Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תיקוני פחחות בעזרת עופרת...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7484 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הסיבה האמיתית לשריטה........הרעלת בדיל......

לא, זה רק חיסן אותי... לקראת 3 שנים בתוך הטכני וליד בתי זיקוק (ולפני זה 13 שנים בקריות)...

בכל אופן, אם למישהו יש את התוכנית בווידאו/AVI אני אשמח...

כל "זיקני" הפורום לא יודעים דבר על התהליך? כל כך הרבה שנים מדברים כאן על "מקוריות" ואוטינטיות" ואף אחד לא עושה את זה כמו שצריך, כמו פעם?!

ואני תפסתי מכרישי הפורום הזה... :roll:

(אחרי "טיזר כזה אני מצפה ליראות יותר תגובות... :roll: )

ושלא תינשום לי שם עופרת!!!! :lol:

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אני מעלה את זה מתהומות הנשייה... אולי מישהו יוכל להרים את הכפפה ולתת איזה הסבר או לקשר אותי עם איזה בעל מיקצוע חביב שיוכל להסביר לי איך עושים את ה"פלא" הזה?

גילי

פורסם
קישור לאתר שמסביר שלב אחרי שלב עם תמונות:

http://volksrods.com/forums/index.php?showtopic=11578

אהבתי את הרעיון, זה ניראה פשוט מאוד כמו שפכטל רגיל לרכב, אבל מה גורם לעופרת להידבק לפח ? האם זו המישחה ?

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
לא, זה רק חיסן אותי... לקראת 3 שנים בתוך הטכני וליד בתי זיקוק (ולפני זה 13 שנים בקריות)...

גילי

האם בשוחר מהמניין עסיקנן?

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם
האם בשוחר מהמניין עסיקנן?
בלי תרוצים... כן!!!

תגיד, אתה לא מכיר את ה"טכנולוגיה" הזו עם העופרת? בבהמות "שלכם" עושים את זה הרבה, לפחות במדינה ההיא שלא חסר בה דלק...

גילי

פורסם

גם שם הפסיקו להשתמש בטכניקה הזאת, אם אני לא טועה אדי העופרת מסרטנים.

במונסטר גאראג', באחד הפרקים הראשונים, הם בנו הוטרוד משברולט, עשו לה CHOP, SECTION, ועוד הרבה דברים אחרים,

בפרק הזה הם הביאו 5 "אומנים" מהתחום, אחד מהם היה מומוחה בשימוש בעופרת (זקן קטן עם סיגר ענק בפה)....,

זה מדהים איך ב4 ימים הם שינו לגמריי את הרכב....

פורסם
בלי תרוצים... כן!!!
אל תודה בזה. מניסיון.

יש להם את אולג שהוא הוכחה חייה למה שהשוחרות עושה לך....

לכמה מחברי FS יש כת קטנה המעריצה את האיש, הסטירמן והדוגמניות - יעקב "רק 5 דק' מבאר-שבע" טרנר. ואז בכללל....

הולץ 2001-2005, והעולם שותק.

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

עוד שאלה, ככה "על הדרך"...

איפה ניתן ליקנות את המישחה המופלאה הזו שמורחים אותה על הפח ומחממים כדי שהעופרת תידבק טוב?

(אל תפנו אותי לאתרי "חו"ל" למינהם, שם אני יודע לחפש גם. בארץ, ציונות וכו'... ;-))

גילי

פורסם
לכולם שלום...

פעם, בעלי מיקצוע היו מתקנים מעיכות בפח ע"י עופרת. השיטה נהוגה גם בארה"ב במכוניות "שוות" כגון מכוניות אספנות יקרות ערך (כאשר רוצים שהתיקון יחזיק לנצח) ומכוניות "קאסטום"...

מישהו יודע איך עושים את זה? איפה אפשר ליקנות חומרים? איך מתחילים?

בבקשה, אל תגידו "למה לך, תתקן עם מרק, כולם עושים את זה, זה טוב גם לך"...

אני רוצה לתקן עם עופרת כי זה מחזיק יותר טוב (ככה אומרים), במיוחד במקומים שיש בהם עומס, למשל ליד צירי הדלתות... וחוץ מזה החוויה...

