Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החוק לספורט מוטורי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7472 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש משהו שלא כל כך ברור לי, בחוק בסעיף 13 א. כתוב שלא ינהג אדם על כלי תחרותי אם אין בידיו תעודות ופוליסת ביטוח שנדרשים על פי חוק.

ולפי מה שנאמר פה בהודעה הראשון, שכרגע אין ביטוחים וחובת האחריות היא על מארגן האירוע.

השאלה שלי היא איך זה מסתדר? ואיך גורמים למצב שיהיה ביטוחים בכלל?

שי. :wink:

בכדי להשתתף חובה להצטייד בביטוח וכל שאר הדברים כמו כל רכב אחר.

בחוק כתוב שהאחריות נופלת על כתפי המארגנים והנהג הפוגע כלומר חלים על שניהם להוכיח שהם עשו את הכל בכדי למנוע פגיעה או תאונה בצד ג'עד אז הם אשמים (הכל בלשון פשטנית ולא משפטית)

במצב הקיים כיום בעולם יש כללים ברורים איך הדברים נעשים הקהל מצטופף בנקודות מסויימות, הקהל מודע לסכנות ולסיכונים בנושא הדבר מתפרסם בעיתונות, וכל מי שבא מגיע על אחריותו בטח בנקודות שלא צויינו כנקודות צפייה.

כל המדינות מאמצות את תקנון ה-FIA ומשתמשות בו כתנ"ך של המרוצים אין חוק ואין בטיח, במדינת ישראל קבע מי שקבע שצריך חוק ובמקום לאמץ את חוקי ה-FIA או אפילו לעתיק אותם ולשנות שיתאימו גם לנושא הביטוח הקיים בישראל ממציאים את הגלגל מחדש לדעתי ולדעת חברי ממועדון מרוצי ישראל חבל שממשלת ישראל לא מרמצץ חוקים אלו בתיקון שציינתי.

באתר המועדון www.motor-sport.co.il תוכל למצוא תחת סעיף ראלי את תקנון המרוצים.

פורסם

ברוך שליט!

מדינת ישראל העבירה חוק ספורט מוטורי יחודי שאכן אינו קיים במדינות אחרות בעולם למעט אוסטרליה

(חבל ארץ שבירתו סידני קצת יותר גדול מכל מדינת ישראל) אם הוא טוב או לא ימים ייגידו,אבל אינך יכול

לזלזל,לבקר או לקבוע שהדבר לא טוב אלא אם העיניין עמד במבחן .

FIA היא פדרצייה מכובדת וידועה אך היא לא היחידה ,במדינה שיש בה חוק, אין ולא יהיה קרטל

כל הפדרציות כשרות ובכלל במירוצים מקומיים אין צורך בשום אישור של פדרצייה זו או אחרת אלא

באישור רשות הספורט וההתאחדות .

ומכיוון שבמדינת ישראל יש חוק ביטוח יחודי (מה שהיה פלת"ד) שהוא חוק סוציאלי הממומן ברובו ע"

מדינת ישראל כשיפוי (קרנית) לפול חברות הביטוח, לא היה כל סיכוי להעביר איזו תקנה ולמסד את הספורט אלא בנתונים האלה (מה אתה פתאום חכם אחרי מעשה?)

רק בעבודה סזיפית של עמותת נהגי המירוצים והחתום מטה עבר החוק בשעה טובה והפך את כל העוסקים בו מעבריינים לאזרחים שומרי חוק.(כולל אותך)

מועדון מירוצי ישראל בראשותך הוא מועדון שמפיק והפיק מירוצים(זאת הפעילות שלו) מסוגים שונים ושאלותיך לגיטימיות

אבל כך קבע המחוקק וכך יצטרכו להתנהל ,לו היית פונה ליועץ המשפטי שכתב את החוק ביחד עם

אנשי הממשלה (רון דרור) היית מבין כי מה שאתה כותב זה ברמה של כמעט הטעייה.

לכן שוב אני פונה לכולם וגם אליך, את הבקורת תשאירו לאחר בניית התקנונים והתקנות ולאחר

שתראו מה עמדת חברת הביטוח היושבת בימים אלה על המדוכה בנסיון לפתור את הבעיות.

סבלנות רבותי יש למדינה 9 חודשים זמן בואו נתאזר בסבלנות , כל שאר הדברים, התלהמות וביקורת ממש לא מוצדקת.

16 שנים עברו מאז שנדמו המירוצים החוקים האחרונים שהיו בארץ ,באשקלון ובעפולה כל השאר היו לא חוקיים ואלוהים עזר לכולנו שלא היו תאונות ופציעות שהיו גורמים לספורט להעצר,

9 חודשים אחרי העברת החוק שליט אין לך סבלנות?

