Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב תשמע,

אם תשים נגיד צמיגי כביש של ריינג'ר תהיה לך אחיזה הרבה יותר טובה, אז אם יהיה הרבה משקל על הטרקטורון ותפנה במהירות איטית או שהגלגל יחליק או שהציר האחורי יישבר!

אם תפנה מהר יותר או שיהיה פחות משקל על הטרקטורון פשוט תתהפך כי יש אחיזה הרבה יותר טובה עם הצמיגים החדשים, בקיצור סיוט!

הדבר היחידי שזה יעזור לך זה בתאוצה ואולי בבלימה אם הג'נטים לא יותר כבדים מהנוכחיים...

ולא שמעתי עד עכשיו דבר כזה שיש דיפרציאל אבל הוא נעול תמידית... נשמע לי דיי בזבוז לשים דיפרנציאל (משקל וחלקים) ולא להשתמש בו במיוחד בטרקטורון כמו שלך שהציר הוא ישר.

לדוגמא בsportman החדשים ששם המתלים האחוריים הם A שלא תלויים אחד בשני אולי שם חייבים דיפרציאל אצלך אין שום צורך

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לי היה LT230 ובאיזה שהוא חלק של ההיסטוריה היו לו צמיגים שהם חצי חצי...

הם ניראו ממש כמו צמיג של ג'יפ, שטוחים, עם מידרס רחב... אילו היו האחוריים, מקדימה היו חבירים שלהם, גם כן מאותו סט...

הנסיעה היתה שקטה יותר (אין את הזימזום המעצבן והרעידות כמו שיש בצמיג "קוביות"), יותר יציבה בקו ישר (כל שינוי קטן בכיוון או שינוי בפני השטח לא הביא לתנודות כמו שיש מצמיגי "קוביות"). אבל, היה קשה נורא לסובב אותו, היה לי כידון רחב ונמוך כך שמומנט לא היתה בעיה... היה מאוד קשה לסובב אותו במיוחד במהירות... גם בשטח סלעי הם לא היו מבריקים, לעומת זאת בחול, כורכר מהודק וכו' הם היו ממש טובים...

הLT הוא לא טרקטורון כבד (120 וקצת עם דלק אחרי דיאטה), ועדיין היה קשה נורא לנהג אותו בכביש, בין השאר בגלל ציר אחורי קשיח, מירווח סרנים קטן וכו'...

כמו כן, הצמיגים היו יותר נמוכים והנמיכו את הכלי מאוד.

לא התכוונתי שתחליף את הג'נטים לג'אנט של טרקטור לכיסוח דשא, רק את הצמיגים...

צמיג של מיני מגיע ב 10 ו 12 אינטש (אם אני לא טועה)... הבעיה היא שהצמיג אמור להיות בג'נט יותר צר. כמו כן, הצמיגים אמורים להיות עם לחץ אוויר גבוה יותר מה5-6 PSI של הטרקטורון שלך, אם תנפח אותם ל 6-7 PSI הצמיג יכול "להיתקלף" מהג'נט בסיבוב!!! בגלל זה אולי כדאי ללכת על צמיג של מכונת כיסוח דשא...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

• אחראי פורום
פורסם

גילי,גם לך היה LT ?! הייתי בטוח שאני היחיד בארץ...

טוב, לא היחיד...ראיתי עוד אחד בנגב באיזה טיול.

איזה כלי אגדי , הא??

היה אצלנו כ-10 שנים וקיבלנו אותו בלי משתיק...5 דקות נהיגה והייתי שומע צילצולים שבוע.

מתגעגע אליו! (נמכר רק מחוסר מקום, יש גם פולאריס)

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אגב עוד חצי מילה על דיפרנציאל - למי שאמר "אתה מתכוון לדיפרנציאל מוגבל החלקה הם מתכוונים לרגיל" גם דיפרנציאל מוגבל החלקה אינו מעביר שום כח לגלגל שאוחז טוב יותר

מה שהוא עושה זה פשוט : אם דיפרנציאל רגיל כאשר גלגל אחד באוויר יסובב את זה שבאוויר בעוד האחר שעל הקרקע יהיה סטטי לחלוטין, אז בדיפרנציאל מוגבל נגיד יש יחס של 80\20 או 75\25 או 60\40

לא משנה בכל מקרה הוא לא יתן למצב שכל הכל יעבור אבסולוטית לצד המחליק....אלא הוא ישמור קצת (בדרך כלל ע"י דימוי של התנגדות בדמות דיסקיות חיכוך) כח גם לזה שחסר אחיזה לחלוטין

אולם עדיין הוא לא כזה טוב, תפקידו האמיתי זה לעזור להתמודד עם כח שלא כל לחיצה של הגז בסיבוב תפרפר את הפנימי ויהיה אובדן שליטה

פורסם
לי היה LT230 ובאיזה שהוא חלק של ההיסטוריה היו לו צמיגים שהם חצי חצי...

הם ניראו ממש כמו צמיג של ג'יפ, שטוחים, עם מידרס רחב... אילו היו האחוריים, מקדימה היו חבירים שלהם, גם כן מאותו סט...

