פורום משפטי - דיני תעבורה, נזקי גוף, ביטוח ושמאות רכב
קיבלתם דו"ח לא מוצדק? הייתם מעורבים בתאונה שלא באשמתכם? חושבים לתבוע את הביטוח על נזקי רכוש או גוף? נתפסתם נוהגים בשכרות, או במהירות מופרזת? בואו להתייעץ איתנו ונעזור לכם בכל נושא חוקי-תעבורתי.
כללי הפורום המשפטי
כדי שכולנו נוכל ליהנות מהפורום ולהפיק ממנו את המיטב, מצאנו לנכון להדגיש מס' כללים רלוונטיים לפורום המשפטי שמתווספים לכללי האתר.
רגע לפני שאתם מקישים על המקלדת ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים:
1. הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים של האתר ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי. פשוט קחו רגע ותקראו את הכללים.
2. האמור בפורום המשפטי לרבות האמור על ידי הצוות המקצועי שלו אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי הניתן על ידי עורכי דין. האמור בפורום המשפטי בא רק כדי לסייע ולתמוך במקרה או בבעיה כלשהי אך לא לתת פתרון מלא לבעיה משפטית.
3. כאשר זכיתם בדו"ח ואתם מבקשים ייעוץ בנוגע למה כדאי לעשות בנדון, יש לסרוק את הדו"ח ולצרף את הסריקה לשאלתכם.
פעמים רבות כלל לא ניתן לענות לעניין בהיעדר הדו"ח, וקצת נמאס לחזור בכל פעם מחדש על הפזמון "תעלה לכאן סריקה של הדו'ח".
אם האנונימיות חשובה לכם, כמובן שאפשר לצנזר את הפרטים המזהים בסריקה טרם העלאתה לכאן.
הדבר נכון גם לגבי שאר חומר החקירה שמצוי בידיכם - ככל שיש יותר ממנו, כך התשובות תהיינה מדוייקות יותר.4. אם אתם לא יודעים - אל תגיבו! עצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לגרום לנזק. אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם באמת מושג במה מדובר - אל תגיבו!
5. אסור לעורכי דין לפרסם עצמם בפורום זה ללא קבלת אישור בכתב ממנהל הפורום המשפטי. עורכי הדין היחידים הרשאים לדבר בפורום המשפטי בתוספת התואר המקצועי - עו"ד, הינם הספונסרים של הפורום הזה ומנהל הפורום המשפטי בלבד.
עם זאת, אם את/ה עו"ד ורוצה לרשום הודעה בפורום, זה כמובן אפשרי, בשמכם המלא או בכינוי או איך שתרצו אך לא תחת השם המקצועי שלכם לדוג': עו"ד יוסף יוסף או משרד עו"ד יוסף יוסף - זה מהווה פרסומת אסורה בקארספורום. כאמור, היחידים שיכולים "לדבר" כעו"ד בפורום זה הינם הספונסרים ומנהל הפורום המשפטי בלבד.
6. אם אתם עורכי דין ואינכם מתאפקים ומרגישים חייבים לבקר את מי מאנשי הצוות או מנהל הפורום המשפטי – הנכם נדרשים לעשות זאת בהודעה פרטית בלבד למנהל הפורום או למנהל האתר ולא על גבי הפורום. כאמור הפורום הזה איננו המקום לדיונים משפטיים והתפלפלויות בין עורכי דין אלא המקום לקבל סיוע ראשוני או הכוונה לגולשי האתר וחברי קהילת קארספורם.
7. כותרת להודעה, או "איך לרשום כותרת" הכותרת צריכה להכיל:
1. מהות הבעיה - או מהות העניין: למשל תעבורה/נזקי גוף/ביטוח
2. סוג הבקשה - המלצה/הבהרה או שאלה וכו'.
3. אין להשתמש בכותרת ובשרשור עצמו בסימנים מיותרים כמו ... או ??? וכיו"ב.
4. שאלה כללית - יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין.
8. המידע בפורום המשפטי ובכלל בפורום:
1. כל הנאמר בפורום הינו בגדר המלצה ו/או חוות דעת פרטית ואינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי הניתן על ידי עורכי דין
2. השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
3. הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
4. הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
הפורום המשפטי נוצר במטרה לאפשר לכותבים בו לחוות את דעתם כלפי סוגיות משפטיות שונות בצורה עניינית מחד, וקבלת ייעוץ משפטי ראשוני ובלתי מחייב מאידך.
