Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול בלילה עוד הכל היה בסדר - אבל היום לפתע הפנו את תשומת ליבי שהאור בפנס השמאלי לא עובד. בדקתי את הנושא ומסתבר למעשה שהאור כן עובד (גם החלפתי נורה לייתר בטחון) אבל חלש מאוד.

ככל הנראה יש קצר/נתק במקום שטרם הצלחתי למצוא (תכף תבינו למה אני חושב שזה נתק/קצר) - ולכן אשמח אם החשמלאים המוסמכים שמכירים את הרכב יוכלו לתת רעיונות נוספים לבדיקה.

הסימפטומים הם כאלה:

1. אור ראשי שמאלי חלש

2. אור ראשי שמאלי לא עובד בכלל אם מנתקים גם את הנורה הימנית.

3. החיווי של האורות "הגבוהים" בלוח השעונים דולק חלש

הבדיקות שבוצעו:

1. קצר/נתק בקונקטור שמתחבר לנורות הראשיות - אין

2. קצר בחוטים שיוצאים מהקונקטורים של האורות הראשיים - אין

3. ממסרים - שניהם תקינים

4. בדיקת פיוזים - כולם תקינים

5. פירוק בית פיוזים בתא המנוע ובדיקה של התחתית לחוטים פגומים או שרופים - אין, הכל תקין.

6. בדיקת צמה ראשית מצד שמאל לצד ימין + קונקטורים - נראה שהכל תקין, אין קרעים או פגמים.

7. בדיקת פיקוד לממסרים - תקין - קרי: ידית אורות מתפקדת כראוי ושולחת פיקוד (מינוס) מתאים לאור חניה + ראשי. יש פלוס קבוע עבור הממסרים (שניהם) ויש פלוס "מוכן" ע"מ לחברו עם הצד השני (נורות).

8. בדיקת חיווט בין הנורה לבית הממסר - שם כנראה הבעיה. ביצעתי בדיקה לראות אם אני מחבר נורת ביקורת לאחד החוטים בין הבית פיוזים לנורות עצמן - בצד אחד לא קרה שום דבר (כמו שצריך, הרי מהנורות לא צריך להגיע שום חשמל) אך בבית של הממסר השני הנורה נדלקה חלש (לא תקין !!!).

9. בדיקת מינוסים ופלוסים בקונקטורים של הנורות כאשר האורות דולקים: מינוס יש, פלוס אין !

מה שאני מנסה להבין כרגע הוא:

1. האם הבעיה היא דווקא בחיווט

2. האם הבעיה הוא בבית פיוזים+ממסרים שנמצא בתא המנוע.

להערכתי האישית מה שקורה כרגע הוא שכנראה יש חוט גלוי או קצר שקשור לפלוס של האורות הגבוהים עם האורות הרגילים של הרכב. ככל הנראה כאשר 2 הנורות מחוברות כרגיל, הן משמשות כאמצעי לסגירת מעגל מסויים - וזה גם מה שמדליק כנראה את החיווי של האורות הגבוהים באופן חלש בלוח השעונים.

אשמח לקבל אינפורמציה ממי שמכיר קצת את הרכב (לגאסי 2.0 ל' מודל 96) ונתקל בתופעה (או יכול להצביע על כיווני בדיקה נוספים ע"מ להגיע לתקלה עצמה).

תודה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כיוון בדיקה נוסף - חיבור פלוס ומינוס ישירים לבית המנורה כדי לוודא שאין בעיה בבית המנורה או בנורה עצמה. לעיתים בנורה שרופה ניתק חוט הלהט ומקצר פנימית בין המעגל הגבוה לנמוך, נתקלתי בזה אישית פעם.

פורסם

אהלן

לא מכיר את הרכב אך מכיר(קצת...) תקלות חשמליות :razz:

הפיתרון האולטימטיבי והדרסטי אך היעיל והקל ביותר(שוב אם זה אפשרי)

לחתוך את החוט בקרבת הנורה

לחתוך את החוט המוביל מהנורה לכיוון בית הממסר(בקרבת בית הממסר)

למדוד(אם כבר ניתקת) ביחס לאדמה אם ישנן שאריות מתח(להערכתי אסור שיהיו כאשר המתג לא מופעל)

המתח כאשר מתג הארות מופעל ביחס לאדמה מיציאת בית הממסר צריך להיות +B (כ+ המצבר) כשהמתג כבוי צריך להיטת 0 בקרוב(ביחס לאדמה)

