פורום משפטי - דיני תעבורה, נזקי גוף, ביטוח ושמאות רכב
קיבלתם דו"ח לא מוצדק? הייתם מעורבים בתאונה שלא באשמתכם? חושבים לתבוע את הביטוח על נזקי רכוש או גוף? נתפסתם נוהגים בשכרות, או במהירות מופרזת? בואו להתייעץ איתנו ונעזור לכם בכל נושא חוקי-תעבורתי.
כללי הפורום המשפטי
כדי שכולנו נוכל ליהנות מהפורום ולהפיק ממנו את המיטב, מצאנו לנכון להדגיש מס' כללים רלוונטיים לפורום המשפטי שמתווספים לכללי האתר.
רגע לפני שאתם מקישים על המקלדת ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים:
1. הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים של האתר ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי. פשוט קחו רגע ותקראו את הכללים.
2. האמור בפורום המשפטי לרבות האמור על ידי הצוות המקצועי שלו אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי הניתן על ידי עורכי דין. האמור בפורום המשפטי בא רק כדי לסייע ולתמוך במקרה או בבעיה כלשהי אך לא לתת פתרון מלא לבעיה משפטית.
3. כאשר זכיתם בדו"ח ואתם מבקשים ייעוץ בנוגע למה כדאי לעשות בנדון, יש לסרוק את הדו"ח ולצרף את הסריקה לשאלתכם.
פעמים רבות כלל לא ניתן לענות לעניין בהיעדר הדו"ח, וקצת נמאס לחזור בכל פעם מחדש על הפזמון "תעלה לכאן סריקה של הדו'ח".
אם האנונימיות חשובה לכם, כמובן שאפשר לצנזר את הפרטים המזהים בסריקה טרם העלאתה לכאן.
הדבר נכון גם לגבי שאר חומר החקירה שמצוי בידיכם - ככל שיש יותר ממנו, כך התשובות תהיינה מדוייקות יותר.4. אם אתם לא יודעים - אל תגיבו! עצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לגרום לנזק. אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם באמת מושג במה מדובר - אל תגיבו!
5. אסור לעורכי דין לפרסם עצמם בפורום זה ללא קבלת אישור בכתב ממנהל הפורום המשפטי. עורכי הדין היחידים הרשאים לדבר בפורום המשפטי בתוספת התואר המקצועי - עו"ד, הינם הספונסרים של הפורום הזה ומנהל הפורום המשפטי בלבד.
עם זאת, אם את/ה עו"ד ורוצה לרשום הודעה בפורום, זה כמובן אפשרי, בשמכם המלא או בכינוי או איך שתרצו אך לא תחת השם המקצועי שלכם לדוג': עו"ד יוסף יוסף או משרד עו"ד יוסף יוסף - זה מהווה פרסומת אסורה בקארספורום. כאמור, היחידים שיכולים "לדבר" כעו"ד בפורום זה הינם הספונסרים ומנהל הפורום המשפטי בלבד.
6. אם אתם עורכי דין ואינכם מתאפקים ומרגישים חייבים לבקר את מי מאנשי הצוות או מנהל הפורום המשפטי – הנכם נדרשים לעשות זאת בהודעה פרטית בלבד למנהל הפורום או למנהל האתר ולא על גבי הפורום. כאמור הפורום הזה איננו המקום לדיונים משפטיים והתפלפלויות בין עורכי דין אלא המקום לקבל סיוע ראשוני או הכוונה לגולשי האתר וחברי קהילת קארספורם.
7. כותרת להודעה, או "איך לרשום כותרת" הכותרת צריכה להכיל:
1. מהות הבעיה - או מהות העניין: למשל תעבורה/נזקי גוף/ביטוח
2. סוג הבקשה - המלצה/הבהרה או שאלה וכו'.
3. אין להשתמש בכותרת ובשרשור עצמו בסימנים מיותרים כמו ... או ??? וכיו"ב.
