Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5721 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

dorki, בוא נניח שהמצב הוא כזה, כביש איילון לכיוון הרצליה מת"א השעה 4 לפנות בוקר.

כביש ריק ללא עיקולים רציניים, חמישה נתיבים, בנוסף אתה נמצא לבד ברכב.

אתה נוסע במכונית חדישה, לצורך העניין במוו 530.

אתה מכיר את הרכב מעולה ומכיר את המגבלות שלו.

איפה הבעיה לנסוע את רובו ב160 קמ"ש?

אני לא רואה איפה אני טועה כאן, אשמח להסבר.

תמיר.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
dorki, בוא נניח שהמצב הוא כזה, כביש איילון לכיוון הרצליה מת"א השעה 4 לפנות בוקר.

הרבה בעיות:

1. כביש איילון לא בנוי למהירות 160 קמ"ש. מחלפים כל 1.5 ק"מ במהירות זו נותנים לך אופציה להפתעה על ידי רכב המאט לצורך יציאה או רכב הנכנס לכביש המהיר מדי 30 שניות בערך.

2. שעה 06:00 - איני יודע מה הנסיון שלך בנהיגה לאחר משמרת לילה או בילוי לילה, לי יש ניסיון רב. במצב זה גם 50 קמ"ש היא מהירות גבוהה לגבי זמן התגובה.

3. אתה לבד ברכב - הפוטנציאל הכי טוב להרדמות.

4. אתה נהג חדש (שנתיים על הכביש) - סלח לי על הגסות, אבל אתה לא מכיר את הרכב ולא נעליים. אתה עדיין לא יודע לנהוג נהיגה בסיסית. בודאי לא נהיגת שודים בכביש ציבורי.

בקיצור - הבחור הזה זקוק לכמה שנות שלילה. לדעתי זקוק לענשיה בסגנון שוייצרי, או עוד יותר טוב, קנדי.

והערה לפותח השרשור - כל אחד טועה מדי פעם. אם היו תופסים אותך על 110 או 120 - ניחא, את זה אפשר, אולי, לתרץ בהתרכזות בכביש ולא במד המהירות. 164 קמ"ש בדו"ח זה 16 קמ"ש על מכשיר המדידה, כלומר לפחות 185 על הספידומטר שלך. לטעמי 10 שנות שלילה הן עונש קל בשבילך (אם הזכרתי ענישה שוייצרית וקנדית - היית מקבל 60-90 יום החרמת הרכב, שלילה לכמה שנים וקנס התחלתי של $5000, בשויצריה סביר שהיית מוצא את עצמך בבית כלא, לפחות ללילה הראשון).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כל אחד מועד מדי פעם, גם אתם, מושלמים שכמותכם. הכביש היה פתוח לחלוטין, חזרתי בשש בבוקר מבילוי פיקח אבל עייף ולא שמתי לב למהירות שצברתי. לא סיכנתי אף אחד אבל בגלל הטעות הזו אני עלול לשלם ביוקר. אני מעולם לא נוסע כך ואני נהג רגוע וזהיר מאוד, אבל מזל ביש ותפסו אותי ברגע המעידה שלי. רשיון הוא לא רק נוחות בשבילי, אלא משהו שפשוט לא אוכל להסתדר בלעדיו בגלל בעיה חמורה ברגליים. אם ישללו לי אותו לא אוכל לעבוד, לא אוכל לעשות סידורים, לא אוכל כלום. אז אנא מכם, תעזרו לי לצאת מהמצב הזה.

מה שהדגשתי בדבריך, זהו שורש הבעיה.

אף אחד לא בא להצטדק, רוב חברי הפורום אוהבים מהירות ולא יוצאים נגדה.

עם זאת, לנסוע במהירות של כ 170 קמ"ש (מה שהופיע אצלך על הספידומטר) כשאתה מצהיר שהיית

עייף, ועוד ברמה כזאת שאתה לא שם לב שאתה חורג בכ 80 קמ"ש מהמהירות המותרת זו כבר בעיה.

