Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7512 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אז איזה חברה הכי טובה מבין אלה שכן יש בארץ???
לא עשיתי סקר בעניין, באמת שאין לי מושג...קניתי את מה שהיה על המדף באותו הרגע וזה לא איכזב אותי.

איציק, מומלץ גם למודרניות?

לא יצא לי להתעסק בשיפוץ ראשי מנוע, גם לא של מודרניות, לכן אינני יודע אם זה מומלץ למודרניות או לא.

היו בעבר דיונים (בטכני) על נושא ה"שלק" בשימוש עם אטמים אחרים - וגם שם היו חילוקי דעות (חלק אמרו שאין שום צורך ב"שלק" וחלק אמרו שדווקא כן).

לפחות מניסיוני (לא עם אטמי ראש מנוע) עם אטם אגן שמן של תיבת הילוכים אוטומטית שהאכיל אותי קש (בלשון המעטה) לא מעט פעמים, "שלק" פתר לי את הבעיה ב 100%. גם בפעם אחרת שהחלפתי אטם זהה (הפעם האחרת היתה באוטו שלי הפרטי, עם אטם תחליפי פשוט), מרחתי על האטם "שלק" משני הצדדים, חיברתי את האגן והידקתי קלות - ומאז עברה בדיוק שנה וחצי והכל יבש כביום היוולדו.

אין ספק שהחומר עושה עבודה מצויינת אך שאלת השאלות, עליה אין לי את האפשרות לענות, היא האם צריך את זה באטם ראש מנוע...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
הבקבוק נראה בדיוק כך (אותו הצבע ואותה הצורה).

זה הספציפי הוא של חברת PERMATEX - בארץ לא יצא לי לראות את ה"שלק" שלהם. אני יודע שיש גם של חברות אחרות (יש לי 2 כאלה אבל הם לא אצלי בבית כרגע).

80021_3X.jpg

איציק

אני משתמש בשלאק של Permatex, בבקבוק כמו בתמונה שהעלה איציק. אפשר לקנות אותו בארץ בחנויות לאספקה למוסכים בתל אביב - אני רכשתי את שלי בחנות שברחוב יצחק שדה פינת שונצינו (הפינה המערבית). כפי שכתב איציק, החומר מספיק להרבה מריחות - צריך רק לסגור היטב בגמר השימוש.

אני רק ממליץ לכל אחד לבדוק האם סוג אטם-הראש שלו מתאים לשימוש בשלאק, והאם זה מומלץ למנוע הספציפי שלו.

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
יש מצב שמורחים את זה על אטם ישן וזה פותר את הנזילה?
ממש ממש לא,אם החלה נזילה והברגים מהודקים אז יש להחליף את האטם בחדש.

אלא אם כן אתה מעוניין לעשות ניסוי ותהיה מוכן לפרק שוב.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

לא מחזירים אטם ראש ישן - אף פעם !

כמו כן ראיתי שמישהו כתב כאן שמורחים את האטם בשמן , אני שמעתי גם על

אפשרות למרוח בשכבה דקה של גריז על אטם הראש .

כנראה אפקט דומה לשמון דק . אבל במכונית ראש ברזל ולא במודרניות .

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

גם במודרניות לא יקרה כלום אם מורחים שמן והדבר דווקא ממולץ.

כל העניין בשמן הוא שכאשר מהדקים את החלק אז השמן מאפשר לאטם לזוז "ולהתיישב" במקום בצורה הכי טובה.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם
איציק, מומלץ גם למודרניות?
לא !!!, במיוחד לראש מאלומיניום.

לגבי אטמים שאינם אטם ראש תמיד ישנה האפשרות, לרוב אין צורך. המקום היחיד שנשאר הוא באטימה של משטחים ללא אטם, דבר מקובל מאוד במנועים מודרניים. החסרון של השלק, הוא שהוא מתקשה מאוד ונהיה פריך. במקומות רגישים עדיף להשתמש בחומר אטימה שנשאר גמיש דוגמת Formagasket מספר 2. החומר בצבע חום כמו שלק והוא בא בשפופרת. לרוב מתוצרת חברת Permatex, ולכן מי שעוד משתמשים בחומר הזה קוראים לו כך. חשוב להבדיל בין מס' 1 שמתקשה לבין מס' 2 שנשאר גמיש. מנסיוני עם מספר 2, מנועים בהם השתמשתי בחומר לפני כ 13 שנים, נשארו יבשים עד היום לאחר מאות אלפי קילומטרים של נסיעה.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

תעשה טובה ותשקול עונש קצת יותר קל. אם תשבור לי את הידים יהיה קשה לי לגרד את הישבן...