כאשר כותב כלשהו מבקש עזרה או ייעוץ לגבי עבירה שלכאורה ביצע, מותר לענות לו באופן ענייני או לא להגיב, במידה ולדעתכם הוא העבריין השפל ביותר עלי אדמות.
זכרו: אין זה מתפקידו של הפורום לשפוט איש - בשביל זה הוקמה מערכת בתי המשפט.הודעות שיחרגו מהכלל הזה, ובפרט הודעות שיש בהן משום הטפת מוסר, תימחקנה.
משתמשים שיעברו באופן עקבי על הכלל הזה יוכנסו למעקב.
הערה: הצוות המקצועי של פורום זה, הינו בעל ניסיון והרבה רצון טוב לתרום לקהילת קארספורום. מי שרוצה ייעוץ אישי מוזמן לפנות לספונסרים של הפורום או למנהל הפורום ישירות במייל או בהודעה פרטית. פניות כאלה לא יפורסמו בפורום והצוות המקצועי יעשה כל שביכולתו לחזור אל הפונים בהקדם.
10,148 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
יש לי רכב אספנות, שמן הסתם אני נוסע בו פעם בשבוע בערך. את כל הזמן הנותר"בין לבין" הוא חונה באותו המקום- כאשר הוא יוצא הפרייבט ליסינג שלי תופס את המקום במקומו, מכוון שמדובר במקום הנח לחניה של האוטו הגדול. בזמן האחרון העיריה התחילה להציק לי: פעמיים הדביקו לי מדבקות פינוי, ועכשיו גם קיבלתי בדואר רשום דרישה לפנות את הרכב "הנמצא ברשות הרבים"! כאמור- הרכב עם הביטוח וטסט בתוקף ונוסע פעם בכמה זמן, ואף רואים שהחלונות שלו נקיים- את כל האוטו לא ניתן לנקות תדיר מדי כי: הוא גדול, וגם חונה במקום שכל שניה תופס אבק מכוון שיש בניה בסביבה. עד כאן הסיפור- והשאלה שנשאלת: במידה ואיזה "חכם" יחליט בכ"ז לגרור לי את האוטו- מותר להם? -ושוב: האוטו עם הטסט וביטוח בתוקף! האם יש מגבלה כלשהיא לחניה ממש…
הודעה אחרונה מאת שרגאמן, -
שאלות ביטוח
מאת קומנט- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
1. האם היעדר תביעות הוא עבור בן אדם ספציפי, או עבור רכב ספציפי ? 2. במידה וברכב יש שני נהגים מורשים, ולכל אחד היסטוריית תביעות שונה, נניח לאחד אין תביעות כלל, ולשני יש תביעה/ות, איזה היעדר תביעות אנו אמורים להציג למבטח ? (הכוונה היא לא מה כדאי לנו להציג אלא מה ע"פ חוק/תקנה עלי להציג) 3. כיצד ניתן להציג לדרישת המבטחת היעדר תביעות של 3 שנים כאשר הרכב בבעלותי רק שנה ואין לי רכבים נוספים ? 4. בהמשך לשאלה הקודמת, במידה ובבעלותי רכב נוסף, האם ההיסטוריה שלו יכולה להיות רלוונטית ? 5. פונטו גרנדה 08, לעיתים מוקדם בבוקרים הקרים, קשה לא להתניע, ואילו בבקרים קרים מוקדים אחרים מתניע כמו שד, כאשר קשה לו להתניע הכוונה היא שאני כמעט ולא שומע את המנוע בע…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
גריטת רכב שנת 92 1 2
מאת Yaniv5- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום , אני מקווה שאני שואל במקום הנכון . רציתי לדעת מהי הדרך הנכונה ביותר עבורי "להזדכות" על הרכב ? ולהלן הפירוט : יש לי פיגו' 309 , שנת 92 שעברה אלי במשפחה לפני יותר מחצי שנה . במכונית הושקעו עד כה יותר מ 2,500 ש"ח לפני הטסט , כהכנה לטסט ויישור קו טכני לפני שאני מקבל את הרכב ( נוסף על עוד כ 1000 ש"ח אגרת טסט ) . חודש אחרי שקיבלתי את הרכב כבר השקעתי כ 600 ש"ח על שיפוץ קרבורטור , ועד 200 ש"ח על תקלה במאוורים . המוסכניק שמטפל ברכב המליץ לי להיפטר מהרכב בהקדם כי ימיו ספורים ( כנראה בעיה בראש מנוע ) ואין טעם להשקיע בו עוד כסף . בנתיים הרכב עוד חי ( טפו טפו ) נוסע די בנוחות , אבל שותה דלק כמו טנק סובייטי (1/5 וזה עוד לאחר שיפוץ ה…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלומ שלומ, קיבלתי לאחרונה דוח תנועה על עבירה של שימוש במכשיר סלולארי ללא דיבורית, בעוד שהשתמשתי בנגן מוזיקה להעביר מוזיקה ברכב, הצגתי בנוספ לשוטר את אופן הפעילות במכשיר וכך שהוא מחליפ מוזיקה ברכב. שאלתי היא האם קיים איזושהו סעיפ עבירה על שימוש בנגן מוזיקה או שזה עדיין נמצא מתחום האפור, מפני שאיך שאני רואה את זה, הפעולה זהה לשינוי מוזיקה ברדיו או החלפת דיסק ברכב מתוכ קייס דיסקימ שתסתכל עליו תוכ כדי נסיעה?.. נמנעתי מלהיכנס לויכוח/דיון עמ השוטר מפני שהייתי בדרכ למבחנ באוניברסיטה אבל העניינ הרלוונטי הוא האמ יש לי קייס להגיש בקשה לביטול הדוח או למשפט?. תודה ויומ טוב, כושתאר
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום רב, הבוקר גררו לי את המכונית מרחוב המעון בת"א. הרכב חנה איפה שהסיטרואן האדומנ חונה בתמונה המצורפת (רבע שעה לפני...:/ ) אגב, הרכב האדום קיבל דו"ח חנייה ע"ס 250 ש"ח ולא גרירה... על הדו"ח כתוב - חנייה בנגוד לתמרור (55) הלא הוא, תמרור אין חנייה. הבעיה במשפט שלעיל הינו שלא קיים תמרור כזה ברחוב !! כמובן שצילמתי את הרחוב לכל אורכו ומכל הכיוונים. למי אני פונה? מהי הדרך הטובה ביותר לערער? תודה מראש! גיא.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בוקר טוב, יש לי כמה שאלות לגבי תאונה שהייתה לי היום. אוקי אז ככה, אני נהג חדש, נגמר לי המלווה לפני כמה ימים, אין לי ביטוח חובה על הרכב של אבא שלי אבל לאבי יש ביטוח חובה + צד ג' . קבלתי את המסמך של הביטוח שאני צריך לשלם, אבל עדיין לא הספקתי לשלם (בגלל שאני חייל). נעבור לסיפור : נסעתי היום בבוקר (שבת) לחנות, בדרך הגעתי לכיכר עצרתי בשביל לתת זכות קדימה. האוטו מאחורי עצר, החליק ונכנס בי מאחורה. הנהג של הרכב שנכנס בי, הודה בפניי שהוא אשם ושרכבו לא הספיק לעצור. החלפנו פרטים והוא אמר שהוא יפנה לחברת ביטוח כי הרכב הוא רכב עבודה, לרכב שלו נשבר הפגוש הקדמי (סיטרואן ברלינגו) . לרכב שלי לא קרה שום דבר, חוץ מקמט קטן שלא שמים לב אליו בכלל (ניסן סרנה) . אז השאלות …
הודעה אחרונה מאת ישה, -
כרגע אני נוסע על גיפ (סופה) אבל יש לי שאלה על בילשטיין אולי לחבר'ה המשפרים יש תשובה בישבילי ליפני חודש קניתי מאספיר (סדנא לשיפור\שדרוג גיפים למי שלא מכיר) 4 בולמי בילשטיין לגיפ בעלות של למעלה מ2700 ש'ח אחרי שבועיים נשבר לי בולם אחד לקחתי אותו לאספיר בדקו במעבדה אמרו שלא יודעים ממה הוא נשבר ובגלל זה אין אחריות. אחרי הרבה דיבורים ושרשור ענק על זה בפורום באתר גיפים וגם תגובה של אספיר אין שום חדש ולא מוכנים להחליף, כבר כמה בעלי גיפים כתבו שהם את הרומן שלהם עם אספיר סיימו ואני לא מבין למה אספיר כלכך עקשנים לא להחליף בולם אבל להפסיד כמה לקוחות זה הם מוכנים אחרי הרבה מחשבות הועלו גם הצעות אולי בכלל אספיר קונים את הבולמים מבילשטיין בלי אחריות או משהו כזה במיר יותר …
הודעה אחרונה מאת JEEP סופה, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מי שמכיר את הכביש של הבית קברות שמוביל לאיזור תעשיה הקלה/כבדה של אשדוד דרך הכניסה הדרומית יודע משהו על המצלמות שהתקינו על העמודי תאורה? 4 מצלמות על עמוד תאורה 2 מצלמות לכל כיוון... מישהו יודע מה הם המצלמות האלה אם זה מצלמות אבטחה של "אלתא" או משהו או האם זה מהירות..? כי נהגתי שם קצת מהר את האמת יותר מידי במהירות והמהירות המותרת שמה זה 70.. תודה..
