Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בוכנה עפה ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב.

יש מצב שמנוע יכול לעבוד עם עפה לו בוכנה אחת מתוך 4 ?

מקרה שקרה לי היום.

אחרי חודש של היא הפעלת הרכב הרכב התניעה מכה ראשונה וכאשר הוא היה חם הוא השמיעה רעש דה מוזר (מצב ניוטרל) מתוך מכסה המנוע.

עובר דרך אמר לי שעפה לי בוכנה

יש אמת בדבריו ?

או שפשוט בגלל שהוא לא עבד זמן רב.

באותו זמן התענתי את המצבר של הרכב.

מדובר בסיאט איביזה שנת 88.

תודה.

אלון

תודה.

אלון

פורסם
ערב טוב.

יש מצב שמנוע יכול לעבוד עם עפה לו בוכנה אחת מתוך 4 ?

מקרה שקרה לי היום.

אחרי חודש של היא הפעלת הרכב הרכב התניעה מכה ראשונה וכאשר הוא היה חם הוא השמיעה רעש דה מוזר (מצב ניוטרל) מתוך מכסה המנוע.

עובר דרך אמר לי שעפה לי בוכנה

יש אמת בדבריו ?

או שפשוט בגלל שהוא לא עבד זמן רב.

באותו זמן התענתי את המצבר של הרכב.

מדובר בסיאט איביזה שנת 88.

תודה.

אלון

תודה.

אלון

:D

תאמין לי שאם הייתה עפה לך בוכנה המנוע לא היה נשאר מונע ובנוסף היית רואה חור לא קטן במכסה מנוע.

לגבי הרעש... הייתי מציע לך לבדוק את מקור הרעש לפני הנעה חוזרת.

פורסם

עזבו את האיש, כולם מסתלבטים עליו...

(די הזמנת את זה, אבל בכ"ז... :wink: )

לעסק:

קודם כל- כן. טכנית, רכב יכול בהחלט להמשיך לנסוע עם 3 בוכנות מתוך 4, ואפילו עם 2. אבל, זה רק עניין של זמן די קצר עד שכל העסק יילך לעזעזאל וגם שאר הבוכנות ייתפסו או שיילך ראש המנוע. ע"מ שנוכל לומר לך האם באמת נתפסה לך בוכנה (הן לא ממריאות כ"כ טוב, כנראה בגלל איזשהי בעיה אווירודינמית. היה בפורום הסבר לא רע בכלל על אופן פעולתן של כנפיים לפני כמה שבועות, שווה לחפש... :smile: ), אנחנו חייבים הרבה יותר פרטים: כמה זמן האוטו מרעיש, איזה סוג של רעש, האם יוצא מהאגזוז עשן כחול/שחור/לבן/ירקרק בהיר עם נקודות, אם כן- מתי וכמה. כמו כן, עוד פרטים על הרכב כמו נפח, ידני/אוטומטי, כמה זמן היה מושבת וכל פרט אחר שנראה לך חשוב או חשוב פחות.

עדכן, וננסה לעזור :-P

:loco:...Judge Not, Lest Ye Be Judged

פורסם
עזבו את האיש, כולם מסתלבטים עליו...

(די הזמנת את זה, אבל בכ"ז... :wink: )

לעסק:

קודם כל- כן. טכנית, רכב יכול בהחלט להמשיך לנסוע עם 3 בוכנות מתוך 4, ואפילו עם 2. אבל, זה רק עניין של זמן די קצר עד שכל העסק יילך לעזעזאל וגם שאר הבוכנות ייתפסו או שיילך ראש המנוע. ע"מ שנוכל לומר לך האם באמת נתפסה לך בוכנה (הן לא ממריאות כ"כ טוב, כנראה בגלל איזשהי בעיה אווירודינמית. היה בפורום הסבר לא רע בכלל על אופן פעולתן של כנפיים לפני כמה שבועות, שווה לחפש... :smile: ), אנחנו חייבים הרבה יותר פרטים: כמה זמן האוטו מרעיש, איזה סוג של רעש, האם יוצא מהאגזוז עשן כחול/שחור/לבן/ירקרק בהיר עם נקודות, אם כן- מתי וכמה. כמו כן, עוד פרטים על הרכב כמו נפח, ידני/אוטומטי, כמה זמן היה מושבת וכל פרט אחר שנראה לך חשוב או חשוב פחות.

עדכן, וננסה לעזור :-P

האוטו לא מרעיש הוא פשוט עושה רעש פחות חזק מאשר פעם.

לא יוצא בכלל עשן מהאגזוז

מנוע1500 (system Porche) ידני.

הרכב היה מושבט יותר מחודש (הביא למצב שהייתי צריך להתניעו עם כבלים).

פורסם
לפני ההתענה מיליתי דלק מגריקן.

קשור ?

יכול מאד להיות.

הייתי קופץ למוסך במקומך.

אם זו סתימה במערכת הדלק אז הפתרון הוא פשוט ומהיר.

Mercedes Benz- C-Coupe 2.3K

פורסם

האם בזמן ההשבתה, מישהו הניע את הרכב לפחות פעם-פעמיים בשבוע?

אם לא- שקע לך כל השמן והפך לקקה של גמלים (זה גם תלוי מה היה גיל השמן לפני ההשבתה). כמו כן נוצרת חלודה על הקאם-שאפט, לא נוספת בריאות לגיר ו/או לקלאץ', הדלק מתחמצן ועוד מיני כיף.

כעקרון, לפני השבתה, ישנן כמה פעולות שיש לבצע ע"מ למנוע התדרדרות יתר של מערכות הרכב- להחליף שמן ולמלא יותר ממה שצריך בשביל נסיעה רגילה היא אחת הפעולות האלה, ע"מ לשמור על המנוע. כשאתה מוציא רכב מהשבתה ארוכה, רצוי לעשות לו טיפול "10K", בייחוד אם לא עבר טיפול מונע לפני השבתה.

מה היה מצב הרכב לפני ההשבתה?

כמה ק"מ עבר? האם עבר טיפול וכמה זמן מטיפול אחרון? האם בזמן הנעה יוצא עשן כלשהו? (צריך מישהו מאחורי האוטו בזמן שאתה מניע...)

יכולים להיות לך כמה סוגי סתימות בכמה מקומות, לא בהכרח תקלה חמורה, רק סתימות כתוצאה ממשקעים בנוזלי הרכב השונים והיווצרות קורוזיה.

אם הן לא יטופלו, הן יכולות בקלות להתפתח למשהו לא נעים. תן לנו עוד פרטים כדי שנוכל לזהות האם באמת מדובר "רק" בסתימות או משהו אחר...

:loco:...Judge Not, Lest Ye Be Judged

פורסם
לפני ההתענה מיליתי דלק מגריקן.

קשור ?

האם הדלק היה מאוחסן בתוכה זמן רב?

אולי חדרה לחות רבה כלומר התערבבו מים עם הדלק?

האם דלק מהול במים (בכמות כלשהי) מתאימה לתאור הבעיה?

• תוכן חדש...