לאחר מכן חבר כבל עבה (ל10-12 אמפר) בין בית הממסר לנורה(ליפוף ללא הלחמה עם איזולירבנד

מה מקור הזליגה אולי לא תדע-אך את הבעיה תפתר (וזה מה חשוב הלא כן?):mm_tongue

ניצן

פורסם

ניצן, אני מעדיף בראש ובראשונה לדעת היכן בדיוק הבעיה, מבלי לחתוך חוטים ולעשות גישורים (אם אני כבר עושה כזה דבר, אני אעשה חיווט חדש לנורות עם ממסר - ופשוט אשתמש בפיקוד הנוכחי עבור הממסר החדש ... או שאני פשוט אעשה את אותו הדבר עם הממסר הקיים).

בכל מקרה - יש לי בעיה לאתר את התקלה במידה והיא בבית הפיוזים והממסרים.

פתחתי את בית הפיוזים והממסרים שנמצא בתא המנוע, אך החלק האחורי שלו אינו חשוף ואין לדעת מה מצב המגעים והלוח הפנימי. מה שקורה שם הוא שפשוט מתחברים אליו שלל קונקטורים של הנורות ועוד דברים (כמו למשל מינוסים/פלוסים עבים).

אחד הפתרונות הוא פשוט למצוא את החוט בין הבית ממסרים/פיוזים לנורות עצמן ולשים אחד חדש במקומו - אבל לא בטוח שזה יפתור לי את הבעיה כי אם יש קצר בחוט, לא בטוח שניתוק שלו יפתור לי את הבעיה במלואה. אני מחפש קודם כל את המקור... במקרה הכי גרוע, אם מדובר בבית פיוזים, נארגן אחד אחר (לא חסרות אימפרזות/לגאסי מושבתות).

למען הסר ספק, אם לא הסברתי את עצמי טוב קודם לכן, גם כאשר 2 הנורות מנותקות לגמרי, לא מגיע לקונקטורים שלהם פלוס, למרות הממסר נותן פיקוד ויש זרם בחוט ממנו הוא עושה גישור לעבר הנורות.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

היי איציק.

2 הממסרים הינם הזנת פלוס לנורות, כל ממסר לנורה אחת.

אם אתה לא מקבל פלוס בצד אחד ,סביר שאחד הממסרים תקול.

מאוד מקצועי הבדיקות שבצעת,

אני מבקש לדעת האם ניסית להצליב בין הממסרים,

ולראות האם הבעיה "קפצה" לצד השני?

אם לא עשית זאת, אנא עשה זאת.

אם לא מאבחן את הבעיה, יש לבדוק את המערכת הנ,ל תחת עומס!!!

כל הבדיקות בספרות היצרנים כולל בדיקות החשמל והאלקטרוניקה , רושמים לך "נתק את המחבר , בדוק כך וכך...."

אלה בדיקות לא נכונות, אני מודיע כאן שחלק ממדריכי טכנאי היבואנים בארץ מלמדים אותם שהבדיקות הנל לעיתים יראו מערכות תקינות כי אינן נבדקות תחת עומס והכשל קורה בעומס.

בצע את בדיקת ההצלבה, אם לא יהיה שינוי, ונראה לי שכן יהיה, תתקשר אלי ואסביר לך בקצרה ולעניין כיצד לבצע בדיקה תחת עומס והבעיה תאותר על ידך בדקות ספורות.

כל שתצטרך הוא חוט שיחובר לפלוס המצבר אחרי פיוז של 10-15 אמפר וגישה חופשית לממסרים, ובית הנתיכים.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

ודרך אגב, זה לא קצר, זה נתק. בדכ אין בעיות בחיווט עצמו של הנורות בסובארו.

בסובארו הזה הנתק הוא בדכ במחבר של המשאבת דלק , אחד בדופן קדמי ואחד מאחור.

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני, תודה על תגובתך.

ראשית, לא התייחסת לעניין שנורת האורות הגבוהים דולקת באופן חלש כאשר 2 הנורות מחוברות. זה לא מצב תקין וזה לא היה כך מעולם.

שנית; הצלבתי ממסרים (כמה וכמה פעמים, עם ממסרים אחרים כמו המזגן וכד') - לא עזר.

לא מגיע פלוס לנורות וייתכן ויש קצר בדרך (הנורות כאילו מחוברות בטור במקום במקביל).

כפי שציינתי קודם, באחד החוטים של הנורות, שמגיע מהנורה לבית הפיוזים, יש מתח חלש ! - וזהו מצב אינו תקין.

