Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[שאלה ] על "קבל"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם רציתי הסבר קצר על הקבל ומה המשמעות שלו .

כמו כן איך אני יודע אם אני צריך קבל ברכב .

(למי שלא הבין זה החלק הזה שניראה כמו צילינדר עם מיספרים עליו)

תודה רז...

פורסם

אתה שואל בכלליות מה זה קבל או אתה שואל מה השימושים שלו ברכב..

ואגב המדריך הזה שניתן הוא מאוד לא מובן.. והוא מעוות קצת את חוקי החשמל

פורסם

לך ותגיד לריצ'רד קלארק את מה שאמרת עכשיו מר FTP...

ואם אתה לא יודע מי זה...

בכל אופן, השימוש של קבל ברכב הוא למעשה כפיצוי על נפילות מתח ברכב.

הבעייה היא שקבל בעצם מחריף את הבעייה במקום לפתור אותה, במערכת שהייתה צריכה דחיפה

קלה הקבל יפתור את הבעייה למראית עין אבל יעמיס על האלטרנטור...

בכל אופן, למי שיש בעיות של נפילות מתח, קודם משפרים חיווטים (BIG THREE-חיווט מהאלטרנטור למצבר, מהמצבר לשילדה ומהמצבר למגבר) , אח"כ מחליפים למצבר ג'ל עם פריקה מהירה, אח"כ מחליפים אלטרנטור, ורק אח"כ, כשכל אלה נעשו, ועדיין יש בעייה, אז אפשר לשקול קבל ובד"כ הפתרון הנכון יהיה דווקא להביא עוד מצבר.

בד"כ אנשים עושים הכל הפוך, קודם מביאים קבל, אח"כ לא מבינים למה עדיין יש בעיות אז מחליפים

רק את החיווט מהמצבר למגבר ל2G כשהחיווט מהמצבר לאלטרנטור הוא שואף ל10G ולא מבינים למה

המערכת מפילה מתח.

Race Smart

פורסם

BIG THREE זה פלוס מהאלטרנטור למצבר ושני מינוסים (אחד של האלטרנטור ואחד של המצבר). כבר נכתב כאן בעבר (וגם ריצ'ארד קלארק טען זאת אם כבר הזכרת אותו) שהשיפור שנקבל ברוב המקרים הוא זניח בשל אורכם הקצר. הרכב מגיע עם חיווט מתאים ואלא אם כן מדובר ברכב ישן לא צריכה להיות בעיה עם הכבלים עצמם. עדיף לבדוק את נקודות החיבור של הכבלים (קורוזיה, רופפות), הסיכוי שהן יגרמו לנפילות מתח גבוה יותר.

אלא אם כן המצבר לא תקין, מצבר אחר לא יפתור את הבעיה. מה שיפתור את הבעיה הוא אלטרנטור חזק יותר.

הוספת מצבר שני בוודאי שלא תפתור את הבעיה אלא תחמיר אותה שכן כעת לאלטרנטור יהיה צרכן נוסף.

חיפוש על אלטרנטור, קבל, מצבר וכו' יניב מידע רב בנושא.

פורסם

ואם אתה לא יודע מי זה...

95% מהקישור יש דברים לא רלונטים לשאלה, וסתם שינוי יחידות מידידה, והרבה דברים ידועים.

שלא קשורים לנושא.

תמיר

פורסם

אייל, אמרתי שקודם צריך לשדרג אלטרנטור, אחרי BIG THREE, ז"א שכשנדבר על מצבר נוסף

זה בהנחה שאכן האלטרנטור שלנו כבר מתאים.

בנוסף, לגביי BIG THREE, ע"פ הבנתי אכן ההשפעה לא משמעותית, אבל מאוד מאוד תלויה,

ברכבים חדשים מן הסתם כנראה שהתועלת תהיה מועטה מאוד, לעומת זאת, ברכבים ישנים שלכבלים

האלה כן יש בלאי מסויים, והיצרנים בד"כ גם חוסכים בהם עשוי להיות שינוי, לא יווצר יש מאין, ואלטרנטור

חלש לא יתן עכשיו את המתח שאנחנו רוצים רק בגלל BIG THREE.

