצים קארט, אנחנו רוצים משהו מעודן יותר ונשלט יותר במגבלות. לכן אנחנו זקוקים לפשרה מסוימת, וכל יצרן מספק פשרה אחרת ברכב שלו. יש כאלו שמתפשרים מעט בתקשורת הגה בכדי להעביר פחות ויברציות לא נעימות לידי הנהג ובכדי לאפשר פחות לחימת הגה. יש כאלו (ב.מ.וו M3 למשל) שמתפשרים על התקשורת והדיוק של ההגה לפני שעוברים את המגבלות, בשביל לקבל תקשורת טובה יותר מעבר להן.

אם אתה מתמקד במערכת ההיגוי אז התשובה היא שברוב המקרים קשה לשפר הגה לא מתקשר. ניתן לשפר את החדות והדיוק שלו במידה מסוימת (שינוי זוויות הגלגלים למשל) אבל מעבר לכך זה לא פשוט.

ובכל מקרה, כאשר מדובר ב-206 או ב-106 או בקליאו, עניין ההגה הוא לא מהותי, בשלושתן ההגה טוב בהחלט, כאשר בכל אחת יש יתרונות וחסרונות למשתנים השונים של ההגה (דיוק, חדות, מהירות, תקשורת, שטח מת וכולי).

ה"פחות חיבור" ב-206 לעומת ה-205, למשל, נובע הרבה יותר מפשטות הרכיבים, המשקל המופחת והעדר האמצעים הטכנולוגיים שבישנה לעומת החדשה. את זה לא ממש תוכל לשנות, ובכלל לא בטוח שאתה רוצה. 99 אחוז מהזמן אתה בוודאי תעדיף את העידון והאיכות של ה-206, וגם את האחיזה העדיפה וההתנהגות הבטוחה יותר.

לומר לך את האמת, תן לי עכשיו 205 ו-206 לנסיעת אקשן - בכלל לא בטוח שאבחר את הישנה... (גם בגלל שהיא בטח תתפרק לי באמצע הדרך :wink: )

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
אם אתה לא יודע לפחות אל תגיד שטויות. רק ב2002 נכנסה ה 206 לעולם ה מוטיפלקס שאני מסכים שבעייתי. השואל שאל על שנת 2000.

האם כניסת המוטיפלקס חופפת לכניסת הצג המרכזי ?

או שאין קשר בין השניים ?

האם השינוי הוא לא רק משנת 2003 ?

• תוכן חדש...