4. שאלה כללית - יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין.
8. המידע בפורום המשפטי ובכלל בפורום:
1. כל הנאמר בפורום הינו בגדר המלצה ו/או חוות דעת פרטית ואינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי הניתן על ידי עורכי דין
2. השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
3. הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
4. הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
הפורום המשפטי נוצר במטרה לאפשר לכותבים בו לחוות את דעתם כלפי סוגיות משפטיות שונות בצורה עניינית מחד, וקבלת ייעוץ משפטי ראשוני ובלתי מחייב מאידך.
כאשר כותב כלשהו מבקש עזרה או ייעוץ לגבי עבירה שלכאורה ביצע, מותר לענות לו באופן ענייני או לא להגיב, במידה ולדעתכם הוא העבריין השפל ביותר עלי אדמות.
זכרו: אין זה מתפקידו של הפורום לשפוט איש - בשביל זה הוקמה מערכת בתי המשפט.הודעות שיחרגו מהכלל הזה, ובפרט הודעות שיש בהן משום הטפת מוסר, תימחקנה.
משתמשים שיעברו באופן עקבי על הכלל הזה יוכנסו למעקב.
הערה: הצוות המקצועי של פורום זה, הינו בעל ניסיון והרבה רצון טוב לתרום לקהילת קארספורום. מי שרוצה ייעוץ אישי מוזמן לפנות לספונסרים של הפורום או למנהל הפורום ישירות במייל או בהודעה פרטית. פניות כאלה לא יפורסמו בפורום והצוות המקצועי יעשה כל שביכולתו לחזור אל הפונים בהקדם.
10,148 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ערב טוב לחברי הפורום, נושא שמסקרן אותי די הרבה זמן וקיימים הרבה מיתוסים בעניין ולא ממש ברור לי מה נכון ומה לא. אז ככה: כשעוצר אותי שוטר (לשמחתי לא קרה) הוא אומר לי איך לנהוג ומה עשיתי לא בסדר, אבל מה איתו? מהם החובות של שוטר תנועה? יש סיפורים על זה שהוא חייב להיות עם כובע של שוטר ולא על אזרחי, זה נכון? האם כשלדעתי שוטר מתנכל לי, אני יכול לצלם אותו תוך כדי שיחה? זה חוקי? האם כשאין עלי רשיון נהיגה בעודי ברכב אני יכול להביא אותו לתחנה מאוחר יותר? האם אני יכול לבקש את פרטיו של השוטר להגשת תלונה והאם הוא מחויב למסור לי אותם? כשהשוטר רושם את הדו"ח, האם אני יכול להכניס לתוכו את תגובתי המיידית? כלומר הוא מחויב לרשום את דברי? אשמח לעוד כאלה וכאלה טיפים למה מותר ומ…
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
היום קיבלתי דוח על העבירה שבנדון. לדעתי אני לא אשם מפני שעצרתי עצירה מלאה לפני מעבר החציה ונתתי להולכי הרגל לעבור (היו די הרבה). כשהתחלתי לעבור את מעבר החציה הוא היה פנוי לחלוטין, ואז פתאום קפצה הולכת רגל לכביש. היא הפתיעה אותי מפני שהיא לא חצתה במעבר, אלא קפצה אל הכביש במרחק של כמה מטרים (לפחות 4-5 מטרים) מהמקום שבו מעבר החציה פוגש את המדרכה (במילים אחרות - חצתה לא על הפסים). למרות זאת עצרתי ונתתי לה לעבור, אבל אז קפצה שוטרת ונתנה לי דוח. 500 שקל (איך רואים אם יש גם נקודות?) אז נראה לי שברור שאני צריך לבקש ביטול, לא? איך כדאי להציג דבר כזה כדי למקסם את הסיכויים? ממש לא בא לי לשלם עכשיו 500 שקל, וגם לא בא לי ללכת למשפט...