בכך שאמרתי שצריך לעשות רציתי להדגיש שקבל הוא הפתרון האחרון ובד"כ לא הרלוונטי.

Race Smart

פורסם
בכל אופן, למי שיש בעיות של נפילות מתח, קודם משפרים חיווטים (BIG THREE-חיווט מהאלטרנטור למצבר, מהמצבר לשילדה ומהמצבר למגבר) , אח"כ מחליפים למצבר ג'ל עם פריקה מהירה, אח"כ מחליפים אלטרנטור...
אני רואה את האלטרנטור בסוף הרשימה, לא משנה.
פורסם

ואם אתה לא יודע מי זה...

.

שמע אני לא יודע מי כתב את זה אבל מה שכתוב שם זה עיוות של חוקי החשמל..

המאמר הולך בצורה הפוכה, רכיב לא מקבל מתח אלה הוא מקבל זרם, המתח זה בעצם האנרגיה הפוטנציאלית שמקור מתח יכול לספק.. ולכן גם מקור מתר של 13 וולט יכול לספק לצרכן זרם גבוהה מאוד כשם שמקור מתח גבוהה יכל לספק זרם נמוך מאוד.

ההסברים שם מאוד מעורפלים וחלקם לא נכונים...

עכשיו בקשר לנושא הקבלים.. אני לא התעסקתי אף פעם בהתקנת קבלים לרכב שלי אבל ממה שראיתי אצל אנשים שהותקנו אצלם קבלים, חוסר האפקטיביות תמון בכך שאין מנגנון פריקה, הקבלים פפשוט מחוברים במקבלים לכניסת השמל של המגבר...,

ובזה נמנעת האפשרות של הקבל להתפרק כאשר יש צורך בזרם נוסף...

פורסם

בנוסף, לגביי BIG THREE, ע"פ הבנתי אכן ההשפעה לא משמעותית, .

רוב הרכבים שבדקתי בתחרות של EMMA, הנפילות מתח נעות בממוצע של 0.4-0.3V רק בין האלטרנטור למצבר ובינהם רכבים חדשים, וזה נפילה משמעותית, רכבים חריגים הנפילה נעה בין 0.6V - 0.7V

אצלי אחרי השרדוג הנפילה 0.08V.

אין לך מושג כמה אנשים בפורום שוללים ואפילו לא ניסו את זה תעשה חשבון.

המאמר הולך בצורה הפוכה, רכיב לא מקבל מתח אלה הוא מקבל זרם, המתח זה בעצם האנרגיה הפוטנציאלית שמקור מתח יכול לספק.. ולכן גם מקור מתר של 13 וולט יכול לספק לצרכן זרם גבוהה מאוד כשם שמקור מתח גבוהה יכל לספק זרם נמוך מאוד.

ההסברים שם מאוד מעורפלים וחלקם לא נכונים...

עכשיו בקשר לנושא הקבלים.. אני לא התעסקתי אף פעם בהתקנת קבלים לרכב שלי אבל ממה שראיתי אצל אנשים שהותקנו אצלם קבלים, חוסר האפקטיביות תמון בכך שאין מנגנון פריקה, הקבלים פפשוט מחוברים במקבלים לכניסת השמל של המגבר...,

ובזה נמנעת האפשרות של הקבל להתפרק כאשר יש צורך בזרם נוסף...

תראה, זה לא מאמר שמישהו מהפורום רשם, הוא תירגם, ואני מסכים איתך שהוא לא רלוונטי ואולי התירגום גם מטעה, אבל בעיקרון זה נכון, אבל לא קשור בכלל לנושא כי זה לא מעניין אף אחד העברת יחידות מדידה.

את הפיסקה השניה אני רוצה שתסביר לי, איזה מנגנון פריקה אתה מתכוון? זה הדרך הנכונה לחבר את הקבל במקביל למגבר (בחיבורים) כשיש משיכה רצינית, הקבל יעזור לספק למגבר את הכוח באופן מהיר יותר מהכבל חשמל שעובר למצבר, ופה היעילות של הקבל, אי אפשר לפרוק אותו עד הסוף משום שהמתחים שאנחנו עובדים איתם זה 11-15V ברכב, לכן הקבל לא יכול להתפרק עד הגבול 0V.