הודעה אחרונה מאת בני ארוך, -
בעלות קודמת
מאת kn171010- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
קניתי רכב לפני יומיים שזה היה אמור להיות יד ראשונה ופרטי, אבל אחר כך גיליתי במשרד הרישוי שזה ליסינג, מה אני יכול לעשות עכשיו ובלי לרדת על אם אפשר...
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
- 2 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אספר בקצרה: קנינו רכב ממגרש (...) המוכר ברמאות לא סיפר שא"א לעשות העברת בעלות. רק לאחר הקניה הוא אמר שעוד מס' ימים תעשה העברה כיוןן שבעל הרכב צריך לסיים לשלם חוב. במשך שנתיים (!!!) הוא משך אותנו בלך ושוב עד שעיכלו את הרכב. לאחר מס' איומים עליו ועל בעל הרכב שנתבע אותו הוא שחרר את האוטו אבל אז התברר שהוא משכן את הרכב לבנק (יש לו חוב של 28000ש"ח) וכרע הוא במשא ומתן איתם על פריסת תשלומים. הציעו לנו הצעות שונות. שאלתי: האם כדאי לתבוע אותו בבית משפט לתביעות קטנות? מה נרוויח? מי יאכוף את ביצוע הפסק דין? האם נפסיד מכך משהו? האם יש אפשרות לידע את הבנק בסיפור? אשמח לקבל תשובות ועזרה!
הודעה אחרונה מאת d300, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 14 אלף צפיות
מכירים את התופעה - רכב חונה בחניון מסודר במקום אסור, בעל החניון מדביק על הרכב מדבקה המיידעת את בעל הרכב על קלקלתו. מדבקה זו לעיתים מודבקת במקומות אסטרטגים ואף די קשה להסרה. הצ"ח של ח"כ מגלי והבה באה לאסור על הדבקה זו. העובר על חוק זה צפוי לקנס של 500 ש"ח.
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
- 0 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
קיבלתי דוח חניה. התמרור האוסר לא הוצב בצד שבו חניתי אלא בצד השני, אך בצד שבו חניתי הוצב תמרור במרכז הצומת שלפניו. כלומר: הגעתי לצומת T פניתי ימינה וחניתי בצד השמאלי. התמרור הוצב במרכז הצומת על הקיר. חשוב לציין כי לאחר הצומת יש עמוד עם שילוט של רחוב חד סיטרי אך משום מה בחרו להציב את התמרור האוסר חניה על קיר ולא על העמוד הנ"ל. א. האם צומת מבטל תמרור גם כשהוצב בצומת עצמה? ב. האם ניתן לטעון להטעיה עקב חלוקת התמרורים?