דני לוי

מירוצי מכוניות

פורסם

ועוד טעות שלך ברוך

לא כל המדינות בעולם משתמשות בחוקי הFIA ,ישנה איזה מדינה "קטנטנה" ונידחת , ארה"ב מכיר?

ששם הפדרצייה SCCA ו NASA כל אחת מהן לא פחות מכובדת מהפדרצייה האירופאית.

אנחנו בארץ נאמץ את הטוב מכולן (אחלה פריבילגייה) הלא כך?

מירוצי מכוניות

פורסם

עכשיו אתה מבין דני למה חבל לבזבז זמן - קדימה - כמה שיותר מהר מירוצים מסודרים. שכולם יתעסקו בלנהוג/לארגן/וכו' במקום לדבר.

איש חכם אמר פעם - "לא מעניין אותי פוליטיקה, אני חרמן לנהוג" (יובל מלמד) :wink:

אז קדימה....

כמה זמן אני יכול לעמוד ולחכות על קו הזינוק ב 6,700 סל"ד עם קלאץ' לחוץ....

תנו לשחרר קלאץ'!

אלון

פורסם

שלום

עד לפני חודש חשבתי שחבל על בזבוז הזמן עם דני לוי ועמותת נהגי המרוצים והחלטתי להתחיל לפעול בנושא קידום החוק עם גורמים רציניים , אני מקווה שהם ימשיכו ויהיו בעתיד גורם מסייע לספורט המוטורי,

בחודש האחרון הדברים השתנו והחוק עבר , כל שנשאר לי הוא להתנצל פה קבל עם ועדה בפני דני לוי ושאר חברי ועד עמותת הנהגים על דברי מלפני חודש שחבל לבזבז את הזמן איתם ,

אין לי עניין של הוספת כבוד או פחיתות כבוד מזה , זה המציאות ואני מפרגן להם על זה .

דני לוי וחברי העמותה הצליחו להעביר את החוק , טוב יותר /פחות טוב ,הם עשו משהו בנדון .

גם לי יש בקורת על סעיפי החוק ,אבל אני מקווה שמי שפעל והעביר אותו ימשיך לדאוג כדי שהוא יהיה טוב לכולם !

בברכה

אריה פאהן

[B][COLOR=navy]אריה פאהן מפקח בניה - אבן היסוד פיקוח בניה [/COLOR][/B] [URL]http://www.even-hayesod.co.il/[/URL]

פורסם

אריה

אני מקבל את התנצלותך ,(הפתעת אותי) וברוח הדברים אנו נשתף פעולה בעתיד

זה טוב לכולם

מבחינתי רק הספורט מוביל, השאר מוץ וקש.

דני לוי

מירוצי מכוניות

פורסם
ועוד טעות שלך ברוך

לא כל המדינות בעולם משתמשות בחוקי הFIA ,ישנה איזה מדינה "קטנטנה" ונידחת , ארה"ב מכיר?

ששם הפדרצייה SCCA ו NASA כל אחת מהן לא פחות מכובדת מהפדרצייה האירופאית.

אנחנו בארץ נאמץ את הטוב מכולן (אחלה פריבילגייה) הלא כך?

דני, קצת הבהרות (אני בטוח שאני לא מחדש לך כלום, אבל כדי למנוע אי הבנות):

1. ה-FIA היא לא פדרציה אירופית. היא פדרציה עולמית.

2. לכל מדינה פחות או יותר יש את הפדרציה/פדרציות שלה. ה-FIA וה-FIM (המקביל באופנועים)למעשה רלבנטיים רק לצורך מירוצים ברמה של אליפות עולמית.

3. נדמה לי שברוך שליט התכוון למשהו אחר לגמרי, לא לאימוץ התקנונים של ה-FIA עבורנו.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

לא יודע אם ברוך רוצה להתנגח או סתם... אבל הוא, כאחד שהיה אחראי לגרימת תאונה באימון על מסלול של 10 ק"מ וסירב לקבל על עצמו את האחריות, נראה לי שרחוקה הדרך בשבילו לדבר על ארגון מירוצים חוקיים(ועוד של 300 ק"מ).

E.s.o הנדסת חשמל.

יעוץ, תכנון והקמת מערכות חשמל, תאורה ואוטומציה

פורסם

תשובה לדני לוי - תקנות ותקנונים אינם משנים חוקים, החוק הוא מעל לכל ולכן יש לשנות אולי דברים בחוק.

