Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7604 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הדגם ספציפי או ארקטיק קאט עבודה/פנאי 350 2X4 שנת 2001

שאלה נוספת:

האם הגיוני שהטרקטורון הזה יחלוק ג'אנטים עם מיול תומקארים או משהו מכל אלה?

שם דגם יעזור הרבה יותר. ישנם מס' דגמי פאן/עבודה, אם זכרוני אינו מטעני.

בהחלט יכול להיות, למרות שנראה לי סביר יותר שרק עם המיול (קוטר הגלגלים הקטן ביותר).

השאלה היא מה היא מידות הגלגל?

למכירה - פולריס ריינג'ר. 2002. פרטים בה"פ או כאן:http://carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=129096

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מצאתי תמונה

ככה במקרה..

http://www.bikepics.com/pics/pics/derbi-gpr-02-bikepics-331175.jpg

הטרקטורון שמאחורי האופנוע.

לא עזר ממש, יש לך אולי תמונה שלו מאחורה (על מנת להבחין בסרן האחורי)?

למכירה - פולריס ריינג'ר. 2002. פרטים בה"פ או כאן:http://carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=129096

פורסם
אבל מה זה משנה אם יש דפרינציאל או לא?
חוסר באחד כזה, גורם לשחיקה מוגברת של הצמיגים וחוסר יציבות של כלי. כמו שכבר הסבירו לך מס' פעמים בשרשור זה.

פורסם
חוסר באחד כזה, גורם לשחיקה מוגברת של הצמיגים וחוסר יציבות של כלי. כמו שכבר הסבירו לך מס' פעמים בשרשור זה.
אבל איך זה קשור לזה שאני רוצה להשיג צמיגים ו/או ג'אנטים לכביש?

זה בדיוק כמו כל רכב שטח שעולה על הכביש.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם
אבל איך זה קשור לזה שאני רוצה להשיג צמיגים ו/או ג'אנטים לכביש?

זה בדיוק כמו כל רכב שטח שעולה על הכביש. קנה צמיים וג'נטים לכביש, אחרי זה תחזור לשירשור הזה ותגיד לנו שטעית... OK?

טרקטורון לא אמור לעמוד בעומסים שמעמידים לו צמיגים עם אחיזה גבוהה כמו של צמיגי הכביש.

חוסר בדיפרנציאל עלול להעמיד אותך בסכנה, כמו כן ליצור עומסים גבוהים על השילדה (שבוודאי ישנה, מרותכת ועייפה) וגם על מיכולולי הבילום...

בקיצור, אתה רוצה? קנה! אבל זכור, יצרני הכלים האילו יצרו אותם למטרה מסויימת, אני מאמין שהם היו מספיק חכמים ליצור את הכלי בצורה טובה למטרה שלה הוא נוצר... אם אתה חושב שאתה יותר חכם, תפאדל... אני תמיד מעודד יזמות חדשה. זכור מה המיגבלות ונסה לצמצם אותם, זה לא יסתכם בהחלפת צמיגים...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

רגע, אתה חושב שבגלל שארקטיק קאט הוציאו את חלק מהליין הנוכחי והחדש שלהם גם בתצורת דו"ש באירופה, אפשר לעשות זאת גם עם הטרקטורון הישן יותר שברשותך?

טעות בידיך, חביבי...

פורסם

חבל שאתם מזלזלים בידע שלי, באמת שחבל.

דפרנציאל מחלק את הכוח להיכן שיש יותר אחיזה כלומר הגלגלים לא מחוברים בציר והכוח לא עובר לגלגל שמחליק אלא לגלגל השני, יש דפרנציאל בטרקטורון שלי.

מכלולי הבילום יעמדו בעומסים מכוון שהתעללתי בהם עד עכשיו והם לא הראו סימני ייאוש, וכל החלקים שם במצב מעולה.

השילדה ה"מרותכת" שלי תסתדר מעולה עם כוח התאוצה, עם הכוח התאוצה השלילי, עם כוחות האנרציה והסתדרה עד כה מעולה גם עם כוח הכבידה (שלא מספיק חזק בשביל להשאיר את הטרקטורון על הרצפה).

אפשר להשוות את ההסבה הזאת להסבה של אופנוע שטח ל"סופר מוטו" ישנם אופנועים שעברו הסבה מלאה שכוללת הרבה חלקים וישנם הרבה מאוד אופנועים שעברו רק החלפה של ג'אנטים וצמיגים או ל"ע רק צמיגים.

הטרקטורון לא יהפוך להיות אימפרזה שנוסעת רק על הקווים אבל לפחות בסיבובים איטיים בכביש לא יזרוק תחת כמו אלפא סוד על קרח.

פורסם

חבל שאתה לא מבין כלום בדיפרנציאל

דיפרנציאל לא מחלק את הכח לאיפה שיש אחיזה אלא מחלק את הכח לאיפה שאין אחיזה ובכך מאפשר לגלגל החיצוני בסיבוב לעשות יותר דרך....

אצלך או שיש דיפרנציאל - אם שאם הטרקטורון זורק על כביש כנראה מדובר בסרן קשיח זאת אומרת שרשרת מעבירה את הכח לאמצע הסרן ומשם הוא מסובב באחידות את זוג הגלגלים

אין דבר כזה דיפרנציאל שמעביר כח לאיפה שיש אחיזה עוד לא הומצא כזה ושיומצא יהווה פריצת דרך מטורפת שכן ג'יפים כבר לא יצטרכו לבצע נעילות דיפרנציאל שעולות אלפי שקלים

פורסם
חבל שאתה לא מבין כלום בדיפרנציאל

דיפרנציאל לא מחלק את הכח לאיפה שיש אחיזה אלא מחלק את הכח לאיפה שאין אחיזה ובכך מאפשר לגלגל החיצוני בסיבוב לעשות יותר דרך....