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
בקשר לביטוח
מאת g_a12- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ממליץ למי שרוצה לעשות ביטוח להשתמש בשירות הזה אני השתמשתי זה עוזר http://www.wesell.co.il/click/DaHtqFJWukC8EUE/BVCsWtpbN31Q5Pw/TsDaHtqFJWukC8EUEtS
הודעה אחרונה מאת g_a12, -
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
בעקבות השירשור הזה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=318957 חשבתי על רעיון, שיישמע לכם קצת הזוי ולא נורמלי, אבל אולי זה יעבוד? נהגת ודיברת בסלולארי? עשרת אלפים שקל קנס. נסעת בלי חגורה? עשרת אלפים שקל קנס. נסעת באור אדום? עשרת אלפים שקל קנס (תוסיפו אתם מה שמתחשק לכם, נסיעה בנתיב השמאלע, עקיפה על פס לבן וכ'ו) אגב הקנס יהיה בלי שום פשרות, כלומר: פשעת? נתפסת? אין לערער, משלם וזהו. והנה השאלה: איזה נהג או נהגת, יעברו שוב עבירה כזו או אחרת, כשיידעו מראש שיש קנס כזה מטורף על העבירה? ולמען אלה שלא קוראים בעברית, משרד התחבורה יפרסם בתקשורת, בעיתונים, בכל השפות האפשריות, כדי שכל הנהגים בארץ (אם ספרדים או אתיופים, אם ערבים או רוסים וכ'ו) יידע…
הודעה אחרונה מאת בעל ג'ימני, -
-
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
האם יש התייחסות לזה? אני מודע לסיכון אבל בכל זאת שואל על החוקיות תודה
הודעה אחרונה מאת Laurence, -
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום חברים לפני כשנה ביצעתי עבירת תנועה והוזמנתי למשפט. כמובן לקחתי עורך דין ביום של הפגישה שילמתי לו חצי מהסכום שקבענו. עד היום היינו פעמיים בבית משפט והמשפט נידחה פעמים. בשבוע הבא יש לנו מועד חדש למשפט והעורך דין מבקש ממני לשלם לו ביום המשפט את שאר הכסף. למרות שעוד לא היה שום גזר דין אומשהו דומה! מה אתם ממליצים לי לעשות? לשלם לו או לחכות לגזר דין?
הודעה אחרונה מאת עו"ד יהונדב בר עוז, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום. לפני מספר ימים הייתה לי תאונה שכזאת: היה פקק בכביש החוף, ירדתי ממחלף אולגה והשתלבתי בתנועה דרומה (לכיוון נתניה). שני מסלולי הכביש היו מלאים, לכן ניצלתי בסבלנות את כל מסלול ההאצה ותוך כדי איתות מתמשך השתלבתי בכביש לפני משאית שעמדה/זחלה לפרקים - כמו כל התנועה. מיד לאחר השתלבותי נאלצתי לבלום (לא בלימה פתאומית אלא רכה ורגילה לגמרי) כי האוטו לפני בלם - כאשר המשאית הייתה מספר מטרים אחרי לפחות. נהג המשאית כנראה לא ראה אותי (כי הוא ישב גבוה בקבינה של הפול-טריילר ואילו אני על פרייבט קטן יחסית - פיז'ו 206) או שפשוט הסתכל למקום אחר. מה שקרה שתוך כדי שאני עומד עם ברקס לחוץ הוא פשוט נכנס בי במהירות מאוד נמוכה מאחור ודחף אותי קדימהכמטר עד שניים. נקודת המגע הייתה:…
הודעה אחרונה מאת ProjectFive, -
-
- 2 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, ידידה נתפסה ע"י מתנ"א זבולון על נהיגה בשכרות ביציאה מאחד המועדונים בצפון. השוטר מדד באמצעות הינשוף רמה של 360 מק"ג - מכיוון שזה מעל היעד זימן אותה לתחנה לשימוע אצל קצין. כצפוי וכמו שאתם כבר מנחשים במקרים כאלה, שלל הקצין את רישיונה לתקופה של 30 ימים, המשפט ייערך במאי - הרכב עצמו לא הוחרם. א': האם ע"י שכירת עו"ד ניתן להחזיר את רישיונה עד למשפט? יש לה רישיון 7 שנים ללא עבירות שכרות (אלא "עבירת" מהירות של כמעט 130 בכביש של 90). ב': מה העונש עליו עלול השופט להחליט במשפט עצמו (עם וללא עו"ד)? או בניסוח אחר: האם כדאי להצטייד בעו"ד? תודה לעונים, גיא.