פורסם

נהג מתחיל, מי אתה בכלל שאתה מדבר ככה? הדעה שלך עליי לא מעניינת אותי. תקח את זה כמו גבר? נראה אותך יום אחד עם הקרסוליים הפגומים שלי ומה אתה היית אומר אם לא היית יכול ללכת יותר מעשרים מטרים בלי לחוש כאבי תופת.ביקשתי עזרה, לא רוצים לתת, אל תיתנו ואל תצדקו, קדושים שלי. תודה לכל ה"מפרגנים" על העזרה שלהם, מקווה שכשיקרה לכם משהו כזה יענו לכם באותה צורה שעניתם לי ושיציירו אתכם כפושעים לכל דבר. כל מי שניסה לעזור אני מודה לו. ושוב, עליי להדגיש, לא סיכנתי אף אחד, הכביש היה ריק מכל רכב ולכן הגעתי לסיטואציה מלכתחילה כי לא הייתה לי נקודת ייחוס מיידית.

פורסם

ועל שכאלה סבתא ננה ז"ל היתה אומרת - "אל תבכה כמו ילד על דברים שעשית כמו גבר".

אתה חייב את רישיון הנהיגה שלך ?

סע כחוק.

ואם לא, שא בתוצאות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

sperial נתחיל מזה שאני לא נהג חדש, אבל לא נתפס על קטנות.

מדוע אתה חושב שאני לא מכיר את הרכב?

אתה לא מכיר אותי ולא יודע מה עברתי איתו ומה רמת השליטה שלי בו.

על הנהיגה שאני דיברתי, מדובר בנסיעת פנאי נטו.

לא אחרי עבודה או חלילה עייף.

שוב, אני לא מבין מה הבעיה לנסוע בשמאלי ביותר ולשייט בין 140-160 קמ"ש שיש ראות מצוינת והכביש ריק.

תמיר.

פורסם
עם הקרסוליים הפגומים שלי ומה אתה היית אומר אם לא היית יכול ללכת יותר מעשרים מטרים בלי לחוש כאבי תופת.

אם זאת בעיה קבועה, ואתה נזקק לרכב מבחינה רפואית, אני מניח שיכולת לקבל תג נכה. אומנם תג נכה הוא לא רשיון להרוג, אבל במקרים מסויימים הוא יכול לשנות את תמהיל הענישה, לדוגמה: במשפט תקבל שלילה קצרה או על תנאי אבל הקנס יהיה גבוה מאוד. גם בשימוע זה יכול לעזור.

היות ולא קצין המשטרה ולא השופט הם רופאים שקובעים אחוזי נכות, סביר שהטיעון של קרסוליים פגומים, לא ירשים אותם.

אם מדובר בבעיה זמנית - תוסיף להוצאות גם נסיעה במונית והרי לך פתרון.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
sperial נתחיל מזה שאני לא נהג חדש, אבל לא נתפס על קטנות.

מדוע אתה חושב שאני לא מכיר את הרכב?

אתה לא מכיר אותי ולא יודע מה עברתי איתו ומה רמת השליטה שלי בו.

על הנהיגה שאני דיברתי, מדובר בנסיעת פנאי נטו.

לא אחרי עבודה או חלילה עייף.

שוב, אני לא מבין מה הבעיה לנסוע בשמאלי ביותר ולשייט בין 140-160 קמ"ש שיש ראות מצוינת והכביש ריק.

כשכתבתי נמהג חדש התכוונתי לפותח השרשור, אבל ניחא.

לגבי צורת הנהיגה שתיארת - מדובר בהתנהגות אנטי-חברתית מהדרגה הראשונה. אתה מדבר על שעה 04:00 - לא יתכן שאתה ערני (או שאתה כבר 22 שעות על הרגליים או שקמת לאחר שינה קצרה). אתה עובר על כל חוקי התנועה - נוסע במהירות כפולה ויותר מהמותר, בנתיב השמאלי (בלתי חוקי בעליל), לא מתחשב בעובדה שאחרים עלולים להכנס לכביש במחלפים הסמוכים זה לזה במידה בעייתית ביותר גם במהירות החוקית, כאשר סביר שסביבך יש עוד כמה נהגים אפופים כמוך.