אצלך או שיש דיפרנציאל - אם שאם הטרקטורון זורק על כביש כנראה מדובר בסרן קשיח זאת אומרת שרשרת מעבירה את הכח לאמצע הסרן ומשם הוא מסובב באחידות את זוג הגלגלים

אין דבר כזה דיפרנציאל שמעביר כח לאיפה שיש אחיזה עוד לא הומצא כזה ושיומצא יהווה פריצת דרך מטורפת שכן ג'יפים כבר לא יצטרכו לבצע נעילות דיפרנציאל שעולות אלפי שקלים

עזוב, תן לאיש לנסות... אני סקרן בישבילו...

אתה יכול לנסות להרכיב צמיגים של טרקטורון כיסוח דשא, אם אני לא טועה יש כאילו עם מידת חישוק כמו של טרקטורון קטן... הם זולים וזמינים...

אם לא, שקול החלפת ג'נטים לג'נטים קטנים של אוטו (אולי מיני)...

אל תישכח שבטרקטורון הצמיגים ענקיים יחסית והם עם לחץ אוויר נמוך, אם תשים צמיג "כביש" עם לחץ אוויר גבוהה יותר אתה עלול לשבור את כל השיניים...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
חבל שאתם מזלזלים בידע שלי, באמת שחבל.

דפרנציאל מחלק את הכוח להיכן שיש יותר אחיזה כלומר הגלגלים לא מחוברים בציר והכוח לא עובר לגלגל שמחליק אלא לגלגל השני, יש דפרנציאל בטרקטורון שלי.

מכלולי הבילום יעמדו בעומסים מכוון שהתעללתי בהם עד עכשיו והם לא הראו סימני ייאוש, וכל החלקים שם במצב מעולה.

השילדה ה"מרותכת" שלי תסתדר מעולה עם כוח התאוצה, עם הכוח התאוצה השלילי, עם כוחות האנרציה והסתדרה עד כה מעולה גם עם כוח הכבידה (שלא מספיק חזק בשביל להשאיר את הטרקטורון על הרצפה).

אפשר להשוות את ההסבה הזאת להסבה של אופנוע שטח ל"סופר מוטו" ישנם אופנועים שעברו הסבה מלאה שכוללת הרבה חלקים וישנם הרבה מאוד אופנועים שעברו רק החלפה של ג'אנטים וצמיגים או ל"ע רק צמיגים.

הטרקטורון לא יהפוך להיות אימפרזה שנוסעת רק על הקווים אבל לפחות בסיבובים איטיים בכביש לא יזרוק תחת כמו אלפא סוד על קרח.

אתה מדבר על דיפרנציאל מוגבל החלקה.

האנשים פה מדברים על דיפרנציאל רגיל.

www.howstuffworks.com

look it up.

זה יעשה לך סדר. מומלץ בחום.

ואני לא בא להתנשא עליך או מה.

אחרי שתחפש דיפרנציאל ותבין את תפקידו תבוא ותשאל שוב.

אור.

פורסם

צודקים צודקים..

טעיתי בכמה דברים.

ישנה נעילת דפרינציאל קבועה בטרקטורון.

ניתן לבטל אותה אבל אני לא מתכוון לעשת את זה.

עכשיו ברצינות, ואני מוכן ללמוד, מישהו מוכן להסביר לי מה ההבדל? אני עדיין יחליק בסיבובים אבל פחות, ואין לי את המנגון הזה שדיברתם עליו (שהגלגל החיצוני לפניה מסתובב יותר מהגלגל הפנימי) או שהוא לא פועל כרגע לא בדיוק הבנתי.

הג'אנטים בגודל 12, את מרווח הברגים אני ימדוד מחר ואני יחזור אליכם, מהו גודל הג'אנט של מיני? ג'אנטים של מכסחת דשא לא הגיוני בעליל שיתאימו.

נגיד ששמתי ג'אנטים וצמיגים של מיני, אך זה ישפיע על ההתנהגות של הטרקטורון? אני פתוח לרעיונות.

פורסם

יש לי את הפתרון ההכי פשוט.

הטרק' מונע ע"י שרשרת או ע"י דרייבשאפט.

במידה והוא מונע ע"י דרייבשאטפט, חפש בקצה שעל יד הסרן "ביצה" במידה והיא קיימת, קיים גם דיפרנציאל, במידה ולא אז אין.

פורסם

אתה שוכח שעם החלפת הצמיגים, כנראה שגם תחליף את הקוטר הכולל של הגלגל.

והנה לך עמוסים חדשים על מערכת הבילום.

אחיזתם של הצמיגים החדשים תהא גדולה פי כמה מזו של צמיגי השטח הנוכחיים, עליך לצפות לעומסים חדשים גם על השלדה וגם על המתלים וההיגוי - שאל רוכבי הונדה XR אשר ביצעו הסבה לSM, מה דעתם על נושא זה (ואני מתכוון לרציניים והמקצוענים שבינהם - כגון Dr xr).

• תוכן חדש...