כל ההתאחדויות העולמיות קיימות והשאלה היא לאיפה אנחנו קרובים ביותר והתשובה היא אירופה ושם ככל הזכור לי המרוצים מתקיימים לפי ה-FIA ובכדי לא להטעות את ציבור הקוראים חלק מההתאחדויות הקיימות מנסות להשתלב גם הן בתוך ה-FIA.

תשובה לדובי מילר - אין לי כל רצון להתנגח עם אף אחד כמו שכתבתי כבר סה"כ אני מעוניין בטובת כל אלו שישתתפו במרוצים תבדקו את הדבר מול יועצים משפטיים לפני שאתם "נכנסים"בי סתם.

לנהג שכתב לגבי התאונה בראלי - נהג שעצר על המסלול בגלל תקלה ולאחר שהתברר שהוא ממשיך ללא חגורת בטיחות וציוד בטיחותי אחר מסמן כאחד שפרש מהתחרות ועליו לנהוג לפי כללי הבטיחות המרביים - לא לנהוג במהירות המהווה סכנה לשאר הגורמים בשטח אתה נהג חדש וחבל שאינך לומד ומוציא שטויות בפורום, כבר נאמר לך ולא על ידי מה מידת אשמתך חשוב לפני שאתה מאשים מישהו !!!!!!!!

פורסם

ברוך

אף אחד לא משתלח בך אתה פשוט מזמין אש ושוב מטעה, איזה קשר בדיוק יש עם אירופה? בפוליטיקה למשל אנחנו קרובים יותר לאמריקאים הלא כן? לפי כל החוקים (רמז לך גם טל שביט) אין שום צורך ברשות או אישורים ליישם מירוצים בישראל למעט אישור ההתאחדות, והרשות לספורט מוטורי.

במידה ויוחלט בארץ כי מירוצים בין לאומיים יהיו תחת מתכונת FIA נפנה לנציג שלהם והוא ינפיק את האישור

אבל אם יוחלט לדוגמא כי סבב בין לאומי של STOCK CARS יעבור בישראל אז נעבוד תחת אישור הפדרצייה האמריקאית, או NASA

מעבר לכך הגורמים האמריקאים הם גורמים עצמאים, הם לא, אבל ממש לא משתלבים עם FIA אלא משתפים פעולה (חלקם) מעבירים מידע ,הם ישויות עצמאיות לחלוטין ומאד ערות כיום למה שמתחולל בארץ וזה טוב לנו .

בקשר לתקנות או תקנונים שוב הטעייה, תקנונים יאושרו ע"י הרשות וההתאחדות, לגבי תקנות

במידה והשר הממונה לא יאשר או אנחנו נראה כי הדברים לא מאפשרים לעסוק בספורט כמו שצריך

יש לנו את הזכות לפנות ולעתור או כפי שאמרת לשנות את הסעיף הרלוונטי בכנסת.

מה רצית בדיוק שליט? או מה רצו אלה שניסו לטרפד? שנשב עוד 5 שנים ונדקדק בכל פיסקה בכל פסיק

ובינתיים יקומו ויפלו עוד ועוד ממשלות ופקידים ויועצים? עד שנשביע את רצונך?

אמר איש חכם שהאוייב הגדול ביותר של הטוב זה הטוב מאד, יש לנו חוק טוב יותר או פחות אבל מפה נצא לדרך ונתקן תוך כדי תנועה מה יש לך? לאן אצה לך הדרך?

סבלנות

פיילוט יתבצע כאשר יוגשו לרשות פוליסות ביטוח וכמו שהבטחנו זה בעבודה, עם חברות הביטוח העולמיות שחיכו להעברת החוק, הקמת המוסדות., וראייה כוללת.

סבלנות

דני לוי

מירוצי מכוניות

פורסם

סבלנות

פיילוט יתבצע כאשר יוגשו לרשות פוליסות ביטוח וכמו שהבטחנו זה בעבודה, עם חברות הביטוח העולמיות שחיכו להעברת החוק, הקמת המוסדות., וראייה כוללת.

סבלנות

דני לוי

סבלנות יש, בין אם נרצה ובין אם לא נרצה :wink:

כולם מחכים בקוצר רוח לראלי החוקי הראשון (בעיקר לתאריכים לראלי הזה)

מי יתן וזה יהיה בהקדם האפשרי, אך חשוב לציין, ללא פשרות וקומבינות... שיהיה חוקי למהדרין! עם ביטוח(!!!) ארגון ותקשורת כמו שצריך כמובן

בציפייה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

דני מחזק את ידך לתיקון את הדרוש תיקון.

אני חושב שנושא זה מיצה את עצמו יבורכו כל אלו שנכנסו ונתנו דעתם

חג אורים שמח

• תוכן חדש...