כאשר תצבור נסיון בכבישים הבנויים למהירויות כאלה (ממליץ, למשל, על A4 באיטליה או A5 בגרמניה) תבין למה כביש איילון מוגבל ל-90-100 קמ"ש ולמה התנהגותך כה מסוכנת, ועל אחת כמה וכמה כשיש עוד כמה פראים כמוך בסביבה. מספיק לפגוש איזה נהג\ת מבוגר\ת על 70 בנתיב השמאלי (במהירויות שבהן מדובר גם שדה הראיה באיילון עלול להיות לא מספק) כדי לחסל את שניכם.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
נהג מתחיל, מי אתה בכלל שאתה מדבר ככה? *** נהג עם 22 שנות ותק, חובש בערך עם אותו ותק, שנגע בהרוגים ובפצועים בתאונות מטופשות ושהריח של האיברים הפנימיים שלהם צרוב לו בזכרון. אם אתה רוצה פירוט אשמח לחלוק איתך. בנוסף לזה, עברתי כמה נסיונות התנקשות מנהגים כמוך. הדעה שלך עליי לא מעניינת אותי. *** יופי לך ילד גדול. תקח את זה כמו גבר? נראה אותך יום אחד עם הקרסוליים הפגומים שלי ומה אתה היית אומר אם לא היית יכול ללכת יותר מעשרים מטרים בלי לחוש כאבי תופת.*** כן, תיקח את זה כמו גבר ותחשוב על המוגבלות שלך כשאתה נוהג ברכב ואחראי על חייך וחיי אחרים. גם לי יש מוגבלויות שלא תדע ואני לא מייבב לאף אחד.ביקשתי עזרה, לא רוצים לתת, אל תיתנו ואל תצדקו, קדושים שלי. *** לא קדושים - שומרים על החיים שלנו ושל הנמצאים סביבנו. תודה לכל ה"מפרגנים" על העזרה שלהם, מקווה שכשיקרה לכם משהו כזה יענו לכם באותה צורה שעניתם לי ושיציירו אתכם כפושעים לכל דבר. כל מי שניסה לעזור אני מודה לו.*** כולם מנסים לומר לך שתלמד מזה, ותהיה מוכן לשלם את המחיר כדי שתשמור על עצמך ועלינו. ושוב, עליי להדגיש, לא סיכנתי אף אחד, הכביש היה ריק מכל רכב ולכן הגעתי לסיטואציה מלכתחילה כי לא הייתה לי נקודת ייחוס מיידית.*** טעות. סיכנת את חייך וחיי אחרים, גם אם לא ראית אותם. כשתצבור קצת נסיון, תדע באיזו קלות פתאום קופץ לך בכוונת מכשול, כדור, חית בר, ילד או מכונית שלא ראית. ועוד במהירויות כאלה, אלוהים ישמור.

קח אחריות על מה שעשית, לפי מה שאתה אומר זה לא שהשוטר נטפל אליך או שתפסו אותך ב"טעות".

מגיעה לך הקלה בעונש? תבקש מהשופט שימיר לך חלק מהשלילה בהתנדבות בבית לווינשטיין או משהו ותלמד מזה.

הגישה היהירה שלך שהכל מגיע לך, כולל הנחות על פשע שכמעט גרמת (כן, כל פעם שאתה נוסע במהירות מטורפת כזו אתה עלול לגרום לתאונה איומה), בלי לקחת אחריות חוץ מלצאת ידי חובה בפורום, פשוט מגעילה אותי.

אבל הרי לא אכפת לך ממני או מה אני חושב, נכון? העיקר אתה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אני מצטער, אבל במקרה כזה בו אתה מודה שנסעת במהירות מטורפת כזאת אני לא מבין את מי שמנסה לעזור לך לצאת מזה בקלות.

.

זה לא פורום ענישה פה.

בפורום ייעוץ משפטי זה סוג השאלות שתראה, אם תאהב את זה או לא.

MTKS

נראה לי שבעצמך אתה יכול להבין מהתגובות פה את מצבך, משני הכיוונים.

עורך דין יכול להביא ולהבהיר את הנסיבות האישיות שלך בפני מי שצריך. וכמו שכבר נאמר לך, יש גם את עניין התקינות של ציוד המדידה שצריך לעבור כיולים כאלו ואחרים. אתה יכול לעשות חיפוש בפורום המשפטי פה עם המילה עו"ד ויעלו לך כמה שמות או לפנות לצוות המשפטי של הפורום.

תתחיל לאסוף אישורים רפואיים לרגליים, תרשום רשימה של נסיעות שאתה נדרש לעשות ברכב, ילדים, עזרה להורים, תרומה בבתי תמחוי, מעשר לבית מקדש, הובלת זבחים לרגלים, חייל קרבי, שרות מלא, נורמטיבי בטבעו, אזרח מועיל וכו'.