מהיכרות עם המערכות הללו, אני יודע שבד"כ מערכות החשמל בדגמים הללו מאוד עמידות ובנויות היטב - אך אני לא שולל תקלה או בעיה בבית הפיוזים שהינו סגור לחלוטין.

מה כדאי להמשיך לבדוק הלאה ?

שוב, תודה על העזרה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שוב, התקלה חייבת להיות בממסרים או בהזנת המתח אליהם ,

כאמור יש לבצע בדיקה כאשר הממסר תקוע למקומו האם הוא מקבל פלוס מלא ומעביר פלוס מלא,

זוהי בדיקה מהותית, החל בה שוב תחת עומס

לממסר 4 רגלים, אחד פקודת מינוס הפעלה, ופקודת פלוס (יתכן וקבועה) להפעלת הסליל מה שמוכר כמס' 85 ו 86 .

יש לוודא מתח מלא וחזק בזמן הממסר תקוע!! במקום ב2 התקעים הנותרים המוכרים כ 30 ו 87 בממסר רגיל.

אם תקין, המשך:

נסה להצליב בכל זאת בין ממסרי האורות עצמם. שוב, ממסרי האורות עצמם.

בדוק האם התקלה /תופעה קפצה לצד השני.

אם אין שינוי, המשך:

בדיקת נתיכים:

הדלק אור (שמאלי לא פועל) בדוק עם נורית בקורת ולא עם נורית לד, לא , אלא עם נורית בקורת את כל הנתיכים בשני הפנים שלהם בצדדים. וודא שאין נתיך אחד שלא מעביר בפועל, כלומר שני צידי הנתיך בבדיקות הנורית צריכות להאיר ולא רק צד אחד של נתיך.

בדיקה האם אכן חסר פלוס בתקע:

1. ייצור חוט עזר מאובטח לבדיקה :

קח חוט באורך 2 מטר, בקצהו חבר נתיך 10 אמפר עד 15 אמפר, הצד של הנתיך חבר לפלוס מצבר, צד שני הזהר לבל יגע בפח הרכב במינוס,

1א -- כאשר התקעים מחוברים לנורות, גע עם החוט במקום בו אמור להגיע פלוס, האם הנורה נדלקת כראוי?

אם כן סמן שאכן לא מגיע פלוס לתקע, נמשיך בבדיקה:

2. נתק את שני תקעי האורות , הימני והשמאלי.

3. בתקע השמאלי, היכן שלא מגיע פלוס ושאתה יודע שצריך להגיע , חבר את הפלוס שייצרת אחרי הנתיך שחיברת למצבר- בנקודת חיבור זו רצוי שיהיה מי שיעזור לך לבצע הבהוב, עדיף את ההבהוב לבצע בצד של המצבר דווקא ומהיר.

4. לאחר שמהבהבים לך בקצב מהיר פלוס דרך החוט הזה, כל שעליך לעשות הוא לבדוק להיכן מגיע הפלוס המבהבה הזה עם נורית ביקורת,

בדוק בבתי הנתיכים האם יש פיוז כלשהו שמגע אחד הפינים שלו החל להבהב

אם לא אז:

בדוק בבתי הממסר אם מגיע לך לשם הפלוס המבהב הזה, ונתקדם.

תעדכן ונתקדם.

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

שוב, התקלה חייבת להיות בממסרים או בהזנת המתח אליהם ,

כאמור יש לבצע בדיקה כאשר הממסר תקוע למקומו האם הוא מקבל פלוס מלא ומעביר פלוס מלא,

זוהי בדיקה מהותית, החל בה שוב תחת עומס

לממסר 4 רגלים, אחד פקודת מינוס הפעלה, ופקודת פלוס (יתכן וקבועה) להפעלת הסליל מה שמוכר כמס' 85 ו 86 .

יש לוודא מתח מלא וחזק בזמן הממסר תקוע!! במקום ב2 התקעים הנותרים המוכרים כ 30 ו 87 בממסר רגיל.

אם תקין, המשך:

נסה להצליב בכל זאת בין ממסרי האורות עצמם. שוב, ממסרי האורות עצמם.

בדוק האם התקלה /תופעה קפצה לצד השני.