הודעה אחרונה מאת yeyaka, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
פסק דין מאלף ומעלף , בו עירית הרצליה וחבורת עורכי דין שפעלו בשמה , תשלם 50000 אלף ש"ח פיצוי ועוד 20000 אלף ש"ח הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד , לאדם שכנגדו בוצעו פעולות עיקול , על חוב חנייה של 70 ש"ח שאותו לא קיבל התובע לידיו . אומנם מקרה מיוחד אבל יש בו כדי להביא תקווה לאלה שהעיריות ועורכי דין מטעמם , מנסים לגבות חובות שכבר התיישנו. http://www.lawdata.co.il/UpLoad/PsakDin/729460.rtf
-
- 10 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
תופעה מרגיזה! אתם חוזרים אל רכבכם אחרי בילוי וראו זה פלא, רכבכם הפך לעמוד מודעות. במקרה הטוב מדובר על עלון פרסום("פלייר") המוצמד אל תחת מגב השמשה, ובמקרה הגרוע על כרטיס ביקור המוצמד אל חלון הדלת. במידה והבחנתם מבעוד מועד בכרטיס הביקור, והצלחתם לשולפו, יצאתם בזול. אך אם לא הבחנתם בו, פתחתם את החלון, יתכן וכרטיס הביקור שוכן כרגע בינות למסילות החלון בתוך דלת הנהג. מכאן הדרך קצרה אל הזגג מאחר והמנגנון התקלקל לו. בשני המקרים, מתחת למגב וצמוד לחלון, כשהבחנתם בהם, מצאו דרכם דברי הפרסום אל השטח הציבורי כדבר זיהום ולכלוך סביבתי. (כל זאת גם בלי לגעת בנושא כרטיסי הביקור באילת של "מכוני העיסוי", בין אם אתם דתיים ובין אם לאו). הקנס שיושת על עובר עברה זו - 1.5K ש"ח.
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לפני חצי שנה נסעתי בכביש דו נתיבי והאטתי לקראת רמזור שהתחלף לאדום (לא היו לפני רכבים). נהג בנתיב שלידי החליט שבא לו להיות ראשון ברמזור, אז הוא נדחף לפניי לרמזור (שעדיין אדום) ומיד בלם על קו העצירה...והופ הנה לה עוד תאונה לסטטיסטיקה. לא רק שהנבלה התפרץ לי לנתיב, מיד לאחר ההתנגשות (כולה נזק פח של 1,000 ₪) הוא גם פותח את הדלת, נשכב על הכביש וצועק "אמבולנס".... המשטרה הגיעה קצת אחרי זה. כולי כועס ועצבני במשרד של העו"ד (כועס כי הנבלה עובד על כולם ולי יש שלילה על תנאי, ועצבני בגלל השכר טרחה של העו"ד) אני דורש לעשות הכל כדי להציל לי את הרישיון. העו"ד שאל אותי אם אני רוצה לעשות שחזור של התאונה בתלת מימד? "מה? מה זה?" שאלתי. "משהו שיכול לעזור כדי להוכיח לשופט שלא רק…
הודעה אחרונה מאת smallars, -
פקחים משועממים
מאת oorenn- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכם,לפני 4 חודשים קיבלתי קנס על שמיעת מוזיקה בשעה 1:30 בלילה בסך 290 ש"ח. מאז אני מקפיד לא לשמוע בווליום גבוה מעבר לשעה 11.. הקטע הוא שיש לי שאלה,אם אני שומע בשעה 10:30,יש סיכוי כלשהו שלפקח ולשוטר שלידו יהיה משעמם ויחליטו שהשעה 11 ויתנו לי דוח על שמיעת מוזיקה ? מנהסתם לפי החוק התשובה היא לא,אבל שוטר\פקח יכול להבליג על החצי שעה או ה20 דקות האלה ולמלא דוח על מנת להשלים את הפנקס דוחות שלו.. כי לפי מה שהבנתי לפקחים יש פנקס דוחות שהם אמורים להשלים תוך X זמן.( האם אני צודק) ?
- 8 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
היום נתקלתי לתומי ליד הבית, ברכב אשר על החלון הקדמי מודבקת מדבקת טסט יחידה משנת 2004... הרכב יחסית חדיש, נוסע (אין מצב שעומד). שאלתי היא - האם קיימת חובת הדבקת מדבקת הטסט (לפחות זה האחרון) ע"ג השמשה הקדמית ? מה דינו של הנ"ל, מבחינת החוק, אם בכלל (העונש) ? כל זאת בהנחה שלרכב יש רישוי בפועל, כמובן.
הודעה אחרונה מאת blackice, -
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
נתקלתי באדם שגררו לו את הרכב בתל אביב. שילם 200 ש"ח כדי לשחרר וקיבל חשבונית מודפסת מראש על 168 ש"ח. עוד מישהו נתקל בזה ויש לו ראיות (את החשבונית ואת השובר של האשראי או התדפיס החודשי עם ההורדה). יש לי תחושה שהמגרש עושה קומבינה ומרמה גם את מס הכנסה וגם את המסכנים שגררו להם ואם זה נכון - אז מדובר בקומבינה נאה.