וזה שהיית עייף ובגלל זה לא שמת לב ונסעת מהר זה חרא של נימוק.

מה נרשם בדו"ח?

פורסם
זה לא פורום ענישה פה.

מצד שני יש תגובות כמו של תמיר שמעודדות התנהגות כזו. את אלה אי אפשר לקבל.

פורסם

מי אמר שיש לי בעיה עם זה?

נהג מנוסה ברכב מתאים - מבחינתי בכיף (מבחינת החוק לא - אבל אני לא דן כאן בחוקיות המעשה).

נהג חדש כמו פותח השרשור ולא משנה באיזה רכב - לדעתי צריך להענש בחומרה.

העבירה אותה עבירה, הסיכון לסביבה בכל אחת מהסיטואציות - אחר לגמרי. אגב לא במקרה כתבתי "הסיכון לסביבה", כי מבחינתי אין מניעה שאדם יסכן את עצמו כמה שבא לו, רק לא ליד אנשים נורמטיביים.

פורסם
מי אמר שיש לי בעיה עם זה?

נהג מנוסה ברכב מתאים - מבחינתי בכיף (מבחינת החוק לא - אבל אני לא דן כאן בחוקיות המעשה).

נהג חדש כמו פותח השרשור ולא משנה באיזה רכב - לדעתי צריך להענש בחומרה.

העבירה אותה עבירה, הסיכון לסביבה בכל אחת מהסיטואציות - אחר לגמרי. אגב לא במקרה כתבתי "הסיכון לסביבה", כי מבחינתי אין מניעה שאדם יסכן את עצמו כמה שבא לו, רק לא ליד אנשים נורמטיביים.

dorki - שכחת את המרכיב השלישי - כביש מתאים. וכביש האיילון (או כל כביש ישראלי אחר) אינו מתאים. הזכרתי קודם את האוטובאהן שבו קטעים בהם המהירות אינה מוגבלת. ובכן, אני רוצה להזכיר שבאותו אוטובאהן יש בקרה מתמדת, וכל מכשול, או פקק, או צרה אחרת, תביא להפעלת מערכת שבה המהירות הבלתי מוגבלת תוגבל (על ידי תמרורים משתנים ובמידת הצורך הודעות ברדיו ושלטים הנתלים על גשרים) כבר 10-20 ק"מ לפני המכשול, הנתיבים הבעייתיים יחסמו 5-10 ק"מ לפני המכשול והנהגים יצייתו להוראות - יגבילו את מהירות הנסיעה ויפנו את הנתיבים החסומים. הנהג הישראלי שאינו מציית להוראה כלשהי יתעלם מהגבלת המהירות וימשיך לנסוע בנתיב למרות ה-X האדום מעליו, יופתע על ידי רכב תקול בנתיב או פקק תנועה - ויגרום תאונה. ובמהירות 180 קמ"ש (וגם בהרבה פחות מזה) קשה מאוד להגיב נכון ובזמן הפתעה מאחורי עיקול, אפילו אם מדובר בנהג מנוסה עם רכב שרירי ויציב. ולהזכיר לך - באיילון תמיד יימצא אותו נהג שיסע 90 קמ"ש בנתיב אמצעי או שמאלי והוא בבחינת מכשול לטייס ב-180 קמש.

פורסם
זה לא פורום ענישה פה.

זהו גם לא פורום סימפטיה ועידוד נהיגה פרועה באמצעות שטיקים וטריקים להפחתת העונש.

אם היה נתפס "בטעות" או על עבירה גבולית ניחא, זה קורה לכולם; אבל הוא נהג חדש שמודה שנסע במהירות 160 קמ"ש בהפחתת המרג'ין...

עריכה: הערת אגב שרגא, אני לא יודע אם שמת לב, אבל גם אני ניסיתי לייעץ לבחור איך להקל בעונשו: להודות ולקחת אחריות ברצינות על מה שעשה מול הגורם ששופט אותו, תוך ציון נסיבות מקלות אם קיימות והצעה לעבודות שירות רלוונטיות כתמורה לחלק מהשלילה.

לכולנו יש אחריות כלפי המתרחש בכביש. ולדעתי, מי שעבר על החוק בצורה כמו פותח השרשור צריך להיות מורתע מלעשות זאת שוב. יש לך מוגבלויות ואתה צריך רכב? שמור על החוק כדי שלא ייקחו לך את הרכב!

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...