הודעה אחרונה מאת עו"ד יהונדב בר עוז, -
לפני כחודשיים אחי הגדול רכש רכב מסוג סניונג קורנדו שנת 2002. הרכב משופר מאוד וכלל בין היתר מיגון גחון מלא, הגבהה, נעילות, בולמים ועוד. בנוסף בזמן הבדיקה היו על הרכב צמיגים במידה מאוד גדולה(33X12.5) שהוחלפו למשהו קצת יותר קטן וחוקי. בבדיקה רשמו את כל הכסת"חים הרגילים . בנוסף טענו שהרכב לא משתלב ל4X4. מצד שני על מערכת ההיגוי והמתלים והשלדה הכל היה 100% מההתחלה אחי הרגיש שההגה מאוד קל לא חופשי אלא רק קל, ההגה מאוד מדוייק אבל חסר תחושה לחלוטין. אפס תחושות ואפס התנגדות. יותר קל מהגה חשמלי של פיאט במצב CITY. אחי שאל את המוכר וגם במכון הבדיקה ושניהם טענו שזה תקין ובגלל הצמיגים הגדולים מאוד. קודם כל הרכב כן משתלב ל4X4 (הם לא נעלו ידנית) ודבר שני ההגה פסול לגמ…
הודעה אחרונה מאת EYAL-Y, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
קניתי מלפני 3 חודשים רכב קליאו עוד באותו היום הבטיחו לי שגג שבוע ישימו לי תריסים למזגן , מאותו יום עד ליום הזה כול פעם שאני מתקשר לסוכן הוא אומר לי שמחר יהיה 100% אבל המחר הזה שהוא מבטיח נמשך 3 חודשים מיום קניית הרכב כמעט רוב הזמן הוא מסנן אותי או שאומר לי מחר יהיה יש משהו שאפשר לעשות ? תודה
הודעה אחרונה מאת Fazer, -
-
- 19 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום, לפני מספר ימים בשעת חושך (21:00 בערב ליתר דיוק) חציתי צומת כאשר האור היה אור ירוק, ומדובר בצומת בה האור הירוק מתחלף לכתום ואז לאדום מבלי שהאור הירוק מהבהב. אני בטוח שאת הצומת התחלתי לחצות באו ירוק, כאשר במהלך הנסיעה האור התחלף לכתום מבלי להבהב כאמור, ולפי מיטב זכרוני לא הייתי בצומת באף שלב כאשר האור היה אדום. מסתבר שבכביש מימיני ערבה ניידת משטרה מוסוות. כאר אני אומר מימיני אני מתכוון על, לפחות 10 מטר אלכסונית אליי, כאשר המדרכה מגודרת בברזלים. השוטר עצר אותי לאחר שעברתי את הצומת. לטענתו עברתי את הצומת באור אדום. אני כמובן הכחשתי אך זה לא ממש עזר לי. קיבלתי דו"ח 1000 ש"ח + 10 נקודות (כאשר אני חושב שכבר היו לי 2 בעבר כלומר אני גם אמור ודאי להיות מזומן לק…
- 4 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום! אני זקוק לעצה, ואשמח לקבל תגובות. לפני כמה שבועות קניתי רכב יד שנייה שנת 2001. כאשר קניתי את הרכב (שבדיעבד המוכר כנראה היה סוחר) המד ק"מ הראה 95000. כשבוע אחרי הקנייה לקחתי את הרכב למוסך מורשה, שם להפתעתי גיליתי שפעם אחרונה שהרכב היה בטיפול במוסך מורשה זה היה לפני כ 3 שנים ואז המד ק"מ הראה 106000. להלן כמה עובדות: 1.קיים מסמך מבדיקה לפני קנייה של Computest שהמד ק"מ מראה 95000 2. קיים מסמך ממוסך מורשה שבשנת 2007 המד הראה 106000 3. הרכב יד 3 (אני היד השלישית) 4. המוכר אינו עונה לטלפונים 5. הרכב היה רשום על שם גיסו של המוכר שפגשתי אותו בהעברת בעלות. (אינני יודע באמת אם הוא גיסו אבל כך הוא הציג את עצמו) 6. לא נחתם כל חוזה ביני לבין המוכר, חוץ מ…
