Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7489 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

המנוע 1400 ,נשארו לי 2 ליטר בדיוק ואני רוצה לבצע החלפה לאחר 5 K בלי לפרק פילטר.

מישהו עשה זאת פעם ויכול להגיד לי בוודאות שהשמן יספיק לי?

או שזה גם ככה לא משנה כי הפילטר(ללא שסתום) במאוזן והוא גם ככה מתרוקן כשאני פותח את בורג הניקוז.?

זכור לי שעם פילטר צריך בערך 2 וחצי ליטר.

תודה

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

תוספת לדבריו הנכונים של מרק:

הנתון מתייחס על מנוע יבש, כלומר, יש להפחית כ-300-500 סמ"ק מהמכמות המדוברת (3.5 ליטרים), שזוהי הכמות שנשארת במנוע בעת החלפת השמן.

בשבוע שעבר ביצעתי החלפת שמן במנוע הנ"ל (אמנם בסקסו), ואכן במפרט היצרן מדובר על כמות של 3.5 ליטרים.

מילאתי באמצעות כלי מדידה את הכמות המדוייקת למנוע, לאחר ניקוז השמן הישן (המנוע דמם מעל לשעתיים לפני הניקוז).

לאחר עבודה של מספר דקות והדממה של המנוע לשעתיים נוספות, גיליתי עודף משמעותי של שמן במנוע.

ניקזתי כמות של כ-400 סמ"ק לכלי המדידה ומפלס השמן התייצב על המקסימום.

אותו הסיפור גם במגאן.

חשוב לזכור כי כמות השמן המופיעה בספר הרכב / באתרי יצרניות השמנים / Haynes מתייחסת למנוע יבש (וכמובן כוללת החלפת פילטר שמן).

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

החלפת שמן ללא הפילטר היא ממש לא מומלצת. בפילטר מתנקזת כמות טינופת אדירה...

ומחיר הפילטר ממש זניח

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

היי אפי,

זו הסיבה שהיצרן VW ממליץ למלא 1/2 ליטר פחות מהכמות המומלצת,לאחר התנעה והרצת המנוע לטמפ' עבודה כ-60 מעלות צלזיוס, כיבוי המנוע והמתנה של 3 דקות ואז לבדוק שוב פעם את כמות השמן במנוע.

איזה כייף לי :)

פורסם
כמות השמן הנדרשת עבור המנוע שברשותך עם החלפת פילטר היא

3.5 ליטר.

איך זה יכול להיות?

תמיד אני קונה מיכל של 3.5 ליטר ונשאר לי יותר מליטר אחד בוודאות.

בכל מקרה יש לי עוד ליטר של שמן חצי סינטטי 10W 40 ,והכמות של ה 2 ליטר שיש לי היא של 20W 50

כדאי לערבב אותם?

אני בסך הכל רוצה לשמור על המנוע ולהחליף שוב בעוד 5 K .לערבב ייתן לי יותר תועלת מלהשאיר את השמן המשומש נכון?

תודה

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

• תוכן חדש...