Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה על הטרמוסטט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7529 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצטרף לשאלה:

בקיץ בנסיעה בין עירונית החום עומד על האמצע.

בחורף (בעיקר בנסיעה לילית) בנסיעה בין עירונית על 100 קמ"ש בהילוך 5, חום המנוע בירידות מגיע כמעט לאפס ובנסיעה ישרה מגיע ל3 קוים אחרי תחילת הסקאלה. תקין?!

פורסם

אצלי בפונטו המחוג משחק בין רבע לחצי.

בזמן עמידה בפקק מגיע עד חצי, בזמן נסיעה בכביש מהיר יורד כמעט עד הרבע.

אני חושב שפיאט עובדים בצורה כזאת, תקנו אותי אם אני טועה.

לעומת זאת רכבים יפניים אצלם המחוג תקוע על חצי, לא משנה מה תעשה.

פורסם

,

צביקה הרשה לי בפעם הראשונה לחלוק עליך....

באיביזה שהיתה לי היתה תקופה של כחודש שבה לא היה טרמוסטט לחלוטין, ובכל עזיבת גז הרכב היה נכבה ועם שחרור הקלאץ' הוא היה מניע כאילו כלום...

כשהורכב הטרמוסטט הכל בא על מקומו בשלום...

ארז אתה בהחלט יכול לחלוק עלי , זוהי זכותך הלגיטימית!

זהו פורום פתוח למגוון דעות, עם חלוקי דעות , ועם השקפות שונות, במה שנוגע לחוות דעת מקצועית,

זה מהווה אתגר מקצועי בשבילי, והניסיון מה שמדבר כאן!

אינני יודע מה שנת היצור של האיביזה שאתה מדבר עליה, אך לרק להשכלה כללית, כל האיביזות דור ראשון, הם בעלי קרבורטור עם צוק אוטומטי,אי לכך נסיעה ברכב זה עם טרמוסט תקול שלא נסגר , ומאפשר זרימת מים וסרקולציית מים תמידית גם כשהמנוע קר, תגרום לרכב לעבוד על קר כל הזמן,

מה שיגרום לצוק להשאר סגור כל הזמן, מצב אשר יגרום לתערובת עשירה, תצרוכת דלק גבוהה. וסלד סרק גבוה כל הזמן!

בגלל שהסלד נשאר גבוה, הרכב לא אמור להתכבות כשהוא קר!

מה שקרה אצלך זהו צרוף מקרים, ולא שייך ישירות לטרמוסטט!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
הסיליקון לא יפגע באטימה על עוד תמרח אותו מחוץ לאטם ולא תנסה לעשות ממנו אטם ע"י מריחה של מלא RTV.

כאשר אני החלפתי יוניט חום האטם הספיק לשבוע ואז התחיל לנזול, פתחתי ניקיתי ומרחתי RTV ומאז הוא מחזיק מצויין.

הסיבות שהיו לך נזילות לאחר החלפת יוניט הם:

1.יתכן ולא החלפת אטם (חדש).

2.ההברזה או השטח הבא במגע עם האטם נשחק או התפתחה קורוזיה.

3.הידוק היוניט במומנט גדול מהדרוש גרם לקריעת האטם.או הידוק במומנט קטן מידי שגורם לאטימה לא מושלמת.

4.יוניט או אטם לא מתאימים.

איזה כייף לי :)

פורסם
, ארז אתה בהחלט יכול לחלוק עלי , זוהי זכותך הלגיטימית!

זהו פורום פתוח למגוון דעות, עם חלוקי דעות , ועם השקפות שונות, במה שנוגע לחוות דעת מקצועית,

זה מהווה אתגר מקצועי בשבילי, והניסיון מה שמדבר כאן!

אינני יודע מה שנת היצור של האיביזה שאתה מדבר עליה, אך לרק להשכלה כללית, כל האיביזות דור ראשון, הם בעלי קרבורטור עם צוק אוטומטי,אי לכך נסיעה ברכב זה עם טרמוסט תקול שלא נסגר , ומאפשר זרימת מים וסרקולציית מים תמידית גם כשהמנוע קר, תגרום לרכב לעבוד על קר כל הזמן,

מה שיגרום לצוק להשאר סגור כל הזמן, מצב אשר יגרום לתערובת עשירה, תצרוכת דלק גבוהה. וסלד סרק גבוה כל הזמן!

בגלל שהסלד נשאר גבוה, הרכב לא אמור להתכבות כשהוא קר!

מה שקרה אצלך זהו צרוף מקרים, ולא שייך ישירות לטרמוסטט!

בברכה

צביקה

קודם כל עד עכשיו לא היה לי על מה לחלוק עליך...

דבר שני האיביזה שהיתה לי היתה שנת 98 עם הזרקיישן.

הרכב היה מחזיק סל"ד סרק בלי שום בעיה, אבל בהעברת הילוכים כאשר היית עוזב גז המנוע היה נכבה, אכן הוא היה במצב קיפאון תמידי וזה היה חודש באמצע החורף... אני בהחלט בטוח שזה היה בגלל הטרמוסטט ולא רק בגלל שהתופעה התחילה ברגע שהוצאתי אותו והסתיימה ברגע ששמתי חדש...

:-D

פורסם

ארז, עם כל הכבוד, בכוונה הדגשתי, סיאט איביזה דור ראשון, ולא סיאט איביזה מוזרק, שנת יצור 98,

שזהו דבר אחר לחלוטין!

ומרק 10,אתה אכן צודק בכל הסיבות שפרטת!

בברכה

צביקה

פורסם

דבר ראשון לפי מה שאתה אומר אז הבעיה היא טרמוסטט תפוס פתוח !

ואני מבין שיש לך גם בעיה של צריכת דלק גבוהה ? זה יכול מאוד להיות קשור לזה שהמנוע שלך עובד כול הזמן על התחום הנמוך של הטמפ' ואז אתה נוסע על תערובת עשירה (יחסית) קבוע ...

"למה לשתות ולנהוג אם אפשר לעשן ולעוף"

פורסם

אבל אני מבין שיש כאן עוד כמה בעלי פיאט שגם אצלם המחוג נמצא על רבע סקאלה ...

אני כבר קניתי טרמוסטט ואני אחליף אין ויכוח, השאלה אם פשוט ככה תוכננו רכבים אלה...לעבוד בטמפ' נמוכה...

[SIZE=5][COLOR=red][/COLOR][/SIZE]

פורסם

רוב רובם של הפיאטים, נוסעים בלי שעון חום, רק עם מנורת בקורת , הנדלקת כשמאוחר מדי!

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...