Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיית חשמל בפיאט אונו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

יש לי בעיית חשמל מאד מורכבת ברכב מסוג פיאט אונו 1.1 שנת 92 ולהלן הבעיה:

כל נסיעה בערך פתאום צרכני הזרם הבאים מפסיקים לעבוד וחוזרים לעבודה תקינה לאחר נגיעה קלה בבית הפיוזים-הצרכנים הם:שעון דיגיטלי,מאוורר מנוע,רדיו,מצת,צפצפה.תאורה פנימית,יש לציין שחוץ מהצפצפה כל הצרכנים חוזרים לתפקד לאחר הזזה קלה של בית הפיוזים.

תופעה נוספת היא שבעת חנייה של הרכב הרדיו מקבל פתאום חיים משלו ומתחיל לעבוד לבד ואף מאבד את כל הכיוונים כאילו ניתקו אותו מהמצבר וחיברו מחדש.

הבעיה חוזרת על עצמה כמעט כל נסיעה בתדירות הולכת וגדלה.

רציתי לציין שהינני בעל ניסיון רב במכונאות ואת כל העבודות על הרכב אני מבצע בעצמי.

ועכשיו לשוס הגדול:

הרכב כבה לחברתי לפתע באמצע נסיעה ולא היה סטרטר אורות וכדומה שהגעתי למקום עם נורת ביקורת הנחתי את הנורה על הקוטב השלילי ונגעתי בגוף הרכב אז הנורה דלקה,שביצעתי את אותו הדבר עם הקוטב החיובי הנורה לא דלקה,התופעה הספציפית הזו נפתרה לאחר שניתקתי את הקטבים והחלפתי אותם בחדשים.

ניקיתי את המינוס שמתחבר לגוף הרכב ואף הוספתי כבל מינוס חדש למקום אחר,פרקתי את בית הפיוזים ניקיתי אותו ואת צמות החשמל שמתחברות אליו עם ספריי מגעים אך ללא הועיל.

אני על סף ייאוש מהרכב ולדעתי עשיתי כל מה שאפשר לעשות אך הבעייה לא נפתרה.

יש לציין שביצעתי מדיקה לשלמות צמת החשמל ושכל הפיוזים תואמים להוראות הייצרן ולא נשרפו לי פיוזים אף לא פעם אחת .

תודה לכל מי שהתמיד וקרא את ההודעה המייאשת הזו וכמו כן תודה לעונים.

.גיל.

פורסם

זה קרה לי בטנדר טויוטה שהיה לי, באמצע הקיץ, כל פעם החשמל בקבינה היה מפסיק לעבוד, המזגן היה נכבה ואי אפשר היה לפתוח את החלונות :shock: ...

אחרי כמה בעיטות קצרות ונחושות הכל היה חוזר לעבוד, ובסוף במוסך טויוטה החליפו איזה פיוז של תא הנוסעים (אם יש דבר כזה...) והכל נפתר...

פורסם

על המצבר מתחבר כבל הפלוס הראשי איתו חוט חשמל אדום עבה. רד עם החוט הזה עד למחבר פלסטיק גדול הנמצא, יותר נמוך מבית המצבר, מעל תיבת ההילוכים. נתק את המחבר וראה אם אין סימנים של מגע שרוף של חוט הזרם הראשי, אם כן או תקן או חתוך החוט משני צידיו וחברם ביחד ע"י הלחמה כך שיהיו חוט אחד רציף. אם לא זאת הבעיה אז יש לבדוק כשהנתק שתארת קורה עם בזמן הפעלת מתג ההצתה יש אורות ראשיים, אתותים רגילים ונורות התראת לוח השעונים פועלות והאם המתנע (סטרטר) פועל.

נא עדכן ודווח ממצאים ולפי זה נתקדם הלאה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

חוץ מהכבל פלוס יש לי חוט שיוצא לכיוון המאוורר מנוע ומשם ישנו חוט שמגיע לקונקטור שיושב על תיבת ההילוכים

פורסם

החוטים שתארת למאורר הרדיאטור הנם כנראה קומבינציה חאפרית, כי מקורית הפלוס מגיע למאורר הרדיאטור מנתיך בתיבת הנתיכים והמינוס מיוניט הפעלה הנמצא בתחתית הרדיאטור.

קשה לי לדעת מהם חוטים אלו מבלי לראותם.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

תודה לכולם ובמיוחד לרפי,מצאתי את הקונקטור המדובר,הוא במצב טוב אך מלא קורוזיה.ניקיתי את המגעים ונשאר לבדוק אם התופעה חוזרת על עצמה.

פורסם

לאחר בדיקה של מספר ימים וביטול הקונקטור הבעיה עדיין לא נפתרה.

יש לציין כי הסטרטר עובד באופן תקין וכי התקלה קורית באופן רנדומלי שהרכב מונע או עומד עם מנוע כבוי וסוויץ כבוי .ההתנעה מתאפשרת באופן תקין עם או בלי אורות.

אני מיואש,

תודה רבה רבה לעונים.

פורסם

הבעייה היא בבית הפיוזים ובמחבר שלו, אני הייתי ממליץ אם אפשר לרכוש בית פיוזים שלם כיחידה אחת מפירוק וללכת לחשמלאי שיחליף את כל בית הפיוזים שלך באחר שתרכוש מפירוק.

זה יפתור את הבעייה אחת ולתמיד.

מאיפה אתה בארץ?

פורסם

אני מראשון לציון.

למען האמת חשבתי על פתרון זה אך רציתי לשמור אותו לסוף לאחר ששללתי את כל שאר הסיבות שיכולו לגרום לתופעה.

• תוכן חדש...