הודעה אחרונה מאת אלי אמרן, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום אני נהג חדש וקיבלתי דוח מהירות על כביש בין עירוני עם הפרדה שהיה שלט ליסוע 90 . וקיבלתי כנס של 200שקלים ללא נקודות ככה אמר השוטר. אבל מדיבור קצר עם בן אדם שכבר6שנים נהג חדש טז הוא אמר לי שבסוףהנהג חדש אני יצטרך לעשות תאוריה מחדש ועוד שנתיים. נהג חדש ,דרך הגב אצרו אותי על 116קמש . השאלה שלי האם באמת אני יצטרך לעשות תאוריה מחדש?ואם כן אני יכול לעשות עכשיו ולהמשיך? תודה לכול העונים. סליחה כל הכתיבה הדפוקה אני כותב מאיפון
הודעה אחרונה מאת 12cobra12, -
-
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכם! הזמנתי מארצות הברית מראת צד לרכב,עכשיו לא האמנתי אבל המכס לא אישרו לי את זה לארץ כי אין לזה את התקן הישראלי הדרוש, עכשיו ריצתי לשאול איזה תקן דורשים בישראל בשביל חלקים לרכב?...אני חייב לציין שהחלק שהזמנתי הוא חלק חילוף מקורי כמו שיש באוטו שמשווקים בארץ. ישמח לעזרה . תודה.
- 15 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום, נסעתי היום מבאר שבע לאשדוד באחד הכבישים ביציאה מבאר שבע דרומה מסעתי במהירות 100 קמ"ש ראיתי את הרמזור הוא התחיל להבהב והפך לצהוב, לדערתי הייתי קרוב מידיי יכלתי לעצור אבל פחדתי שהרכב שמאחוריי יכנס בי כי הוא היה צמוד אז החלטתי להאיץ ניכנסתי לצומת בידיוק כשהיתחלף לאדום ועברתי דרכו, היסתכלתי במראה וראיתי את המצלמה של הרמזור ואני חושש שהיא צילמה אותי. רציתי לדעת אחרי כמה זמן מקבלים את הקנס בדואר, וכמה נק' וקנס זה ? נ.ב אני נהג צעיר (לא חדש)
הודעה אחרונה מאת 12cobra12, -
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום.. היום בצהריים כשנסעתי בכביש ראשי ברחוב האצל בשכונת התקווה מי שמכיר .. פניתי בדיוק מצומת מרומזר מרחוב לח'י כאחר 100 מטר קרה תאונה קלה כשהשדה ראייה שלי ראת נהג מונית עומד באלכסון כשהוא מבצע פניית פרסה בקו מקובקב כשהוא עומד אז הזכות הקדימה שלי בנסיעה של 30 קמש כמובן המשכתי בנסיעה כהנהג הבחין בי ופתאום בא לו להמשיך כשאני ניכנסתי לו בדלת הקידמית בצד ימין ואני קיבלתי מכה בטמבון הקידמי מצד שמאל .. עכשיו הנהג מכחיש והוא אומר שאני אשם, והוא עמד ,ויש לו כאן עד שהוא מכיר אותו ויעיד בשבילו לטובתו , והוא שיכנע אותי ללכת למוסך ביחד שהוא מכיר וישה לנו מחיר וניתחלק חצי חצי.. הלכנו לשם והיה סגור , החלטתי לקחת פרטים וכל השאר תוך כדיי שהוא מכחיש.. אחרי שעה קלה התקשרתי אליו ו…