אם אין שינוי, המשך:

בדיקת נתיכים:

הדלק אור (שמאלי לא פועל) בדוק עם נורית בקורת ולא עם נורית לד, לא , אלא עם נורית בקורת את כל הנתיכים בשני הפנים שלהם בצדדים. וודא שאין נתיך אחד שלא מעביר בפועל, כלומר שני צידי הנתיך בבדיקות הנורית צריכות להאיר ולא רק צד אחד של נתיך.

בדיקה האם אכן חסר פלוס בתקע:

1. ייצור חוט עזר מאובטח לבדיקה :

קח חוט באורך 2 מטר, בקצהו חבר נתיך 10 אמפר עד 15 אמפר, הצד של הנתיך חבר לפלוס מצבר, צד שני הזהר לבל יגע בפח הרכב במינוס,

1א -- כאשר התקעים מחוברים לנורות, גע עם החוט במקום בו אמור להגיע פלוס, האם הנורה נדלקת כראוי?

אם כן סמן שאכן לא מגיע פלוס לתקע, נמשיך בבדיקה:

2. נתק את שני תקעי האורות , הימני והשמאלי.

3. בתקע השמאלי, היכן שלא מגיע פלוס ושאתה יודע שצריך להגיע , חבר את הפלוס שייצרת אחרי הנתיך שחיברת למצבר- בנקודת חיבור זו רצוי שיהיה מי שיעזור לך לבצע הבהוב, עדיף את ההבהוב לבצע בצד של המצבר דווקא ומהיר.

4. לאחר שמהבהבים לך בקצב מהיר פלוס דרך החוט הזה, כל שעליך לעשות הוא לבדוק להיכן מגיע הפלוס המבהבה הזה עם נורית ביקורת,

בדוק בבתי הנתיכים האם יש פיוז כלשהו שמגע אחד הפינים שלו החל להבהב

אם לא אז:

בדוק בבתי הממסר אם מגיע לך לשם הפלוס המבהב הזה, ונתקדם.

תעדכן ונתקדם.

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

איציק ערב טוב!

נסה להצליב בין הממסרים 1/2 בקובץ המצורף,וראה אם הבעיה עברה לצד שני.

אם כן, אחד הממסרים דפוק למרות שאתה כותב שהם בסדר.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

נכון מאוד, לא נראית סיבה אחרת, זוהי תופעה מוכרת מאוד בסובארו.

שכן אם לא מגיע פלוס לתקע הפנס :

זה או ממסר שלו,

או נתיך שלו,

או נתק/ מפל מתח על הקו שמזין את הממסר כלומר לא מגיע פלוס חזק לממסר

או מגיע פלוס חזק לממסר, אבל הממסר לא מוציא (מה שמצביע על ממסר תקול-מנותק או לחילופין אין לו פקודת הפעלה)

או מפל מתח - נתק מלא מהממסר לכיוון תקע הנורה

למשל שהחוט לנורה עצמה בחיבור לתקע לא מעביר, כלומר נתק בין החוט לתקע המתחבר לנורה עוד לפני החיבור המגע שם הנתנתק למרות שנראה מחובר.

אין הוקוס פוקס

בברכה- דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

לממסרים יש פלוס קבוע, שניהם עובדים, התופעה לא "קופצת" אם מצליבים.

ייתכן והפנס הימני גם כן מאיר מעט חלש, אבל ללא ספק הוא החזק מבין השניים.

פלוס קבוע יש ל 2 הממסרים. נבדק תחת עומס. הממסרים משמיעים "קליק" בזמן כניסה לעבודה.

פלוס קבוע מגיע לממסר (עבור הנורות) - לשתיהן.

--------------------------------------------------------------------------

עדכונים לאחר בדיקה:

אם 2 הריליים מנותקים (ז"א בחוץ) והנורות מחוברות לקונקטורים שלהן ואני מחבר לנורה השמאלית פלוס קבוע ישירות מהמצבר, שתיהן נדלקות !!!

אם הנורה השמאלית מנותקת מהקונקטור שלה ואני מוציא את הריליי של הנורה הימנית, העסק מתפקד בצורה תקינה (הנורה הימנית כובה).

אם אני מוציא את הריליי של הנורה הימנית בזמן ששתיהן הנורות מחוברות ועובדות, שתיהן כובות.

דני, מה דעתך ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יש לך נתק בפלוס איפה שהוא שציינתי קודם.

קודם כל חבר פלוס מהמצבר אחרי נתיך הגנה לנורה השמאלית, בדוק שיש אור רגיל (מעבר) ואור גבוה (דרך) ובקרה בלוח השעונים כראוי.

