Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7532 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איציק, בוא נעשה אחרת--

מבלי לפגוע בהצעות הקודמות, בוא נתחיל מהתחלה אבל אחרת.

קיימת טעות בבדיקה!! אין מצב אחר, נבצע הליך בסיסי לזיהוי, נראה לי שזו הדרך הקצרה לפתרון,

צריך לוודא שאתה יודע וגם תקין ברכב, היכן צריך להיות הפלוס בתקע לנורות, והיכן צריך להיות פקודת אור מעבר (רגיל) ואור דרך (גבוה)

איתור מיקום הפלוס בתקעים:

1.נתק את שני התקעים של שתי הנורות הקדמיות.- מהותי! החוטים עצמם מחוברים לתקע, אבל מנותקים מהנורה בשני הצדדים מנותקים.

2.סוויץ' דולק

3.אורות כבויים

4.כל החוטים מחוברים בצורה מקורית לתקעים שכאמור מנותקים!

5.בדוק בצד ימין היכן יש לך פלוס בתקע של השלושת נקבות.

6באותו מקום בדיוק בצד שני צריך להיות פלוס.

7.אם אין , חבר לו פלוס מבחוץ אחרי אבטחת נתיך. שים לב , באותו מקום בדיוק כמו בתקע הימני.

8.עכשיו חבר את התקעים לנורות.

9.בדוק שאורות רגילים וגבוהים פועלים רגיל ותקין, שים את האוטו מול קיר, ווודא שפיזור האורות באור רגיל ואור גבוה זהה בשני הצדדים, (מרחק 2 מטר מהקיר לערך)

10.אם לא תקין , הוצא את התקעים שוב.

11. וודא שוב ,פלוס בשני התקעים מופיעים באותו מקום ( זה באחד הנקבות בתקע, לא החיבור העליון)

12. עכשיו בדיקת פקודות מינוס במקום הנכון וגם שקיימות: בדיקה כפולה בו זמנית:

שים אור רגיל, לא גבוה, רגיל, התקעים בחוץ שניהם, לא מחוברים לנורות,

צריך להיות לך מינוס בשני הנקבות העליונים בתקעים שבשני הצדדים.

13.אם תקין, המשך:

תקעים עדיין בחוץ, העבר לאור גבוה, צריך להיות לך מינוס באותו מקום בשני הנקבות בתקעים של הנורות בצד ימין ושמאל, לא בעליונים אלא בנקבות שמול הפלוס, ובכל מקרה שכל צד זהה לצד השני.

14.אם תקין החזר את התקעים למקומם.

אם יש פלוס בשני התקעים וכאשר הם מנותקים מהנורות, הפלוסים באותו מקום בתקע, ואם יש לך פקודות מינוס אור רגיל לאותו מקום כאשר התקעים מנותקים, ואור גבוהה גם באותו מקום בין שני התקעים,

אז האורות חייבים לפעול תקין, והבדיקה מול קיר בפיזור אורות שווה לשתי הצדדים.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

איציק, תבדוק אם יש לך אורות בלם

אני זוכר שהיה לי בג'אסטי בעיה שהלך פיוז של האורות בלם, והוא החליש בצורה עצבנית את פנס שמאל, כולל הדלקות חלשה של חווי אורות גבוהים.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
איציק, תבדוק אם יש לך אורות בלם

אני זוכר שהיה לי בג'אסטי בעיה שהלך פיוז של האורות בלם, והוא החליש בצורה עצבנית את פנס שמאל, כולל הדלקות חלשה של חווי אורות גבוהים.

יש אורות בלם, כל השלישיה עובדת.

דני, כפי שהסברתי קודם לכן, אין פלוס קבוע בנורות כאשר האורות כבויים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני יכול להעלות שרטוט.זה לא ייתן כלום,אין קשר לאורות ברקס.

אני ממשיך לטעון שהבעיה,ממסר או פיוז.

הצלבת הממסרים לא תביא שום אידיקציה,כפי שכתבנו קודם דני,ואני.

יש להדליק סוויצ" ואורות,לנתק ממסר אחד ולחבר חזרה,ואחר כך את השני,לשמוע

אם כל אחד מהם בתורו משמיע תיקתוק.

הטוב ביותר לקנות שני ממסרים ופיוזים חדשים,מקסימום ישארו רזרבה.

אני מחכה לעדכון,לאחר תיקון התקלה,בכל דרך שתיפתר.

בברכה

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

עדכון ופתרון הבעיה;

יצאתי היום עם החשמלאי-רכב הבכיר שעובד איתי לבדוק מה בדיוק קורה ותוך 10 שניות הוא מצא פיוז שרוף שמשום מה כנראה שהתפספס בכל הבדיקות שלי. הפיוז השרוף היה בקופסת הממסרים/נתיכים שיושבת בתא המנוע סמוך למצבר (צד נהג).

הפיוז השרוף (15A) הוחלף באחד חדש ובא לציון גואל.

הסיבה שהפיוז נשרף היא בגלל שהתקע של הנורה השמאלית לא היה במיטבו. כבר לפני שנה הוא עשה לי בעיות, סידרתי אותו זמנית וקניתי אחד חדש (ואמרתי לעצמי שאני אחליף את זה ברגע שיהיה לי קצת זמן לסדר את זה).

הנושא כמובן נשכח - וכמו שאומרים: מה שזמני בסוף נשאר קבוע - וזו התוצאה.

החוט של המינוס, איתו היתה הבעיה של המגע בנורה ובגללו הייתי צריך להחליף מלכתחילה את התקע שלה, הותך כתוצאה מהחום ונגע בפלוס של האור הגבוה בצד שמאל - וכך נשרף הפיוז.

נורת הביקורת הראתה אור חזק מאוד בצד אחד של הפיוז השרוף - ובצידו השני אור חלש (כנראה זליגה דרך המינוס או מקום אחר משותף עם הנורה הימנית).

החלפתי את התקע בתקע חדש (עם הלחמות, כמו שצריך) ועכשיו הכל פיקס.

תודה ר-ב-ה לכל העוזרים והמגיבים !

איציק - שיצא פקק בגלל שלא שם לב לפיוז השרוף :mm_tongue:

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

"איציק - שיצא פקק בגלל שלא שם לב לפיוז השרוף :mm_tongue:" נכון.

ובנוסף, זילזל במי שלדעתו,אחד שקשה לו לפרגן.

על זה אמרו חכמים,(סיבך את עצמו, בעצמו):-P

בברכה

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

יאצק יצאת חציל, אין ספק שזה מחלה הבתי נורה שעם השנים והחום נמסים ומתפורים ומאבדים מגע (ועולים גרושים)

בקיצור איציק יצאת חציל - אבל תכלס קורה שלא שמים לב עם נורת ביקורת שפיוז נשרף-במיוחד פיוז גדול יחסית כי הפס שלו יותר עבה (פיוז קטן כל הפס מתפוצץ ולא נשאר לו זכר)

הכי בטוח זה לשלוף פיוז פיוז ולבדוק בעיניים ובשמש (גם העינים יכולות לטעות) ואני תהיתי איפה סובארו טעו-מסתבר שלא טעו.

שמח שבעייתך נפתרה.

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

• תוכן חדש...