תודה מראש,

גילי

לא אגיד לך לא לעשות את זה,אבל קיים חומר שנקרא bodyalu polyester filler יש בפנים מרכיב של אבקת אלומיניום,זה חומר יקר יותר מן הרגיל כדאי להשתמש בו מן הסיבה שהוא יותר חזק מהרגיל,ופחות רגיש להתפשטות והתכוצות.

הבעיה כמו תמיד תהיה בנקודת החיבור עם המתכת, ושם כמו בצביעה או בהלחמת בדיל צריך להיות ניקיון מוחלט.

אבל אם בכל זאת החלטת לעשות מילוי בבדיל,צריך לזה מיומנות גדולה,לא בטוח שאפשר ללמוד את זה בכתב,זה יצא כמו שחיה בהתכתבות.

אם תרצה בבקשה,עליך כמו שכבר נכתב להכין מקום מאוורר לקנות בקבוק חומצת מלח 30-32 אחוז.מוטות בדיל נראות כמין מלבנים ארוכים ,מבער אציטילן.וחשוב מאוד חתיכות צינק {אבץ בלע"ז

] אם אזכר בעוד משהו אוסיף ,כן,

ואת בגדי העבודה הכי בלויים שיש לך, ממילא לא ישאר מהם הרבה. לפני שחושבים בכלל להתחיל בהלחמה חובה להשחיז את המתכת עד למצב של מתכת לבנה בלי שום שאריות חלודה,מאד חשוב הבדיל לא יתחבר לנקודה לא נקיה ב100 אחוז.

יש יתרון גדול בסוג זה של חיבור כי זה חיבור מתכת למתכת ובחיבור לא תתפתח חלודה .

כעת לוקחים את חתיכות אבץ וזורקים לתוך החומצה,אין צורך להשתמש בכל הכמות,בערך כמה שצריך, אחרי תסיסה החומצה תהיה פחות "תוקפנית", כן וצריך גם לקנות מברשת כמו אלה של צבע כדי לנקות עם המברשת אחרי ההשחזה,גם מן המברשת לא ישאר הרבה.

יש בעצם 3 דרכים לעשות את העבודה, תלוי כמובן בסוג הכיפוף,הראשון והפשוט הוא כאשר החלק מונח על השולחן אחרי שהשחזנו בצורה מושלמת את מקום המילוי מנקים את המקום עם המברשת מובן שקודם טובלים אותה בחומצה,שוב חייבים לזכור החומצה רעילה ביותר,חייבים להזהר מאד,כעת מדליקים את המבער מחממים את השטח,סליחה אני צריך ללכת המשך יבוא.

zeev

פורסם
לא אגיד לך לא לעשות את זה,אבל קיים חומר שנקרא bodyalu polyester filler יש בפנים מרכיב של אבקת אלומיניום,זה חומר יקר יותר מן הרגיל כדאי להשתמש בו מן הסיבה שהוא יותר חזק מהרגיל,ופחות רגיש להתפשטות והתכוצות.

הבעיה כמו תמיד תהיה בנקודת החיבור עם המתכת, ושם כמו בצביעה או בהלחמת בדיל צריך להיות ניקיון מוחלט.

אבל אם בכל זאת החלטת לעשות מילוי בבדיל,צריך לזה מיומנות גדולה,לא בטוח שאפשר ללמוד את זה בכתב,זה יצא כמו שחיה בהתכתבות.

אם תרצה בבקשה,עליך כמו שכבר נכתב להכין מקום מאוורר לקנות בקבוק חומצת מלח 30-32 אחוז.מוטות בדיל נראות כמין מלבנים ארוכים ,מבער אציטילן.וחשוב מאוד חתיכות צינק {אבץ בלע"ז

] אם אזכר בעוד משהו אוסיף ,כן,

ואת בגדי העבודה הכי בלויים שיש לך, ממילא לא ישאר מהם הרבה. לפני שחושבים בכלל להתחיל בהלחמה חובה להשחיז את המתכת עד למצב של מתכת לבנה בלי שום שאריות חלודה,מאד חשוב הבדיל לא יתחבר לנקודה לא נקיה ב100 אחוז.