לכן אני לא מבין מה הכוונה שלך ממש.

תמיר

פורסם

תמיר אני מסכים איתך, אבל אייל טוען אחרת בהסתמכות על המאמר של RC, ולמעשה אני מסכים עם

שניכם, הכבל די קצר מכדי לשמש צוואר בקבוק אבל ברוב המקרים יהיה שיפור מסויים,

ובכל אופן כדאי לבצע זאת לפני שיפור אלטרנטור והוצאות גדולות אחרות, מה גם שזה מכין תשתית

עבודה נכונה יותר לדעתי.

Race Smart

פורסם

לתמיר א.

המנגנון שאני מדבר עליו צריך להיות מנגנון שיזהה שכאשר ישנו צורך בזרם אשר האלטרנטור אינו יכול לספק

יתווסף כוח ע"י הפריקה של הקבל. מה שקורה בפועל במכוניות לא רק שלא תורם שום דבר אלא אפילו גורע מכיוון דורש חשמל מהמכונית ואינו נותן אותו חזרה..

זה כאילו שהקבל נפרק ונטען כול הזמן.. ולכן הוא כאילו צרכן נוסף של חשמל, אך אם היה מנגנון אשר היה מטעין את הקבל ואז מחכה לפיק בסיגנל ורק אז היה פורק, היינו מקבלים תוצאה טובה בהרבה.. אבל שוב

זה מצב היפוטטתי מכיוון שכאשר טוענים את הקבל הוא דורש זרם דבר שמחליש את הזרם למגבר..

אני לעולם לא התעסקתי עם קבלים ברכב.. אך לדעתי הם אינם עוזרים בדבר.. מכיוון שהזרם שמטעין אותם נלקח מן האוטו. אם הקבלים היו נטענים ממקור חיצוני אז היתה פה עזרה משמעותית..

פורסם

אז בוא אני יסביר לך משהו.....

נדבר לא על מגברים לרכב, אלה מגברים של DJ, הגברות שיהיה מוחשי יותר,

יש ברוב המגבר כ68,000uF (מיקרו פרד) לכול ערוץ במגבר כוח נורמאלי, והוא מחובר קבוע ליחידת ההגברה, למה הוא תורם? (בוא נשאיר בצד את הקטע שהוא מסנן בין היתר את הרעשים של השנאי)

אם היה רק שנאי, גשר דיודות, וקבל של 4700uF קטן לכול ערוץ, הביצועים של המגבר יהיו נמוכים בכמה אחוזים פחות מאשר עם קבל הקודם, למה? השנאי לא מספיק להפיק מספיק זרם מיידי כדי לספק למגבר במקרה של משיכות רציניות בפיקים של זמן, כשיש מכת באס, שצריך זרם גבוה מיידי, הספק פשוט לא מסוגל לספק באותה מידה של כוח כמו הקבל, כי זה רכיב שמסוגל לפרוק את עצמו הרבה יותר במהירות, וזה ידוע, כנל לגבי מגבר של רכב, הקבל חייב להיות מחובר למגבר באופן קבוע, כול מעגל שינתק בינהם כמו שאמרת מעגך פריקה וכו..... רק יגרום ליעילות נמוכה מצד הקבל, משום שאין מעגל מספיק מהיר או ריליי שיבצע את החיבור וגם נזדקק לריליי שיעבוד בזרם מאוד גבוה, כמובן שהקבל הוא סוג של צרכן, והוא יגרע מן הביצועים של המעכת חשמל כאשר היא חלשה ולא מספיקה למגבר, אבל כאשר יש לנו מערכת חשמל שתהייה מספיקה למגבר, קבל יעזור בכך שהוא יעזור במקרה של משיכה מיידית מהירה מה שהאלטרנטור והמצבר לא מסוגלים להפיק ופה היעילות שלו, והוא יעיל מאוד,

אם תעשה מתח ממוצע בזמן עבודה של מגבר שצורך 50A עם מערכת חשמל של 60A בלי קבל,

המתח הממוצע יהיה יותר נמוך מאשר אותה מערכת חשמל בתוספת קבל כוח.

תמיר

• תוכן חדש...