הודעה אחרונה מאת elkmino, -
- 7 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני כרגע בשלילה מנהלתית שתסתיים ביום שלישי הקרוב. השאלה שלי היא האם אפשר לנהוג אל תחנת המשטרה ביום סיום השלילה? ואם כן אז מה אני עושה אם עוצר אותי שוטר? תודה
הודעה אחרונה מאת זיו עוד, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
רציתי לדעת, האם יש מצלמות מהירות במנהרות הכרמל? תודה רבה לעונים!
הודעה אחרונה מאת דני זומרשטיין, -
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
לאחרונה אני נתקל יותר ויותר בקלנועיות (הנהוגות עפ"ר) ע"י אנשים מבוגרים, הנוסעים להם בנחת בכבישים, בכל מיני דרכים (גם ברחובות "שקטים" וגם בכאלה "סואנים"). ממה ששמתי לב - חוקי התנועה לא כ"כ ברורים לנהגים אלה (ולפעמים החוקים הינם המלצות בלבד). האם מישהו יכול לעשות בבקשה סדר בנושא (מותר / אסור, איפה מותר...?) אגב-האוגר עליי.
הודעה אחרונה מאת אוקסימורון, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום! במקרה שלי יש ביטוח צד ג' והייתי מעורב בתאונה שבה רכב אחר נכנס בי מאחורה וגרם נזק רב(התאונה הייתה באשמתו וגם יש עדים), אך הבעייה היא שלו אין אף ביטוח למעט אולי חובה, ולי יש רק ביטוח צד ג'. רציתי לשאול אם הביטוח צד ג שיש לי מכסה את התיקונים לרכב שלי או שלא? ואם לא מה עליי לעשות כדי להשיג את הפיצוי על התיקונים? תודה!
הודעה אחרונה מאת עו"ד אסף שמיר, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
לחברי הפורום שלום, לפני כמה חודשים נסעתי ברכב של ההורים שלי בכביש בין עירוני ולצערי צולמתי ע"י מצלמת מהירות, ואבא שלי קיבל את הקנס (750 ש"ח+8 נק') מכיוון שהרכב רשום על שמו. אחרי ששלחתי אליהם טופס הסבת אשמה, ועברו כמה חודשים טובים היום סוף סוף קיבלתי אישור לכך שהקנס עבר להיות על שמי. עכשיו זה הקנס הראשון שקיבלתי אי פעם (אני בן 23 ויש לי רישיון מגיל 17). השאלה שלי היא העם אני יכול לפנות אל המשטרה על מנת שיפחיתו לי את הקנס או אפילו ימירו לי אותו לאזהרה? ועם כן איך ניתן לעשות זאת? תודה מראש לעוזרים
הודעה אחרונה מאת blackice, -
- 2 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם בחודש ינואר הקרוב ימלאו לי שנתיים מאז הוצאתי רישיון, כעת אני מוגדר נהג חדש. לפני מספר ימים קיבלתי את הספח + אגרה לבקשה לתשלום 175 ש"ח ואז אני מקבל את הרישיון ללא מגבלות של נהג חדש. חבר שלי אמר שברגע שקיבלתי את הספח הזה ושילמתי אני כבר יכול להוריד את השלט נהג חדש וגם להסיע יותר מ 2 אנשים, גם אם לא הגיע התאריך בו ימלאו לי שנתיים מרגע שהוצאתי את הרישיון. האם הטענה שלו נכונה? ברגע שאני אשלם את האגרה כבר אוכל להוריד את השלט ולהסיע אוטו מלא או שרק מהתאריך בו ימלא לי שנתיים? תודה!