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 10 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
הבאתי לחבר שלי לנהוג על הרכב שלי שכולל ביטוח חובה, וצד ג'. הוא היה עם רשיון ויכל לנהוג על הרכב. הוא נסע בחנייה ונכנס ברוורס באוטו אחר שבו נהג גם ילד צעיר אף אחד לא נפגע! לבחור שנפגע ל והרכב, הוא שילם במזומן במוסך פחחות לסידור של הדלת ונשאר לטפל באוטו שלי, מכה במגן האחורי, בשפם, כנף ופנס שבור אני תיקנתי את רוב המכות לא את כולם את הקריטיות שיהיה ניתן לנהוג ברכב בכביש במוסך. הלכתי אליו אחרי תקופת זמן שהוא ביקש להשיג את הכסף, והוא סרב להגיע איתי לפשרה לטענתו הרכב ישן והוא לא רוצה לתקן דיברתי עם אבא שלו אחרי וויכוחים ארוכים הוא אמר שאני יראה ל וקבלה והוא ישלם את הנזק. נכון לעכשיו אני לא מצליח לתפוס אף אחד מהם בבית השאלה שלי מבחינה חוקית…
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום חברים. יש לי VW POLO שנת 97 דגם 16V אני בסביבות 16:30 יוצא לחניה ורואה שדפקו את הרכב בצד שמאל והתוצאה: עיקום בכנף , שיפשוף גס בטמבון , בקלית מקדימה נשברה. לא השאירו שום פתק ואין לי ביטוח מקיף! יש מה לעשות אם הביטוח או שאכלתי אותה? תודה רבה , איציק.
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מעוניין לירכוש אחד משני הרכבים שציינתי בעדיפות ל אאודי a3 מנוע 1600 שנת 2002 אני נהג צעיר לא חדש יש לי רישיון מעל 3 שנים ואני מעל גיל 21 הביטוח שהוצע לי ב''ביטוח ישיר'' זה 2600 לחובה ו 7 אלף שקל למקיף שזה נישמע לי לא סביר ביכלל. השאלה האם זה מחיר סביר או שסתם דחפו לי מחיר ? דרך אגב אבא שלי הוא הנהג העיקרי מה דעתכם על המחיר? לגביי ה 307 שנת 2004 כמה לדעתכם יעלה לי לבטח אותה כולל מקיף ? תודה מראש לעונים. ** עריכת הנהלה ** נא לכתוב הודעה בצורה ששאר משתתפי הפורום יוכלו לקרוא, שורה חדשה למשפט חדש, סימני פיסוק וכולי. *************
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אתמול נסעתי במקום אשר בונים פה שכונה חדשה והכביש אשר עובר בשכונה זו לא מואר ומופרד בחלקים ממנו ע"י איי תנועה. עקב כך שהיה שם חושך מוחלט לא יכולתי לראות את האי תנועה שהגיע ונתקעתי בוא עם הרכב ונגרם נזק לאוטו שאיני יודע עדיין מהו (מחר יכנס למוסך). בכניסה לאזור הבנייה אין שלט אוסר כניסה או משהו כדומה, האם יש מקום לתביעה? את העירייה? אם כן מה הפעולות שעליי לנקוט? תודה מראש.