אם הכל תקין סימן שאכן חסר לנו פלוס בחוט שאתה טוען שחסר בו פלוס.

אם הצלבת הממסרים לא עזרה, ומגיע מתחים תחת עומס, וגם מוציא מתח תחת עומס, נבדוק נאמת שמה שקורה לנו שיש לנו נתק מהיציאה מהממסר לכיוון תקע הנורה השמאלית.

נסה לחבר את יציאת הממסר של הנורה השמאלית , כאמור את היציאה של הממסר,בממסר עצמו- ביציאה שלו, באופן ישיר (חוט חיצוני כולל נתיך הגנה 15 אמפ') לתקע הנורה השמאלית למקום של הפלוס.

בדוק אם כל האורות מתפקדים כראוי.

בדוק שכיבוי האורות ,הסוויץ' הממסר משתחרר והאורות כולם כבים (בדיקה שחיברת את החוט למקום הנכון)

אם פועל נכון, צריך ל"רוץ" אחרי הקו הזה.

מה שקרה לך בבדיקה ששני הממסרים היו בחוץ והזנת פלוס אחד:

בעניין זה שהזנת פלוס לצד שמאל ושתי הנורות דלקו , הרי שהזנת מתח (חלשה יותר) ברחה מהפילמנט השני בנורה (אם היית באור רגיל, אז מאור גבוה רץ זרם) שהגיע לאור גבוה בנורה הימנית ובו בזמן היה שם פקודת מינוס מאור רגיל, והנורה דלקה, אך לא דרך הפילמנט הנכון, מול קיר היית רואה פיזור או משונה , לא ראוי ופחות עצמתי.

תעדכן

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם
יש לך נתק בפלוס איפה שהוא שציינתי קודם.

למיטב בדיקתי, לא נראה לי נתק.

קודם כל חבר פלוס מהמצבר אחרי נתיך הגנה לנורה השמאלית, בדוק שיש אור רגיל (מעבר) ואור גבוה (דרך) ובקרה בלוח השעונים כראוי.

אם הכל תקין סימן שאכן חסר לנו פלוס בחוט שאתה טוען שחסר בו פלוס.

יש אור, אבל מאוד חלש.

רק אם לוקחים פלוס ומינוס ישירות מהמצבר, הנורה מתפקדת טוב.

ניסיתי גם לקחת רק מינוס ולחבר לנורה, זה לא עזר (חשבתי שאולי יש מינוס רופף או מנותק - אבל לא).

אם הצלבת הממסרים לא עזרה, ומגיע מתחים תחת עומס, וגם מוציא מתח תחת עומס, נבדוק נאמת שמה שקורה לנו שיש לנו נתק מהיציאה מהממסר לכיוון תקע הנורה השמאלית.

נסה לחבר את יציאת הממסר של הנורה השמאלית , כאמור את היציאה של הממסר,בממסר עצמו- ביציאה שלו, באופן ישיר (חוט חיצוני כולל נתיך הגנה 15 אמפ') לתקע הנורה השמאלית למקום של הפלוס.

בדוק אם כל האורות מתפקדים כראוי.

בדוק שכיבוי האורות ,הסוויץ' הממסר משתחרר והאורות כולם כבים (בדיקה שחיברת את החוט למקום הנכון)

אם פועל נכון, צריך ל"רוץ" אחרי הקו הזה.

אני אנסה זאת מחר.

מה שקרה לך בבדיקה ששני הממסרים היו בחוץ והזנת פלוס אחד:

בעניין זה שהזנת פלוס לצד שמאל ושתי הנורות דלקו , הרי שהזנת מתח (חלשה יותר) ברחה מהפילמנט השני בנורה (אם היית באור רגיל, אז מאור גבוה רץ זרם) שהגיע לאור גבוה בנורה הימנית ובו בזמן היה שם פקודת מינוס מאור רגיל, והנורה דלקה, אך לא דרך הפילמנט הנכון, מול קיר היית רואה פיזור או משונה , לא ראוי ופחות עצמתי.

לא מדוייק.

כשחיברתי פלוס ישירות לנורה - החוט של האורות הגבוהים היה בחוץ (בנורקה השמאלית). היה רק מינוס ואור דרך מחוברים. יש מעין "זליגה" של זרם בין אורות הדרך בפנס השמאלי למשהו שקשור לאורות הגבוהים - לא ברור לי עדיין מה ואיך - אבל זה המצב.

תודה על העזרה

אעדכן מחר לאחר בדיקה מדוייקת.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...