הודעה אחרונה מאת TALAZ, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
קיבלתי לתיבת הדואר שלי בבית 2 דוחות תנועה שניים כלומר מוגדלים בעקבות כפל קנס מאחר ולא שילמתי את הדוחות המקוריים בזמן. אבל מה.... את הדוחות המקוריים המשטרה שולחת בדואר רשום שאותם לא קיבלתי כלל. לאחר בירור עם המוקד של המשטרה אם לא לקחתי את דבר הדואר הרשום מבחינתם כאילו כן לקחתי, כלומר גם אם המכתב חזר לשולח (למשטרה) מבחינתם כן לקחתי ופשוט התעלמתי. גם מחלקת הדוורים אכן יכולה לאשר שלא אספתי את המכתבים אך מבחינתם הבעיה היא שלי (שוב אני אומר: לא קיבלתי שום פתק של דואר רשום) אני אמנם אשם בעברות התנועה הללו ואיני מתחמק מלשלם ולא מהנקודות אבל אני לא מוכן לשלם כפל קנס בגלל טעויות שלא שלי. מה גם שאיבדתי את הזכות לבקשה להשפט וכן להעביר את הנקודות על שם מישהו אח…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בפורום הכללי התעוררה השאלה לגבי הזכות לבקש בדיקת דם במקרה שהינשוף מראה על שכרות. האם הנהג רשאי לדרוש בדיקת דם או שזה נתון להחלטת השוטר בלבד?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רב. בתור נהג חדש וצעיר התעוררה אצלי השאלה לאחר שאושר החוק של "רף שכרות מחמיר" לנהגים צעירים - מה קורה במידה ומכשיר הינשוף לא כויול כראוי? או שנשארו שם שאריות מנבדק קודם? במצב הזה כל טיפת אלכוהול הכי קטנה(שלא קשורה אליי) תסמן אותי כעבריין שנהג בשכרות. עד כה לא נעצרתי לשום בדיקה כללית או בדיקת שכרות, אבל הנושא מדאיג אותי מכיוון שאני יודע שיום יבוא ויבדקו אותי. מה עושים במצב שהואשמתי על לא עוול בכפיי? הבנתי שבקשה לבדיקת דם נתונה לחסדיי השוטר בלבד(ובתור נהג צעיר וחדש אני עשוי להיענש בצורה מאוד לא אמפתית). תודה רבה! שבת שלום וחג שמח יונתן
הודעה אחרונה מאת TT, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
סבא שלי נעצר השבוע במקרה על ידי שוטר שהודיע לו חגיגית שהוא כבר 10 שנים בשלילת רישיון ולפי הרישום של המשטרה הוא נחשב לעבריין כבד לפי התיק שלו. המקרה הזה כבר קרה בעבר כאשר במשטרה הפילו דוחות של אדם אחר על סבא שלי בגלל שהחליפו בין 2 הספרות האחרונות בתעודת הזיהוי. הפעם השוטר אמר לסבא שלי להגיע לתחנת משטרה ברחוב שלמה בת"א, ושם נאמר לו ללכת לבית משפט לתעבורה ברחוב שוקן עם איזה מספר דו"ח או משהו כזה. לא נאמר לו לאן ללכת או למי לפנות בבית המשפט. מה שכן ברור לנו זה שסבא שלי לא ביצע עבירות תנועה כנראה בעשור האחרון, ושכל שנתיים הוא מקבל לבית שלו מכתב ממשרד הרישוי לחידש את רישיון הנהיגה שלו (בגלל הגיל זה כל שנתיים). מה שאומר שסביר להניח שאין לו נקודות שמונעות ממנו חידו…
הודעה אחרונה מאת עו"ד ליאור ליברמן, -
- עוקב אחד
- 38 תגובות
- 24.5 אלף צפיות
שאלה קטנה, אם מותר לשתות או לאכול בנהיגה. כמובן לא לשתות אלכוהול. יותר אם אני קם בבוקר ורוצה לשתות איזה XL שיעיר אותי תוך כדי נהיגה, זה חוקי? ואם לא, ובכל זאת עשיתי ושוטר עצר אותי בגלל משהו אחר אבל ראה פחית פתוחה באוטו, הוא יכול לפי החוק לקשר את זה אליי? תודה
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
לפני כמה זמן ראיתי טופס ששלחו לי לפני חצי שנה בארך, ורשום שהדפיסו אותו ב 02/06/2010 התקשרתי כדי להירשם אבל הם כבר לא רושמים מה אני צריך לעשות? כי רשום: אי ביצוע ההשתלמות תוך 6 חודשים מיום הדפסת הודעה זו, יגרור עיכוב רשיון הנהיגה שלך. תודה על עזרה
הודעה אחרונה מאת Michael.R,