- 16 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
שלום, היום בבוקר עצר אותי שוטר על כביש 6 ואמר לי שהרישיון שלי לא בתוקף מיום שישי האחרון (29/10/10), לא הועילו הסבריי שהרכב רשום על אמא שלי ושמדובר ככל הנראה על טעות ובסה"כ עברו שלושה ימים ונעביר את הטסט עוד השבוע והוא נתן לי דוח על סך 250 ש"ח (אם אני מבין נכון זה מגיע בתוספת של נקודות). חשוב להבהיר, הוא עצר אותי ביוזמתו תוך כדי נהיגה (לא מדובר בבדיקת רשיונות שגרתית וכדו') וללא שעשיתי כל עבירה. הסתכלתי בפורום על הודעות בעניין זה וישנן שתי נקודות שאינן ברורות לי ואשמח לעזרה בהן: 1. ראיתי הודעה מאת "נהגת שודים" (מינואר 2010) לפיה למיטב ידיעתה יש הנחיה שלא לאכוף את העבירה של נהיגה ללא רישיון רכב. האם מישהו יודע היכן זה כתוב ? 2. האם העונש (ובעיקר הנקודות) חלות על בעל …
הודעה אחרונה מאת elili, -
שלום לכולם, לפני שתטיפו לי, אני יודע שהייתי אידיוט, זה לא קורה לי אף פעם ואני מאוד מצטער על זה(רשיון הוא אוויר לנשימה בשבילי). אני נהג חדש(עוד 3 חודשים עד שאהיה נהג רגיל, עכשיו כנראה כבר לא...) ונתפסתי על מהירות של 164 קמ"ש בכביש בין עירוני כשהמהירות המותרת היא 90. את בדיקת השכרות עברתי בהצלחה, לא התווכחתי עם השוטרים והייתי ילד טוב. מחר מחכה לי שימוע מול קצין. האם הוא בטוח יפסול לי את הרשיון( אפילו אם אני בן 21, ללא עבר תעבורתי, ויש לי בעיה חמורה בקרסול שמפריעה לי ללכת)? האם בטוח אצטרך לעשות מחדש תאוריה וטסט? האם צריך לקחת עורך דין לשימוע? איזשהן הצעות? אני אובד עצות ומאוד מבואס מהמקרה כי בלי רשיון אני לא יכול. בבקשה תעזרו לאדם במצוקה. תודה
הודעה אחרונה מאת Enc0der, -
- 2 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, קיבלתי שלשום דו"ח משטרה על אי מתן זכות להולך רגל במעבר חצייה. זאת הייתה טעות שלי שלא שמתי לב וכך גם אמרתי לשוטר. קיבלתי קנס של 500 ש"ח ו ארבע נקודות. ועכשיו לשאלה: זו העבירה הראשונה שלי מזה 20 שנה ( מאז קבלת הרשיון ) -- האם אפשר להמיר את זה באזהרה או שפשוט ללכת ולשלם? רמי
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
שלום פעם ראשונה שלי כאן.. אתמול היה נדמה לי שצולמתי בצומת קניון רמלוד על כביש 40. הייתי בתוך הצומת כשהתחלף האור לאדום. ממה שקראתי זה לא אמור להלחץ אותי כי מצלמים כשחוצים באור אדום. אחכ גם חזרתי כדי לבדוק איפה ממוקמת המצלמה ולא מצאתי כזו. האם יש אתר בו ניתן לראות איפה ממוקמות מצלמות על כביש 40 בקטע שבין רמלה לשדה התעופה? (זה כביש מלא במצלמות) רוב תודות
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום. קודם כל אני מבקש לא לענות לי תשובות של "סע בזהירות" או "מגיע לך". מי שזו התשובה שלו אני מבקש שיחסוך את התגובה שלו. מי שיש לו עצה איך לשפר את המצב - אודה לו. אני יודע שבאותו יום נהגתי ממש לא בסדר, היתה לי סיבה אישית שבגללה מאוד מיהרתי, אני נוהג 12 שנים בצורה בטוחה ועם 0 עבירות. השוטר נתן לי דו"ח על נהיגה בקלות ראש. הוא ציין שהוא עקב אחרי במשך 15 ק"מ, נסעתי במהירות גבוהה מאוד ומסוכנת ועקפתי הרבה רכבים בדרך. מה שכן, הוא ציין שלא היתה לו שום דרך לבצע מדידה חוקית של המהירות שלי. השאלה - מה העונש שאני צפוי לקבל (בהתחשב גם בעבר נקי של 12 שנה), והשאלה היותר חשובה - האם במקרה הזה עו"ד יכול להועיל משמעותית?