יש יתרון גדול בסוג זה של חיבור כי זה חיבור מתכת למתכת ובחיבור לא תתפתח חלודה .

כעת לוקחים את חתיכות אבץ וזורקים לתוך החומצה,אין צורך להשתמש בכל הכמות,בערך כמה שצריך, אחרי תסיסה החומצה תהיה פחות "תוקפנית", כן וצריך גם לקנות מברשת כמו אלה של צבע כדי לנקות עם המברשת אחרי ההשחזה,גם מן המברשת לא ישאר הרבה.

יש בעצם 3 דרכים לעשות את העבודה, תלוי כמובן בסוג הכיפוף,הראשון והפשוט הוא כאשר החלק מונח על השולחן אחרי שהשחזנו בצורה מושלמת את מקום המילוי מנקים את המקום עם המברשת מובן שקודם טובלים אותה בחומצה,שוב חייבים לזכור החומצה רעילה ביותר,חייבים להזהר מאד,כעת מדליקים את המבער מחממים את השטח,סליחה אני צריך ללכת המשך יבוא.

כמה לחמם זה ענין של ניסיון אפשר תוך כדי החימום לנקות שוב עם החומצה,בשלב הזה ותוך כדי חימום מקרבים את מוט הבדיל מתחילים לצפות מבחוץ תחילה,ואח"כ לאט פנימה מפעם לפעם אפשר לנקות עם המברשת,כאשר השטח מצופה כהלכה ,ניתן למלא לפי הצורך,לא ברור לי אם זה מעניין מישהו, אם כן אסביר איך מעבדים נכון, וגם את 2 הדרכים הנוספות.

ערב טוב -זאב.

zeev

פורסם
כמה לחמם זה ענין של ניסיון אפשר תוך כדי החימום לנקות שוב עם החומצה,בשלב הזה ותוך כדי חימום מקרבים את מוט הבדיל מתחילים לצפות מבחוץ תחילה,ואח"כ לאט פנימה מפעם לפעם אפשר לנקות עם המברשת,כאשר השטח מצופה כהלכה ,ניתן למלא לפי הצורך,לא ברור לי אם זה מעניין מישהו, אם כן אסביר איך מעבדים נכון, וגם את 2 הדרכים הנוספות.

ערב טוב -זאב.

היה איזה אתר שהיה כתוב בו שצריך חומצה זרחתית דווקא, ולשפשף את הפח ע"י צמר "פלדה" מפליז... ואחרי זה לישטוף את הכל ע"י מים מזוקקים, ולנגב מהר, ולחמם עם המבער...

אחרי זה מורחים איזו אבקה שמומסת במים מזוקקים (ככל הניראה מישחת הלחמה), ומחממים.

מנקים את פני השטח ומחממים ומלחימים עם העופרת...

לא ברור לי למה צריך את החומצה והאבץ?

חומצה זרחתית יוצרת שיבת מגן של שהיא על המתכת...

תודה על ההסבר, ואם תוכל להיתיחס למה שאני אמרתי, אולי תוכל להבהיר דברים...

גילי

פורסם

היה איזה אתר שהיה כתוב בו שצריך חומצה זרחתית דווקא, ולשפשף את הפח ע"י צמר "פלדה" מפליז... ואחרי זה לישטוף את הכל ע"י מים מזוקקים, ולנגב מהר, ולחמם עם המבער...

אחרי זה מורחים איזו אבקה שמומסת במים מזוקקים (ככל הניראה מישחת הלחמה), ומחממים.

מנקים את פני השטח ומחממים ומלחימים עם העופרת...

לא ברור לי למה צריך את החומצה והאבץ?

חומצה זרחתית יוצרת שיבת מגן של שהיא על המתכת...

תודה על ההסבר, ואם תוכל להיתיחס למה שאני אמרתי, אולי תוכל להבהיר דברים...

גילי

לי השיטה שלך לא ידועה,יתכן שתמציא משהו חדש ,למה לא?ונזק גדול ממה שכבר קיים לא יהיה ,אז בהצלחה.-זאב

zeev

• תוכן חדש...