חג שמח,

קובי

או להוציא האצבע מה*&^%

whenever I see an Alfa I tip my hat

H. Ford

פורסם

אורן ,

האם הכוונה למריחת Formagasket במקומות שונים במנוע

אולם לא על הראש ?

מכיוון שבהודעה הראשונה שלך אמרת - שום חומר על ראש מנוע !

הסבר .....

ו- האם הכוונה לזה שבתמונה ? והאם יש לרכוש זאת היום ?

תודה

דרור .

~~~~~~~~~~~

לא !!!, במיוחד לראש מאלומיניום.

לגבי אטמים שאינם אטם ראש תמיד ישנה האפשרות, לרוב אין צורך. המקום היחיד שנשאר הוא באטימה של משטחים ללא אטם, דבר מקובל מאוד במנועים מודרניים. החסרון של השלק, הוא שהוא מתקשה מאוד ונהיה פריך. במקומות רגישים עדיף להשתמש בחומר אטימה שנשאר גמיש דוגמת Formagasket מספר 2. החומר בצבע חום כמו שלק והוא בא בשפופרת. לרוב מתוצרת חברת Permatex, ולכן מי שעוד משתמשים בחומר הזה קוראים לו כך. חשוב להבדיל בין מס' 1 שמתקשה לבין מס' 2 שנשאר גמיש. מנסיוני עם מספר 2, מנועים בהם השתמשתי בחומר לפני כ 13 שנים, נשארו יבשים עד היום לאחר מאות אלפי קילומטרים של נסיעה.

DSCF0595.JPG

מוריס 10 שנת 1939

וסרשטיין דרור

פורסם
אורן ,

האם הכוונה למריחת Formagasket במקומות שונים במנוע

אולם לא על הראש ?

מכיוון שבהודעה הראשונה שלך אמרת - שום חומר על ראש מנוע !

הסבר .....

ו- האם הכוונה לזה שבתמונה ? והאם יש לרכוש זאת היום ?

תודה

דרור .

~~~~~~~~~~~

החומר שבתמונה הוא אכן החומר אליו התכוונתי בתגובה הקודמת שלי. כאן בתמונה אריזה מימי מתושלח, ובשנים האחרונות בגרפיקה שונה אבל עדיין אותו חומר משובח. החומר מתאים לאטמים השונים, ולמשטחי אטימה ללא אטם, אוטלם לא לראש המנוע. קצת קשה להשיג את החומר הזה היום, ובפעם האחרנה רכשתי טיובה לפני כשלוש שנים.

חג שמח,

אורן

formagasket.jpg

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

לא שמים שרלוק על אטם ראש. נקודה סימן קריאה. זהו סוף פסוק.

יש ספריי שנקרא copper spray של פרמטקס שהוא עשוי במיוחד לאטמי ראש. 2-3 שכבות אחידות וזהו.

בזמנו חיפשתי ספריי כזה ולא מצאתי בשוםםםםם חנות באיזור ת"א.

במקרה מצאתי חנות שהזמינה ספריי כזה למוסך והמוסך לא בא לקחת אותו. אז עכשיו הוא שלי.:-)

אם מישהו באמת צריך אין לי בעיה לתת לכם 2-3 שכבות על האטם.

קו---------------------------------------

פורסם
החומר שבתמונה הוא אכן החומר אליו התכוונתי בתגובה הקודמת שלי. כאן בתמונה אריזה מימי מתושלח, ובשנים האחרונות בגרפיקה שונה אבל עדיין אותו חומר משובח. החומר מתאים לאטמים השונים, ולמשטחי אטימה ללא אטם, אוטלם לא לראש המנוע. קצת קשה להשיג את החומר הזה היום, ובפעם האחרנה רכשתי טיובה לפני כשלוש שנים.

חג שמח,

אורן

"כאן בתמונה אריזה מימי מתושלח" - אספנות - לא ? !

ביי

דרור.

מוריס 10 שנת 1939

וסרשטיין דרור

• תוכן חדש...