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אם במידה וקבלתי דו"ח עם תקנה שגוייה אך עם סמל סעיף נכון, האם אקבל נקודות על סמך סמל הסעיף בלבד? מכיוון שע"פ התקנה עצמה (תקנה 91(ג) לת'ת ) אינני אמור לקבל נקודות. ראוי לציין ששילמתי על הדו"ח מזמן, אך אינני יודע על כמה נקודות אני עומד כרגע. המשך ערב נעים, דוד.
הודעה אחרונה מאת CH@OS, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הסיפור הוא כזה: הבת של בת הזוג שלי הוציאה רשיון נהיגה ולפני כחודשיים אמא החליטה לשדרג את הביטוחים על מנת שהיא תוכל לנהוג. בשיחה טלפונית עם סוכנת נסגרו כל העיניינים והיא אמרה שהבחורה יכולה לנהוג. היום היא עשתה תאונה, פונתה עם אמבולנס לחדר מיון וכאשר התקשרנו לחברת הביטוח, התברר ששודרג רק ביטוח מקיף. סוכנת טוענת שאמרה בטלפון שאין אפשרות לשלם על שדרוג ביטוח חובה עם כרטיס אשראי. ברור שאף אחד לא היה נותן לילדה לנהוג ללא ביטוח. וגם להרחיב רק ביטוח מקיף ולהתקמצן על חובה, זה נשמע דבילי לחלוטין, אבל סוכנת כמובן מתנערת מכל אחראיות. שורה תחתונה - נהגת חדשה נהגה עם ביטוח חובה רגיל. השאלות הן: 1. מה ההשלחות של זה ומה ניתן לעשות כדי לצמצם נזקים? 2. מה אומר המשפט: "אדם הנוהג ברכ…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בוקר טוב, לפני כחצי שנה עברתי תאונה עם האופנוע (באשמתי) ומסתבר שהמעסיק שלי לא שילם את הביטוח. נעשתה פניה לקרנית ע"י עורך הדין שלי. רציתי לדעת האם בקרנית הפיצוי שניתן הוא גדול יותר מאשר בחברת הביטוח או קטן יותר, ומהו בעצם התהליך שהם מבצעים. תודה
- 4 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום, לאחרונה הורדתי מהכביש בגלל התקנת הגה ספורט ברכבי ע"י בוחן תנועה. בהתייעצות עם עורך דין לענייני תעבורה (שבעברו היה שוטר תנועה) נודע לי שניתן לאשר הגה ספורט לרכב במשרד הרישוי וכל שינוי קוסמטי/פונקציונאלי אחר דרך תהליך ביורוקרטי כלשהו. האם מישהו יודע משהו על הדבר וכיצד התהליך עצמו מתבצע?
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, היום נסעתי עם כמה חבריםם איפה גדרה והיה רמזור ממש גבוה וגם אני לא הייתי הכי מרוכז היה קשה לראות אותו והוא לא היה הכי ברור . קיצר שהגעתי לחצי קלטתי אותו ולא יכלתי כבר לעצור המהירות לא הייתה הכי מהירה 50 קמ''ש +- איך עברתי קיבלתי בום 2 פלשים וזה בדוק שקיבלתי למה חבר שלי גם ישר קלט . אני נהג חדש והאוטו כתוב על אבא שלי. השאלה שלי מה יעשו לי זה לא שהיו לי עבירות תנועה אחרים אבל אני יודע שמחמירים בזמן האחרון תודה על העזרה .
הודעה אחרונה מאת שרגאמן,