הנסיעה היתה שקטה יותר (אין את הזימזום המעצבן והרעידות כמו שיש בצמיג "קוביות"), יותר יציבה בקו ישר (כל שינוי קטן בכיוון או שינוי בפני השטח לא הביא לתנודות כמו שיש מצמיגי "קוביות"). אבל, היה קשה נורא לסובב אותו, היה לי כידון רחב ונמוך כך שמומנט לא היתה בעיה... היה מאוד קשה לסובב אותו במיוחד במהירות... גם בשטח סלעי הם לא היו מבריקים, לעומת זאת בחול, כורכר מהודק וכו' הם היו ממש טובים...

הLT הוא לא טרקטורון כבד (120 וקצת עם דלק אחרי דיאטה), ועדיין היה קשה נורא לנהג אותו בכביש, בין השאר בגלל ציר אחורי קשיח, מירווח סרנים קטן וכו'...

כמו כן, הצמיגים היו יותר נמוכים והנמיכו את הכלי מאוד.

לא התכוונתי שתחליף את הג'נטים לג'אנט של טרקטור לכיסוח דשא, רק את הצמיגים...

צמיג של מיני מגיע ב 10 ו 12 אינטש (אם אני לא טועה)... הבעיה היא שהצמיג אמור להיות בג'נט יותר צר. כמו כן, הצמיגים אמורים להיות עם לחץ אוויר גבוה יותר מה5-6 PSI של הטרקטורון שלך, אם תנפח אותם ל 6-7 PSI הצמיג יכול "להיתקלף" מהג'נט בסיבוב!!! בגלל זה אולי כדאי ללכת על צמיג של מכונת כיסוח דשא...

גילי

אוקיי,

סיפרת על טרקטורון שהיה לך, דיי דומה להתנהגות של הטרקטורון שלי.

מצאת לזה פיתרון?

מסתומרת צמיג של כיסוח דשא?

דברו איתי במספרים, שמות מקומות משהו.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם
אתה שוכח שעם החלפת הצמיגים, כנראה שגם תחליף את הקוטר הכולל של הגלגל.

והנה לך עמוסים חדשים על מערכת הבילום.

אחיזתם של הצמיגים החדשים תהא גדולה פי כמה מזו של צמיגי השטח הנוכחיים, עליך לצפות לעומסים חדשים גם על השלדה וגם על המתלים וההיגוי - שאל רוכבי הונדה XR אשר ביצעו הסבה לSM, מה דעתם על נושא זה (ואני מתכוון לרציניים והמקצוענים שבינהם - כגון Dr xr).

הגזמתם טיפה.

בלמים אני מוכן לשפר או להחליף, שלדה אני לא מתכוון לדעת כי אני רוצה להצליח למכור מתישהו.

מקסימום להוריד קשתות ומשקל, ולהוסיף מגן גחון מאלומיניום במקום הנוכחי מפלסטיק קשיח.

פורסם
אוקיי,

סיפרת על טרקטורון שהיה לך, דיי דומה להתנהגות של הטרקטורון שלי.

מצאת לזה פיתרון?

מסתומרת צמיג של כיסוח דשא?

דברו איתי במספרים, שמות מקומות משהו.

את הטרקטורון קניתי כשהייתי בן 20 בערך... היום אני בן 30. הזיכרון לא כמו שהיה... אתה יודע... הגיל :wink:

עוד דבר, אחי קנה את הצמיגים, כך שממש אני לא זוכר איפה הוא קנה אותם (אני גם די בטוח ש"אסף מהיוגב" כבר לא מיתעסק בזה :-P )

כן, מצאתי לבעיית היהתנהגות פיתרון... הרכבנו צמיגים נורמאליים מאחורה ומקדימה, ממש כמו שהיצרן אומר! ואתה יודע מה? הפסקנו כמעט ביכלל לנסוע בכביש... בעיות ההיתנהגות ניפתרו כליל...

צמיג של מכונת כיסוח דשא... יש טרקטורים כאילו שניראים כמו טרקטור גדול, אבל הם יכולים להיכנס לארגז של טנדר. אני בטוח שראית אחד כזה בחייך (למה יש לי הרגשה שאתה "עירוני"?!)...

גש לחנויות שמיתעסקות בזה עם הג'נטים ותראה מה יש להן להציע...

זכור, אחרי זה אתה תרצה להחליף חזרה לצמיגים רגילים ותהיה חייב לשלם מחיר "טוב" גם עליהם...

אל תגיד שלא אמרנו :wink:

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

ההחלטה המסתמנת:

1. נחסוף כסף לעוד זוג של ג'נטים מקוריים.

2. נעשה עליהם ניסיויים (הרכבה של צמיגים באותו גודל ורוחב אך בעלי אופי שונה).

3. נמכור אותם בתוספת מחיר עם הטרקטורון.

ואפשר לומר שאני חצי עירוני וחצי מושבניק, הטרקטורון במושב עם כל החברים והדודים ואני גר בפרברים.

אבל אין על מושב בעולם..

• תוכן חדש...